9 Август, 2022 15:50 3 971 23

Бутат незаконно заведение на бивш областен управител от ГЕРБ в Созопол, но след сезона

  • заведение-
  • созопол-
  • областен-
  • герб-
  • константин гребенаров

Къщата е една от емблематичните за Созопол. Намира се до портите на античната крепостна стена, до амфитеатъра и църквата на площада в Стария град

Бутат незаконно заведение на бивш областен управител от ГЕРБ в Созопол, но след сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Община Созопол ще издаде предписание да бъде съборено заведение с тераса и стълба, които са поставени на къща паметник на културата. Новият собственик на сградата иска да я реставрира в стария ѝ вид и е сигнализирал за незаконното строителство и нарушение на Закона за културното наследство, предава БГНЕС.

Къщата е една от емблематичните за Созопол. Намира се до портите на античната крепостна стена, до амфитеатъра и църквата на площада в Стария град. Новият собственик на сградата я заварва със зазидани прозорци и тераса със заведение.

"Тук става въпрос за паметник на културата и виждаме, че тази постройка, която е опряла до Североизточната стена, е затворила над 50% от стената на къщата. Аз не мисля, че това е нормално и че някой може да го узакони в този вид, най-вероятно го е направил някой, който си е помислил , че е над закона”, коментира собственикът на сградата Румен Караманов.

Заведението е собственост на бившия областен управител на Бургас Константин Гребенаров. Извършена е проверка от Главния инспекторат за опазване на културното наследство и общината в Созопол започва административно производство.

„Навесът, който е с издадено разрешително за стоеж до приключване на дейностите по реставриране на сградата, паметник на културата, следва да се премахне. Категорично няма разрешение нито за масите, нито за стълбата и те ще бъдат премахнати”, заяви Иванка Хльосторова, директор Дирекция „Устройство на територията” в Община Созопол.

„В момента, в който разбрах, че разрешението ми е временно и там някакво условие и изтекло, съм заявил на кмета, че като свърши туристическият сезон ще го премахна - керемиденият покрив, така че няма казус", заяви от своя страна собственикът на заведението Константин Гребенаров.

От община Созопол заявиха, че незаконната тераса и стълбата върху крепостната стена ще бъдат премахнати след края на сезона, защото в разгара на туристическия сезон няма как да влезе тежка техника.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бони

    3 10 Отговор
    ПП са виновни. Нарочен е
  • 2 Кдкдкд

    25 0 Отговор
    Мутро-бароков стил я е завярил.
  • 3 комунистче

    37 3 Отговор
    лакомията на гербавите, не познава граници, бяха превзели цялата държава, и пак не им стигаше

    Коментиран от #6

  • 4 Българка

    31 6 Отговор
    И защо ще събарят след сезона? За да се нагуши гербераста ли?Или се надат ГЕРБ да се върне на власт? Няма да стане. И не само събаряне, а трябва разследване за конфликт на интереси и рушене на културно-историческо наследства. Та това са си престъпления. Освен това да огласят именатяа на всички допуснали това кощунство на общинско и държавно ниво

    Коментиран от #10, #13, #20

  • 5 Сталин

    23 0 Отговор
    Созопол - една от най корумпираните общини, гръцки сигани
  • 6 Капитализъм

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "комунистче":

    ... в действие!!! Трети абзац казва всичко!!! При капитализма всичко е позволено, докато не те хванат!!!

    Коментиран от #19

  • 7 Голем смех

    22 1 Отговор
    Типично герберско беззаконие.
  • 8 абе тия областни

    21 0 Отговор
    всички са със заведения. Кой във алеата във Варна кой в стария град Созопол. Това някакво условие да станеш областен ли е или след като освободят поста изведнъж се оказват собственици на заведения

    Коментиран от #12

  • 9 ехааааааа

    8 2 Отговор
    оставете горкият човечец да поработи още малко !
  • 10 Боцик

    0 14 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Моме/лельо, запаси се медикаменти че като спечели ГЕРБ наесен ще титрябват.. Тая обсесеия от една определна партия ще те вкара в болница
  • 11 ормв

    15 0 Отговор
    Сиреч така управляваха герберастите за наши всичко може за другите нищо
  • 12 Гданчо

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "абе тия областни":

    Не всички бизнесмени са политици но всички политици са бизнесмени
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пипи Чорапчето

    17 1 Отговор
    Ъхъ, ще го премахват заведението, ама след сезона - щото не можела да влезе сега техника, а не заради интересите на гербавия безобразник;))
    А от кога се е пръкнало заведенийцето в този вид? С години си бачка, ама досега "институциите" са нямали очи за него, да;))

    Коментиран от #18

  • 15 А бе

    8 0 Отговор
    Ще го съборят,ама...друг път.
  • 16 Мдаа

    12 1 Отговор
    Този бивш областен управител на Бургас, ако беше в която и да е друга държава от ЕС, до сега щеше да е разследван за произход на парите, за злоупотреба с власт и незаконно строителство и щеше вече да е в затвора, но не и у нас. Явно той у нас е над закона, защото е от ГЕРБ!!!
  • 17 незнайко

    11 1 Отговор
    Това беше и миналата година и по миналата година !!! Все го събарят след края на сезона !!! Човека си "плаща" и никой не го събаря !!!
  • 18 6нтщ5ж

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пипи Чорапчето":

    Ами как институциите да очи за него, те ГЕРБ бяха над закона 12 години, те колеха, те бесиха. Докато дойдоха новите от Промяната и мафията дружно ги катурна с помощта на ИТН, за да не им развалят мръсните канали по границата, незаконните палати, кражбите с милиони.
  • 19 Мнение

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Капитализъм":

    Няма такова нещо! Това не е капитализъм, а шуробаджанащина, корумпирана българска администрация, която си затваря очите за герберските безобразия.
  • 20 Пфуй

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Надат се ГЕРБ да се върнат на власт и да продължи беззаконието и хаоса!!! Така е и на границата Капитан Андреево с фирмата Евролаб, която извършва нерегламентирано товаро-разтоварни действия, които не се извършват на граница в нито една европейсща държава от частна фирма. Това е мафията ГЕРБ. Мислете като гласуваге другия път.
  • 21 ЩО НЕ Я ЗАКИБРИТЯТ ВЕДНАГА !?

    3 0 Отговор
    ...........................................................................
  • 22 Нa боcия нaлъмите

    6 0 Отговор
    ще бутнaт, то половинтa Cозопол е зa бутaне бaрбaр c безумиятa нa полуоcтров Колокитa.
  • 23 пожелание

    3 0 Отговор
    Направо да се взриви веднага ,защото герберистката сган само това заслужава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове