Last news in Fakti

24 Септември, 2022 11:48 1 769 45

Антон Кутев: Не преговаряме с "Газпром"! "Да" на санкциите срещу Русия

  • антон кутев-
  • руски газ-
  • газпром-
  • руска агресия

Следващата седмица ще се обяви доставка за тръбен газ

Антон Кутев: Не преговаряме с "Газпром"! "Да" на санкциите срещу Русия - 1

Служебното правителство взе част от мерките за войната Русия-Украйна тази седмица. Разчитаме на чл.5 от договора на НАТО, който ни защитава от агресия, но и ние имаме отговорности, като да защитим въздушното пространство.

Това коментира Антон Кутев, говорител на служебния кабинет, пред БНТ.

"Да се опитаме да осигурим възможността за защита на собственото ни небе - затова служебният кабинет взе решение за процедурата за останалите 8 изтребителя", обясни Кутев.

Той е категоричен, че не сме по-несигурна граница от Гърция или Испания. МВР има информация, че мигрантите намаляват, направени бяха големи усилия, всеки ден има акции, даде за пример той.

В отговор на въпрос Антон Кутев съобщи, че България ще каже "да" на следващия пакет санкции, защото сме член на ЕС и има логика.

"Логиката да се търси интереса на гражданите на Европа и българските. В рамките на борбата с Русия има нужда от санкции, но не трябва да са по-тежки", смята той.

Кутев добави, че "най-вероятно Русия използва газа като политическо оръжие, но въпросът е може ли Европа да защити интересите на българските граждани". България искаше да получи договорените от Русия количества природен газ", поясни още Кутев. Той добави, че правителството подкрепя идеята за диверсификация.

Първите търгове ще са октомври, ноември и декември и един 2023 г. и още един, който да осигури следващите 10 години.

В мандата на служебното правителство ще е за два, а останалите - ще са при следващото правителство. "Ние сме убедени, че не може да се купува природен газ чрез фирми. Става въпрос за милиони... всички принцове, украински фирми могат да дойдат и който предложи цената - да седне на масата", посочи той.

В момента няма възобновяване на разговора с "Газпром", но се търсят всички възможности за доставки, обяви Кутев.

Следващата седмица ще се обяви доставка за тръбен газ. А газът от Азербайджан ще потече на 1 октомври, изброи говорителят на кабинета. Осигурява се втечнен газ и през Гърция и до няколко месеца ще се осигурят доставките на газ, посочи той.

Кутев очаква затруднения с тока през зимата и по думите му "кризата сега дава отговор защо трябва да имаме ядрена централа".

Антон Кутев коментира, че осъждането на агресията на Русия в Украйна е безспорно, тъй като няма как да се нарушават държавни граници, има световен ред. Самата война е грубо нарушение на световния ред. Това не може е прието от международната общност, ЕС и няма как да не бъде осъдено от България, обясни той. Мнението му е, че "агресията става проблематична и форма на огромен риск, поставя се под риск целия европейски континент, рискът не е само военен, а и икономически.".

В заключение Антон Кутев коментира изборите - той каза, че всеки ден се провеждат акции по сигнали на хора.

"Борбата с купуването на гласове е борба с криминалния контингент и ние ще я доведем до край", посочи той. Важно е за България през ноември да се състави правителство и партиите да се разберат, призова говорителят на служебния кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    67 15 Отговор
    Запомнете Добре ква лаят Сега. После да няма въпросчета, Защо сме в Последна национална катастрофа и Приключихме! Мицотакис Ясно Обясни, че азерския Газ Пак е Руски! Кое не е Ясно? Хаххай
  • 2 КОТарАК

    16 39 Отговор
    със или без-цената ще си е същата /съветвам ,,столичани в повече , да си плащат сметките за парно , путинофилите да се хващат на сериозна работа и да престанат да реват за ,,безплатното и щастливо минало
  • 3 Пич

    60 11 Отговор
    Е като не преговаряте с Газпром , какво ми се фукаш ???!!! Всеки олигофрен може да купува скъпо !!!
  • 4 Стара чанта

    16 46 Отговор
    Червени тъпи, нагли боклуци ! Заминавайте с началника си към братската Русия и не се връщайте !
  • 5 Българка

    41 7 Отговор
    Защо никой журналист от трите големи медии не смее да зададе въпроси защи Румен Радев крие пътната газова карта. Вече се разбра, че в президентството разполагат с нея? Не е ли, за да се настроят хората срещу ГЕРБ? И питам защо се мълчи за големия корупционен скандал? Защо Радев още не е обяснил защо отстранения за искани подкупи в големи размери от зам. министър на МРРБ в предишния му кабинет, който е отстранен тогава тихичко, сега отново е назначен за зам. министър? Зависим ли е Радев от Копринков, чието протеже е въпросният зам. министър? Чии интереси обслужва сегашният служебен кабинет, който явно се намесва в предизборната кампания и участва в нея?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Професора

    51 8 Отговор
    Показаха си истинското лице от Президентството слугите на Козяк

    Коментиран от #12

  • 8 А ти

    12 17 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Защо не покажеш твоята газова карта ?! Крайпътната !
  • 9 Българка

    20 27 Отговор
    Кабинетът Радев отказа 6 от договорените 7 танка от правителството на Петков с лъжата, че са договорени на тъмно и няма къде да се разтоварят. А всъщност те бяха част от общ европейски процес, директно от производител и на цени по-ниски от тогавашните енергийни пазари. И как сега има слотове и ще има конкурс за втечнен газ, но определено цената ще е по-висока от тази на отказаните от кабинета на Радев.

    Коментиран от #30, #39

  • 10 Ванко шемета

    7 12 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 🤣
  • 11 Антон Кутев:

    42 7 Отговор
    Не преговаряме с "Газпром"! "Да" на санкциите срещу Русия......
    Какво не преговаряте, бе ?!?!?!
    До оня ден оня жалък лодкар, набеден за министър на енергетиката, ни обясняваше как преговаряте на високо ниво. Чорапа се срещна с шефа на Лукоил, а сега не преговаряте !!!!!
    Вие да не сте шизофреници 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
    Ударили сте дъното. Цялата държавна администрация е за закриване. Приличате на лоши актьори в много слаб цирк 🤑🤑🤑🤑🤑
  • 12 Българка

    16 21 Отговор

    До коментар #7 от "Професора":

    Определено в момента Радев, Кутев и много от кабинета им не са слуги на Козяк. По-скоро до обявената от Путин частична мобилизация те говореха и действаха в подкрепа на Кремъл. Но вече сега би било прекалено дебелашко, ако не отстъпят крачка назад
  • 13 И ти си проблемен

    17 0 Отговор
    да седиш пак в депутатско кресло
  • 14 Оди пеша бе

    28 2 Отговор
    Преди 20 дена каза обратното лъже като Слави Трифонов и Бойко Борисов
  • 15 Антон Кутев вечно на Софрата!! Какво е

    38 11 Отговор
    Според теб избиването на 14000 рускоговорящи в ЛНР и ДНР 0т 2014 год до2022год!! Това имали нещо общо със Световния ред?? Това е Геноцид Антоне, Защитаваш Геноцида!! Вместо да говориш глупости, по добре Замълчи!?
  • 16 Кутев.

    26 0 Отговор
    С такова говорене, не само че няма да дойдат нови проценти, ами и малкото останали, ще загубите. Все пак, успех на изборите.
  • 17 Иво

    24 1 Отговор
    Ние започваме разговорите с "Газпром", които до къде ще доведат, е въпрос на българския интерес. Тоест ние преговаряме с всички. Ще се надяваме да влезем в сериозни преговори с "Газпром за доставка на газ. каза Кутев на 1 септември
  • 18 Реалист1

    18 6 Отговор
    Проблем е двуличното отношение на президента Радев.
    6-те танкери бяха отказани защото нямало слотове.
    Вече се видя, че има слотове за ноември/декември, сега пък проблемът бил, че 6-те
    танкери не били получени на търг.
    Оставка за Радев!
  • 19 Радев хем човек на Путин, едновременно

    8 14 Отговор
    и на Козяк?? Кой както му изнася, в двата, случая е дна и съща целта, да се плюе по Радев!! Смешна и жалка истерия по Радев!!
  • 20 Урюрвкос

    18 5 Отговор
    абе те и гърците разчитаха на чл.5 от договора на НАТО, но нищо не стана
  • 21 роди ме майко с кураж , ама нема " фураж

    11 5 Отговор
    Сите сте едно лай... , едно приказвате , друго правите , защото сте големи куражлии .А защо да не се преговаря , защо " ДА " на санкциите , къде тук ни е заровен интересът , ама верно и точно заровен . Кво ми пука на мен за мантрите " солидарност " , да уточня , в случая с идиотията , какво ме грее , ама всички така . Говорим за наш интерес , говорим , ама действията на другаде , към съхраняване на личните ви интереси , да сте у властта и да папкате яко , естествено за наша сметка , Урсула не ви храни я .
  • 22 Мирослав Илич

    18 5 Отговор
    Пълна безизходица никой нищо няма да ни даде Чака ни тежка зима
  • 23 Перо

    17 1 Отговор
    Поредният “демократ” от червената буржоазия!
  • 24 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    26 4 Отговор
    КУТЕВ,КУТЕВ, ВМЕСТО ДА ОПРАВЯШ РУСИЯ, ОПРАВЕТЕ ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ С ТУРЦИЯ. ЕЖЕДНЕВНО ВЛИЗАТ НАД 1000 ТЕРОРИСТА ОТ ИДИЛ. КУТЕВ КУТЕВ ГРАНИЦАТА НЕМОЖЕТЕ ДА ЗАЩИТИТЕ НО СЕ ДЪРВИТЕ НА ЕДНА ОГРОМНА ДЪРЖАВА С ОГРОМЕН ПОТЕНЦИАЛ. БОКЛУК СИ КУТЕВ.
  • 25 ТАКА ТАКА

    11 2 Отговор
    .....щом и ТОЯ(....)го казва ЗНАЧИ.....финито ЛА комедия😀😀😀ми чи ТО от три дни НИКОЙ не споменава ГАЗ от газпром и МАЗУТ от лукойл.....само по плакатите НА въз.раждане има некви и мазни петна🤔
  • 26 Перо

    14 4 Отговор
    Който иска парно,осветление,ниски цени и не ползва само градски транспорт е руски агент!
  • 27 НЯКОЙ

    13 0 Отговор
    Халва, боза и локуми, мно-о-о-го локуми!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Сократ

    15 1 Отговор
    Дааа, БСП дали изобщо ще влязат в Парламента с подобни изказвания?

    Коментиран от #31

  • 30 А ма

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    "българко", Кирчо ти ли си ма ?
  • 31 Ами

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "Сократ":

    лошото е, че говори от името на сл. правителство/Радев. И президента май вече е настъпан от Козяк.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Този е един от жалките социалисти на БСП чиито изказвания потвърждават това.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 🇧🇬🇷🇺

    6 1 Отговор
    Тъп шушон
  • 36 Чакам

    5 1 Отговор
    С нетърпение да ме мобилизират и въоражът
  • 37 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    СЛЕД , РЕЗИДЕНТА ФИГУРАНТ ....... И ТОВА ВЕЩЕСТВО ....... ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА ...... ФАКТ !
  • 38 Малей, тоя

    5 0 Отговор
    знае ли въобще какво говори? Тея полЮтици е крайно време да носят лична и имуществена отговорност за думите и делата си. А сега всеки се пъне, пени и ХОП, покрие се някъде. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ТЪРСИ НАЙ СТРОГА СМЕТКА. Никой не ги е насила карал да се умъкват в политиката, а те гледат само за джоба си да се грижат.
  • 39 Бе ти от Луната ли падаш?!

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Всякакви танкери можеш да поръчаш, но преди това трябва да си АНГАЖИРАШ СЛОТОВЕ. А такива не е имало свободни още тогава. Всичко е било купено, платено. Киро го е знаел това много добре и въпреки това развали отношенията ни с РФ и прекъсна договорите с Газпром. Случайно ли е постъпил така? НЕ! Откровен козяшки агент. Изпълнител на чужди интереси с изключителна вреда за държава и народ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСЕКИ ПОЛИТИК ДА НОСИ ЛИЧНА, ГРУПОВА И ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ!!!
  • 40 Ком

    1 0 Отговор
    Вече е съвсем ясно че Тони е минал на нова хранилка.
  • 41 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    1 2 Отговор
    И Радев е слуга на Козяк. Все пак има малко достойнство, сравнен с Плевенлиев
  • 42 Марков

    1 0 Отговор
    Кутев, и ти ли седна на масата на Козяк? Вземи си по-голяма лъжица, че не е ясно колко време ще си там. Предателите никой не ги обича, от време оно.
    И ти кого представляваш: служебното правителство или президента? Защо режеш клона, на който стоиш? Ако ситуацията след два месеца се промени, какво ще правиш, Сорос ли ще те издържа? Или и ти като Мичо Райковски си си подготвил бъдещето за старини.
    Да не сте по-умни от унгарците? За газта няма член 5, там те цакат яко в цената. Колкото до този член 5, не лежете на тази страна, защото не е сигурна. Да не стане както преди половин година: всеки да се спасява както знае. И от кого?
  • 43 хаха

    2 1 Отговор
    Куртев не е чел изглежда този прословут член 5 от договора на сатанинския пакт Нафто, защото щеше да знае, че този член препоръчва на страните от Нафто да помагат на нападната една от тях по начин, по който сметнат за добре; накратко казано, могат да помогнат и като изпратят каски и тоалетна хартия, ако не могат да си позволят памперси поради настъпващия глад и криза.
  • 44 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    ДРУГАРЯ КУТЕВ Е ХАМЕЛЕОН...... И ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИТЕ НА......... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ........ КОЙТО СЪЩО Е ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ И ........ ЕДИН ФАЛШИВ ГЕРОЙ (КРИМ Е РУСКИ) ....... ФАКТ !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове