Last news in Fakti

26 Септември, 2022 06:49 1 000 28

Демерджиев: Изборите ще са честни

  • иван демерджиев-
  • мвр-
  • избори-
  • черно море

Има опасност да бъде затворено Черно море, заяви вътрешният министър

Демерджиев: Изборите ще са честни - 1
Снимка: БГНЕС

„Към момента няма реална опасност от военна агресия, която да засегне пряко територията на България, но това ескалиране в агресията на Руската федерация по отношение на териториалната цялост и суверенитет на Украйна, нас ни притеснява. Освен че ни притеснява като грубо нарушение на нормите на международното право, притеснява ни като последици. Една ескалация на войната е риск за националната сигурност“.

Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред bTV.

„Националната сигурност се третира в различни аспекти – икономически риск, риск от авария, волна или неволна, било то в атомна електроцентрала било в друга ключова стратегическа инфраструктура, риск да бъде затворена територията на Черно море, която ни снабдяваме с много суровини. Всички тези рискове ние сме длъжни да ги предвидим в аванс и да предприемем действия“, допълни министърът.

По думите му служебното правителство вече е започнало да подготвя план за действие, ако настъпят тези рискове. Установили са пропуски в досегашните планове за реакции.

Демерджиев увери, че страната се справя добре на фона на засиления мигрантски натиск. Това е и причината по думите му подкрепата за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство да расте.

“Има две държави на пътя на мигрантския натиск – България и Гърция, и фактът, че гръцкият министър ме покани на среща миналата седмица, именно за да споделим опит как ние се справяме с отблъскването на мигрантския натиск, да търси съдействие, ме карат да вярвам, че ние се справяме добре“, подчерта вътрешният министър.

В отговор на въпрос дали има полицаи, които помагат на трафиканти на хора, министърът каза: В момента се събират доказателства за това.

На различни нива се простира полицейският чадър върху каналджийството - от обикновени служители до директори на районни управления. Работи се по 4-5 случая, за които има доказателства, стана ясно още от думите на Демерджиев.

"От началото на септември до 23 този месец спасихме 10 човешки живота", каза служебният министър на вътрешните работи в отговор на въпрос дали полицейските акции, които проверяват дали има шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и/или наркотици

По думите му в рамките на действащото законодателството е възможно хора с много наказателни постановления за нарушаването на Закона за движение по пътищата да не им се отнемат шофьорските книжки.

"Очаквам да има наказателни производства за помагане на Георги Семерджиев (предизвикал катастрофата на софийския бул. "Черни връх", при която загинаха две момичета)", каза още той.

По отношение на купуването на гласове Демерджиев каза: Имаме 19 случая за това и те са предадени на прокуратурата. Ние ще проследим как се движат делата.

"В момента нямаме данни дали в страната има руски агенти. По тази тема работят специалните служби. Нямаме и данни дали в МВР има такива хора", каза още той.

"Положението е под контрол и ще има честни избори, и резултатите ще бъдат обективни", заяви Демерджиев, цитиран от Епицентър.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак

    17 0 Отговор
    да се похвали ?! Беше се закани да сваля Гешев , но вече ни "гък" за това !
  • 2 МНение

    15 0 Отговор
    За каква честност говорим, като мвр е политизирани по райони?!

    Коментиран от #9

  • 3 Просто човек

    5 9 Отговор
    Не ви вярваме, путински слуги!!!
  • 4 Дааааабе

    15 0 Отговор
    И децата няма да ти повярват!
  • 5 честни избори казваш

    8 1 Отговор
    ако някога има честни избори то резултатът на шефовете му няма да им хареса … герп дпс бсп и партията на подлогите няма да са в парламента при едни честни избори но за жалост копейкин добре омайва заблудените хорица и те му вярват така че дпс пак ще имат ръка вътре
  • 6 Кцкцкцкцк

    7 0 Отговор
    Честни за да спечелят демократите
  • 7 Гого

    13 0 Отговор
    Кога е имало честно избори бе пич?

    Коментиран от #10

  • 8 провинциалист

    9 0 Отговор
    "Една ескалация на войната е риск за националната сигурност" - риск за националната сигруност е политическият слугинаж.
  • 9 Веско Маринов

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "МНение":

    Родната полиция ни пази - песента е посветена на мутрите и престъпниците
  • 10 Хихи

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Завел Господ Адам при Ева, и му казал да си избере жена. Демократично и справедливо 😂🤣😂
  • 11 а резултатите

    9 0 Отговор
    изборите ще са честни, това е добре.
    А резултатите ще ли са честни.
  • 12 Зевзека

    6 0 Отговор
    А предишните не са бели така ли? Кой за Бога прави подобни изявления ако предишните избори са били честни?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Загрижен

    7 0 Отговор
    Този смотаняк незнам къде го намериха.Занимава се само с пиар акцийки.Убедена съм ,че ДПС отново ще имат секции в Турция където гласоподавател ще гласума с машина за 30 секунди.
  • 15 Перо

    6 0 Отговор
    Тоя министър е пълно недоразумение,защото си няма понятие от полицейската работа и упражнява правото едностранно,в интерес на ОПГ! Има война по пътищата, по 1100 престъпници преминават нелегално държавната граница,всеки ден има множество криминални престъплени, а той гледа само правата на човека и престъпниците и положението в Украйна! Най-несполучливо избрания кабинет от Радев и ползване на престъпни елементи,бивши полицаи и съветници на Радев,от Пловдив,като кадровици
  • 16 влък

    1 1 Отговор
    Демерджиев: Изборите ще са частни.
  • 17 Когато ми кажат:

    5 0 Отговор
    "Не се притеснявай,всичко е точно",се плаша най много! Кога в България е имало честни избори-никога! Гласувайте,колкото по голям е процента на гласувалите,толкова по малък е шанса манипулациите да имат ефект!

    Коментиран от #18

  • 18 Рашавия

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Когато ми кажат:":

    Когато гласуваш за някой шебек ти се съгласяваш да те управлява.
    Никакъв шанс да гласувам за която и да е от обезяните.
    И кви избори като няма избор. Тва да не е конкурс са силликон?
  • 19 Избори

    2 2 Отговор
    Изборите няма да да честни 😎 Защото. ТУК БГ Решават ЕС. и САЩ българите нямат право на глас!!!! В соца поне те питаха за гласати искаш ли???? Сега и да не искаш ти крадът гласа и те вкарват в бедност мизернияти живот в капитализма ! Поне при соца нямаше гладни клошари !!
  • 20 Панамско програмистче с краварско шефче

    0 2 Отговор
    Гарантирано от САЩ и мадуровките
  • 21 За протокола

    2 1 Отговор
    С машинките на Мадуро не може да се говори за честни избори!
  • 22 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Изборите ще са честни, защото не смееш да разбуташ ГЕРБ-СДС и турските терористи от ДПС. Там са големите фалшификации. Ясно е че от адвокат нищо не става а още по малко министър.
  • 23 Караянчева

    2 0 Отговор
    Изборите ще бъдат честни само при условие, че няма хартиени бюлетини.Помним от предишни избори, как се мъкнеха чували до среднощ,съхраняваха се в полиц.управления,подменяха се чували,хората мръзнеха от студ,гладни,недоспали и фалшификацията беше налице.
  • 24 Мунчо

    4 0 Отговор
    И в Турция ли положението е овладяно и ще има честни избори?Както всяка година те незнаят български и предварително им обясняват кой номер бюлетина да пуснат.Ще развалят машините и ще минат на хартиени бюлетини,които са попълнени с тяхната партия.Демерджиев,спиш ли?
  • 25 Дрън бля,бля

    1 0 Отговор
    По телевизия BTV сега в 17 ч по новините дават как се купуват гласове.Има вПловдив,София,Бургас ,Варна и Кюстендил.Засега.През тези 5 дни до началото на изборите, ще има още купени гласове.Ромите най-официално твърдят,че имат деца и трябва да ядат и ако им предложат 100,150 лв.без да им мигне окото, ще си дадат гласа.Никой няма да ги спре.Това казват по телевизията. А Демерджиев си фантазира,че ще има честни избори.
  • 26 Какво друго да каже Демерджиев?

    1 0 Отговор
    Изборите ще са честни. Да си оправдае поста и заплатата. А дали си вярва?
    Нищо не направи и той.
  • 27 Еднополюстният свят свърши

    0 0 Отговор
    А не се ли разиграва американски бандитизъм?
  • 28 Дядо Боби

    0 0 Отговор
    Изборите ще бъдат честни като плеймейтка на повикване!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове