Last news in Fakti

2 Септември, 2022 07:55 1 369 12

Иван Демерджиев: Направихме списък с каналджии и цяла седмица се работи активно с тях

  • иван демерджиев-
  • списък-
  • каналджии-
  • работа

Вече дори изтичат обратни информации, че това ги е респектирало и силно е затруднило дейността им, казва вътрешният министър

Иван Демерджиев: Направихме списък с каналджии и цяла седмица се работи активно с тях - 1
Снимка: БНТ

Има резултат от приложените мерки. Мигрантският натиск намалява по малко. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. По отношение на тях сме обявили война. С цялата сила на полицията събрахме информация от всички служби, имащи отношение към този въпрос. Направихме списък с лицата, занимаващи се с тази дейност и цяла седмица се работи активно с тях. Вече дори изтичат обратни информации, че това ги е респектирало и силно е затруднило дейността им.

Това заяви служебният вътрешен министър на брифинг в Елхово. Малко по-късно днес се очаква той и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов да инспектират границата с Турция.

Той обясни, че мигрантския натиск е бил около 1000 души, върнати на ден, а за изминалото денонощие те са малко над 500, допълват от bTV..
"Военните се включиха като се създадоха допълнителни патрули, подсилиха се силите в „Гранична полиция“, координират се взаимно и работят заедно екипите на „Гранична полиция“ и военните под координацията и ръководството на „Гранична полиция“. Обсъдихме и предприехме мерки по правене на пътищата в района, тъй като това дава мобилност на екипите и възможност да работят", заяви още служебният вътрешен министър.

Демерджиев допълни, че ще продължат да осигуряват допълнителна техника, включително дронове.

"Засилихме контакта с турска страна и днес в 14 часа предстои среща между зам.-министъра на вътрешните работи на България и Турция. Изключително много разчитаме помощта от турска страна да се засили и да се обърне внимание на този проблем по-сериозни. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се събират огромно количество мигранти и когато се събират на големи групи затрудняват работата на нашите гранични полицаи и силите на Министерството на отбраната", каза той.

„Към момента имаме над 350 човека по заявка на МВР, които усилват охраната на държавната граница с наша готовност до още седмица да станат над 500 души“, обясни служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    6 1 Отговор
    В Гърция 5 год. без право на обжалване е присъдата , а тук мвр и прокуратура ги пази !!!
  • 2 А защо

    9 0 Отговор
    няма списък с тези , работещи в бежанските общежития и ключарите в арестите за бежанци ? Нали те са посредниците между тях и външния свят , доставка на телефони и връзка с каналджии , транспортиращи ги из Европа ?! За гранична полиция нищо не споменава г- н адвоката ! Списък направили на тези , които за известно време ще отпаднат , но други ще "работят" !
  • 3 Лъжата

    5 1 Отговор
    За “ отровните” зеленчуци е обида към Турция и резултат налице. Вината за присвояванията на кап. Андреево е на нашето правителство .
  • 4 Браво !

    7 0 Отговор
    Какво работите с тях бе?
    Помагате ли им?
  • 5 Никола Гешев

    6 1 Отговор
    На първо място в списъка са милиционерите от бившата ДС(филиал на КГБ) ,които създадоха, организираха и още контролират каналите за трафик на дрога, оръжие и мигранти. Да си спомним и за кюрдските терористи, ООП на Ясер Арафат, Али Агджа и Бекир Челенк, лидерите на никарагуанските комунисти, Илич Рамирес Санчес - Карлос чакала, Баадер Майнхоф и т.н, които идваха на обучение и почивка в НРБ, грижливо обгрижвани от ДС под надзора на съвеЦките другари. Забравих и агентите Фатик - баща и син, че и Алгафаритата и те в същият кюп@
  • 6 Вампир

    6 0 Отговор
    Абе Иванчо, абе какво точно работиш с каналджиите активно бе.
    Абе съда и прокуратурата са напълно корумпирани.
    Направи си една справка, колко от каналджите са осъдени и са в затвора и колко са с ГЛОБА и СПОРАЗУМЕНИЕ???
  • 7 Поне си признаха!

    7 0 Отговор
    “МВР работи С каналджиите”. Не ги арестува, не ги предава на съда, а работи с тях! Бравас!
  • 8 Кажете си че подпомагат тероризма

    0 0 Отговор
    Кажете за Терористичните атаки на Юлиян Борисов Георгиев от Перник и Румен Николов-Пашата срещу Българи в Белград Сърбия и Виена Австрия!

    Жертва на терор :
    Мирослав Германов
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жоро

    5 0 Отговор
    Не ни занимавайте с каналджийте ами колко човека са арестувани и разследване за продажба на вота това е по-важно. Пак се гласят да раздават чувалите с парите. Мургавите пак ще гласуват за 60лв.
  • 11 иди ми дойди ми

    2 0 Отговор
    Иван Демерджиев: Направихме списък с каналджии и цяла седмица се работи активно с тях. Размахваме им пръст и им казваме повече да не правят така. Ще има цапки.
  • 12 И сега кво?

    1 0 Отговор
    Всички които са в списъка ще трябва да ви се отчитат с някакъв процент 😆
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол