Last news in Fakti

7 Септември, 2022 15:22 1 208 28

Плащат над 5 млн. на хотели и хора, приютили украински бежанци

  • помощ-
  • хотели-
  • настаняване-
  • бежанци

Ще бъде изплатена помощ по 264 броя заявления на лица, представили настаняване и изхранване или само настаняване, по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България“

Плащат над 5 млн. на хотели и хора, приютили украински бежанци - 1

Министерството на туризма ще изплати нови 5,15 млн. лева помощ по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България“. Разплащането на тези средства ще бъде извършено до дни, след като правителството прие решение за отпускане на помощта, както и постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма за 2022 г. за авансово финансиране на разходи.

Получатели на помощта са хотелиери и лица, упражняващи дейност в обекти държавна и общинска собственост, настанили и изхранвали или само настанили лица от Украйна, получили временна закрила. Приетите актове на Министерски съвет обхващат заявления на заинтересованите лица в периода от 01.07.2022 г. до 31.07.2022 г. По второто поред плащане по Програмата за посочения период са верифицирани 435 323 броя нощувки на стойност 4 756 200,00 лева без ДДС, респективно 5 159 762,70 лева с включен ДДС.

Ще бъде изплатена помощ по 264 броя заявления на лица, представили настаняване и изхранване или само настаняване, по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България“.

Изпълнението на Програмата е администрирано чрез използване на информация от Националния туристически регистър, създадения за целите на Програмата Регистър на местата за подслон, Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) и Системата за управление на национални инвестиции (СУНИ) и чрез контролни проверки по служебен път с данни от системите на дирекция „Миграция“ и Главна дирекция „Гранична полиция“ при МВР, Държавната агенция за бежанците и Националната агенция за приходите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да платим

    4 34 Отговор
    още толкова за анулиране на всички издадени визи на руснаци.

    Коментиран от #9, #16

  • 2 мхм

    51 0 Отговор
    а за наводнените села, нещо помощт кога? Или само снимчици за ПР

    Коментиран от #11

  • 3 Баш майстора

    38 0 Отговор
    А за българите които си дадаха живота за тая България ги хвърляте на кучетата в раждасялу контейнери. Що не ги сложите напраео в контейнеро за боклук та да има повече за укрофашаги те. Срамота. Не народ а мър.... ша както е казал поетът
  • 4 Ами

    28 2 Отговор
    за сирийските ?
  • 5 Браво бе

    41 0 Отговор
    Дайта на украйнците, вземете от бедните българи те издържат на всичко
  • 6 Бля,бля

    41 0 Отговор
    Интересно откъде се вземат тези 5 милиона ,за да се платят след като не са предвидени в бюджета ,откъде се взеха 80 милиона за избори и още милиони,милиони? Но щом стане дума за пенсии оооо,какъв вой се надига,как държавата ще фалира,как 60 работещи плащат пенсиите на 100 като удобно се пропуска и колко са умрелите без да дочакат пенсии.

    Коментиран от #19

  • 7 Къде са парите!

    39 0 Отговор
    За друго може и да няма пари но за хотелите и издръжката на слугите на краварите Украйнци има! Политици чудете се защо на 02.10.2022 г. малко хора ще си направят труда да гласуват за вас, предателите и продажниците!
  • 8 За бедните българи

    45 1 Отговор
    от Карловско - консерви Русенско варено, оставени без ток и вода вече цяла седмица. А за наглите урки (дезертьори и трафиканти) - безплатни хотели на 1ва линия и 40 кинта дневно от нашите данъци! България е превзета и се управлява от безродници и предатели, всичките - американски лакеи!

    Коментиран от #13

  • 9 Уточнение

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да платим":

    Плащай ти от твоя джоб, нямаш работа да бъркаш в моя. Боклук!

    Коментиран от #23

  • 10 Смях

    31 0 Отговор
    Журналистчето Джамбазки да преведе две заплати за украйнците че са му любимци
  • 11 АУУУУУ

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "мхм":

    Аааа,ще има помощ в размер на половин минимална заплата. Направо къщи за тъщи ще си построят с тях.
  • 12 Киро Канадеца

    16 0 Отговор
    Така е, ние сме богата държава
  • 13 Бля,бля

    26 0 Отговор

    До коментар #8 от "За бедните българи":

    Не коси се ,след 10 години ако така продължава и българите ще станат лакеи виж какво е образованието ,а пренаписването на историята върви с пълна сила.
  • 14 Азззаззз

    34 2 Отговор
    Изроди мръсни! На хорицата в наводнените села по 370 левчета, за укрите милиони...
  • 15 ;ддк;фкф;сс;ц;сь

    31 0 Отговор
    Важно е за укранци да има пари а наводнените села кучетата ги яли .това е България майка за чужденците и мащеха за народа си пак голасувайте за ПП или който подкрепя чуждите интереси .аааа вчера имаше статия ПП усилвала селските структори хахахаха сетиха се лицимерите .абе някой да пита как така жената на лорер беше нагласена на работа с заплата 15к
  • 16 иваило

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да платим":

    аз ще ти платя медикаментите че имаш психическо разстройство .ама пред компа си силен на улицата си мишленце да го кажеш това

    Коментиран от #24

  • 17 Гъдю Гъдев

    12 0 Отговор
    Първо изкача матово на екрана и пише завори. После таман започна да чета, текстът изчезва за да се набута някаква реклама. Таман намеря до къде съм стигнал отгоре се свлича друга реклама,че и със звук. Ако не уцелиш миниатурното кръгче се качва. И това, за да прочета как не се е осъществил трансвера на еди кой си
  • 18 Беда за едни, печалба за други

    20 0 Отговор
    5млн за използвачите и 358лв за българите в Карловско до гуша в кал, и пак няма виновни, пак утече в законно беззаконие.
  • 19 Все са ти малко

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бля,бля":

    Не разбра ли, 16хил български пенсионери взимали над 2хил лв? Вишисти лекари, инженери, строители не взимат толкова, но им приспадат осигуровки и данъци, как да задържим децата в България?

    Коментиран от #22, #26

  • 20 Въпросче

    24 0 Отговор
    Защо никой не плати и не приюти по хотелите удавените българи от карловско?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бля,бля

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Все са ти малко":

    Какво ще правят някъде си ? Да не мислиш ,че том ги чака мед и масло ,беше тя тая,сега кланиците ги зоват. Не се оплаквам от пенсията си ,не е голяма ,но възрастен човек какво яде ,какво толкова ново си купува ,а и за какво са му.? Не ходя по екзотични дестинации, е не всички са като мен ,но и не всички са на другия полюс. Написах за пенсиите защото всички политици манипулират работещите с тях и ги изкарват пенсионерите ,че те са издънили бюджета.
  • 23 Ведна ще даря

    1 12 Отговор

    До коментар #9 от "Уточнение":

    годишната си заплата да блокирам 10 000 руснака в Раша.
  • 24 Айде излез де

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "иваило":

    Ама си във фермата в Масква.
  • 25 Уууууууууу

    13 0 Отговор
    Ето това е да се почувстваш емигрант в собствената си държава!Защо тези пари и хотели не се дадат на хораъа,пострадали от наводненията?

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Вдяваш ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Все са ти малко":

    Първо, за да вземат толкова високи пенсии, тези хора са плащала и високи осигурителни вноски. Не се дава така пенсия на солидарния принцип, без да имаш внесени осигурителните суми през периода на заетост. Второ, това са 16 000 души (според тебе), а общият брой на пенсионери е 2 500 000. Колко процента е това? Трето, българските закони слагат таван на пенсиите от много години, с което абсолютно развалят логиката на пенсионната ни система. Отнемат от високите пенсии да ги дадат на тези, които не са работили през живота си. Социализъм на квадрат, а не пазарна икономика. Това НИКЪДЕ го няма по съседните ни държави.
  • 27 4634

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Уууууууууу":

    Бургазлии казват, че не могат да се уредят в моловете да си купят нещо от украинките. Виждали ли сте автомобилите им? По данни преобладават жените, следват децата. Две трети от тях са с висше образование. Къде са обикновените потърпевши хора, или те не могат да си го разрешат. Жените ми приличат на мутреси. Както виждате и бизнес с трансфер на бежанци започнаха.
    Впечатлението ми се засилва от двойния стандарт, който прилагаме към бежанците. Съвсем различни сме към афганистанците и сириците. САЩ изведнъж след 20 години напуснаха Афганистан, оставиха им военната техника и хаоса. Една година по-късно е дори по-зле. Но за някои лековерци всечко, което направи САЩ, е свещено. И ще мразим Русия! Няма да преговаряме, ще стоварваме оръжие в Украйна. Да унищожим Русия! Това прилича ли ви на девиз на демократи????
  • 28 Изумява ме,

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Уууууууууу":

    че това горчиво впечатление за емигранта в собствената си страна и двойния стандарт не се споделя от повече хора. Значи това си заслужаваме. Така сме съгласни да ни третират.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове