Last news in Fakti

18 Август, 2022 14:39 1 484 30

24 партии и 7 коалиции се борят за гласа ни

  • цик-
  • избори-
  • цветозар томов-
  • росица матева

В чужбина е планирано да има 734 секции

До 30 август ще стане ясен броят на регистрираните партии и коалиции за предсрочния вот на 2 октомври, обявиха на брифинг пред медиите от Централната избирателна комисия. Дотогава тече срокът за тези, които са регистрирани вече за изборите, но имат желанието сами да бъдат заличени, уточни БНР.

Говорителят на ЦИК Росица Кирова заяви, че документи за вота са подали 24 партии и 7 коалиции.

"Очакваме до края на деня да завършат проверките на 4 партии и една коалиция, за да стане ясно дали всички ще бъдат допуснати", уточни тя.

Това се налага, защото в списъците са открити подписите и на починали хора.

"Във всички подписки, почти, има покойници, възможно е човек, който се е подписал в подписките, да е починал своевременно", разясни Кирова.

Другият говорител на изборната комисия Цветозар Томов обяви, че на 31-и август ще се тегли жребият за поредността на явяването на партиите и коалициите на изборите.

Той посочи, че в чужбина се очаква да бъдат разкрити 734 избирателни секции. Сигурни са 559 секции, останалите 175 изискват съгласие от приемащата страна и са обявени под условие.

"Вчера стана ясно, че в Германия ще имаме съгласие за разкриване на секции на 40 адреса извън дипломатическите и консулските представителства", посочи Томов.

От ЦИК припомниха, че на сайта им е качен симулатор за машинно гласуване и помолиха медиите, които имат желание, да го публикуват и те на своите сайтове, за да няма притеснения у избирателите по какъв начин ще се гласува.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    0 6 Отговор
    24 партии и 7 коалиции ЩЕ се борят за гласОВЕТЕ ни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зззз

    19 0 Отговор
    Заглавието е 24 партии и седем коалиции с апетит ще глътнат парите ни.
  • 4 попара

    6 0 Отговор
    Един козел с х...й дебел тлалля коза и то в тралля. Ла-ла-лааа!
  • 5 Лошо Седларов

    17 0 Отговор
    Много лапачи ,много нещо ! Само мошеници !
  • 6 препис

    7 1 Отговор
    Заглавието е :24 партии и седем коалиции с апетит ще глътнат парите ни. СМЕТНАТО МАТЕМАТИЧЕСКИ,ПАПАНЕТО ЩЕ БЪДЕ СВЕДЕНО ДО ЕДНА ПАРТИЯ ,КОЯТО РАЗПОЛАГА С ДОСТАТЪЧНО ЧЕКМЕДЖЕТА НА ШКАФЧЕТА ЗА БАНКИРАНЕ НА НАРОДНАТА ПАРА. Нъл тъй?

    Коментиран от #10

  • 7 борбата

    9 1 Отговор
    Е безмилостно жестока!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кочо

    5 1 Отговор
    Предлагам да пробвате Волен ако и този път ви излъже - емигрирайте в Русия! В Канада е по добре, но там ще е Асен Петков и не мога да го понасям!

    Коментиран от #19

  • 10 Зззз

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "препис":

    Аааа,не си прав. Всички ще лапнат, може да не е много ,но с удоволствие .А тоя с чекмеджета най много,защото и много калинки в България.
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 1 Отговор
    Не им дреме за нашите гласове ‼️
    Щяха да се борят , ако влизаха в НС само с реални гласове - 240 депутати при 100% гласували , при 50% гласували само 120 депутати‼️
    Защо партията събрала най-голям вот - тази на негласувалите да се разбива между разни мижитурки ‼️
  • 12 Курисилин

    4 0 Отговор
    Борят се за кора ми
  • 13 Сърп и чук

    6 0 Отговор
    Горките партии! Всичко поскъпна тройно, а субсидията им само 8 лева на ваш глас! При тази инфлация как да не крадат! Субсидията трябва да е поне 30 лева на глас, за да функционират нормално! Например 1 % е 30 000 гласа, поради ниската ви пасивност, Стефан Янев ги достига и прибира 1 милион лева! Много над заплатата му на старшина! с 250 000 за къде по напред!?

    Коментиран от #17, #18

  • 14 анонимен

    6 1 Отговор
    после се чудят защо разумните хора НЕ ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ

    Коментиран от #21

  • 15 Дончев,

    2 1 Отговор
    Хората, дори и да еволюират /става въпрос за индивиди над 18г./ това е процес, който трае с години. Икономиката на България няма да дочака тази "еволюция"-ще умре от срам пред българския политически капацитет.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Копейкин

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сърп и чук":

    Оххх котьоо, 30 лв. е добре и ще компенсират отлива.
    Субси-дияяяя!
  • 18 Ами Бялата Златка

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сърп и чук":

    Както си се прави на палячо за двадесетина години гушна от субсидии 30 милиона.Пък нека си го плюят.Един от най-забогателите от политиката.
  • 19 Е как да пробваме Златката!

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кочо":

    В задната цепка,ли?
  • 20 Реалист

    1 0 Отговор
    Щом като в отвъдното има истински рай, значи и в живота трябва да има ИЗГРАДЕН истински рай!
  • 21 Сега през октомври

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "анонимен":

    Само ГЛУПАЦИТЕ няма да да гласуват!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Го4о

    2 2 Отговор
    Всички трябва да гласуваме при равни условия! Всички с машини или всички с хартиени бюлетини! Условията трябва да ги осигури Радев, който ни натресе това НЕравнопраеие! Малките секции да се извозват до съседни села и градове и да гласуват също с машини! Искаме РАВНИ УСЛОВИЯ в изборния процес!!!!

    Коментиран от #26, #27

  • 24 Тома

    4 0 Отговор
    А колко ще струва гласа че да видим кой ще се пребори първи.Въпрос от жителите на факултето
  • 25 Избирателите БГ

    1 0 Отговор
    ЦИК кажете на българското общество колко милиона лева ви струва машинното гласуване ат всичките 70,5 милиона?!
    Знаем че печатането на хартиените бюлетини струва 7,5 милиона,но колко ни струва машинното гласуване не знаем.
    Заради това,че с машинното гласуване прикривате неграмотността на членовете от избирателните секции не ви оправдава със скъпото машинно гласуване!
    Колкото до това,че при гласуване с хартиени бюлетини имало много невалидни бюлетини то вината е само ваша!
    Невалидните бюлетини ги правят само вашите членове от избирателните комисии,а не избирателите!
    Нека българските избиратели да го знаят,че вие ги манипулирате!
  • 26 Хайде сега пак повтори -

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Го4о":

    кой и ЗАЩО въведе машинния вот. Че Кирчо беше грешка на Радев, е факт - но близо 20% от населението видяха в Кирчо спасение от ограничения и нагъл Борисов. Дано не се спънем пак в същия камък... Сигурно звучи неособено приемливо, но се надявам пак да няма правителство и нови избори - вече по време или непосредствено след отоплителния сезон. Тогава ще дойде обективнният резултат...
  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Го4о":

    Ами що не изброиш условията , които трябва да са равни !
    Аз плащам данъци, Хасан-не!
    Аз мога да пиша , Айшето -не!
    Аз знам за какво гласувам, Мюмюн - не !
    Къде е равенството ‼️‼️‼️
  • 28 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ще се борят , ако го "пусна". По-добре да се уточнят колко струва и да плащат ! " Не всичко е пари, приятелю ..." пееше само Лили Иванова . Нека е жива и здрава !!!
  • 29 Демократ

    0 0 Отговор
    Къде по света има такова нещо като ЦИК- колко му е бюджета и защо плащаме постоянни заплати на хора,които работят отвреме-навреме и повече пречат на честността на изборите и се чака те да кажат кой е окончателния резултат и то 7 дни след приключване на изборите? Как така в огромни многомилионни държави резултатите излизат още същата нощ и най-късно на другия ден - САЩ,ФРАНЦИЯ,ГЕРМАНИЯ,ИТАЛИЯ,УНГАРИЯ ,РУМЪНИЯ И ДОРИ КЕНИЯ? Къде е България в 21 век на технологиите? ЦИК е вредното държавно звено,което озаконява шашмите за даване на власт.На предишните избори Пеевски е бил избран с гласове от Турция при огромни нарушения, но всемогъщия ЦИК каза ,че не са нарушения.Така ще бъде и сега.Как се организират и провеждат избори в нормалните държави и показват ли непрекъснато по ТВ "Купуването и продаването на гласове е престъпление",а пък това се прави и доказва при всички избори, но няма никой осъден, защото не е престъпление? Къде е този орган ЦИК?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове