Last news in Fakti

30 Август, 2022 09:56 1 285 29

Мартин Димитров: Ако кабинетът "Донев" беше потърсил Турция или Гърция, слотове на добри цени са щели да се намерят

  • мартин димитров-
  • служебен кабинет-
  • слотове-
  • турция-
  • гърция

"Най-добрият вариант за България е правителство между "Демократична България и "Продължаваме промяната", смята той

Мартин Димитров: Ако кабинетът "Донев" беше потърсил Турция или Гърция, слотове на добри цени са щели да се намерят  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Служебният премиер Гълъб Донев съобщи, че се водят разговори на високо ниво с "Газпром". Въпреки това, все още очакваме отговор от руската компания за исканията на страната ни - да се определи ясно цената на евентуални доставки, да се разсрочи получаването на количествата до 2023 година, а също и да има гаранция за схемата на плащане и превалутиране в рубли, по която действат други държави от ЕС.

Служебното правителство прави голяма грешка. Те са пропуснали последните 6-7 месеца и това, което се случи. Москва целенасочено ограничи доставките на газ още преди войната. Поскъпването на цените пък е част от хибридната им стратегия. Това заяви бившият депутат от "Демократична България" Мартин Димитров в ефира на "България сутрин".

"На ръба на абсолютната неадекватност е да имаш осигурени 7 танкера с втечнен газ от ЕК, а да кажеш, че няма къде да ги разтовариш", добави той. Според бившия депутат, ако служебният кабинет беше потърсил Турция или Гърция на високо ниво, слотове на добри цени веднага са щели да бъдат осигурени.

"Служебният кабинет е в унизителното положение да е поискал нещо от "Газпром", а дори да няма отговор. Слотове е имало, служебният кабинет нарочно не се е възползвал от това и не е потърсил нито Гърция, нито Турция", смята Димитров.
Той на мнение, че интерконекторът с Гърция задължително трябва да заработи от 1 октомври, тъй като азерският газ е на най-ниска цена към момента. Освен това, трябва да се търсят възможности за покупка на допълнителни количества азерски газ и да бъде осигурена свързаност с турската и гръцката енергийна система.

"За да сме спокойни тази зима, трябва да си осигурим алтернативни доставки. За съжаление, служебният кабинет не го е разбрал", констатира Димитров, като допълни, че ще "гонят различните правителства" с цел терминалът в Александруполис да бъда завършен в рамките на 2023 г.

Гостът коментира и твърденията на служебния министър на финансите, че бюджетът на разполага със средства, които да бъдат използвани за подкрепа на бизнеса.
"Бюджетът през юли месец е на излишък, август има голяма вероятност също да бъде на излишък. Какъв дефицит видя този финансов министър? Явно планират разходи, за които ние не знаем", загатна бившият депутат.

Според него следващият редовен кабинет следва да приеме бюджета за следващата година, в който да бъдат предвидени компенсации за битовите потребители на електроенергия. За бизнеса следва да бъдат осигурени средства за преминаване към алтернативни енергоносители.

"Гражданите виждат, че имаме служебен кабинет, посочен от президента Радев, който е тръгнал да прави мощен завой към Москва. Този завой е опасен, защото трябва да решим накъде отива България. Не можем да допуснем България да стане като Беларус - да се превърнем в Троянския кон на Москва в ЕС", категоричен бе той.

По отношение на шансовете са съставяне на нов кабинет Димитров каза, че "най-добрият вариант за България е правителство между "Демократична България и "Продължаваме промяната", тъй като останалите участници твърдят, че биха могли да управляват самостоятелно.

"За България има два варианта - или ще стигнем до управление на "Демократична България" и "Продължаваме промяната", или ще остане да управлява служебният кабинет", обобщи Димитров.

В заключение бившият депутат отговори на обвиненията на ГЕРБ, че с "Продължаваме промяната" не разбират как работи съдебната реформа.

"ГЕРБ 10 години проваляха съдебната реформа. Те не искаха истинска битка с корупцията и работеща съдебна система", твърди Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Kуранага Сама

    35 2 Отговор
    Ка ти ле, слотове се взимат, когато резервираш танкерите, не година след това. Вие бавни ли сте или се правите

    Коментиран от #20

  • 3 Аноним

    37 2 Отговор
    За нищо не ставаш професор дървен
  • 4 Малтинчо да трае!

    34 3 Отговор
    Каквото можаха те оплескаха, т. че сега няма думата.
  • 5 ГОЛЯМ СИ

    34 3 Отговор
    ВСЕЗНАЙКО.Най добрия вариант за държавата е ПП и ДБ дави няма.Стига с ИЗМАМНИЦИ
  • 6 Тия

    27 3 Отговор
    Психодесни са най-големите американски п.о.д.л.о.г.и.
  • 7 Историк

    34 3 Отговор
    Мартинчо, мартинчо! Цял живот с това си се занимавал - да стоиш в някое кьоше, да гледаш сеир и току да изръсиш някой бисер, на който и децата се давят от смях! Я пак се замисли - кой си ти в политическото пространство?
  • 8 Тези

    10 2 Отговор
    им пишете коментарите, когато започнат те да търсят, а не само дрън та дрън...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Историк

    15 3 Отговор
    Мартинчо, мартинчо! Цял живот с това си се занимавал - да стоиш в някое кьоше, да гледаш сеир и току да изръсиш някой бисер, на който и децата се давят от смях! Я пак се замисли - кой си ти в политическото пространство?
  • 11 Хихихи

    28 3 Отговор
    Ма като взехте оферта за танкери що ме взехте оферта и за слотове? Щото нямаше а?
  • 12 реалист

    28 3 Отговор
    Този Мартин е специалист по всичко. Значи по нищо. Знае ли как се транспортира природен газ - сигурно си мисли, че в бидони. Една крушка завил ли е през живота си. Аман от неуки
    дрънкалници.
  • 13 човек от народа

    24 2 Отговор
    гуруто на американизма и антибългаризма в територията отново дава акъл !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хаха

    9 2 Отговор
    Само така по този начин с тия щуротии който бращулевите ще се отървем от либераллистите, те са най голямата напаст на съвремието такива особедно като този
  • 16 Хард

    12 2 Отговор
    А бе Мартинчо, а бе няма бе. Като няма какво ще договориш.
  • 17 ХАН КРУМ

    18 2 Отговор
    Един въпрос към Соросоида?–Като сте толкова отворени ,защо не си свършихте работата на време ,за да се види какво можете?Дали пък моженето Ви се изчерпва само с напразно и непрекъснато лаене? Когато си некадърен да свършиш нещо,не давай съвети как друг да го свърши!Ако можехте щяхте да го направите,но явно не можете.Така ,че тихо!
  • 18 Павел пенев

    13 1 Отговор
    Този мухльо е като бившия министър Нейчо Неев- от всичко разбира. Негова е сентенцията-Ега ти държавата,щом аз съм министър. Спокойно можем да перифразираме- Ега ти парламента, щом този е депутат. Но това ще е до втори октомври, когато дебилите от ДБ ще бъдат изметени.
  • 19 Мартин Димитров идиот!! САМО ЛОКУМИ

    12 1 Отговор
    и Ластици разтега, Пололист и Лобист на ЧСИ и Колектори!! Тази Есен под опашката на Коня, от там ще гледат НС!!
  • 20 Лоджик

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kуранага Сама":

    Освен, че са бавни са и неграмотни, а и твърде добре мотивирани да пеят мантри и заклинания. Тоя куче из бъзе не може да изгони със 6 метра прът, камо ли нещо друго да направи, толкова е некадърен, но това не му пречи да пее мантри и заклинания.
  • 21 Тракиец

    12 3 Отговор
    Мразя руснаците ама око цената на газа им е по-евтина да вземат от тях.Стига с тези краварски изпълнения.
  • 22 Дебилна България

    15 1 Отговор
    Лъжата е основен похват на костовите проамерикански негодници.
  • 23 ДейБърите

    12 1 Отговор
    Мартинчо, ма нали вие бехте точно на власт от април та почти до сега. Защо не осигурихте?! Тези, които създадоха кризите, свга искат да ги оправят! Нямате никакъв шанс. Няма даже да влезнете в Народното Събрание. София не стига. Махайте се крадливи комисионери!
  • 24 Факттт

    10 1 Отговор
    Тези стават само за опозиционери. Да лаят 24/7. Само за това! Да си го кажем честно. Във властта ги изтърпяхме прекалено дълго 7 месеца.
  • 25 Стига сте давали думата

    7 0 Отговор
    на този аутист с Даун синдром - и децата в детската градина разбраха, че Турция по закон НЕ транзитира газ!!! Трябва да им го продадем на пристанището и после да си го купим обратно на границата с надценка
  • 26 Политиците и улицата

    3 1 Отговор
    да не се месят в търговски сделки!!! С газ или с каквото и да било! Компанията Булгаргаз да си спазва договорите, за да не плаща неустойки и да сключва нови на търг и с професионални преговори!! Аман от тоя газ!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол