Last news in Fakti

26 Август, 2022 20:06 4 812 65

Валери Симеонов: Държавата щяла да отвърне на мигрантите. Демерджиев за Дарт Вейдър ли се мисли?

  • валери симеонов-
  • държава-
  • борба-
  • мигранти-
  • иван демерджиев

Как така от Малко Търново до Бургас, целият този път до Странджа, който няма паралелен, няма друг обходен път, ще бъде изминат от един рейс и полицията няма да намери начин да го спре?, попита Симеонов

Валери Симеонов: Държавата щяла да отвърне на мигрантите. Демерджиев за Дарт Вейдър ли се мисли? - 1
Снимка: БГНЕС

Валери Симеонов, бивш вицепремиер, бивш заместник-председател на Народното събрание, почетен лидер на Националния фронт за спасение на България коментира актуални теми в обзора на деня на Радио „Фокус” „Това е България”

Водещ: Какво се случи с „Великата българска стена“, т.е. с оградата срещу мигрантския натиск по турската граница, и как се стигна до инцидента с прегазените двама полицаи от каналджия с претъпкан от мигранти автобус?
Защо границата с Турция при известния съществуващ,непрестанен мигрантски натиск е превърната в плячка на беззаконието?

Валери Симеонов: Просто защото държавата не изпълнява своите задължения и ангажименти към гражданите. Като казвам държавата, имам предвид управлението. И това не е едно голо обвинение, чисто политическо, по причина на това, че други управляват България в момента, а е тъжна констатация. Тази ограда беше направена – една от първите в Европа, беше направена много добре, беше направена с доста по-малко средства, отколкото останалите държави по-късно направиха, и тази ограда беше пример за Дейвид Камерън, за Виктор Орбан, за редица външни министри и премиери. Ако си спомняте, когато идваха в България, водеха ги на оградата, Борисов ги водеше на оградата, за да им покаже по какъв начин трябва да се защитава външната граница на Европа. Сега нещо, което не би трябвало да бъде предмет на ирония, е нещо, което е свършено от държавата както трябва. А добре, че е оградата – това ще кажа. Добре, че е оградата. Ако сега и оградата я нямаше, жална ни майка.

Водещ: Каква ѝ е съдбата? Някой поддържа ли я, г-н Симеонов?
Валери Симеонов: Още 2017 г., след приключването на последните километри до Резово, аз прокарах решение на Министерския съвет, с което държавата отделя ежегодно и допълнително след поискване от областните управители средства за възстановяването и поддържането на оградата, защото като всяко друго съоръжение, като всяко нещо, направено от човешката ръка, то трябва да се поддържа. Когато не поддържаш една къща, покривът ѝ пада. Когато не
поддържаш един автомобил, той ръждясва, агрегатите му отказват да работят. Същото нещо е и с оградата и няма място за никакви подигравки, и няма място за иронизиране, за ползване за политически цели, както го правеше тогава БСП чрез една там тяхна представителка, която заснемаше места, където пороите отнасят частично, създаваше се една негативна настройка, но истината беше, че оградата беше изградена перфектно, че оградата вършеше работа и че за
оградата бяха определени средства за поддръжка. И ако сега има участъци, където тя не е възстановена, ако има участъци, където има отрязана, прерязана, защото мигрантите се въоръжават със съответните инструменти, за да преминат през тази закалена ламарина и поцинкована мрежа, но всичко това трябва да се възстановява. Когато областните управители не си вършат работата, когато граничните полицаи не си вършат работата, естествено, че
остават пробиви и оградата става лесна за преодоляване. Искам само да приключа по темата „Състояние на оградата и поддръжка на оградата“ – че преди да приключи нашият мандат, лично аз проверих и се убедих, че тримата областни управители тогава на Хасково, на Ямбол и за мен най-достойният областен управител на Бургас Вълчо Чолаков, бяха привели оградата в перфектно състояние, без никакви пробиви, в много добро техническо състояние и беше предадена на следващите областни управители. Това беше към април 2021 г. Оттам нататък, че е нямало поддържка – нямало е.

Водещ: Каква е причината за трагедията в Бургас? Как се озова на кръговото кръстовище този автобус, препален с мигранти, в чието изкорубено багажно отделение са били натъпкани дори жени и деца?
Валери Симеонов: Ами по начина по който задавате въпроса виждам, че вие знаете отговора и това е много добре, защото от сутрешните репортажи от Бургас, които вървяха един след друг, с прекъсване на предавания и филми, информацията, основното от големите телевизии всъщност беше доста ялова и импотентна. Повече от ясно е и добре е да го кажем, защото аз го чух във вашия въпрос това убеждение ваше, че всъщност „Гранична полиция“ не си е свършила работата. Как така от Малко Търново до Бургас целият този път до Странджа, който няма паралелен, няма друг обходен път, ще бъде изминат от един рейс и полицията няма да намери начин да го спре?! Е, как ще стане тая работа?! Констатирано е мястото на преминаване на оградата – това е някъде в района на Бръшлян. От там рейсът е минал през следните постове, мога да ви ги изредя, защото аз пътувам всяка събота и неделя, сега пак отивам към Малко Търново – имам си там бизнес, мога да ви кажа, че като се тръгне от Малко Търново, първото място е Звездец. В центъра на Звездец има маса с полицейска кола и двама полицаи, седнали на масата, които когато желаят, спират, когато не желаят, не спират преминаващите средства. Първото място.
Второто е разклонът Босна – основно стратегическо и във военно отношение, и по отношение на сигурността кръстовище, където винаги, винаги, винаги, и през социализма, и сега винаги е имало усилени полицейски постове. Второто място. След това на Крушевец – там, където твърдят, че за първи път са констатирали и са опитали да спрат автобуса. Оттам нататък при Маринка обикновено има постове, но невинаги, следващото е Пода – станаха шест места. И чак тогава се стига до кръстовището на „Трапезица“. Как така на шест места няма да се направят заградителни мероприятия? Най-елементарно – можеше да се сложат металните шини с шипове по асфалта, да се пукнат гумите и рейсът да спре, а пък ако са нямали съоръжения, можеше да си ги поискат и да ги получат, защото пътят от Малко Търново до Бургас е един час.
Тоя рейс е пътувал един час. Установяването на автобус, който не изпълнява разпореждане на полицията, е станало да речем някъде след като е тръгнал, може би на петата, десетата минута. Той е преминал през район, където е имало постове, и за 50 минути великата българска „Гранична полиция“ и полиция като цяло не може да спре един автобус! Ами аз питам, ако в тоя автобус бяха натоварени терористи с бомби, с гранатомети и бяха отишли примерно и взривили складовете на „Лукойл“ – Бургас, какво щеше да стане? Или ГСМ на Летище „Бургас“ – какво щеше да стане тогава?
Водещ: Г н Симеонов това че шест поста не са спрели автобуса вие казахте случайност, но има още една подозреваема причина.
Валери Симеонов: Кое е случайно? Не, не са ги спрели случайно. Пропуснати са…
Водещ: Те са пропуснати случайно, не са го спрели автобуса. Но това може да бъде и корупция.
Валери Симеонов: Не, не, не, не, не, не сте ме разбрали, няма такова нещо. Не съм казвал, че са пропуснати случайно. Не. Казвам, че на шест места е засечено преминаването на автобуса, засечено е не по-малко от 50 минути преди да пристигне в Бургас и в това време би могло да се вземат всякакви мероприятия. Тези полицаи са били длъжни да уведомят съответно ръководството си, началниците, че край тях е преминал автобус, който за първи, за втори, за трети, за четвърти път не се подчинява на команда за спиране, и можеше да се направят съответните заградителни мероприятия, съответно да бъде спрян преди да се приближи даже до Бургас, а не да влезе в Бургас. Не съм казал, че е случайно, От друга страна, за да бъде натоварен един автобус с мигранти, това трябва да ви кажа, че е 100% гаранция за мащабна корупция на ниско ниво и на средно ниво. Те не могат да се качат на автобуса без това да е станало със съдействието на „Гранична полиция“. Всички мигранти, които се хващат в България, във вътрешността, са преминали със съдействието на корумпиран граничен полицай. Такава корупция на ниски нива е нямало никога в България, това ще ви кажа. Буквално преди година, година и половина трафикът беше сведен до нула. А сега, при новите размествания са поставени едни хора, които буквално не знаят, какво правят, хора, които нямат необходимия опит, хора, които симулират някакви необясними действия като прехвърлянето на Гранично управление – Елхово в Резово, без абсолютно никакъв смисъл, при положение че натискът е основно около Елхово. Някакви такива безумни действия, които те трябва сами да си ги обяснят. С това се занимават. Абсолютна демотивация на граничните полицаи се наблюдава. Естествено, че който отива на смяна, си казва „Какво да вардя аз тук, да си рискувам живота, като мога да изкарам някой лев“. Истината е, че зад всеки мигрант във вътрешността на България стои корумпирано ченге, корумпиран граничен полицай – това е истината. Те не могат да преминат без съдействието на полицията.
Водещ: Трябваше ли да се случи този кървав инцидент, за да каже вътрешният министър Демерджиев „Каналджиите обявиха война на българската държава“? Какво значи „Каналджиите обявиха война“, след като явно този автобус си минава безпрепятствено през шест полицейски поста?
Валери Симеонов: Ама каква война! Този човек въобще не знае къде се намира, извинявайте. Имам чувството, че той играе в някакъв екшън, той мисли, че участва в някакъв филм, да речем „Междузвездни войни“. Държавата щяла да отвърне на мигрантите – „Империята отвръща на удара“. Той за Дарт Вейдър ли се мисли този човек. За кой се мисли, аз не мога да разбера!
Борбата срещу престъпността, борбата срещу трафика на мигранти е ежедневно задължение на неговото Министерство. Какво означава „Сега ние ще почнем борба с трафикантите“? Ами досега къде сте били, защо не сте я почнали тази война? За какво сте вземали заплати, които се повишиха вече няколко пъти? За какво са ги взимали тези заплати? То това просто е поредното хвърляне на прах по медиите и заблуда да се всее в обществеността, че било каквото било, ама от нас започват сега новият живот и хубавият живот, и борбата срещу престъпността и срещу трафика започва. Сега ще видите вие!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Притча

    89 14 Отговор
    Вдъхновителя и построителя на т.н. "Охранително съоръжение" , с което "гарантира" неприкосновеността на границата, биячът на бабички се изока по въпроса!
  • 2 Притча

    43 12 Отговор
    Вдъхновителя и построителя на т.н. "Охранително съоръжение" , с което "гарантира" неприкосновеността на границата, биячът на бабички се изока по въпроса!

    Коментиран от #39, #53

  • 3 12340

    65 6 Отговор
    варели тарабата
  • 4 Снайперист

    30 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 Ваксиниран3002

    70 11 Отговор
    Ти пък за кой се мислиш, бе, дувар бей? Направи паяжина по границата на цената на каменна ограда. Подлога.
  • 6 А ти за кого

    54 8 Отговор
    се мислиш? Ходи се мляскай с Магарешки...
  • 7 Ххх

    57 7 Отговор
    А ти откъде изкочи бе, където те видат ще те бият собствения ти народ. Обратно в дупката !
  • 8 333

    54 13 Отговор
    На бас, че никой няма да го прочете това цялото! Аз лично стигнах до името от заглавието.

    Коментиран от #24

  • 9 ВИНКЕЛ

    57 8 Отговор
    връщай парите за оградата, която мигрантите минават като мишки през сирене
  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    60 3 Отговор
    Единственото, което българската милиция върши е министърът след някое произшествие да обяви акция и да тормози и репресира изрядните!
    Колкото до полицаите, който е гледал клипа ще разбере, че станаха жертва на манталитета на българските милиционери, които си мислят че като са пуснали синия буркан са безсмъртни.
    Казвам го със съжаление и почит към мъртвите, но е истина!
    В България полиция НЯМА, има милиция, същото се отнася и за съда и прокуратурата!
    Там трябва реформа по грузинския модел - всички вън и наново изпити, тестове за интелигентност, психотестове и тестове за образованост!
  • 11 А50

    37 5 Отговор
    Валката си брани бизнеса
  • 12 Койдозлу

    42 8 Отговор
    Я марш да откриваш WC- та на границата.
  • 13 Не полу

    34 8 Отговор
    А пълен Идиот
  • 14 Дарт Вейдър

    30 12 Отговор
    Те и рософобите начело с урките се мислят за джадай ама Путин им разгони фамилиите , та и белото дето шмъркат няма да ги спаси.

    Коментиран от #18

  • 15 Даниел

    26 3 Отговор
    Чиба
  • 16 !!!!

    23 4 Отговор
    Стоскаи дупето ВАлерка новите ще те обрънзат
  • 17 Койдозлу

    31 6 Отговор
    Вареркоооо вземи пак ПКП и иди на обход по границата. Може да ви излезе късмета.
  • 18 Ваксиниран3002

    11 24 Отговор

    До коментар #14 от "Дарт Вейдър":

    Като гледам, май на путя му разгониха фамилията, а ти си вярвай на руските опорки.
  • 19 ЕГАТИ И НАХАЛА.

    27 8 Отговор
    ОПРОПАСТИ ОКРАДИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ И С НАХАЛСТВО СИ ГОВОРИ КАК ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ. ТОЗИ И БОРИСОФ И БИЛАТА НА МОМЕНТА У ПАНДЕЛАТА.
  • 20 Мнение

    28 6 Отговор
    Валерката се впусна в Междузвезни войни)))). А как беше сладко на гулката, като строиха тази ограда, която на ден я прескачат по незнайно колко мигранта.
  • 21 Волен

    5 5 Отговор
    Вальо да не забравите на 24-ти печено петле да донесете.Ачо ще донесе две каси Стела
  • 22 Иво

    27 7 Отговор
    Ти нямаш право да говориш,а да замълчиш
    ако имаш малко срам!
  • 23 нннн

    29 4 Отговор
    Ако иска, държавата може! Преди 30 години пиле не можеше да прехвръкне през границата.
  • 24 БАЙ КУРТИ

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "333":

    Само като му видях физиономията, преди статията и се сетих за нафталина И. КОСТОВ, ЛЕНЧЕТО с вазелина , Т. ДОНЧЕВА и много знайни и незнайни Оли..ф..Рени , които съсипаха държавата .

    Коментиран от #31

  • 25 Гошо тъпооооото

    18 4 Отговор
    Тоз е каналджия !!!!!
  • 26 От БДЖ

    11 5 Отговор
    Ами ти,бе,с релсата кога,а? Хайде ,че ръждяса!
  • 27 старецът и реката

    11 3 Отговор
    Той знае, знае защото прибра паретата за оградата и направи ,,великата стена".
  • 28 Тоя Крадец Боклук се показа и той,

    16 5 Отговор
    БЕШЕ СЕ ПОКРИЛ НО НЕ ИЗДЪРЖА И ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО! БОКЛУК!!
  • 29 Оххххх

    20 4 Отговор
    Не ,не малък,жалък крадец!Всички знаем,че заради кражбите ти оградата прилича на дантела!Трябва да си платиш предател на България!
  • 30 Гео

    14 2 Отговор
    Непоклатимото гранично съоръжение на Валерката се минава най-лесно с автобус и 15 годишен келеш шофьор
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Лудница

    12 2 Отговор
    Чичо далавери още ли ти е пълен хотела в малко Търново с гранични полицаи и персонал обслужващ оградата.Довара на хотела ти е по здрав от паяжината по границата,а колко фирми запалихте с пари от тая ограда ще кажеш ли?
  • 33 Тоя път няма ли постове,

    10 0 Отговор
    Да следят локация и да сложат шипове и да стрелят, тия гранични само позьори ли го играят, какви инструктажи следват, малоумна история, някакви си карат автобус 80км ей тъй, ами ако е камукадзе, да влезе в Бургас в трафика, каква гранична, кви 5лв
  • 34 Лудница

    3 6 Отговор
    Слава на великия фюрер да беше довършил делото си сега нямаше да е такава мизерия навсякъде.
  • 35 Бай Онзи

    16 2 Отговор
    Ти защо не си на топло бе мръшляк
  • 36 Пенчо

    13 5 Отговор
    Боко тиквата и шайката му заедно и с този л@йнар за 12 г. крадене и грабене оср@ха всичко в България. десетилетия ще трябват да се изринат л@йната им.
  • 37 Алоооо

    14 3 Отговор
    Ти си жалък баща докарал собствения си син,заради липса на бащина любов и внимание до наркомания
    Това цяло село Бургас го знае и Ти пак нагъл!Абе то в живота моралът е голям дефицит.
  • 38 Мдаааа

    14 2 Отговор
    Откъде изпълзя тоя?
    Аз си мислех че е в затвора.
  • 39 Мим

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Притча":

    Може и така да е,ама в случая е прав,че този хлапак можеше ,ако искаха да го спрат,на тези 6 места.Проблема е,че са взели някои парички и си затварят очите.Корупция,корупция и пак корупция в България на всякакви етажи и нива...
  • 40 Гост

    10 2 Отговор
    Яяяя...Нафталинената буба се показа, пак ли ще се бориш за кокал...?
  • 41 Странджански Нестинар

    5 3 Отговор
    Ванка, не закачай мигрантите и каналите, не разваляй бизнеса, не прави мръсно на Валврката, виж, ядоса го :)
  • 42 Иван

    5 2 Отговор
    Ми, то с твоята ограда няма смисъл да се мисли. И баба Яга и Снежанка със седемте джуджета не могат огрея навсякъде при това нефелно нещо с възпираща ги цел.
  • 43 Еха

    9 2 Отговор
    Валката пак се появи. Архивите изплуваха, като онова жълтото дето винаги изплува най-отгоре.
  • 44 Мам и чкТа ти

    12 2 Отговор
    Лъжеееец и крадеееец
  • 45 безпартиен

    12 0 Отговор
    Най просто и лесно решение е всеки влязъл без документи и не през ГКПП да се изпраща още на следващия ден със самолет за родината си!Много по-изгодно ще е и за държавата и за нелегалните мигранти един такъв разход!Необходимо е само законодателно да се приеме и се чудя само на кого ще му светне и да го предложи!?
  • 46 Читател

    9 2 Отговор
    Нали този,заедно с пожарникара и физкултурника, отговаряха и правеха съораженията.
    .
  • 47 прав е валерката

    7 3 Отговор
    Едно петнайсет годишно момче ги направи смешни путлеристките плъхове.
  • 48 Чочо

    9 2 Отговор
    Още един политически труп се опитва да се върне......
    А не трябва!!!!!!
  • 49 Бибитко

    12 2 Отговор
    Валерката Кабелчето от Бургас е най-голямото недоразумение,което някога е пропълзявали в тресавището на българската политика. Той забрави,че крепеше куйрука на Тиквата от Банкя,правейки се на "голям патриот".
  • 50 Павел пенев

    16 2 Отговор
    Вижте добре този измамник,който получи 250 милиона за телена ограда,направи си хотела за командировани гранични полицаи, и сега се появи на хоризонта. Всъщност той не трябва ли да бъде проверен като организатор на каналджиите?
  • 51 Тома

    9 2 Отговор
    Все чаках валерко винкела да се покаже и най после това се случи А всички мислехме че е скочил с релсата в морето
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Партия ,,ОП"!

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Притча":

    Означава...-Партия-,,Огради и Паспорти"...!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Дедовия

    6 0 Отговор
    Докато не почне да се стреля на месо по границата,все така ще е,че и по-зле!
  • 56 Сталкер

    6 1 Отговор
    Дарт Вейдър е самият Валери! Накратко Валери Вейдър....
  • 57 Пипо

    4 1 Отговор
    Тя пък една ограда дето я отнесе пороя чак за пример била и идвали да я гледат. Виж ти Орбан какво е направил че врабче не може да мине.
  • 58 Асенчо

    1 0 Отговор
    това алкохолизирано корумпе откъде изпълзя?!
    а, да идват избори ...
    требе да лапаме и да драпаме за субсидия, то в парламата нема да влеземе ...
  • 59 Анонимен

    1 0 Отговор
    Симеонов се притеснява че ще му се наруши бизнеса
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Автобусите са били три,на същия собственик и работещи по същия начин,а кой гарантира че няма и други десетки или стотици подобни трафици.Имаше нашествие на ук-ри,за тях кой поема грижата и контрола,а те са стотици хиляди?Голяма война щели да отворят такива като дерменджиев срещу трафика,това са празни приказки.Трафиците са като плесента ,която избива отгоре,външния признак за раз-ло-же-нието.МВР не изпълнява никаква защитна функция да предпазва народа и държавата,дори действа в синхрон и унисон с орг.престъпност.
  • 62 КАЗВА ИСТИНАТА ....... И ПАК НИЩОООО !

    0 1 Отговор
    Естествено, че който отива на смяна, си казва „Какво да вардя аз тук, да си рискувам живота, като мога да изкарам някой лев“. Истината е, че зад всеки мигрант във вътрешността на България стои корумпирано ченге, корумпиран граничен полицай – това е истината. Те не могат да преминат без съдействието на полицията.
  • 63 .МВР не изпълнява никаква защитна функци

    0 0 Отговор
    я да предпазва народа и държавата,дори действа в синхрон и унисон с орг.престъпност.
  • 64 СВЕТА ВОДА - НЕНАПИТА

    0 0 Отговор
    Какво държавно управление - кви 5 лв. ? Народа се отърва с вот на недоверие от едни НЕКАДЪРНИЦИ, ... за да дойдат други ! Тоя резидент все такива ги намира - с дипломи от помощни училища !!! ОСТАВКА... ИМПИЙЧМЪНТ !!!
  • 65 Гггг

    0 0 Отговор
    Симеонов е смел държавник. Сегашните са мишки.ако се върне на власт ще разгони бандитите .ама божков корумпира наред.пропадането продължава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол