Last news in Fakti

20 Август, 2022 14:28 7 455 169

Волгин: За кого не е важна цената на газа?

  • петър волгин-
  • газ-
  • доставки-
  • цена

В настоящия момент битката между двете класи се печели от класата, която държи властта, от онези, за които цената на газа няма значение

Волгин: За кого не е важна цената на газа? - 1

Напоследък едни и същи хора прескачат от телевизия в телевизия, за да ни обясняват колко чудесен бил животът в България и как благодарение на предишното правителство и лично на бившия премиер сме щели да имаме газ за стотици години напред. А когато все пак някой тв водещ се осмели да попита потъналия във фантазмени светове събеседник за цената на въпросния природен газ, обикновено получава следния отговор: „Е, да, по-висока ще бъде цената му, ама това изобщо не е важно. И изобщо крайно време е да спрете да мислите за хладилника и за сметките, защото евроатлантическите ценности със сигурност са по-важни от тези битовизми“.

Хората, които говорят така, обикновено нямат финансови проблеми. За тях няма никакво значение дали месечната им сметка за парно ще бъде 200, 300 или 1000 лева. Ще си я платят и на следващата секунда ще забравят това плащане, за да имат достатъчно време да ви обясняват за евроатлантическите ценности. И как мислите, че тези хора са постигнали финансовото си благополучие? Може би благодарение на бляскави идеи и къртовски труд?Да, сигурно има и такива, но те са пренебрежимо малцинство. Членовете на умнокрасивия телевизионен коментариат, които ви убеждават какви Ганьовци сте, щом се притеснявате за високите сметки, нямат финансови проблеми, защото са дългогодишни стипендианти било то на „Америка за България“, било на „Отворено общество“ или на някоя от десетките чужди НПО, които от началото на прехода задават тона на говорене и мислене в България. И понеже материалният просперитет на грантовите анализатори е осигурен от момента, в които са прикрепени към NGO мрежите, те наистина не разбират притесненията на нормалните хора.

Нормалните хора, за разлика от привилегированите жълтопаветни говорители, се интересуват от цената на газа. Защото от тази цена зависи както месечната им сметка за отопление, така и сумите, които ще оставят всеки път на касата на магазина. А бясно галопиращата инфлация отдавна е изяла всички увеличения на пенсии и заплати, с които толкова обичат да се хвалят бившите, за щастие, управляващи. И когато не те дотира „Америка за България“, ти става все по-трудно и плащането на сметките, и пълненето на хладилника.

В България има всякакви разделения. Но със сигурност едно от най-важните е между разглезения либерален елит и нормалните хора. Между тези, които в даден момент са НПО-активисти, после стават министри, а после пак се връщат в любимото NGO, и хората които се скъсват, за да осигурят що-годе нормално бъдеще на себе си и децата си. Всъщност класовата борба, която така задълбочено бяха описали Маркс и Енгелс още през 19 в., никъде не е изчезнала. Класовата борба се води и днес, макар говорещите телевизионни глави да ви убеждават, че няма такова нещо. Има, и оше как. От едната страна е класата на облагодетелстваните, на тези, които благодарение на чуждестранните кукловоди държат политическата, икономическата и медийната власт. Тези са достатъчно богати, за да се мръщят гнусливо всеки път, когато се заговори за цени и сметки. От другата страна са нормалните хора. Хората, които наистина работят, а не се препитават с фабрикуването на измислени изследвания, плащани щедро от чужди неправителствени организации.

В настоящия момент битката между двете класи се печели от класата, която държи властта, от онези, за които цената на газа няма значение. Тези хора си имат всичко, включително и политически партии. И тези партии правят така, че цената на природния газ за България да се вдига, а съответно да се вдигат и цените на всички стоки в магазините. Партии като ПП и ДБ, например, искат газът в България да идва с танкери, от хиляди километри разстояние, което, естествено, го прави несравнимо по-скъп от досегашния. И нека пак да повторя, за да не се забравя - лидерите на тези партии и техните най-активни говорители нямат никакъв проблем да платят и най-безбожно високата сметка, получена в резултат на скъпия газ. Проблемът е само наш. И затова много трябва да внимаваме за кого гласуваме на изборите. За да не се окаже, че сме гласували за борци срещу корупцията, а сме инсталирали във властта хора, които в името на личния си просперитет са направили така, че ние останалите да плащаме двойно и тройно за всичко. Така че, да не бягаме от своята лична отговорност. Както са обичали да казват древните римляни : Suae quisque fortunae faber est – всеки сам кове съдбата си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 142 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сила

    70 256 Отговор
    тоя си го вземете да води новините по радио Бурятски комсомолец.....аман от копейкаджии ненаситни

    Коментиран от #12, #85, #93

  • 3 димитровски пионер

    58 192 Отговор
    По време на късния соц бензинът струваше на потребителя лев и двадесет стотинки литъра в бензиностанциите, с постановление на байтошовия министерския съвет, при заплати в НРБ тогава рядко надвишаващи двеста лева. Такава цена, сравнена с днешните доходи е все едно днес бензинът да струва около петнадесет лева. За кoмунягитe народът е измислил приказката "На лъжата краката са къси". Официално документирано. 90-те надмина един бон. Потърсете из нета "Приходите и разходите по времето на соца".

    Коментиран от #8, #29, #84, #133, #165, #169

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Весо

    199 55 Отговор
    Много си прав Волгин!

    Коментиран от #166

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 днес

    170 31 Отговор
    Прав е този път др. Волгин, НО не е прав с последния латински постулат - за съжаление НИЩО не зависи от изборите - едни затворени кръгове решават на кого да прИпише гласове и от кого да ВЗЕМЕ. Ако от изборите зависеше животът на хората - управляващото задкулисие щеше да ГИ ЗАБРАНИ !

    Коментиран от #167

  • 8 Стефан

    181 34 Отговор

    До коментар #3 от "димитровски пионер":

    Трябва да се намери сила да каже на глас, колко и какво ни струва дружбата ни със США.

    Коментиран от #60

  • 9 Ако взимаш

    103 22 Отговор
    допълнително отнякъде 4000лв. няма да те сбъркат 200 или 1000лв. за парно. Кой ще ти ги дава и за какво ти си знаеш.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нннн

    92 12 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Съмнявам се Путин, въобще да знае кой е Петков?!

    Коментиран от #36

  • 13 Запознат

    63 39 Отговор
    4хилядниците са едни и същи мазници.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Панов

    40 126 Отговор
    Цената е важна, най скъпо и несигурно е от монополиста газпром

    Коментиран от #40

  • 16 Възмездие

    154 29 Отговор
    Комсомолците от "ПП" не осъзнават каква вреда нанесоха на България.Те не са в състояние да родят нищо оригинално извън клишетата за "мафията", "комунистите", "ченгетата", "лошата Русия" и "добрия Запад".
  • 17 просто

    110 10 Отговор
    Като не е важна цената, тези които го твърдят да я платят цялата! И без това са крайно леви по всички дефиниции в САЩ, идеално ще им пасне с доктрината.
  • 18 Реалист

    147 30 Отговор
    Право в 10ката! Браво! Чак да де чуди човек как са пуснали това в този сайт!

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Голем смех

    39 129 Отговор
    Убавеца Волга Задунайска не е ли вече с рашистки паспорт? Като виден путлеров пропагандист.

    Коментиран от #150

  • 21 Президент

    61 38 Отговор
    Волгин президент!

    Коментиран от #145

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тодор Правешки

    33 133 Отговор
    Още един четирихилядник се хвърля на амбразурата да ни обяснява, че по-добро от газа на Рассия няма, нищо, че до скоро ни го продаваше в пъти по-скъпо отколкото на другите държави,и че едностранно наруши договора който имаме! Явно петата колона на Масква го е закъсала сериозно!

    Коментиран от #28

  • 24 отнето право

    28 106 Отговор
    Грантовете от Руския център са пристигнали. Проруската пропаганда се лее на талази в сайта.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 пушилка

    23 80 Отговор

    До коментар #23 от "Тодор Правешки":

    Върви да видиш какво става под статията на Мирчев за отказаните 6 танкера. Проруска пропаганда на макс. Всеки с различно мнение бива автоматично изтрит. И стоят само статии в подкрепа на Газпром.
  • 29 чико

    110 19 Отговор

    До коментар #3 от "димитровски пионер":

    Средната заплата бе 300 лв. бензина 0.60лв. = 500 литра бензин . сега ср. з. 900лв. бензина 3лв= 300литра .
    За 300лв = 1150 хляба по 0.26 лв . . Да сравняваме ли още ? А бананите и тогава и сега са БОКЛУК в сравнение с нашите круши и др.. Спокоен живот , здрав народ и стигнахме ДЕВЕТ милиона . А сега 6.5.

    Коментиран от #35, #37, #48, #53, #147, #168

  • 30 Александър

    22 53 Отговор
    Е друго си е с Копейкин, там няма интереси нали??? Истината е че ни разказаха играта вече 30 години и леви и десни безродници
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Много точно казано

    94 15 Отговор
    И още - който не подкрепя от-до с политиките на ПП и ДБ веднага бива набеден за путонофил, върл фен на ГЕРБ/ДПС и бива пращан да си ходел в Русия.
  • 33 Респект Волгин

    102 18 Отговор
    Много точно казано и назовано! Право куме в очи! Трябва да се забранят НПО-тата в България и всичките които са били на техни хранилки и са лъгали и наливали пропаганда, да се подведат под отговорност!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 сфрф

    23 85 Отговор

    До коментар #29 от "чико":

    Някога населението беше 9 млн., щото на границата се стреляше на месо. Стига сте възхвалявали червения терор!

    Коментиран от #63

  • 36 Бай Яни

    15 7 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Ама знае кои е Волгин😃😃,
  • 37 димитровски пионер

    22 66 Отговор

    До коментар #29 от "чико":

    Поздравления! С малко манипулиране с цените и заплатите от различни десетилетия едва докарахте, че през соца е било по-евтино.

    Коментиран от #156

  • 38 Само питам

    26 77 Отговор
    Остана ли някой руски агент на влияние "4000"-ик,който да не е облъчил българското общество за ползата от договора с рашистката фирма Газпром?

    Коментиран от #56

  • 39 Един от гладните

    105 10 Отговор
    Независимо дали го каза Волгин или друг, инфлацията е факт, както и всичко останало написано от него. Това е нашата действителност. На тези с танкерите с газ не им пука, дали ние свързваме двата края и как ги свързваме.
  • 40 1957

    17 25 Отговор

    До коментар #15 от "Панов":

    Сега ще имашь евтин американски газ)))
  • 41 Само питам

    24 64 Отговор
    Някой очаква ли същество което е сменило българската си фамилия с такава на руската пука Волга да мисли за нещо друго освен да интересите на Русия?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Реалист1

    17 65 Отговор
    "газът в България да идва с танкери, от хиляди километри разстояние, което, естествено, го прави несравнимо по-скъп от досегашния" - откровена лъжа на Волгин. Газът от Газпром не е евтин и е свързан с цената на холандската борса. Не се публикуват разходите за регазификация на терминалите за да се определи крайната цена, само се спекулира. Има по-подробна статия във вестний Сега.
    Волгин не го притеснява, че министърът на енергетиката и шефа на Булгаргаз си нямат на идея какво е газ. Назначаването на некомпетентни кадри е висша форма на корупция - типично по газпромовски.

    Коментиран от #152

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Смерш

    23 60 Отговор
    Всички са впрегнати да доказват ползата от руската газ. И платени агенти и полезни .А това че и тя вече не е евтина е подробност.

    Коментиран от #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Взимаш цените

    14 40 Отговор

    До коментар #29 от "чико":

    от 1975г. и заплатите от 1989г. През 1980г. заплатата на млад специалист - висшист беше 155лв. Сега средната заплата е 1700лв., а средния осигурителен доход 1276,13лв. за юни. Ако ти взимаш 900лв, сори, сменяй професията.
  • 49 !!!?

    17 32 Отговор
    NGO "Газпром" !!!?

  • 50 Факт

    71 15 Отговор

    До коментар #46 от "Смерш":

    Евтина е и идва директно по тръба.Отваряш крана и газа е в дома ти.А американската идва се добива,втечнява,товари,транспортира с кораби,разтоварва,газифицира се и чаааак тогава се транспортира в тръби.Кое е по-скъпо е без коментар.
  • 51 .......

    58 9 Отговор
    Оооо ясно е за кой не е важна цената...за Кирливата компания.За тях са по-важни комисионните!
  • 52 Кочо

    17 52 Отговор
    Кога ги каза тези неща в предаването си, кога успяхте да ги качите тук, сякаш заедно сте ги писали!? По същия бодряшкш начин в началото на годината с удобните си гости се подиграваше на Байдън, защото предупреждаваше Зеленски, че Путин ще го нападне! Дрът бил, параноя, остроумничат, хилят се и цвилят в ефир за сметка на дъртия човек...! И Кочо му се смееше и изведнъж кво стана!? Путин нахлу ли - нахлу! Волгин малко се сви и пан наежи гребен с коментари и прогнози! Така миналата година поне до септември ни пропагандираше ИТН, след като и на най глъмите и предубедени стана ясно, че това са едни вредители на деморатичния процес!

    Коментиран от #66

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Казуар

    21 65 Отговор
    Напоследък едни и същи хора обикалят студиата и агитират, че най добре се живее в руски свят на Путин.
  • 55 Дойде време

    60 10 Отговор
    проводниците на фалшиви ценности и слуги на американското правителство да бъдат арестувани, осъдени и хвърлени в затвора за национално предателство.
  • 56 Мисля

    57 10 Отговор

    До коментар #38 от "Само питам":

    Гледам в сайта на "Америка за България "грантовете също не са малко .Е?Или американските крака миришат по-хубаво?Шефе,твойта терца "уби" моето петдесет!

    Коментиран от #69

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 60 Отговор
    Като му прочетеш името, може да му направиш-епикризата!руска подлога е този волгин!

    Коментиран от #61, #62, #78

  • 59 Бой Джордж

    70 13 Отговор
    Дали е Волгин или Марицин когато е прав е прав!За мен е важна цената на всичко което се купува.И не ходя за риба в Бургас,когато има до мен в магазина.Просто ми е по-евтино.
  • 60 Глупак

    54 13 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан":

    Отговарям ти. За 10% Продажници Богатство. За Останалите 90% Нищета и Унижение че не Мислим Правилно като чичо САМ-Самозабравилите се САЩ Политически Недоразумения.
  • 61 Не беше ли

    54 11 Отговор

    До коментар #58 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    по умно да видиш какво е казал, вместо да гледаш името? Нещо лъжа да е изрекъл в случаят? Или просто не ти харесва истината и трябва да плюем!
  • 62 Бъзиктар

    46 8 Отговор

    До коментар #58 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Защо,какво му е на името?На Кристалина(Сталинка)по-демократично ли е?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бъзиктар

    39 5 Отговор
    Всички "Ковид експерти" станали "газови експерти"!В България-голяма експертиза и пълно с професори,математици и разбирачи а 30 г.сме най-бедната страна в ЕС?И хвърляме пари през терасите на ромите.Усещам,че зимата ще е студена май.
  • 66 Кочо

    18 38 Отговор

    До коментар #52 от "Кочо":

    Минус, минус, ама факт! Смеехме се заедно с Волгин на тези, които казваха, че Путин ще напада Украйна! Нали така беше, бе приятелчета!? Нападна ли - нападна!? А Волгин твърдеше обратното и сега когато някой слушател му напомни, уж взема думата да водят ,,диалог" и край - връзката се разпадна, слушателя пропадна! Ха-ха-ха! Путин нападна, цените скочиха и виновен излезе Асен Василев! Скъпа ми е Русия, Волгин ми е много симпатичен, но истината ми е още по драга! Па, който желае - да живее с Газпром! Който не - да страда под западно робство!

    Коментиран от #77

  • 67 Орех

    17 34 Отговор
    Копейковци, безплатно сирене само в капаните за мишки!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Само питам

    15 37 Отговор

    До коментар #56 от "Мисля":

    А грандовете на "Русия срещу България" защо не можем да ги видим, секретни ли са?

    Коментиран от #73

  • 70 сфрф

    17 19 Отговор

    До коментар #63 от "Глупости пишеш":

    Оф! Старата тролска практика- като няма аргументи, започват обидите- не пиша глупости. Пиша истината. Много хора искаха да емигрират през соца, но имаше терор и репресии над тях и над семействата им. И мълчаха. Хората и преди 1989 год. не раждаха много- едно или две деца. Това не е много. Виж в САЩ как раждат- по 4-5-6 деца. Много рядко американците са с 1 или 2 деца, винаги са повече.
    Младите сега бягат от Бг, търсят препитание навън и там създават семейства, там раждат. Вече даже не идват в Бг да раждат.
    И стига си извъртал темата в друга посока. Не се обсъжда живота преди 1989 год.
  • 71 Вие сте бунаци

    19 25 Отговор
    Волгин, Ленин каква разлика има?
  • 72 Българин

    25 36 Отговор
    В случая изобщо не става въпрос за обикновен търговски договор а за сделка "евтина газ срещу лоялно отношение към Путин, който нарушава основните принципи на международното право. Лоялност към държава, която се стреми да разруши ЕС и да унищожи НАТО, съюзи в които България участва, лоялност към държава, която напада и избива съседите си защото те искат да вървят по свой собствен път.
    Ние трябва или да се откажем от тази "изгодна" сделка заради принципите си или да сменим принципите си и да приемем, че всяка държава, която е военна сила може да прави каквото си иска със съседите си и да им нарежда по какъв начин да се развиват.
    Руските агенти на влияние като Волгин плюят на всякакви принципи и затова говорят за "евтина газ" и за "изгодно сътрудничество с Русия". Хора, които нямат никакви принципи никога няма да разберат тези, които имат.

    Коментиран от #153, #154

  • 73 отнето право

    18 24 Отговор

    До коментар #69 от "Само питам":

    За руските грантове не се пише. Може да ги забележиш по активността по медиите и по смяна на управленския курс на Бг.
  • 74 Он ончов

    15 32 Отговор
    Волгин ли си, ладов или москвичов? За мен цената на газта няма значение. Аз не ползвам газ и не ме интересува има, няма и цената и. И баба ти на село никога не я интересувало. Някак си хората са живеели и без газ навремето.
  • 75 Само питам

    19 28 Отговор
    Защо "джендър" е любимата дума на русофила путлерас?

    Коментиран от #102

  • 76 Лъжата не е "другата гледна точка"!

    22 28 Отговор
    4хилядник, антибългарин и московски слуга е волгин.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Направо

    18 26 Отговор

    До коментар #58 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Е руски лайннояд.
  • 79 Българин

    19 25 Отговор
    Крайно време е българската с ржова да престане да храни руският агент на влияние Волгин и той да премине на свободна практика.
  • 80 Хахахаха

    14 20 Отговор
    Скрий се смешник !
  • 81 Доротея

    15 4 Отговор
    Лъжат! Когато води Волгин, резултата от гласуването по разните 3 на брой фейсбуци е в полза на неговите пристрастия! Когато води Силвия Великова, при същите слушатели - точно обратната линия и ориентация има превъзходство! И тук е така, де! Къде ти набият колкото е нужно минуси, къде те изтрият - слугинажа върви! Препитават се хората!
  • 82 Четирихилядника ето го

    23 18 Отговор
    На село цената на газа няма значение..
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 чичо стамат шумов

    22 10 Отговор

    До коментар #3 от "димитровски пионер":

    По това време което цитираш апартамент 105 кв м струваше 12500 лв кола жигули 6,500 лв,естествено кагато ти дойде реда за зкупуване.По сегашните цени съответно са ап,над 100 000 лв колата около 25 000 лв. за обикновените хора нищо не се е променило.По времето на соца хората имаха пари защото се поддържаше дефицит и народа имаше пари под формата на вноски за коли и апартаменти.Сега има всичко но народа няма пари да купува ..Едно няма разлика от тогава и сега УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА СИ ДОБРЕ А НАРОДА ВЪЛЦИТЕ ГО ЯЛИ.

    Коментиран от #104

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Кочо

    8 16 Отговор

    До коментар #77 от "Нещо ти е каша":

    Тъй, тъй! Сега да се извини, да не прекъсва неудобните слушатели и малко да се смири! От годините ли е, изфиряса ли но това поведение не подхожда на БНР! Колкото до Русия, Кочо винаги е бил на нейна страна, но тук промяната трябва да се случи! До началото на военната операция, Кочо постоянно четеше мемоари на съветски ветерани от ВСВ! Последния остана недочетен! Онова си е отишло! Те сега са врагове! Да не се заблуждаваме повече!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 30 сребърника

    9 13 Отговор
    Деление в обществото винаги ще има. Не забравяй обаче, че ония, които се прокламираха девиза "От всекиго според възможностите, на всекиго според потребностите", много бързо яхнаха вълната на загниващото западно общество. Не е възможно в свят, в който ресурсите са ограничени, да има поравно за всички. Все някой трябва да плати цената. Колкото ресурсите намаляват, толкова различията в обществата ще нарастват. Останалото е чист популизъм. И дано не си от ония, вземали заплата от изгонени дипломати, за да пропагандират чужди идеи !
  • 90 Психически отклонен

    16 18 Отговор
    Тоз клоун я го накарайте да коментира руските си колеги клоуни като Соловьов
    Определено има какво да се каже там
  • 91 Цената на газа не е важна

    17 21 Отговор
    за ИСТИНСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ, по добре скъпа газ пред руско робство!!!
  • 92 А дали

    11 8 Отговор

    До коментар #83 от "ПутираZти сър !":

    имаш идея тази опорка, какво общо има? Или си драскаш! Цеднтове да има!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Рубладжийче

    19 20 Отговор
    Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Наблюдател

    18 15 Отговор
    Истинското име на рубладжията е Петър Петров Георгиев. Всеки, който може да мисли ще си направи изводите!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Кой е тоя

    17 9 Отговор

    До коментар #97 от "жанбо":

    четирихилядник? Една продажница изрече едни голи приказки в пространството, и всички овтсе казаха беее! 😃
  • 99 Бимбалов:

    20 20 Отговор
    "Отнемането на микрофона на Волгин не е посягане към свободата на словото, а изключването от национален ефир на зловредно, анти-българско и анти-човешко влияние"

    Коментиран от #101

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 И защо

    16 14 Отговор

    До коментар #99 от "Бимбалов:":

    Кое от казаното тук не е вярно? Сложен въпрос! Не е като да си драскаш по опорки!
  • 102 медвед джендер

    13 5 Отговор

    До коментар #75 от "Само питам":

    Хората казват: Гузен – негонен бяга.
  • 103 чичо стамат шумов

    16 13 Отговор
    91 Цената на газа не е важна
    31ОТГОВОР
    за ИСТИНСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ, по добре скъпа газ пред руско робство!!!
    15:53 20.08.2022======================================================================== ,,Истинските,,родолюбци ги видяхме какво направиха.Биха се в гърдите КИРЧО И КОКОРЧО,ЧЕ ОСИГУРИЛИ СЕДЕМ ТАНКЕРА ГАЗ ОТ АМЕРИКА,но сега се оказа ,че имало място за разтоварване на един танкер..

    Коментиран от #127

  • 104 Народа има пари.

    8 15 Отговор

    До коментар #84 от "чичо стамат шумов":

    Над 80 милиарда спестени в банките. Ти ако нямаш, е отделен въпрос.
  • 105 Митрофанова

    17 17 Отговор
    Дата: 20.08.2022г.
    Основание:Заплата месец Август 2022г.
    Наредител: Руско посолство в България
    Получател: Петър Волгин
    Кредит: 4000лв.

    Коментиран от #106

  • 106 Волгин

    16 14 Отговор

    До коментар #105 от "Митрофанова":

    е казал само истини тук! Искаш да кажеш, че руското посолство, плаща по 4000 за истини! Браво на тях! Достойно е да се поощрява истината! Това на САЩ пък ако не лъжеш, не плаща!

    Коментиран от #114

  • 107 Иван

    14 18 Отговор
    Тоя какъв специалист е по газовите въпроси? Или е руска подлога?
  • 108 Кон Шонъри

    5 8 Отговор
    За тези на милостиня при дъорд шорош.
  • 109 Българка

    14 15 Отговор
    Защо се дава думата на този рубладжия? Да заминава в любимата си Русия и да не промива мозъка на българите. Естествено, че цената на газа е от голямо значение. Но защо ктрмълският агитатор не каже на каква цена Газпром продава газа? А дали Волгин, Радев и вся путинисти ще гарантират доставки от Газпром, след като вече Газпром са ни отказали доставки по схемата за Германия и други евродържави?
  • 110 Артилерист

    14 14 Отговор
    Много точно и смело казано. Поздравления г-н Волгин. Нинова и приближените й дали четат подобни статии?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Митрофанова

    10 15 Отговор

    До коментар #106 от "Волгин":

    Плаща за вкарани руски опорки и Волгин е използвал голяма част от тях: Газът от Газпром е евтин, всеки друг е скъп,„Америка за България“, „Отворено общество" и всякакви НПО-та плащат за да се плюе Великата Русия, ПП и ДБ са вредни за България, понеже не купували "евтиния" газ от Газпром и всякакви такива. За това плащат, понеже русофилчетата в България на това кълват.

    Коментиран от #119, #122

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 САЩ

    12 8 Отговор
    Браво за статията !!!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Какво значи да си политик

    1 10 Отговор

    До коментар #118 от "Кочо":

    Да лъжеш, да лицемерничиш, да си подъл, продажен, да обслужваш задкулисия! Такива са всички политици в България! Е Слави не е такъв! Но е голям човек, с главно Ч! Ако търсиш такъв политик, имаш избор голям! Ако търсиш принципи и нещо по честно, то е Слави!
  • 121 Въпрос за лев

    8 10 Отговор
    Тоя деби.лен рубладжия кога ще спре да се преструва на журналист и ще признае, че е на кремълската хранилка?
  • 122 И къде е лъжата

    15 6 Отговор

    До коментар #114 от "Митрофанова":

    Всичко това е вярно! Руският газ, който ни беше по договор, ни се връзва по евтино от този който купуваме до момента! Камара продажници и медии са на хранилка на америка за България! На сайта им пише към кой колко! ДБ и ПП, наистина се оказаха супер вредни за България! Продаване на българският интерес и ежедневни лъжи! Та искаш да кажеш, че руското посолство плаща за истина ли? Ако е вярно, е похвално! За жалост обаче, пропагандата на америка за България, в лицето на анализатори, политолози и всякакви продажници, е по всички медии и сайтове!

    Коментиран от #125

  • 123 Наблюдател

    9 4 Отговор
    Много е прав!
  • 124 Всички

    7 7 Отговор
    Искаме нормална цена на газа. Като накарат Путлер да спре войната, цената ще се нармализира. Дотогава никакъв ГаZпром.
    А ти Пепи В@....г...ата, си отявлен путлерист. Колко ти пращат рушняците?
  • 125 Нищо

    4 6 Отговор

    До коментар #122 от "И къде е лъжата":

    от това не е вярно. Манипулацията е мното плоска.

    Коментиран от #126

  • 126 Е как да не е

    5 3 Отговор

    До коментар #125 от "Нищо":

    Дай факти! Ама какво да дадеш, освен лъжи! България не е за продан!

    Коментиран от #128

  • 127 Не се оказа

    7 5 Отговор

    До коментар #103 от "чичо стамат шумов":

    така. Оказа се, че путлерското ни правителство е трябвало да плати ЦЕЛИ 5 евро на мегават час за слот и регазификация. Това е. Просто не пожелаха да вземат танкерите, уредени със съдейстнието на ЕК. Срааам.

    Коментиран от #130

  • 128 На-голямата лъжа

    6 5 Отговор

    До коментар #126 от "Е как да не е":

    Е , че руският газ е евтин. Не, не е.

    Коментиран от #129

  • 129 Не е лъжа, а факт

    8 6 Отговор

    До коментар #128 от "На-голямата лъжа":

    По договор който получавахме руският газ, е по евтин, от тоя който купуваме до момента! И тъпото е, че купуваш пак руски, но с печалбата за посредника! От разликата в покупната и продажната цена, за да кротува населението, България губи между 10 и 30 милиона на ден! Това са ужасно много пари, които можеше да отидат за нещо по полезно, вместо да ги хвърляме, за да угодим на САЩ!

    Коментиран от #134

  • 130 Това не е вярно

    6 2 Отговор

    До коментар #127 от "Не се оказа":

    Няма посредник, да ти продаде резервиран слот на тази цена! А свободни няма!

    Коментиран от #136

  • 131 Гражданин

    8 10 Отговор
    Коментарът на г-н Волгин е толкова силно пропаганден и неаргументиран, че не представлява особен интерес! Силно пристрастен, той повтаря едни и същи безпочвени мантри срещу "Америка за България " и" Отворено общество"!

    Коментиран от #132

  • 132 Кочо

    7 5 Отговор

    До коментар #131 от "Гражданин":

    Особено анализа му за ,,класовата борба"! Тези, които не искат Газпром били богати и не им дремело каква е цената, а тези, които били за Газпром били бедни отрудени и почтени! Аллоууу! Слугите на Газпром в България - пролетариат! Овчаров, Румен Петков, Борисов - все бедняци! Енергийната Теменужка - колхозница с рокля от 1917 г. и забрадка от времето на Иван Грозний....
  • 133 Калбо

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "димитровски пионер":

    Лъжеш всичко е лъжа заплатите бяха по 600 700 лв заплата съм получавал последните дни на социализма
    И то в провинцията живея а бензинът не е бил 1:20 лъжеш хляба струваше 26 стотинки
    В добър ресторант една мешана 3 лв
    Аз лично съм бил против комунистите и очаквах че демокрацията ще донесе нещо хубаво но както всички бяхме излъгани от фалшивата демокрация която донесе на България разруха
    И такива като Кирил Пипков Асен Василев които вкараха България в още по-голяма дупка и разбрах че демокрация не съществува никъде по света има само финансови интереси

    Коментиран от #135

  • 134 Може

    4 3 Отговор

    До коментар #129 от "Не е лъжа, а факт":

    и да сме го купували тогава, но сега той се с тази цена. Тя се смята по формула и е обвързана с индексите на газовата борса. Т. Е . пак ще е висоща и руска.

    Коментиран от #137

  • 135 Ти в някоя

    4 4 Отговор

    До коментар #133 от "Калбо":

    друга държава си живял. 500-600 в соц-а взимаха само ченгета и БКП кадри. Останалите 200-300 мах. А за терора не ми се отваря дума.
  • 136 Аз тази

    3 3 Отговор

    До коментар #130 от "Това не е вярно":

    цена я смятам по изказването на министъра- 10 мил евро за слот и регазификацшя. Като го разделиш ще получиш толкова - по-малко от 5 евро на мегават. Не случайно той изсипа тази цифра без връзка с цената на газа. Всички ще кажат ауууу 10 милиона, а то кво се оказа -5 евро. Т.е. крайната цена пак остава 25 евро на мегават под борсовата.
  • 137 Ти кое не разбра

    6 2 Отговор

    До коментар #134 от "Може":

    Ако отидеш да си купиш от магазина хляб, е едно, ако решиш да го купиш през мен, друго! Логично е да ти го купя и продам с печалба! Мислете с тия глави!

    Коментиран от #138

  • 138 Ние

    3 3 Отговор

    До коментар #137 от "Ти кое не разбра":

    мислим. Ти само преписваш/копипействаш/ опрки.

    Коментиран от #139

  • 139 И кое е опорката

    4 2 Отговор

    До коментар #138 от "Ние":

    Примера с магазина дето ти дадох е опорка ли? Страшна мисъл! Някъде с интелект на първолак мяза! 😃

    Коментиран от #142

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Лея 13

    11 2 Отговор
    Недолюбвам Волгин и страстта му към увяхналите " братушки"! Изобщо не го харесвам,да не кажа нещо по силно,но в случая е прав до последната запетая в статията! Внимавайте за кого гласувате!Щото няма кой да ви плаща огромните сметки и непосилните цени в хранителния магазин! Политическия елит,в най голяма степен последният, наистина си поигра на " политици" .На наш гръб!Ужасно некадърното им управление и втрещяващата им незаинтересованост за това, което оставят след себе си,е знак, който повечето мислещи хора в България видяхме и разбрахме.
  • 142 Примерът

    0 2 Отговор

    До коментар #139 от "И кое е опорката":

    е нерелевантен.

    Коментиран от #143

  • 143 Напротив

    8 3 Отговор

    До коментар #142 от "Примерът":

    Точно смляно като за първолаци, продажници! И дори и сега им се видя сложно! 😂Такива ги наемат от америка за България! Ко да прайш!

    Коментиран от #146

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Лея13

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Президент":

    Какъв президент,бе!?Това Волгин да ти стане президент, означава да смениш хърбел със щърбел.Не виждам разлика между него и сегашния.Чак пък толкова близки до руските подложки не ни трябват да бъдем.
  • 146 Като гледам

    3 0 Отговор

    До коментар #143 от "Напротив":

    И пет плюса си си сложил, умнико. От колко бот-а дращиш?

    Коментиран от #148

  • 147 Лея 13

    4 8 Отговор

    До коментар #29 от "чико":

    Ха ха..Ти не си у ред!Стигнали сме девет милиона щото било хубаво и сме се плодили като зайци!? А не защото всичките граници бяха така хубаво затапени, че птичка не можеше да прехвръкне през тях?Абе я стига със соц агитацията!!Гарантирам,а и ти много добре го знаеш, че ако бай Тошо беше благоволил да ги открехне поне, тези граници, още 60 те-70 те години на миналия век щяхме да останем два милиона и половина!Не беше хубаво при цоциализма, каквито и примери за банички и бензин да давате.Аз живях по Тошово време, мен не можеш ме излъга.

    Коментиран от #157

  • 148 Позна за едно

    2 1 Отговор

    До коментар #146 от "Като гледам":

    Умник съм! А плюсовете и минусите не ме интересуват! На тях са фенове комплексарите! Гледам обаче те интересуват! 😂
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смех":

    Коментирай това. Където и да погледнеш, навсякъде на България са поставили шах и мат. Почвай да оправдаваш САЩ.
    , Съединените щати отказаха отсрочка в споразумението за газови доставки за България и в ултимативна форма поискаха българската страна да плати за доставеното гориво.

    "Ние нямаме такива терминали и молим за малко време, за да извършим тази операция ", каза настоящият министър-председател на България Гълъб Донев.

    В същото време американски доставчици заявиха, че ако официална София не предостави специални складови помещения до 19 август, България ще бъде изправена пред многомилионни международни глоби
  • 151 Ванко шемета

    3 4 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 дреме ми колко ще струва 😆😂🤣
  • 152 Лея13

    5 6 Отговор

    До коментар #43 от "Реалист1":

    Прав си, ама кой ли те слуша.Тези немислещи кратуни обичат да им наливат готови опорки и хич не им се мисли.А Волгин е просто един манипулатор.От най лошите, щото го прави от години и със завидна страст.Тоя ако не е на отчет при митрофанова аз се не ща!
  • 153 Лея13

    8 2 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Страхотен коментар и прекрасно обобщение на ситуацията! Браво!
  • 154 КУРти

    5 4 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Опевидно тинси от хората без принципите.
    Не трябва да ни интересува отнкоя държава идва газа, а на каква цена. Ако тязликата я плащаше ти или гелосания - ок!
    И какво пречи да си вземем газа от Газпром, който е договорен до края на годината... аа трябвало да отворим още една сметка, ама нямало как! Германия може, Италия, Гърция.. всички, само ние не!Защо?
    А единия милиард, за който ще ни осъдят.. Асен ли ще го плати или аз и ти?
    Следвате ирационални убеждения, за ирационална кауза.
  • 155 Волгин

    4 7 Отговор
    Не е ли един журналист.
    Ако е добър щеше да е безпристрастен.
    Ако беше смел щеше да се обяви ката свободомислещ човек, и да каже директно че е за Путин както всеки път го доказва.
    Излиза че е малко и от двете, демек нищо стойностно.
  • 156 Хфйкцфхйкйтбклуйкбхй

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "димитровски пионер":

    Не само беше по добре като цени през соца ,ами нямаше джендъри като теб , прайдове ,нямаше и безплатен лубрикант от нпо Сорос абе нямаше тъй наречената демокрация която скапа всичко

    Коментиран от #162

  • 157 Оли-го-френ

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "Лея 13":

    Живял си на дедА си в семенните торбички.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Грантаджия демократ

    3 1 Отговор
    Я моа да ручам всекакви грантове и от Вашингтон, и от Москва! Грантове ли са, я не отказвам никугъш! Да видите къф убаф човек съм!
  • 162 димитровски пионер

    6 2 Отговор

    До коментар #156 от "Хфйкцфхйкйтбклуйкбхй":

    Не е вярно, че по соца нямаше джендъри, просто тогава се наричаха по друг начин – "народни артисти".
  • 163 Димитров

    8 1 Отговор
    Браво на г-н П.Волгин за изключително точния анализ на нещата в страната по отношение на газа!Това е самата истина,дано се проумее от повече хора и се отрази на изборите!Както и по-рано съм писал,проблема е,че хората които вземат решенията са предостатъчно богати и цени не ги интересуват!
  • 164 Оди сей

    4 1 Отговор
    Ленчето с рунтавите вежди пусна опорката за 4 хилядниците и сега всяка
    втора тикв@ с две мозъчни гънки я върти като развалена грамофонна плоча.
    Вместо да гледа истината.
  • 165 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "димитровски пионер":

    Много си зле.Или си много малък, или си изкуфял доста.
  • 166 СЗО

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Весо":

    Доста манипулативна статия. Само като прочетох "галопираща инфлация" и спрях да чета. Галопираща беше през 1997, и Волгин я помни.
  • 167 Последните избори са пресен пример

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "днес":

    как всеки 2ри глас за ИТН беше пренасочен от IT мафията към ПъП. Сега така ще изиграят Възраждане
  • 168 Мики

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "чико":

    В края на 80-те ,нито заплатите бяха средно 300 лв. , нито хляба 26 ст. Не лъжи хората с тия жалки пропаганди . Масово заплатите бяха 170-190 лв , а хлябът - среден 30 ст , бял 40 . Банани имаше само зимата , а хората извън градовете , виждаха море през крив макарон . Възрастните , които сега реват за онова време , го правят заради младостта си и нищо друго . Пенсионери и тогава си бяха с жалки пенсии
  • 169 Чети във факти

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "димитровски пионер":

    Спомени от соца: Когато бензинът струваше 10 стотинки за литър
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове