Last news in Fakti

13 Септември, 2022 21:14 3 062 27

Радев събра министри и шефове на служби, обсъдиха гарантирането на националната сигурност

  • румен радев-
  • среща-
  • министри-
  • национална сигурност

Ефективната охрана на външните европейски граници е условие за гарантирането на националната сигурност и за присъединяването на България към Шенген, каза президентът

Радев събра министри и шефове на служби, обсъдиха гарантирането на националната сигурност - 1

Ефективната охрана на външните европейски граници е условие за гарантирането на националната сигурност и за присъединяването на България към Шенген.

Това заяви президентът Румен Радев на работна среща на „Дондуков“ 2, на която бяха обсъдени предприетите от отговорните институции действия за засилване на охраната на границите на България, които са външни за ЕС, както и за справяне с миграционния натиск и пресичане на нелегалния трафик на хора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Подобряването на координацията и взаимодействието между отделните служби, ангажирани с охраната на границата, снабдяването с модерна екипировка и оборудване на охранителните екипи, както и тяхното партньорство с Европейската агенция за гранична и брегова охрана – Фронтекс, също бяха сред акцентите на разговора.

В срещата участваха министърът на отбраната Димитър Стоянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев, директорът на „Гранична полиция“ Росица Димитрова, председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Антоан Гечев и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    28 4 Отговор
    ТАЗИ ЗИМА ,
    ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ ГРАНИЦИТЕ
    НЕ САМО ОТВЪН АМИ И ОТВЪТРЕ - ДА НЕ БЯГАТ
    МУТРИ И БЕЙОВЕ С ДИСАГИТЕ И КЮЛЧЕТА

    Коментиран от #11

  • 2 Алабаланици

    26 1 Отговор
    Гаранция няма , но лаф моабет да става !
  • 3 Събрание

    19 2 Отговор
    Научете си полицайте как да не спират автобуси са разнообразие
  • 4 Пазят яко

    21 0 Отговор
    На славната българска полиция и армия ако се раздадат едни папки със описание на колите на местните дето се броят на пръсти във гранична зона..най-вероятно само по цвета ще могат да се ориентират коя кола да спират..не говорим за слагане на камери термо камери дронове че може да се квалифицира персонал за тия дронове..маршрутите за влизане в страната се броят на пръстите на едната ръка..туй транспортиране на стотици хора дневно няма как да става без местните шапкари там

    Коментиран от #7

  • 5 Обсъждали са

    17 0 Отговор
    чия провинция да станем.
  • 6 Дааа

    17 2 Отговор
    Обсъдили са , за магидтрала "Горно нанадолнище" колко милиона да дадът, че не стигат за шкафчетата и циганските махали.
  • 7 Е стараят се

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пазят яко":

    нали ще ни приемат в Шенген. Хехе
  • 8 Шехерезада

    30 1 Отговор
    Радев събра министри и шефове на служби, обсъдиха гарантирането на националната сигурност......
    След кратко обсъждане установиха, че такава няма. Всичко е пропито от корупция и вражески агенти 😂😂😂😂
  • 9 зелени чорапи и милиционерски фуражки

    21 8 Отговор
    Каква сигурност с тези путлеролизи.
  • 10 иис

    25 6 Отговор
    Докато Радев е на Дондуков №2, държавата ще бъде несигурна. Той е в дъното на несигурността на България. Защото разединението на народа е добре дошъл за враговете.
  • 11 Мммда

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Само дано не върнат комунизма(фашиз..) както правят стъпка по стъпка германските племена в момента.

    Германската армия ще патрулира по улиците от 1 октомври, за да смазва всякакви бунтове и налага насила мерките на СЗО

    Официално не става въпрос за прилагане на новите принудителни мерки на министъра на здравеопазването Карл Лаутенбах, но разбира се е практично, а също така е практично, когато стане малко студено и германците се бунтуват.

    Министърът на отбраната на Германия Кристин Ламбрехт и генералният инспектор на Бундесвера Еберхард Цорн обявиха нова армейска единица, наречена "Territoriales Command Bundeswehr (TerrFüKdoBw)", нещо като Гестапо, което ще каже "ID моля!"

    „ Със създаването на TerrFüKdoBw ние изграждаме капацитет за национално териториално лидерство в спектъра „мир-криза-война“, се казва в изявлението.

    „По този начин създаваме необходимите рамкови условия за по-добро изпълнение на нашите разнообразни задачи и за продължаване на нашия принос към сигурността на нашата страна и изпълнението на нашите съюзнически задължения“ , продължава изявлението.
    Berliner Zeitung съобщава :

    Бундесверът ще създаде ново командване на 1 октомври 2022 г. „Териториалното командване и контролно командване на Бундесвера“ (TerrFüKdoBw) е базирано в Берлин. Според Бундесвера той поема „оперативното управление на националните сили в контекста на вътрешната сигурност, включително административна помощ и помощ при бедствия, както и гражданско-в
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пъци

    15 0 Отговор
    Националната сигурност е "гарнирана" за нов-стар клиент от новите-стари милиционери,ама на нас в кухнята на ресторанта дето храни кой от където мине през България взе да ни писва!

    Коментиран от #15

  • 15 Оберкелнер

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пъци":

    Имаме тука един познат от миналото клиент на вратата,много гладен,а са и познати с Управителя.Сегашните вече се канят да тръгват,че нещо много са окапаха и оцапаха докато ядоха от нашите малки панички,ама ще сменят козината и пак ще дойдат сигурно.
  • 16 лустрация

    13 8 Отговор
    Очевидно Радев не притежава интелект за заеманата длъжност. Възникват въпроси като как е успял да се издигне по служебната стълбица до ранг генерал. Очевидно е кадър на безславната ДС от курсантската скамейка.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кики

    9 4 Отговор
    Ко прайте бе? Нали требеше да има свободно движение на хора?? Или туй беше вътре у ЕС? Съвсем се обърках. У Харвард не сме го учили.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бай Даньо

    7 3 Отговор
    Спокоен съм. Русофил президент, назначил русофили министри , България няма армия в навечерието на голямата дундърма , както се полага според русофилския дневен ред ... казано честно всичко ми е наред!

    Коментиран от #21

  • 21 Моряка

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "бай Даньо":

    Мозък пълна боза.А бе бае,кой изпълни американската заповед за свеждането на БА до символично малка- бутафорна с 50 годишни войници- шкембелии?Не беше ли тъмносинята напаст- от Фил Кенеди до Боко включително?

    Коментиран от #26

  • 22 ИмпийййЧмънт

    8 2 Отговор
    с тиквата се надпреварват кой да лъже повече, вече са ни ясни , лицемери и демагози, абе бо-----ци !!!
  • 23 Луд съм, луд съм!

    10 0 Отговор
    Радев целенасочено ликвидира разделението на властите, понеже се пристрасти към прескачането до кацата с меда, използвайки инструмента служебно правителство! Изобщо имаме си вместо мажоритарно избран президент, пожизнен служебен самодържец!
  • 24 Ми кво пък

    9 1 Отговор
    Ако щете, цялата армия и цялата полиция да изкарате на турската граница, пак няма да спрете наплива на мигранти. Те не идват у нас, а просто преминават за да зобят в Западна ЕВропа. На тълпи. Какво ще направите? ще минирате границата, ще стреляте на месо ли? Тези от ЕС дато искат да им пазим границата са същите, които ни извиват ръцете да не се предприемат крути мерки спрямо нахлуващите мигранти. В България влязоха 120 000 украински "бежанци". Колко от тях са наистина бежанци? Колко от тях изкараха безплатен сезон по морето и сега или се връщат в Украйна или заминават към Западна Европа. От където пък ни връщат обратно, щото тук са регистрирани - раздавахте им регистрации на кило. Без никаква проверка, какви са от къде идват, защо идват ... Сега ловите украински бежанци трафиканти на мигранти през България. Разграден двор на къща с отворени врати и прозорци, това е България. Само който не е поискал, не е дошъл да ни граби. А вие - комиисии, съвети, заседания. Празнодумци.
  • 25 ИЛИ СЕ ОСЪЗНАЙТЕ ИЛИ НЯМА ДА РАБОТИМ !

    2 0 Отговор
    През последните години Семерджиев е поел и контрола над дилърите в район СТУДЕНТСКИ . Според източници на медията, има данни, че той е плащал за осигуряването на полицейски чадър над тази дейност.
  • 26 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Моряка":

    Моряка, акъл море, глава шамандура!
  • 27 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    4 0 Отговор
    кой БЕШЕ този фатмак р.рад€в.....?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове