Last news in Fakti

16 Септември, 2022 10:09 1 676 33

Ваньо Шарков: Лустрацията ще спре ограбването на България и ще прекрати зависимостта ни от Кремъл

  • ваньо шарков-
  • код-
  • лустрация

Ваньо Шарков, КОД:

Ваньо Шарков: Лустрацията ще спре ограбването на България и ще прекрати зависимостта ни от Кремъл - 1
Снимка: КОД

Не може да има избор между управление на БСП в лицето на президента Радев и служебното му правителство и управление на БСП в коалиция с ПП и ДБ.

Истинската алтернатива на сегашната безпътица и хаос са силно дясно обединение, което да сложи край на корупцията и социализма, превзели институциите ни през последните години. Правителствата трябва да спрат да раздават парите на българските данъкоплатци на избрани фирми, собственост на бившата червена върхушка и нейните наследници. Трябва да спрат да харчат данъците ни, за да подпомагат бизнеса на номенклатурчици и ченгета от репресивните служби на комунистическата държава.

Днес, повече от всякога става ясно колко вредни за развитието на страната ни са тези остатъци от комунистическата държава, не само защото ограбват парите и ресурсите ѝ, но и защото са проводник на руския имперски интерес и работят в ущърб на икономическия и национален интерес на България.

Вследствие на политически мимикрии и ненаказани престъпни практики, този кръг хора успя да се превърне в основен фактор, контролиращ банки, медии, обществени поръчки, съдебна система, вътрешна сигурност и нравствената атмосфера в българското общество. Заради острото чувство за несправедливост, мнозина загубиха вярата си в предимствата на демократичното общество и милиони напуснаха страната си.

Десницата трябва да се обедини, за да постигне стабилно парламентарно мнозинство и да приеме закон за дълбока лустрация, която да прекрати достъпа на такива хора до публичен финансов ресурс, през забрана да бъдат бенефициенти по обществени поръчки на стойност над 100 000лв. за срок от 10 години от приемането на закона. Да спре влиянието им върху съдебната власт, чрез въвеждане на допълнителни изисквания за заемането на позициите съдия, прокурор. Да сложи край на влиянието им върху медийната среда, през забрана за спонсориране на медийни услуги или предавания от лица – бивши ръководни партийни функционери, сътрудници на
ДС и свързаните с тях лица.

Лустрацията ще спре не само ограбването на България от червената върхушка и наследниците ѝ, но и ще прекрати зависимостта на държавата ни от Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1233211

    20 2 Отговор
    Ок... Само, че всички десни правят след време леви грешки... Като например чуждо присвояване.
  • 2 управниците изроди без съвест

    12 0 Отговор
    вефве
  • 3 българин

    16 20 Отговор
    Истина и как ще се случи всичко това с властта в ръцете на путинците, сами ли да си отрежат клона, надали, може да са крадци, лъжци, мародери, но не са будали, колко време, близо 80 г., водят простата рая за носа, "с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем", това е девизът на червената мафия.

    Коментиран от #15

  • 4 умен шарко

    20 6 Отговор
    казва че има бг корупция благодарение на Русия и значи тиккватта следователно е руски агент дето ошушка хазната още повече че е бил пазач на бай тошо. Още по интересно колко много будистки миряни се връзват на манипулации демек виждате ли само Путин им е виновен както винаги за бг управляващата лакомия и некадърност да плащат милиарди за виртуални ф16 от сащ
  • 5 Хаджи Генчо

    13 1 Отговор
    Боза! Вкиснала! Корупцията е това което не правим ние!
  • 6 ежко

    15 4 Отговор
    Каква лустрация,какви 5 лева!Те дъртите комунисти и ДС агенти вече или умряха или се пенсионираха!Ако 1989г. са били на по 40 години/защото по-млади не ги виждам облечени с власт/ то сега са на по73 години!Когато трябваше да има лустрация -нямаше, а сега след дъжд качулка!
  • 7 Секстра Нина

    12 2 Отговор
    Това новото де бе ли е? Не, мерси
  • 8 Иван

    13 4 Отговор
    Всякакви нещастници се изказват и ръсят "акъл"! Но никой не им обръща внимание!
  • 9 Роналд Тръмп

    4 0 Отговор
    Ковфефе
  • 10 Майка им

    11 1 Отговор
    Бойкикев,Младенов,Поптодорова,Плевню????По твоята логика къде у десно ли???
  • 11 Тъй де , тъй

    12 6 Отговор
    Тоз е небръснат и некъпан. Напръскайте го с някой парфунь, че се не трае. Кат е толко тарикат, да докара по - йофтини горива и ще ни спаси от зависимостта. От где ги събират такива. Като гастролираща менажерия мяза.И тука всеки е мъдрец, и животоспасяващи рецепти от ръкава вади.
  • 12 Точен

    14 2 Отговор
    И аз съм за лустрация. Като на Орбан за соросоидите.
  • 13 Ох, мамини златни,

    7 3 Отговор
    Измислили ми те начин…
    Впрочем, кой въобще гласува за такива партии? Може ни, само майките и децата им.
  • 14 Надигнаха глава фашистите

    7 6 Отговор
    Добре платени от сащ. Скоро ще започнат да разстрелват инакомислещите. Въпрос на време. Европа се превръща в африканска провинция.
  • 15 Брабинеца

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Нито ще я даваме , нито ще я вземете.
    Я се вижте какви Маргинали сте
  • 16 Хаха

    9 5 Отговор
    Когато бяхте във властта с тоя до теб защо не го направихте. Само глупости от такива който искат да се върнат до кокала че системата ги отхвърли и много огладняхте.
  • 17 пфууууу

    7 5 Отговор
    Какви са тия имбецили на снимката?!
  • 18 безпартиен

    7 2 Отговор
    И кого ще лустрирате след като на властови позиции в страната ни са вече ДЕЦАТА и ВНУЦИТЕ на тези за лустриране?!А тях "демокрацията" забранява да се лустрират,защото не могат да носят отговорност за делата на родители и деди!Но за сметка на това могат да носят привилегии от тях за времето преди 10.11.1989 като прием във ВУЗ,жителство в градовете,назначаване с предимство в държавна администрация,МВР,МО и т.н.!!Интересно е как без специален закон за лустрация,веднага след 9.9.1944 от обществено политическия живот на България бяха отстранени 2-3 поколния свързани по един или друг начин с управлявалите преди това,а сега това не може да стане!?Значи 45 години им правехме "развития социализъм" на "мандраджиите нарекли се АБПФК,а сега вече 33 години правим "демокрацията" за децата и внуците им!!!Накрая им се изпълни мечтата на комунистите-ДА СТАНАТ КАПИТАЛИСТИ И ДЕЦАТА ИМ ДА УЧАТ И ЖИВЕЯТ НА ЗАПАД!!!
  • 19 НЯКОЙ

    9 0 Отговор
    ТРЯБВА - най-употребяваната дума в последните 30 години! А ТРЯБВА да се разбере КОЙ и КАК!
  • 20 Иван

    9 4 Отговор
    Кое ще прекрати зависимостта от САЩ?

    Коментиран от #21

  • 21 Много точен въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Въпрос , който няма отговор...за съжаление.
  • 22 От запаса

    4 3 Отговор
    Тоя калъф ни беше комсомолски секретар в казармата. Плюс пръв доносник, та четири пъти му правихме "мечка", докато се осефери!
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    След ъжд,качулка......Кога направиха Лустрация ,Германците,а когии се сеща ганьооо......Вече комунагите станаха първи демократи....

    Коментиран от #29

  • 24 ....

    2 3 Отговор
    лошото е, че пред имената и на двамата пише д-р.
    Повече приличат на пациенти.
  • 25 Лицемерие и двоен стандарт

    5 1 Отговор
    Нека се направи лустрация, но да се направи и закон за НПО-тата, или ще правите което е изгодно за този който дава грантовете?!!?
  • 26 Прибави и друго, успяхте ли

    0 0 Отговор
    Демонтиране на комунизма (по друг начин казано, комунизама, де). Има да се смеят до сълзи на такива писания след 3 -4 поколения.
  • 27 Закъснелият

    1 0 Отговор
    С лустрацията, не бърза, отдавна трябваше
  • 28 Лявото-комунисти

    1 0 Отговор
    Ограбва труда на другите
  • 29 И децата им

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Продължават в управлението/с примера на дс бащите си/, пресен пример е про100 киро, баща му кой е и с какви протекции-зависимости и пари е заминал за канада 89г
  • 30 Ваньо Ш. и Пепи Белота

    0 0 Отговор
    Крадат от заплатите на колегите си за предизборна кампания!
  • 31 Димитър

    1 0 Отговор
    Браво на Код с удоволствие бих гласувал за тях. Само истинска 15 годишна Лустрация ще спаси България и българите от крадливата комунистическа напаст и олигархия. И ще ни отърве от хватката на Русия, чрез която ни източва държавния бюджет.
  • 32 Димитър

    1 0 Отговор
    Браво на Код с удоволствие бих гласувал за тях. Само истинска 15 годишна Лустрация ще спаси България и българите от крадливата комунистическа напаст и олигархия. И ще ни отърве от хватката на Русия, чрез която ни източва държавния бюджет. Бивши агенти има навсякъде. Например в президентството има колкото искаш. Главния стратег на президента Радев Решетников е бившия агент майстора от тоталитарната и репресивна Дс служба професор Александър Маринов. Генералния директор Емил Кошлуков на Бнт е вербуван от Дс. А по думите на руския кагабеец Олег Гордиевски в България има около 200 руски шпионски клетки, като всяка клетка се състой от 3 до 20 човека и всички са внедрени в държавните институции, а вие продължавайте да пишете всякакви глупости, че няма такива и че е късно за Лустрация, напротив по добре късно отколкото никога. Иначе ще продължаваме да стойм на дъното на руското блато.
  • 33 Луд

    0 0 Отговор
    Лустрацията може да спре олигархията у нас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове