Last news in Fakti

12 Август, 2022 09:55 3 107 33

Иван Демерджиев: Учуден съм защо Бойко Рашков не разговаря с мен, а с медиите

  • иван демерджиев-
  • бойко рашков-
  • бойко борисов-
  • ам хемус

Той подчерта, че не е пристрастие към една или друга политическа сила професионалната му оценка за ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, извършен от бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков

Иван Демерджиев: Учуден съм защо Бойко Рашков не разговаря с мен, а с медиите - 1

Аз съм последният човек, който може да бъде заподозрян в работа с ГЕРБ. Учуден съм защо Бойко Рашков първо не проведе разговор с мен, преди да проведе разговор с медиите. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването "Преди всички" по БНР.

Той подчерта, че не е пристрастие към една или друга политическа сила професионалната му оценка за ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, извършен от бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Не бих направил арест, ако не съм убеден, че са налице всички предпоставки за това и нямам стабилни, сериозни и солидни доказателства. Целта на един арест не може да бъде самоцел, а да бъде първа стъпка към едно сериозно разследване, което да доведе до изправяне на този човек пред съда и до наказание. Когато един арест се случи по начина, по който протече този арест, ефектът е точно обратен. Няма никакъв смисъл да превръщаме хора, които трябва да бъдат внимателно разследвани, в жертва, посочи служебният вътрешен министър.

Министър Демерджиев заяви, че МВР няма да оттегли жалбите срещу решенията на съда, който обяви арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова за незаконни.

За 3 месеца могат да се развият много разследвания и да се съберат много доказателства от полицията, така че след тези 3 месеца да има сериозни образувани производства срещу хора, стоящи изключително високо в йерархията. Нататък има само един път - да ги внесем в прокуратурата, но ще ги внесем в прокуратурата, когато сме събрали доказателствен материал, който не може да бъде заобиколен. Разговаряли сме с правосъдния министър Крум Зарков, че по линия на правомощията му той ще може и ще упражни надзор какво се случва с тези дела, когато влязат в прокуратурата - дали се работи по тях, или ще бъдат сложени на трупчета, категоричен е Демерджиев.

Във връзка със случая с магистрала "Хемус" Иван Демерджиев заяви, че има един обвиняем и две съдебни производства, но подчерта, че целият случай е много по-мащабен от тези две съдебни производства.

Като не ги търси прокуратурата - трябва да ги търси полицията, а не ги е потърсила достатъчно активно. От встъпването ми в длъжност проверих по какво се работи, извикал съм работещите по случая служби, дадох указания по какво не е работено достатъчно, влязохме във взаимодействие с НАП по този въпрос и ви уверявам, че доста енергия ще се влее по тази тема и ще има развитие, заяви Демерджиев.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи подчерта, че служебното правителство не е ревизионно, а е правителство, от което се очакват "действия по стабилизиране на ситуацията".

Не мога да си позволя да ревизирам никого, защото за мен е по-важно как работя аз от първия ден, в който съм встъпил. Никой не ми е поставил такава задача, допълни министър Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Първокласник

    25 7 Отговор
    Той нали каза... Обвинява те, че си пионка и те движат. Мисля, че е добре да се изкара наяве на кой от къде са му парите и тогава да се говори. Не само за г-н Демерджиев, и на г-н Рашков около имотите останаха много питанки.

    Коментиран от #25

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Потресаващо!

    28 10 Отговор
    Герберските крадци стават депутати и бяха наредени един до друг в миналия парламент и същите крадци отново ще бъдат депутати.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Здрасти, и защо

    14 12 Отговор
    рошкоф, да си говори с тебЕ??? Нали ти му взе келепира, "сиромаха" ти се сърди!!! Не че има разлика м/у вас, нали сте от една люпилня......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Агата Кристи

    9 4 Отговор
    Елементарно.

    Подривната дейност е в връвта на КОМУНЯГИТЕ...
  • 9 Питай

    10 4 Отговор
    него , а не медиите !
  • 10 Lоста

    11 6 Отговор
    Рашков не говори с теб, защото си обратното на острото, защото искаш на всяка цена да си министър, макар и за 2 дни и защото слугуваш на едни майни.

    Коментиран от #17

  • 11 Хаах

    12 5 Отговор
    Ами и ние се чудим как двамата в Минеков сте в това Правителство на реставрацията на азиатския руски модел.А.. да единия да държи мутрите настрана и в ступор, а другия...просто за храстче май.Как да го разбираме, съучастници ли сте или част от ПЛАНА.Това казва и пита Рашков.
  • 12 Погледът

    14 4 Отговор
    и действията ти не са на читав човек !
  • 13 Ами да

    12 4 Отговор
    Ами като му даваш оценка по медиите, той ще си връща! А, значи, нямало доказателства за мутрата и прокуратурата по тази причина не му обръща внимание!? Айде стига със защитата на големите престъпници!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Адвокат

    7 8 Отговор
    Защо, да дойде Бойко Рашков при теб , той е доказал се в битка на бойното поле, министър и полицай?
    Защо не отиде ти при Бойко Рашков , да си направиш консултаций ,
    кои са полезните назначения и уволнения, през последните две години,
    ами тръгна да изпълняваш нарежданията на "Калинките" веднага!
    Не си полицай, не си от бранша ,който ще управляваш,
    ще ти трябват поне още двама ,като Бойко Рашков, ако искаш да свършиш работа!
    Не виждам причини или признаци , Демерджиев да е Планината,
    а Рашков да е Мохамед!

    Коментиран от #29

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Оракула

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Lоста":

    Всеки знае, кои са тези майни!
    Съветници ,
    Съдии и Прокурори!
    Пловдив е колкото един "шадраван" !

    Явно , Още не сме се осиферили,
    от "Шоуто на Слави Трифонов"!
  • 18 Реалиста

    4 4 Отговор
    Г-н Демерджиев , истински се радвах че Ви ще оглавите МВР, на Бойко Рашков не се даде възможност да разкрие цялата истина за купените вотове и колко измамници са осъдени! ДСБ се правеха на раотещи , но са зависими финансово от Сорос и тупкаха топката! Кирчо лъжеца служи освен на Сащ и Канада, работи активно срещу българите, изгони руските посланици, ходи във фашистка Окраина, спря сделката с Газпром! Много алчни предатели и Вашите действия и уволнения подсказват , че работите за ББмутрата и дпс! Мутрите по места вилнеят с пълна сила!

    Коментиран от #21

  • 19 Колю

    2 1 Отговор
    Защо иска, когато говори да върти очи.
  • 20 Българка

    4 3 Отговор
    Това пловдивско адвокатче се взема много насериозно!

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Америка ФК ЕА 🇺🇸💪🗽🦅

    3 3 Отговор
    Истина му столчето на Дамаджаната, че и от два стола на Земята!
  • 23 И гаргите

    5 1 Отговор
    по дърветата разбраха , че не би арестувал Бою !
  • 24 Големанов

    2 3 Отговор
    Този най-после се сдоби със служба. Намърдаха го и него. Не му се работи като адвокат-разправии с клиенти, гонене на хонорари, проверки в деловодства, писане на молби, явяване по дела, четене на практика и други книги, ангажименти много...И клиентите все питат: Кога ще излезе решението? Сега вече е на служба, ще кротува и ще слуша.
  • 25 Личи си!

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Първокласник":

    Вече на години- Силовак! С плоско мислене! Какъв да е?

    Коментиран от #32

  • 26 5577

    2 1 Отговор
    Такава цензура в тия коментари и по най тошово време не е имало. Срамота.
  • 27 Мъдьо

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Гледай да не изгубиш козите и не коментирай неща, които не са ти ясни.
  • 28 ЩОТО Е ПИЯНДУРНИК

    1 1 Отговор
    - КРЕТЕН !
  • 29 иво

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Адвокат":

    АКО ТИ СИ д"АВОКАТ рашофф Е БАШИБОЗУК ?

    Коментиран от #33

  • 30 Да бе,да

    2 0 Отговор
    Нищо няма да направиш, защото си страхлив.На думи много се изхвърляш.Как може да правиш внушения,че щом Прокуратурата не може за разследва,МВР може.Нали МВР прави разследвания и ги внася в Съда и Прокуратурата.На всички граждани им е абсолютно ясно, че докато Иван Гешев е глав.Прокурор, няма да се повдигат обвинения на мафиотите, облечени в бели якички и черни костюми и заемащи високи позиции в Банки и др.значими учреждения.И кой според теб ще даде солидни доказателства срещу Бойко Борисов? Имаше толкова свидетели за неговите престъпления и всичко се покри от Гешев.
  • 31 Защото

    2 0 Отговор
    Бойко Рашков се обръща към Медиите,а не към теб, защото ти няма доверие. А много от Медиите са свободни да изразяват фактите в истинския им смисъл ,без лъжи и фалш, защото се иска смелост и почтеност.Служебният Кабинет трябва да спре с политическите репресии и да назначава свои доверени слуги-доносници.Тук не е Русия.Гражданите на Б-я възлагат много надежди на Вас, но скоро разочарованието ще придобие максимален брой незадоволителност и хората ще излязат на протести.
  • 32 Първокласник

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Личи си!":

    Щом президента му е гласувал доверие се надявам да е ок. Просто искам да се представят по надълго и широко.
  • 33 Адвокат

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "иво":

    Нито той е башибозук ,
    нито аз съм



    Няма значение, кой е адвокат и башибозук!
    Най- важно е министъра,
    да е полицай , а той не е!
    Така поне изглежда,
    след като си назначи,
    личен" ръководител" от полицията!
    Иначе, на събиране и изваждане ,
    с "пет неизвестни" няма кой да го бие!




    .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове