Last news in Fakti

25 Август, 2022 16:08 5 067 17

Паргов: Дори да си купите климатици и да си спрете кранчетата, "Топлофикация" пак работи и пак дължите пари

  • калоян паргов-
  • топлофикация-
  • климатици-
  • пари-
  • кранчета

"Не е проблемът само отоплителния сезон, проблемът е, че "Топлофикация София" виси като воденичен камък на шията на "Булгаргаз,“ коментира общинският съветник от БСП 

Паргов: Дори да си купите климатици и да си спрете кранчетата, "Топлофикация" пак работи и пак дължите пари - 1
Снимка: ФАКТИ

"Топлофикация" така е проектирана, че се раждаш с нея и умираш с нея. Отърване няма". Това отбеляза в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Калоян Паргов, общински съветник от групата на БСП в столицата:
"Дори да си купите климатици и да си спрете кранчетата, "Топлофикация" пак работи и пак дължите пари, защото трябва да платите и топлата вода, която ползвате, както и сградната инсталация, тъй като тя е част от задължението на етажната собственост, която се споделя от всички живущи в определения блок".
Общинският съветник обясни защо изведнъж "Топлофикация" се е появила като част от проблема с газа:

"Не е проблемът само отоплителния сезон, проблемът е, че "Топлофикация София" виси като воденичен камък на шията на "Булгаргаз“ и се наложи новото правителство да осигури в спешен порядък едни средства, които вече са похарчени, което означава, че в следващите седмици ще трябва служебното правителство да отдели още средства, за да може да поддържа стабилността и да е някакъв буфер в "Булгаргаз“, който отговаря за доставките. Трябва да отбележим пропуска на предишното редовно правителство, че когато се правеха тези социални пакети, както и облекченията, свързани с цената на електрическата енергия, основно за бизнеса, изключвам мораториума, който беше наложен, трябваше да има и такъв, свързан с ценовите равнища на газа, защото едва ли през тази зима някои от експертите не са подозирали, че газът ще бъде сериозен проблем, особено на фона на войната с Украйна и неразбирателствата с доставките на синьото гориво за Европа по новия начин, който наложи Русия".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бегай !

    16 3 Отговор
    Като няма газ има въглища.
  • 3 Пръча

    10 6 Отговор
    При соца,да имаш собствен нов автомобил беше лукс.При "демокрацията" да имаш "парно" е лукс ! Коя система удобрявате ? Нека + и - започнат СЕГА !
  • 4 Топлофикация е мафиотизирана структура

    23 3 Отговор
    замислена от комунистите още от 90-те години. Тя е в комбина с ЧСИ и съдебната система. Осъдиха и взеха жилищата на десетки хиляди нещастни хора, които дори никога не са имали парно. Просто са си свалили радиаторите и са се отказали от услугите им. Но въпреки това, пак стават длъжници..

    Коментиран от #11

  • 5 Тази година

    18 3 Отговор
    С 37% увеличение за двустаен пригответе от 200 до 300 лева повече този сезон. Това, което ви изяжда парите е сградната инсталация 45% от сметките. Ползвате, не ползвате плащате. ГЕРБ нищо не направиха за иновации и намаляване на загуби хоризонтални инсталации, намаляне на сградна, индивидуален отказ от същата. Но Бате ви Бойко успешно ни прати на Борсата, сега Сърбия плаща за газ 98 лева за хиляда куб м, България 280 лева, Гърция и Турция към сто. Това го дължим на ПП, които продължиха политиката на ГЕРБ. На ГЕРБ обаче им беше малко, и ни включиха към Зелена Сделка-обща енергийна Политика ЕС, закриване ТЕЦ-ове, и Продажба евтин Ток Козлодуй, сега купуваме скъп ток. Щот Бойко е Веуик. Водата благодарение на Бойко и Концесията Веолия, като кмет, поскъпна с 30%, само тази година. Пак благодарение на ГЕРБ влязохме в еврочакалнята, автоматично 30% инфрация храни. Гласувайте със здраве за ГЕРБ и ПП, и отрочетата им СДС и ДБ, ДПС, БСП. На печелившите честито!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Миризлив пор

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Тази година":

    Стига с този Бойко, инсталацията след топломера е на потребителя а не на топлофикация. Преминаване от вертикални към хоризонтални инсталации е проблем на потребителя, реално щрангове се изнасят извън апартамента и се поставят топломери ама тези които крадът все реват и нямат пари. Тогава сградната инсталация е вече около 5-7%.

    Коментиран от #10

  • 9 Красимир Петров

    21 0 Отговор
    Няма друга порнографска държава в която човек да не може да се откаже от парно.
  • 10 Ми що Бате Бойко

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Вместо да санира, не инвестира в хоризонтални инсталиции? А аз как да накарам 60% от съседите ми да НЕ усвояват сградна, толкова са си вкарали общите тръби в апартаментите, още като са ги купували на шпакловка и замазка. А общинарите, благо са си затворили очите преди акт 16. Да съдя всички съседи, че са усвоили тръби, или да си продам жилището. Защо? Защо? Защо винаги крадливите цъРвули са приВилегировани в тази държава.А кой подписа обща ЕС енергийна политика за ток, да изнасяме евтиният-Аз ли? А кой подписа за Борса ГАЗ-АЗ ли? А кой подписа Концесията на Веолия като кмет АЗ ли? А кой реши да закрива евтини ТЕЦ-ове-Аз ли? ПиСна ми, в тази държава всеки краде.
  • 11 Да но

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Топлофикация е мафиотизирана структура":

    Сметките трябва да се плащат! Пазарна икономика!
  • 12 Да но

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "селянин":

    Вие плащате на София парното! Нужен е фалит и изчистване на дълговете и в София ще се научат, че сметките трябва да се плащат?
  • 13 Балък

    16 0 Отговор
    Пак предизборни локуми започват да разтягат разбирачи и лаици. Софиянци са привелигировани да ги топли общинска фирма, на която държавата си позволява да задържа цените така, че да няма бунтове на избирателите топлени от топлофикация. Другите граждани които се топлят на дърва и въглища нямат такива привилегии, както и тези които са на газ. Тези от провинцията са далече и трудно се организират да правят протести и поради това държавата угажда на софиянци за да седят мирно. От време на време пуснат и малко зрелища.точно като римляните -хляб и зрелища.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Диамантената ръка

    17 0 Отговор
    Крайно време е тая простотия "сградна инсталация" да изчезне. Ползваш, плащаш, не ползваш, не плащаш. Никакъв общ топломер на сградата не трябва да има, само индивидуални.

    Коментиран от #16

  • 16 123

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Диамантената ръка":

    Наясно ли си, че собствениците на апартаменти са съсобственици в сграда етажна собственост и топлофикационните дружества доставят топлинна енергия на сградата, а не на отделните апартаменти. Вътрешната инсталация на сградата си не е собственост на топлофикация и тя не я ползва. Доставя се топлинна енергия но сградата чрез топлообменник в абонат нататък станция. Освен това всяка сграда може до се откаже от услугите на топлофикация. Необходимо е решение на съсобствениците на сградата с квалифицирано мнозинство от 2/3 от собствеността. Има и възможност съсобствениците на сградата да си основат асоциация и сами да определят как да си разпределят общата сметка. Въобще варианти има но най лесно е да се плюе без да се познават нещата.
  • 17 Паргов

    3 2 Отговор
    Не е така. Топлофикация може да промени начина за поставяне на тръбите в блоковете и всеки да може да си спира топлото когато пожелае и да не зависи от Топлофикация. Желание трябва в законодателството, желание и акъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол