Last news in Fakti

9 Август, 2022 07:56 4 768 74

Искрен Митев: Служебният кабинет занули усилията ни по диверсификацията

  • искрен митев-
  • диверсификация-
  • газпром

Учудвам се на бързината, с която служебното правителство успя да прекъсне две от алтернативите за газ – договора с азерите и газовата връзка с Гърция, каза той

Искрен Митев: Служебният кабинет занули усилията ни по диверсификацията - 1
Снимка: БГНЕС

Както видяхме от действията на служебното правителство, алтернативите, за които ние усилено работихме, за да успеем да освободим България от зависимостта от „Газпром“, бяха много бързо бяха занулени. Това каза пред Euronews Bulgaria бившият депутат от ПП Искрен Митев.

Учудвам се на бързината, с която служебното правителство успя да прекъсне две от алтернативите за газ – договора с азерите и газовата връзка с Гърция. Служебното правителство се опитва да внуши една стабилност, но всъщност единствената стабилност, която може да ни донесе възобновяването на преговорите с „Газпром“ е стабилната ни зависимост. Виждате в отношенията, които „Газпром“ проявява не само към нас, но и към други държави е, че е един партньор, на който не може да се разчита. Една от големите лъжи, които се тиражират е, че България е прекратила отношенията си с „Газпром“, което не е вярно. България е била изрядна по договора, но те едностранно са нарушили условията за плащане.

Въпросите са два – стабилен партньор ли са „Газпром“ и защо служебното правителство се опита да разруши всички действия, които направихме, за да има диверсификация.

По думите му, времето не им е стигнало да завършат договорите за азерския газ и газовата връзка с Гърция. Дори седемте танкера, които Кирил Петков обяви за договорени да бяха доставени, е нямало да решат проблемите с газа. Те са ги оставили на ниво съглашение и служебното правителство е трябвало да реши дали да ги вземе и как газът да стигне до България. Те са дали четири варианта за диверсификация, два от които вече служебното правителство е анулирало. Оставихме танкерите като една възможност, която на този етап се дават сигнали, че няма да бъде оползотворена, каза Митев.

В момента България получава газ на по-добра цена, отколкото би била при дългосрочния договор с „Газпром“ до края на годината

Това е една от поредните лъжи, хвърляни от опозицията и се учудвам българските граждани защо толкова бързо вярват на политически партии, които дългосрочно са показали, че не може да им се вярва. Изведнъж им повярваха, че може да получаваме по-евтина газ от „Газпром“ – не можем, защото цената в световен мащаб е висока, допълни Митев.

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са естествени партньори, а дали ще се явим заедно на изборите е въпрос на съглашение между двете формации. Ако е по-смислено за нас да се явим като самостоятелни играчи, за да имаме още повече депутати, смятам, че това е по-добрият избор. Важното е в следващото Народно събрание да има мнозинство от народни представители, които искат да се борят с корупцията.

Решението дали ще се явят заедно на изборите ще бъде обявено тази седмица, каза още бившият депутат.
Митев не смята за реалистично ПП и ДБ да имат мнозинство от 121 депутати в следващия парламент. Трябва да има още една формация, която да подсигури такова мнозинство. БСП е показала, че е партия, която иска да се бори с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    114 20 Отговор
    Споко това е началото на края на изборите избирателите ще ви занулят.
  • 2 Психиатър

    115 24 Отговор
    Този е определено слабоумен - условие да те приемат в ПП
  • 3 Гост

    70 17 Отговор
    Смотаната вратовръзка,да не се изпръска!

    Коментиран от #51

  • 4 фен на сидеров

    93 11 Отговор
    диверсификация не означава пълен отказ от руски газ ! в такъв случай отново ставаме зависими , но от други.

    Коментиран от #20, #39, #50

  • 5 дргбж

    74 15 Отговор
    Сега е време ние българите да се вземем в ръце и да ви занулим всички шпиони на цирей ю от Подмяната, ГЕПИ, БСП и Дай България. Като ви умножим по 0 и никога не се допрете до власт, може да тръгнем към нов път. Мръсни национал предатели, в затвора трябва да влезете не в парламента.

    Коментиран от #70

  • 6 свидетел

    79 12 Отговор
    ПП и ДБ тотално се компрометираха със соросоитните си и корупционни действия. нито заедно, нито поотделно ще имат мнозинство. за тях ще гласуват само облъчените от АЕЦ Запорожие ! за съжаление не са малко......

    Коментиран от #52

  • 7 шогун

    13 53 Отговор
    Всичко навежда на мисълта , че Радев е поел ангажименти, поради което занулява диверсификацията на газа. Какво ли още ще занулят ? Защо ГЕРБ и Гешев вече са повече от удобни ?
  • 8 Ала Бала

    68 7 Отговор
    Само не разбрах, търсим независимост от играч на свободния пазар, по спомен нямаме никакво ограничение да внесем газ от където искаме, всичко зависи от цената. Как точно се диверсифицираме с азерски газ, в който Газпром има 30% собственост, или внасяйки нагнетен газ с кораби идващи от Русия, но минаващ през посредници прибиращи разликата? Остро политическо двуличие и "грижа" за хората. За неразбралите нагнетяването през "Северен поток" е ограничено заради ремонт на 5 от 6-те нагнетателни турбини ремонтирани в Канада и в момента блокирани от ЕС в Германия, същервременно ЕС иска от Русия да не спазват санкциите които самите те наложиха и продължават да налагат, а намалените доставки са следствие на политиката на самия ЕС и САЩ. Политическа шизофрения или престъпна безотговорност, всеки сам да прецени.

    Коментиран от #32

  • 9 Скрий се продажнико

    72 12 Отговор
    Продадохте България! По вредни, зависими и паднали лъжци от ПП, България никога не е имала!

    Коментиран от #54

  • 10 Вибратор

    59 9 Отговор
    Тоя е неадекватен, както и всички от НПО-то ПП. Ще ги видим като останем без парно зимата
  • 11 Перо

    52 8 Отговор
    За джендърите диверсификацията е само замяна на доставчика с друг, а не ползване на различни ефективни и изгодни източници!
  • 12 Некой си

    56 9 Отговор
    След 4 години стаж в производството на полимерни покрития искрен митев как стана специалист по енергийните въпроси и по-специално - газовите доставки за България?
    Ама, след като си избрахме производител на сок от моркови за премиер и доказан измамник за финансов министърм защо ли питам?
  • 13 Жоро

    13 48 Отговор
    Фатмака и руските продажници ще ни занулят гответе се за Радевата зима.

    Коментиран от #15, #48, #56

  • 14 Рубладжийче

    16 26 Отговор
    Договора с Газпром и възстановяване на руските зависимости в енергетиката са като въздуха и слънцето за всяко живо същество!

    Коментиран от #19, #55

  • 15 Не бе

    43 7 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Тези лъжи се тиражират от киро лъжеца! Оня бе! Слугата на мафията! Сети ли се! На прокопиев и кръга капитал! Дето продава България на САЩ бе! Занули България! И сега от америка за България, търсят глупаци да си продават страната и бъдещето! Пази се да те не хванат! Лъжите са им с детски интелект! Като избирателите на ПП и ДБ!
  • 16 5577

    28 4 Отговор
    А пък баща ми ще стане космонавт и ще ме заведе до луната... Ама защо се позволява такова говорене. Няма ли гражданско общество. Президента защо мълчи. Демокрацията не е кой каквото си иска това да си измисля. Не е виновен тоя дето ял баницата а обвинявам директно властимащите.

    Коментиран от #58

  • 17 антидьордшорош

    41 3 Отговор
    в болната фантазия на всеки cороcоид "диверсификация" означава пълен отказ от руси внос иначе руски газ може но само ако е ребрандиран през "деммократични" посредници на по-скъпа цена
  • 18 новата мафия

    38 6 Отговор
    Новата газова мафия реве, че ще излязат далаверите й! Единственото, което ПП направи за тези 7 месеца в управлението, беше да подмени хората свързани с доставкките на газ, да прекрати договора с Газпром и да създаде своя мафия от посредници, чрез които да завърти крупните далавери!

    Коментиран от #49, #71

  • 19 зависимости

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "Рубладжийче":

    Ти като си купуваш хляб, питаш ли дали не е от руско зърно? Иначе си Рубладжия! И си против интересите на американските господари.
  • 20 100

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "фен на сидеров":

    По-добре да си зависим от няколко доставчика, от колкото от един. Така и цената е по- изгодна.

    Коментиран от #72

  • 21 пьешу

    27 3 Отговор
    "ние усилено работихме, за да успеем да освободим България от зависимостта от „Газпром“
    някой да ви е молил за това? не става дума за нарежданията от "козяк".
  • 22 ЕДна

    30 4 Отговор
    Каква диверсификация сте направили вие? Купувате руски газ чрез посредници! А знаете ли какво означава думата диверсификация? Означава да имаш няколко източника от които да избираш, а не да скъсаш с единия източник и да избереш друг, от който пак ще си зависим.
  • 23 1111

    3 22 Отговор
    ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА ГЕРБАВИТЕ МАФИОТЕ ПУСНАХА ПИПАЛАТА НА ВСЯКЪДЕ ФАТМАКА СЕ СЪЮЗИ С ТЯХ И ЕТО ВИ СЕГА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА НЕ НИ ЧАКА НИЩО ДОБРО ЗАЩОТО СМЕ ОВЦЕ А НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗИДИНЯВАМЕ А ДА СЕ СЪБЕРЕМ И НАКРАЯ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ И ИЗТРИЕМ ИНАЧЕ ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА НИ УНИЩОЖАВАТ
  • 24 Лично мнение

    25 5 Отговор
    Ха! Та вие занулихте нацията ни бе умнокрасив! Народа не е обеднявал така от зимата на 1997ма! Я смятай колко години ни върнахте назад! За 6 месеца унищожихте 25 годишен опит за измъкване от нищетата в която бяхме и ни върнахте от там където почнахме. Срам нямате ли? Това беше риторичен въпрос!
  • 25 Това не е Митев на снимката

    17 3 Отговор
    Никой не познава неизвестните пъпчиви пубери на ПъП - само мамите им ги знаят…

    Коментиран от #67

  • 26 Забавно чак

    18 2 Отговор
    Каква диверсификация пък тоя бълнува? За топлото от гейзерите ли дрънка? А вулкани в БГ откриха ли, че не разбрахме.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Коалиция Газпром

    3 7 Отговор
    То ако ставало с тролене по форумите ... :)))

    Коментиран от #59

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българка

    17 3 Отговор
    Диверсификация е хубава дума, но този господин я ползва само и единствено за ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. Ха приятелю не много умнии, обясни газа от Гърция какъв е по произход? Опс , да не би да е руски? Защо усилено се говори в Европа , че азерския газ си е на Газпром? Кого се опитва да убеди тоя? Иска да вярваме, че руския газ след като пропътува двойно по-горямо разстояние и мине през още , и още посредници е по-евтин от този доставен директно???!!!! И един мармот ги завива в станиол. ВЕрваме ти, да знаеш.
  • 31 бегайугриндера

    18 1 Отговор
    Благодарение на вашите усилия или с други думи далавери, газа поскъпна тройно! Така че ако обичаш, да млъкнеш, недоносче политическо.
  • 32 онзи

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ала Бала":

    Това че си Ала бала не ти дава право да ръсиш само алабализми!!
  • 33 зануленото нещо

    17 1 Отговор
    Това нещо не е наред с главата , ама много не е наред
  • 34 Ние българите

    18 2 Отговор
    Тия от ПП вече ги пратихме в 9-та глуха!
    Не им давайте повече трибуна да се изказват!
    За 8 месеца само грабеха и нищо не вършеха!
    Посредниците и комисионните ги интересуваха!
    Лъжеца и кокорчо станаха милионери в обшорните зони!
    Народа ви каза,че сте дотук!
  • 35 Истината

    2 19 Отговор
    Русофилите са по пристрастени към руските нефт и газ, отколкото наркозависимите към кокаин и хероин. При липсата им изпадат в абстиненция, стават раздразнителни, проявяват вербална агресия и са готови да приложат физическо насилие към всеки, който ги лиши от руските въглеводороди.

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Фактъ

    3 14 Отговор
    За путинофилите , щом не си с азиатските комунисти си национален предател . Що за мислене ?!
  • 38 Смях

    10 0 Отговор
    Това не е Искрен Митев на снимката. Проверявайте си моля нещата.
  • 39 Нашето магаре на село

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "фен на сидеров":

    таман го "освободихме" от зависимостта му от храна и то взе че умря.
  • 40 🇧🇬🇷🇺

    8 0 Отговор
    ПП идиотите в затвора
  • 41 Така де

    8 0 Отговор
    Ние нека си възстановим отношенията с Газпром пък, който не му харесва - да се диверсифицира на хармикански, на марсиански пък може и на кюмюр.
  • 42 Любчо

    8 0 Отговор
    Тоя па ольюв!!!
  • 43 1111

    1 6 Отговор
    ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ СВЕСТНИТЕ СЧИТАТ ЗА ЛУДИ А ПРОСТИТЕ И НЕУКИ КОТО НИ УПРАВЛЯВАХА 12 ГОДИНИ И ОТ 8 МИЛИОНА ОСТАНАХА ЗА СЕГА В БЪЛГАРИЯ ИМА НЯЯМА 6 МИЛИОНА А НА МЛАДИТЕ И УМНИТЕ НЕ СЕ ДАВА ШАНС ЗАЩОТО МАФИЯТА И КРАДЦИТЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ А ГЕРБАВИТЕ И ДПС СА ПРОДАЖНИЦИ
  • 44 Кире с кристалите в кутии за пици

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    говори за наркозависими ХАХ в къщата на обесения не се говори за въже ве инфантилче недоносено напушено
  • 45 То е само един

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Азз":

    Или една… от третия пол. Но на много стана тъче. Многостанничка - ударничка хихи
  • 46 Ти идиот ли си???????????

    1 0 Отговор
    И кой ти верва не теб насраняк долен
  • 47 Георги

    7 0 Отговор
    Добре стига с празни приказки.Защо ,не говорите с цифри,не познавате цифрите.По евтин искам пример.Газпром 29 лева
    От едикъде си 18лева.Това искаме да видим стига фантоми.Стига сте ни правели на глупаци.Защо продавахте евтин газ,когато хранилището беше празно.Защо не нагнетявахте????????.Аз ще ви кажа ,защото лапахте комисионни.БОРИСОВ Е ПРАВ ОТКРАДНАХТЕ МИЛИОНИ.Не,че ми е любимец.Очаквахме друго от вас.За жалост поредните лъжи.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Георги Домбов

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "новата мафия":

    Абсолютно вярно,хванаха ни за балъци.Ние сами спряхме договора джендъра Асен го направи февруари още го заяви по БТВ.
  • 50 И обясняваш термина диверсификация

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "фен на сидеров":

    на фона на мераците на временните на проруския Радев да ликвидират всички останали възможности за газ, освен руския??? Ели временните на Радев правят диверсификация или не?
  • 51 Не бери грижа за вратовръзките му

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ще ги увеличи многократно, защото ще са му нужни в следващото правителство на ПП!!! Харесва ви ли не, това ще е! Всички опити на Боко, на временното правителство, на дпс да прехвърлят вината от болната на здравата глава, са безполезни. Защото никой не вярва на брътвежите им!!!
  • 52 Свидетелю,

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "свидетел":

    НЕ само от Запорожие. Аз не съм от Запорожие. От РБ съм. Но ще гласувам ЗА тях. Да, НЕ сме малко! Доста повече сме отколкото си представяте!
  • 53 нормален

    4 3 Отговор
    Джендъри не разбрахте ли че болшинството българи искат да сме в приятелски отношения с Русия ходете при тия дето ви плащат и оттам нападайте Русия всички да гласуват за Възраждане и тогава да видим какво ще правят американските марионетки

    Коментиран от #60

  • 54 Имала е, имала е.

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Скрий се продажнико":

    Много ти е къса паметта.
  • 55 Именно!

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Рубладжийче":

    Но вначалото на октомври можем да променим това. И с тези си действия да отрежем главата и пипалата на октопода! Завинаги!
  • 56 Ще направят опит.

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Но от НАС зависи ДАЛИ ще успеят!
  • 57 Хубаво искаш референдум за или против

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "много":

    руски газ. Но резултатът няма да ти хареса! Тези приказки с евтиния руски газ и "розовото бъдеще" в тандем с русия, са за малки деца, не за разумни хора. А разумните в България, слава Богу, са повече от инфантилните. Защо си мълчите относно посредниците на електр. енергия, за "микса", който набъркаха другарите герб, начело с г-жа теменужка?
  • 58 На президента тепърва

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "5577":

    ще му се налага да мълчи. Защото и аз имам принос да е 2-ри мандат президент. А сега, незнайно защо друг вятър задуха около Радев. Та, като съдя по прекратеното ми доверие към Радев, си давам сметка, че много българи занулиха доверието си към него. И кой знае... Може да му се наложи да мълчи повечко занапред. Да излъжеш и предадеш толкова десни хора, които ти вярваха, е непростима грешка.

    Коментиран от #61

  • 59 Хареса ми!!!

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Коалиция Газпром":

    И за именуването на коалицията, и за троленето!
  • 60 Още по-нормален

    3 6 Отговор

    До коментар #53 от "нормален":

    Нито съм американска марионетка, нито ми плащат да НЕ искам русия, нито съм джендър. Нито някога в съзнателния ми живот ще гласувам за някое смехотворно партийно формирование като израждане, като партийките на останалите "патриоти", които вече изтекоха в канализацията. Та, безплатно НЕ искам русия. Безплатно! Не по джендърски, не по сороски, не по американски.

    Коментиран от #63

  • 61 Президента

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "На президента тепърва":

    нито е излъгал някой, нито прави нещо различно от преди! Другият път се напъни повече, за да си продадеш бъдещето!
  • 62 Като гледам статистиката към коментарите

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Азз":

    излиза, че повече като брой са руските платени тролове! Всички останали изразяват мнението си явно безплатно. Но това не ме стресира. Защото пишещите ТУК НЕ олицетворяват цялата нация! Така че, не потривайте доволно ръце. Ще има изненадани (явно). И то неприятно изненадани. Всяка поява на Радев и вицето му по медиите, удря баланса на везните в полза на хората нежелаещи зависимости от русия. Така че, нека по-често се показват и да бълват отровата, която ги мъчи. Времето НЕ работи за тях!
  • 63 Да гласуваш

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Още по-нормален":

    за лъжец и задкулисна марионетка като кирчо или ристето, с какво те различава от избирателя на възраждане!? Ще ти помогна! С нищо!!!
  • 64 Пенчо

    3 5 Отговор
    Льотчика се изцвъка на главите на тези които му осигуриха втория мандат.
    Няма ненаказано добро.
  • 65 сирене

    6 1 Отговор
    Добре де, за лъжи на хора във властта няма ли съдебни дела за подвеждане/измама на народа? Как не се намери един мотивиран адвокат..
  • 66 Болярин

    2 8 Отговор
    Никой не е очаквал от тия СЛУЧАЙНИ НЕКАДЪРНИЦИ нещо добро ! Гарганел радеФ се огради с руски д у п е близачи, на които да разчита в Лозенец към Кремъл !!!
  • 67 не бе

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Това не е Митев на снимката":

    Сенилните ви мисирки помнят по 5 мин.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Правшлно 20ти

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "100":

    Само, ма тия слу.жабтите съсипаха 2 от възможностите и целта е пак да върнат Газ.пром, затова са сложени:(( яд ги е, че спряха комисионите на лобистите и подлог.ите на Пу.тле.р..Не се наядоха от Г.е.рб и Д.П.Сето- те са в старите схеми:((
  • 73 ганев

    2 1 Отговор
    ЕИ ОЪЛХУМ ТИ КАКВО ИСКАШ САЩ ДА НИ ОДИРАТ ПО 25 КОЖИ ОТ НАШИЯТ ГРЪБ ЛИ БЕЕЕЕЕ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИ ОФОРМИМ ИШРЪМ ДОЛНИ
  • 74 Реалист

    1 0 Отговор
    РадеФ ги назначи не да свършат работата,за която са назначени, а да се сближим със Съветския Съюз.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове