Last news in Fakti

5 Септември, 2022 15:47 1 898 35

Свиленски: Радев да озапти служебните министри

  • георги свиленски-
  • румен радев-
  • служебни министри

Ставаме свидетели на грубата и неслучайна намеса на служебния кабинет в предизборната кампания. В последните дни се изнасят непрекъснато непроверени и недоказани манипулативни данни, каза Свиленски 

Свиленски: Радев да озапти служебните министри - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет изнася непроверени и неверни данни. Това заяви Георги Свиленски на извънреден брифинг в централата на БСП. Ставаме свидетели на грубата и неслучайна намеса на служебния кабинет в предизборната кампания. В последните дни се изнасят непрекъснато непроверени и недоказани манипулативни данни, заяви Свиленски.

"В началото на миналата седмица бяхме свидетели на първите такива - че се изнася оръжие за Украйна и пари за Дубай. Самият служебен министър вчера опроверга тези данни, като каза, че редовното правителство не е изнасяло оръжия за Украйна и, че по време на редовното правителство не са изнасяни пари в офшорки в Дубай. Днес тази кампания продължава.

Целта на тази кампания да се изнасят непроверени и фалшиви данни и да се урони авторитетът на БСП, да се урони авторитетът на представителите на БСП в правителството, да се постави БСП в зависимост, да се унижи БСП като партия, резултатът на тези избори да бъде намален и БСП да се постави в зависимост на задкулисието и на тези хора, които искат да овладеят партията, за да се изпълняват техните поръчки", посочи гневно Свиленски, цитиран от "Епицентър".

Затова се обръщаме към служебните министри, премиера, президента - да не се позволява служебният кабинет да бъде страна в предизборната кампания, тъй като ние нямаме възможност да проведем истинската среща с избирателите си и разговорът за политиките, а сме непрекъснато в ситуация да опровергаваме неверни, манипулативни и недоказани твърдения, допълни той.

Той напомни, че работата на служебните министри е да организират честни и прозрачни избори, да помогнат на наводнените села и градове, да вземат отношение по бежанската криза, но да не се занимават с разпространяване на "лъжи, манипулации, спекулации, които така или иначе се опровергават - било то от самите служебни министри, било то от засегнатите".
Свиленски съобщи, че БСП ще пише писмо до президента Румен Радев с призив да не позволява на неговите служебни министри да участват в предизборната кампания.
Социалистите ще пишат писмо и до медиите - да не се дава трибуна на непроверени, неверни и манипулативни данни, които уронват авторитета на която и да е политическа сила.

Преди да са приключили проверките по каквито и да е сигнали, моля да не вземат отношение и да не ги разпространяват пред медиите, призова Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    29 3 Отговор
    Баджо, това е все едно да си имал злобен пес, да си го дал на нов стопанин, и да искаш да го озапти.
  • 2 НЯКОЙ

    25 15 Отговор
    А кой ще озапти Радев?
  • 3 НЯКОЙ

    18 11 Отговор
    А кой ще озапти Радев?
  • 4 Радев ще бъде изучаван като

    21 27 Отговор
    национален предател от учениците след време, нареден до Бойко, Шиши, Копейкин, оня нapкoш Сидеров.и Малинов и оня с новата партия, с алкохолишките торбички.

    Коментиран от #6

  • 5 Българка

    18 30 Отговор
    Служебният кабинет( с малки изключеноя) участва в предизборната надпревара и то на страната на мафията. Това е разбираемо, защото корените на мафията а в Кремъл

    Коментиран от #19

  • 6 00014

    25 10 Отговор

    До коментар #4 от "Радев ще бъде изучаван като":

    А ви е с ПП как ще научавате новините? В Белене стените са дебели, мазите дълбоки и решетките здрави.
  • 7 борите

    29 2 Отговор
    Ми баджанак ти е, звънни му по роднински, хохохох-хахахаха.
  • 8 БСП на боклука

    29 7 Отговор
    Максимум 4-5%!
  • 9 И що бе баджанак

    32 4 Отговор
    Щот ви изкараха кражбите и далаверите ли?? Аз дано остане служебното да ви вкара цялата 4 в панделка.
  • 10 Танцуващия с вълци

    7 2 Отговор
    е като тейко си! Песента, ,, идем лево идем десно ,, му е любима.
  • 11 Биволицата

    27 4 Отговор
    да я арестуват още преди изборите!
  • 12 хахахахахахаха

    22 4 Отговор
    и чичковитечервенотиквеничковчета на чичо хероинмустафа са подивели
  • 13 а ъъъ

    16 3 Отговор
    Баджанаци, баджанаци, но сиренето стана с пари.

    Коментиран от #15

  • 14 Те са

    16 2 Отговор
    се разпищолили , ще кажеш , че са решили да покажат , че работа вършат ?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Месят

    4 10 Отговор
    се във всичко и навсякъде , изобщо не са безпристрастни , а съвсем тенденциозно насаждат мнение и идеи чрез тенденциозна необективност ! Недопустимо държание и действия !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Някой

    18 4 Отговор
    Бе, за Украйна директно оръжие не се изнася. Самолетите кацат в Режов в Полша. А от там със сухпземен транспорт се внася в Украйна всичкото оръжие, дето натовците го дават на Украйна.
    Даже преди няколко дни пак засякох самолет по тасето Бургас - Режов. Разбира се, украински. Сигурно са изнасяли консерви с патладжан за укрите през Полша.
    Така че, да, индиректно България доставя оръжие на Украйна. И това се знае от всички страни в конфликта. Ще има да плащаме за този гяволък...
  • 19 Някой

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Ми, не. Корените на мафията са доста по-назапад от България.
    Пък дали Радев участва в предизборната камшания на страната на мафията, остави да реава народа. Погледни рейтинга на всички политици и ще се изненадаш, може би, че Радев е с най-висок рейтинг.

    Коментиран от #25

  • 20 ФЕЙК

    10 3 Отговор
    Малкият "Хрушчов" - умен от всякъде и ръси акъл. Остава да удря с обувката си по трибуната на народното събрание !
  • 21 Тошко

    15 3 Отговор
    Какъв е този рапон-Свиленски та да заповядва на Президента, кой трябва и кой не трябва да "озаптява" !? БСП е за закриване!
  • 22 ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ-1

    12 1 Отговор
    СЕ ЗАКАНИ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ-2,
  • 23 Така

    13 1 Отговор
    Някой да знае вълкът Лупи ще участва ли в изборите и къде. Не го виждам и се притесних малко.
  • 24 Лошо

    6 9 Отговор
    Радев е измекяр. Изплю се в ръката, която то направи президент.

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Наблюдавал

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Лошо":

    ТО ПЪК ЕДНА РЪКАААА?!?!?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дядо от село

    4 0 Отговор
    Другаре от БСП бкп,
    Да ви светна.С тези прийоми вашия президент Р.Р иска да отцепи част от вашия електорат (по елементарния, русофилски настроен и мразещ хората с пари) и да отиде при Янев, който ще го слуша и козирува дори...
  • 31 Радев

    4 0 Отговор
    се оказа един нарцис,същият като Буци,Слави Чалгаря ,Копейкин и Янев.Всички самовлюбени превръщат партията си в личен инструмент ,а депутатите си в безгласни пионки.Да бъдат еднолични диктатори и да подражават на Путлер,Ердоган това е видимо с просто око.И днешните скалъпени прогнози,за които банкянското говедо вероятно яко се е изръсило да получи 1 място в платената прогноза.За такива отрепки няма да гласувам.
  • 32 До ком.21

    1 0 Отговор
    ИТН СЕ САМОЗАКРИ И ДА СПРЕ ДА КОМЕНТИРА ДРУГИТЕ.НАЛИ СПОНСОРИТЕ Я ДАРИХА ПРЕКОМЕРНО ЗА ВСИЧКИТЕ 3 ВЗРИВЕНИ ПАРЛАМЕНТА .ДА СИ ГЛЕДАТ КЛЕТАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И ДА СИ СЕДНАТ НА НЕКАДЪРНИТЕ И ПРОДАЖНИ Г-З-ВЕ.
  • 33 в едно гърне

    4 0 Отговор
    Баджанак Всички ревете от фатмака но никой не му иска официално импийчмънт Що бе баджо
  • 34 Радев

    5 0 Отговор
    е един посредствен човек,ако имаше интелект ,щеше да е заобиколен със знаещи и високоинтелигентни хора.От една година той работи по правилата на Буци,пример е служебния кабинет-прости,посредствени и послушни.Изпълняват му опорките да плюят ПП и БСП,защото те направиха нещо смислено за хората от толкова години безхаберие-направиха безплатни детски градини,увеличиха многократно пенсиите,помогнаха на младите семейства и майките и социално слабите,вместо тия пари да потънат в чекмеджетата на олигарсите и набедени "бизнесмени" и мафията ги свали.Гласувайте,за партиите ,които работят за хората.
  • 35 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    1 0 Отговор
    И Д€$Ъ -ТРАВ€$ТИТА ДА ОЗАПТИ,
    Ч€ МНОГО,МНОГО Я $ЪРБИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол