Last news in Fakti

23 Август, 2022 09:07 1 857 30

Добромир Живков: Рязко се смениха приоритетите на Радев. Не зная защо той не даде шанс на редовния кабинет

  • добромир живков-
  • радев-
  • приоритети-
  • шанс-
  • кабинета петков

Правителството на Кирил Петков се отказа да работи с „Газпром“, а не „Газпром“ с България“, посочи Слави Василев 

Добромир Живков: Рязко се смениха приоритетите на Радев. Не зная защо той не даде шанс на редовния кабинет - 1
Снимка: bTV

„Темата за енергетиката в момента е основна. Това е една от основните разделителни линии. Ще има партии, които скачат срещу решението на правителството за разговори с „Газпром“. Това ще бъде разделението“, заяви в „Тази сутрин“ политологът Слави Василев.

„Евроатлантическата ни позиция не се поставя на картата. Откъде България купува газ, е функция на цената. Правителството на Кирил Петков се отказа да работи с „Газпром“, а не „Газпром“ с България“, посочи той.

Според него всички партии тайно се надяват Румен Радев да върне „Газпром“.

„Това ще позволи на много партии да стрелят по президента, а гражданите да прекарат една спокойна зима“, допълни Василев.
„Още в момента, в който президента Радев учреди служебното правителство, той започна да подготвя гражданите за хаоса в енергетиката. От там на сетне всичко се движи в структуриран план. Навлизаме към територия, в която държавата не трябва да навлиза. Ние сме парламентарна република. Такъв тип политики се взимат от редовно правителство. Служебен кабинет не може да определя геополитическата орбита на страната“, обясни социологът Добромир Живков.

„Служебният кабинет не бива да прави ревизия. Той трябва да се ограничи до провеждането на честни избори. Рязко се смениха приоритетите на президента Радев. Аз не мога да си отговоря защо той не даде шанс на редовния кабинет. Президентът направи една от първите атаки срещу кабинета“, добави социологът.

Според него се очертава ГЕРБ да е първа политическа сила на изборите, а разлики ще има в подкрепата към „Продължаваме промяната“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    16 3 Отговор
    Още един на хранилката я кажи сега колко ти платиха
  • 4 ддд

    17 0 Отговор
    Всички говорят как едните били по скъпии от другите, но никой не казва цени. Били тайна. Е как да вярваме на празни приказки тогава. Изкарайте цените и народа сам ще разбере къде е по евтино.

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Притча

    8 1 Отговор
    Един американски президент беше изрекъл: "ИКОНОМИКАТА ГЛУПАКО!!!"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Некой си

    12 4 Отговор
    Абе, нещо не разбирам.
    Нали мантрата е, че Газпром е спрял доставките за България?
    Сега разбирам, че ПП са спрели доставките, а не Газпром.
  • 9 Някой

    14 3 Отговор
    Аз не виждам Радев да си е сменил приоритвтите. Все съшите са си.
    А, не е дал шанс на редовния кабинет, защото последния не заслужаваше. Само простотии направи, забърка каша в енергетиката и външната политика. Какъв шанс да им дава? Да направят още поразии?

    Коментиран от #12

  • 10 Ами не вярвайте!

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "ддд":

    Случилото се през последните 12 години не ви ли е достатъчно да прецените кой ви лъже?

    Коментиран от #23

  • 11 И да скачат и да крещят

    7 3 Отговор
    и да не се къпят не ни боли. Възстановяване на доставките на евтин руски газ и подписването на нов договор с Газпром е неминуемо.

    Коментиран от #17

  • 12 1111

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    И ти ли си от онези, които не знаят, че избирателите дават/не дават шанс на кабинета. Само масови протести можеше да свалят правителството, но такива нямаше.

    Коментиран от #15, #22

  • 13 Приоритетите

    3 6 Отговор
    Рязко се сменят когато те държат с компромати или с пари. Помня че Радев се разсърди за първи път когато Киро му каза че няма да свалят шапка на газпром.
  • 14 Димитров

    6 2 Отговор
    Браво на г-н С.Василев!Точен,обективен,реален,с уважение!

    Коментиран от #21

  • 15 Някой

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Ми, както видяхме, не е нужно все да има масови протести. То, не че на хората не им беше писнало от лъжите и грабежите на Кирчо и Кокорчо. Просто се умориха постоянно да протестират, без да има реални резултати от това.
    Но, вот на недоверие си е напълно легитимно средство за отстраняване на вредно управление. В цяла Европа се практикува. Ще кажеш, че не е легитимно ли?

    Коментиран от #30

  • 16 Мнение

    6 2 Отговор
    Заради ЕК са цените от Газпром вече страшни.Няма да ни дадат да се върнем към тях.Да мислят други алтернативи и мир да е само.
    А Кирчо кофти постъпи.Заради едните комисионни ни набута в мизерията.Кирчо,защо така направи с твоите братя и сестри?Не украинците са твоето семейство,а българите.Надявам се поне малко да те е срам.
  • 17 Алоу

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "И да скачат и да крещят":

    Там е работата че руския газ за нас не е евтин. Ако на другите го продават за лев на нас по 2 лева. Сигурно щото сме братски наведен народ.
  • 18 Сега прокремълските газовици у нас

    5 6 Отговор
    ще подпишат дългосрочен договор с Газпром с 30 евро по-ниска цена. Догодина цената на газа ще падне двойно, но ние ще караме на високата цена. Газпромаджиите вече ще са лапнали комисионните, а на нас ще ни оставят да дуаме супата. Само погледнете как зад всичко ви се хили Вальо Златев и неговата кукла Деница Златева - новата шефка на Булгаргаз.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Анализатор

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Сега прокремълските газовици у нас":

    ти производител ли си, или плямпаш от дивана? Какво правят банките, когато ОЛП се промени повече от (примерно) 2,5 пункта?
  • 21 Уточнение

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Димитров":

    За разлика от соросоида Добромир Живков.
  • 22 А бе

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    това в конституцията ли го прочете?
  • 23 Ддд

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ами не вярвайте!":

    Точно случващото се от 1 година го доказва. Няма никаква разлика между тогава и сега. Отново цялата рода се назначава където може на високи заплати. Дори имаше и публични изказвания на хора затова. Отново се правят схеми да се краде в големи количества от народа. Отново определени фирми се слагат там където трябва. Ккаво да гледам предните 12 години? Тези ги настигнаха за 1 даже ги и задминаха. Потъпкаха всички закони и казват ние сме изключение в закона. Това с газа не е изключение. Казва се че бил по евтин. Ама в тази цена е само за закупуването на газа, а превоза, разтоварването и транспорта до България не споменават колко струва. Като дръпнеш чертата сметката става друга. А добрите американски фирми, които ни продават газ забогатяват с милиарди на месец.
  • 24 и кво от това?

    2 4 Отговор
    президента се оказа шашкънин
  • 25 Война и мир

    2 1 Отговор
    Още един умник. И как бе, г-н Живков, Радев "не даде шанс" на редовния кабинет? Правомощията му са ограничени. Той винаги политически се е противопоставял на ГЕРБ ЕООД. Но те си управляваха над три години, след като той стана президент.
    Редовният кабинет се саморазпадна заедно с коалицията от която се пръкна. За такива като вас е измислен израза "На калпава ракета космосът й пречи!", като заместител на нецензурния, но много по-точен израз.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Редовният кабинет

    3 2 Отговор
    нямаше никакви изяви добри , поради което даденият му шанс беше прекалено дълъг. Българите и Радев бяха прекалено търпеливи.
  • 28 старецът и реката

    2 2 Отговор
    Добри, ама много си зле човече, щом елементарни неща не можеш да разбереш, та да ти обяснА, защото ПП са антибългарска организация!
  • 29 Смръдлю

    1 1 Отговор
    Абе, то правитеството си беше "редовно", но министрите му...
  • 30 Да, ще кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    Ще ми говориш за легитимност, когато избирателите имат реален контрол над депутатите си! Колко сте легитимни ще видиш на следващите избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол