Last news in Fakti

14 Септември, 2022 11:42 1 066 33

Даниел Митов: България трябваше да вземе официално решение за военна помощ за Украйна

  • даниел митов-
  • военна помощ-
  • украйна-
  • газпром-
  • доставки

Държавата е в пълен хаос. Бизнесите са пред затваряне. Цената на електроенергията е такава, че икономиката не издържа. Правителството на Кирил Петков беше напълно нефункционално да реши проблемите, каза още той

Даниел Митов: България трябваше да вземе официално решение за военна помощ за Украйна - 1

Страните от ЕС могат да се откъснат от зависимостта си от Русия. Не разбирам защо трябваше да започне война, за да разберат това. Когато се сблъскаме с авторитарни режими, трябва да се браним и защитаваме демокрацията. Това каза пред БТВ Даниел Митов от ГЕРБ.

Правителството на Кирил Петков не успя да отговори на историческия момент с войната в Украйна по начина, по който трябваше. То не успя да вземе решение за военна помощ за Украйна. Ако правителството беше взело такова решение, ние можехме да модернизираме и собствените си отбранителни способности, коментира кандидатът на ГЕРБ-СДС.

България трябваше да вземе официално решение за военна помощ, а не да я праща през трети страни. Това е моралната позиция. Моралният ангажимент на българската държава беше да застане ясно в защита на жертвата и в защита на Украйна, допълни Митов.

„Газпром“ доставя газ в България. Но го доставя на много по-високи цени през посредници. Заради недалновидните и некомпетентни решения на правителството на Кирил Петков. Ние ще държим този въпрос да се разследва от българските служби. „Газпром“ натоварва българските граждани допълнително, а къде отиват тези пари не е ясно.

Държавата е в пълен хаос. Бизнесите са пред затваряне. Цената на електроенергията е такава, че икономиката не издържа. Правителството на Кирил Петков беше напълно нефункционално да реши проблемите, каза още той.

ГЕРБ-СДС в своята външна политика ще стъпи на принципа, че националният интерес на България трябва да е ясно дефиниран като държава членка на НАТО и ЕС – силен ЕС и силно НАТО. Трябва ясно да се стъпи на ценностни принципи, да се гарантира сигурността и просперитета на българските граждани и да се спре войната в Украйна, завърши Даниел Митов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    52 3 Отговор
    Български еничарин, та дрънка!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кой знае кой или ,някой друг

    47 3 Отговор
    Друго свидетелство за идиотизъм говори от името на народа.Кой си ти бе...
  • 4 Мими

    38 3 Отговор
    Брада и мустаци не т и решават проблема , просто си ….. хм ти!!!!!
  • 5 Ротшилд

    30 4 Отговор
    Точно така, момче. Заслужи си хляба.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 коментар

    37 4 Отговор
    Напънал се да се връща пак да граби, пък дрънка неща, дето не харесват на народа. Странен тип!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Боруна Лом

    19 9 Отговор
    А КУРНЕЛА ДО СЕГА,МАЙ САМО КАРТОФИ ИЗНАСЯ?

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да се знае

    32 5 Отговор
    България НЯМА ДА ИЗПРАША ОРЪЖИЕ за Украйна !!! ТОЧКА !!! Еничарите вън от парламента !

    Коментиран от #15

  • 12 Сусо

    31 3 Отговор
    Не понасям тъпунгери да казват какво да се праи!
  • 13 4634

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Боруна Лом":

    Който произнася Курнела е ПЪЛЕН ПРОСТАК, не можещ да се аргументира срещу Нинова, а му е поръчано да я хули.
    В този материал НЕ СТАВА дума за Нинова, ако можеш да четеш.
    Можеш да кажеш в свой стил нещо за Кърдравата Сю горе на снимката. Той е самото съвършенство като специалист (по бягане от една партия в друга) и продажен политик.

    Коментиран от #19

  • 14 Чичо

    22 3 Отговор
    Пушката на рамо и заминавай, аман от хрантутници като този
  • 15 като настояват,

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Да се знае":

    еничарите да си формират едно бойно подразделение и отидат на място да защитават окрайна. Нещо не ги ВЛЕЧЕ пряко да помагат, или да пратят децата си.
    Иначе нашенските еничари ругаят който им е възложен и на принципа дайте да дадем.
  • 16 Герб,пп,БСП,дпс

    10 7 Отговор
    са едни и същи!"Евроатлантически"платени соросоиди,които въобще нямат място в политиката на България!Те са лакеите на америте,продаващи се за центове!Защитават чужди интереси,за което трябва да бъдат съдени за измяна!!!
  • 17 никога вече ГЕРБ

    14 2 Отговор
    Разберете го човека на снимката. Поръчано му е. Пък и ако не влезе в парламента, какво ще прави?
    Като си помисля, че има хора, които гласуват за ОПГ ГЕР(БКП) - стару комунисти, мутри и наивници, на чийто гръб боко добре си поминува край чекмеджето и вилите в чужбина.
    11 години не сме мръднали от дъното на Европа поне по един показател. Три мандата управлява ГЕРБ, но продължаваме да сме последни по всичко, свързано с качеството на живот.
  • 18 Не са глупави, корумпирани са

    14 2 Отговор
    Не че на Запад няма корупция, но тя не може да плени държавата
  • 19 Боруна Лом

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "4634":

    А ХОДИ СИ! ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА
  • 20 иван

    11 2 Отговор
    този май е изненадан какво успя да сътвори герб за 15 години...
  • 21 държавата е ощетена от сделките

    9 0 Отговор
    с оръжия над 3 млда евро. продават на нулева ценена, а посредника прибира тройно. работниците в вмз сопот работеха денонощно на смени.
  • 22 само власт и пари

    10 0 Отговор
    Избирателите искат НЕУТРАЛИТЕТ , а този се прави на улав и говори от името на народа да се праща оръжие на украинците . Феновете на Бойко Борисов да сложат на кантар 50те лв , които им даде след 12 г. управление , срещу раболепието към заповедите на американците да замесят българите в конфликта с Русия и Украйна , искането да се смени датата на националния ни празник , за да се подмаже на съседна държава , фалшифициране на историята и вдигане на ветото на СМакедония, обяването им против връщането на по-евтиния руски газ , изгарянето на руското знаме от синът на кмет от ГЕРБ заедно с украинци , .
  • 23 Гнида

    10 0 Отговор
    Защо ли си отваря устата този герберски продажен боклук. Дано никога България да не зависи от такива продажни политици, подмазвачи и натегачи. Отвратихте ни.
  • 24 Стоянов

    5 0 Отговор
    Ама взе решение да направи пАток на Путин.

    Коментиран от #31

  • 25 Обявете официално намерението си

    5 0 Отговор
    да подкрепяте в парламента изпращането на оръжие за Украйна и ще получите неприятна изненада за изборите. Ще се радвам да го направите, защото смятам ГЕРБ и особено ветропоказатели като въпросния господин, Деница Сачева и Тома Биков за особено опасни в българската действителност.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Съдията Дред

    2 0 Отговор
    Мъка му е , че не успя да прокара линията да даряваме оръжия на Украйна, вместо да ги продаваме, и сега Херо му се кара. А това , че можело да си модернизираме армията , ако дарим оръжия, е откровенна лъжа. Тия, дето си дадоха оръжията на украинците поръчаха нови от говедарите и чакат. Както ние си чакаме платените преди 5 години Ф 16 блок 72, вход А , ет. 4, ап. 12. Но ако бяхме дарили, щяхме да платим още.
  • 28 анонимен

    0 2 Отговор
    Незабавно трябва да се даде оръжие на Украйна и да се отървем от руското раждясало оръжие и строшените мигове на Радев
  • 29 анонимен

    2 0 Отговор
    Айде сега пак хаос Митов по скоро руската тръбата на твоя вожд ББ трябва да се разследват Много плашила станахте с тоя хаос
  • 30 ДАНИЕЛ МИТОВ - ДВОЙНАТА ПОДЛОГА !

    2 0 Отговор
    ........................................................
  • 31 ГЕРБ СДС и ДБ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Стоянов":

    Взето е решение, след изборите да се договарят за условията за коалиция между ДБ и ГЕРБ,изолирва се ПП,с цел да се маргинализира,постепенно да се изхвърли от политиката,така че електората на ПП да се раздели между ГЕРБ,БСП,ДБ.Така Бойко въведе нова система,не копува гласове на дребно,копува на едро цели партии,които му предоставят,туптан гласовете на симпатизантите си.Ппавителство няма да има,до като Бойко и Доган не пожелаят.
  • 32 Украинка

    1 0 Отговор
    Ходи да воюваш в Украйна, за да им помогнеш лай...... О таково. Няма кой да гласува за Герб, за предатели, като този.
  • 33 Идиота Тиква от Банкя

    0 0 Отговор
    Ще вземете решение вие ГЕРБаддиите от килията, всичките сте за там. Асен Василев каза ТУЛУПА от Банкя е видял килията за 24 часа, прокуратурата пречи делото да стигне докрай, сега ПП като спечелят изборите ГЕРБаджиите от там ще гледатп светлината 😀😀😀
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове