7 Октомври, 2022 15:52 2 803 78

Обиди при откриването на българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид ВИДЕО

  • македония-
  • културен клуб-
  • борис iii-
  • борис трети

Всички медии са антибългарски ориентирани

Протест съпроводи откриването на българския клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид. Събраха се около 100 - 200 човека, повечето членове на ВМРО – ДПМНЕ, разказа пред БНР Атанас Величков от „Трибуна МК“.

„Имаше обидни думи и плакати: „Българи – татари“, „българи – фашисти“ и други. Обидите бяха към България и към цар Борис. Те започнаха да хвърлят яйца. Имаше опит за арестуване на един от участниците в тълпата, но полицаите се отказаха да го арестуват. Българите, откриващи клуба, по никакъв начин не провокираха тълпата.

Официалната политика и тези, които правят протестите – и властта, и опозицията, се оправдават с имената на клубовете, разясни той. „Това обаче е лъжа. Каквото и име да се сложи, ще е проблем за антибългарската пропаганда. България винаги търси грешката в себе си. Ако се срамуваме от историческите си личности, тогава ще има проблем“.

Основният проблем не са тези 100 - 200 човека, организирани от проруските партии тук, заяви Величков. „Проблем е, че в Македония няма разделение в политическия и медийния елит по отношение на България. Ако не искаха това да се случи днес, то нямаше да се случи. Всички медии са антибългарски ориентирани, независимо дали са опозиционно настроени ли или са близки до властта. Те твърдят, че България иска да им вземе историята. Просто опозицията е по- радикална“.

Протестът официално бе подкрепен лично от лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който призова за "масово участие в протеста срещу откриването на българския клуб "Цар Борис III".

Към призивите за участие в протеста се присъедини и проруската формация на Димитър Апасиев "Левица".

Припомняме ви, че Мицкоски и Апасиев бяха основните организатори на протестите срещу френското предложение за започване на преговори за членство на РСМ в ЕС това лято.

Часове преди откриването на клуба в Охрид депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и член на ръководството на тази партия Антонио Милошоски съобщи, че той лично днес ще внесе в парламента в Скопие "проектозакон, забраняваш създаването и регистрирането на сдружения, които имат пряка връзка с Третия Райх и фашисткия режим".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отношението на медиите

    49 5 Отговор
    Се задава от политическата върхушка, която е антибългарска, това е ясно като бял ден
  • 2 жжжжж

    31 13 Отговор
    И тоя клуб ще го подпалят...ама какво очакваме - все едно тук да се направи македонски културен клуб, наречен на Тито...

    Коментиран от #4

  • 3 Няма как да им

    45 6 Отговор
    Вземе БГ нещо, което нямат, историята им е от 1991г

    Коментиран от #18

  • 4 Не съм убедена,

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "жжжжж":

    По скоро няма да бъдат отразени, никой не го интересува тяхното съществуване, а те са вманиачени и избиват комплекси
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Интересно

    31 13 Отговор
    Защо и двата български клуба са с имена на спорни за тях личности, та вливат масло в огъня, не може ли нещо по средата - Българо-Македонски клуб “Климент Охридски” или нещо такова. Да започнем по излеко - та първа искаме да се побратимяваме, а ние влизаме с вратите и после що така стана. Все едно при нас да е турски “Сюлейман Велики”.

    Коментиран от #19

  • 7 Разочарован

    29 6 Отговор
    Толкова ли е трудно тези клубове да се именуват на културно-просветни дейци - БЪЛГАРИ родени в
    Македония, а не на личности, които най-малкото са спорни. Или ще си мерим инатите с македонците?
  • 8 Пътуващ

    18 8 Отговор
    Българина по природа не е тактичен,търси пиар и скандали ,такъв е по природа.Да беше кръстил ,,Кокиче,, ама не....все едно да кръстиш в Израил клуб ,,Гитлер,,.....
  • 9 Сатана Z

    17 12 Отговор
    Каква пародия.Именно цар Борис 3 е окупирал Македония заедно със своя съюзник Адолф ХитлерZ

    Коментиран от #54

  • 10 един

    18 4 Отговор
    Темата "Македонияяяя" благодарение на Христо Иванов и 47-НС отпадна от дневния ред на политиците ни,ЕС да се занимава с тях!Видно е,че Сърбия ще им слага прът в колелото,и струва ми се ЕС ще го гледат през крив Мак/а/рон!
  • 11 177

    11 3 Отговор
    Трябваше да се казва Кръстьо Мисирков с аргумента, че този човек през повечето време се е смятал за българин.
  • 12 Тъпиорки

    9 6 Отговор
    Това име лично оная оркска кукумявка шефката на нашия резидент го е измислила. Отврат.
  • 13 Третият Свещен език в Европа.

    26 4 Отговор
    Никой не може да открадне историята на държава родена в 1993 г. , защото на практика такава няма, но може да се открадне, от държава ако не най-старата, то една, от най-старите в Европа. Под най-стара се разбира държава с едно и също име векове наред. Държава защитила Християнският характер (цивилизация) на Европа 717-718 г. . Държава създала третият свещен език на който да се пее Божието слово и Папата в Рим го благославя. Древното Македонско царство е унищожено, от Рим и такава държава с такова име просто няма. Днешните граждани на РСМ са етнически българи 65%, друг е въпроса, какво може да направи една Гьобелосова пропаганда с тези българи в продължение на две поколения. Баба и дедо българи, тати и мама югославяни, аз и брата македонци, наследници на гръко-тракийски цар без поколение.

    Паул Йозеф Гьобелс (на немски: Paul Joseph Goebbels) е германски политик и министър на пропагандата и просвещението на Нацистка Германия (1933 – 1945).

    Словено-български: Третият Свещен език в Европа.
  • 14 Деси

    16 5 Отговор
    Цар Самуил трябваше да се казва клубът.
  • 15 А кой ли избра

    15 8 Отговор
    Името на клуба?
    И каква реакция е търсил, когато го е именувал?
    И защо го открива сега ?
    Все интересни въпроси към най-доброто правителство, създадено от зален чорап с малка червена петолъчка 😂
  • 16 Русе

    8 11 Отговор
    Освен руснаци и украинци, следващата православна война ще е между българи и македонци.

    Коментиран от #29

  • 17 Сашо

    17 13 Отговор
    Прави са македонците, защото нашите само ги дразнят с тези имена от приятелите на Хитлер. Има много други достойни българи.

    Коментиран от #40

  • 18 Пръц

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Няма как да им":

    А нашата история е от 1989 .Годината на преврата и узурпирането на власта от комунистите -ренегати с любезното съдействие на Козяк щрасе 16.Та ние заличихме 45 години на възхода в България

    Коментиран от #38, #76

  • 19 Бонев

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    Ама наистина ли смятате че имената са проблем?ако не беше името щеше да е цвета на надписа. Тези хора ни мразят името няма никакво значение.

    Коментиран от #20

  • 20 Интересно

    15 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бонев":

    Не споря, че ни мразят. Това което казвам е, че когато името не е спорно остава само омразата. А така им даваме оправдание, без него можем да кажем на останалите - виждате ли, чиста и проста омраза към България. Дипломацията е като игра на шах, а ние правим глупави грешки и им даваме да се отърват.

    Коментиран от #30

  • 21 Радо

    15 8 Отговор
    Клубът трябваше да се казва "Що е маке все е ла$$о."
  • 22 хронометъра е пуснат

    4 3 Отговор
    колко време ще стои незапален този клуб?
  • 23 Той

    6 5 Отговор
    Нормално. Няма какво да ни обичат. То българин не понася другите българи щото всички са криваци искаме другите да ни симпатизират. Няма как да стане.
  • 24 Македонец

    15 5 Отговор
    Никой , никого не мрази ! Правят нарочно провокации за да има разединение! Това е от полза на кукловодите.
    Предизвикват се контролирани кризи на всякъде с цел глобалистите да останат на власт. Кризи: Турция-Гърция, Сърбия, Босна, Хърватска, Македония, България, итн. Навсякъде по света се предизвикват кризи и войни, нарочно. Ковид кризата беше началото.
  • 25 Голяма обида

    2 1 Отговор
    Натали. Защо си мислят че това някого би обидило. Нецивилизована история
  • 26 Павел Пенев

    12 6 Отговор
    Ние сме виновни за това,че и на двата клуба поставихме спорни имена, особено на монархиста фашист Борис III. Как да бъде приет този клуб с това име? Какво очакват нашите фашизирани демократи.

    Коментиран от #37, #41

  • 27 Що е то?

    4 3 Отговор
    Вари го,печи го,то си остава твърдо като 77 000 годишен камък.С две думи съвременен сърбоманин,потомък на "антички македонец" потекнувал от преди 77 000 годин според "световно известния" учен - професорот Васил Ильов!
  • 28 Мнение

    12 3 Отговор
    Наистина са прави македонците.Това е провокация.Защо нас не питат преди да слагат имена?Нали ако подпалят конфликт ние после ще го отнесем,а сега си ни мразят.
    Да не би сатанистите да искат още да ни съкратят населението?Останахме вече 5-6 милиона...хайде стига!
    Вярно е,че ни мразят македонците,но сега още повече.Вместо да се оправим и разберем с тях става по-зле.А как ще им откраднем историята като е обща?И да искаме не можем да им откраднем нищо,защото просто преди сме били заедно и после са ни разделили.
  • 29 Бегай!!!

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Русе":

    Православните "македонци " вече са малцинство.
  • 30 Бонев

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Интересно":

    Можеше и по компромисни имена,но тези са избрани от тамошните българи. Още при откриването на първия го казаха.
  • 31 Кой даде това име на клуба?

    5 3 Отговор
    По-антибългарско име не можахте да дадете, а се чудите за отношението към нас. Чели ли сте "Тютюн" на Д. Димов?
  • 32 бечев

    3 1 Отговор
    Преименувайте клуба на цар БорисОФФ първи!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 АлМак от Мелмак

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Гробар":

    ПЪРВО: ТОВА НЕ СА КОРЕНЯЦИ МАКЕДОНЦИ. ТОВА СА ДЕЦА И ВНУЦИ НА БИВШИ ЗАТВОРНИЦИ И ПРИШЪЛЦИ НЕ САМО ОТ БИВША ЮГОСЛАВИЯ НО И ОТ ДЪРЖАВИ В АФРИКА И АЗИЯ. ( ВИЖ КОНСТИТУЦИЯТА НА РСМ). ВТОРО:: СОБСТВЕНИЦИ НА ПОЧТИ ВСИЧКИ МЕДИИ СА СРЪБСКИ ИЛИ РУСКИ ГРАЖДАНИ, ЗАИНТЕРЕСОВАНИ НА ЖИВОТ И СМЪРТ РСМ. ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ЕС. ТРЕТО: ИНЕРЦИЯТА В МИСЛЕНЕТО НА ЧОВЕКА Е ДО ЖИВОТ, Т.Е. ТРЯБВА ДА МИНАТ ПОКОЛЕНИЯ ЗА ДА ЗАПОЧНЕРЕГЕНЕРАЦИЯ НА МОЗЪЧНИЯ ЧИП И ЧЕТВЪРТО: НАЙ - ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ Е ГЛАДА ( АНТИЧНА ПОГОВОРКА)!
  • 36 Българин

    8 1 Отговор
    Какво се занимавате с тия македонци.Да си оправим държавата с висок жизнен стандарт на българина.Това е истината.

    Коментиран от #52

  • 37 България е била

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Павел Пенев":

    България е била Парламентарна Монархия. Парламента е гласувал влизането ни в Тристранният пакт, но забележи тогава не е бил Тристранен а Четиристранен, ако си средно образован знаеш, че това е бил СССР. До 22 юни Хитлер и Сталин са братя по оръжие, Сталин не може да повярва, че Хитлер го е нападнал и три дена е болен. Друг е въпроса, че Хитлер май просто го е изпреварил, СССР има 5 милиона войници на западната граница. А нашият Цар просто е искал да запази Б-я. Казва: докато аз съм Цар българските майки няма да слагат черни забрадки и го прави! Докато е жив (1943г) български войник не е пращан по фронтовете, има само партизански престрелки в Гърция и Югославия, но това е била цената да не се биеш на източният фронт. Спасяването на българските евреи пък е уникален факт за цяла Европа. Само в Б-я евреите имат прираст през годините на ВСВ факт неоспорим.

    Коментиран от #68

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Изобщо не са спорни

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Павел Пенев":

    Имената, тези имена са БЪЛГАРОФИЛИ, това ги дразни
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Истината

    6 1 Отговор
    ВМРО – ДПМНЕ е фашиска организация!
    Тя трябва да се премахне,защото пречи за бъдещето развитие на СМ.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Просто не сме много умни...

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Антируска пропаганда":

    Името на клуба провокира македонците...отново азиатска намеса за разделяне на.балканските народи. Но за съжаление бедността и пещерния патрЕотизъм не прощават !
  • 48 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Давайте тока , цялата централа им подарете може да ни заобичат ...
  • 49 Европа никога не е разпространявала

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Антируска пропаганда":

    Омраза и обиди ! Обърни на 180 градуса или копейки, както искаш
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Никола Гешев

    4 1 Отговор
    Предсетател на охридскит клуб е от футболната агитка на "Рибари Охрид", който преди години лично се заканваше и наричаше "бугарин-татарин" големият българин от Охрид Любчо Куртелов. Председателят на битолският клуб " Иван Михайлов" - Любчо Георгиевски е един багерист от РЕК"Битоля", който е назначен за такъв единствено заради съвпадение ма името с бившият премиер на Македония. В същото време бе унищожен от българските коминтерновци най-работещият български клуб от Струмица на Лазар Младенов и Миро Ризински. Българските и македонски ДС милиционери работят в пълен синхрон и обслужват интересите на Масква! И тези новооткрити клубове с неизвестни сред българите в Македония "председатели" са абсолютно "активно мероприятие" на ДС и ДБК(бивша УДБА)!

    Коментиран от #53

  • 52 Е как да я оправиш...

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    След като матрицата краде бизнеси и облъчва невежото мнозинство, с патриотични тези ?!
  • 53 БРАВО !

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Никола Гешев":

    Това е във всички измерения на отношенията между Балканските народи. Кремълския политически инженеринг трови бъдещето !

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Какво чудно

    1 1 Отговор
    ТАТАРИТЕ от Кремъл малко ли пропаганда и тровене извършиха за няколко десетилетие?? Обърнаха българи срещу българи! Всички агенти на Кремъл трябва да бъдат зачистени от балканите.
  • 58 ДС МВ₽о ка₽аДжамбаз М€нгянски

    2 2 Отговор
    На сила, чрез провокации и изнудване и със злоупотреба с измамно получено от ЕС право, насилствения "възродителен" БКП-българщинизъм с етноцид спрямо македонците няма да мине в Македония и сред македонците! Тия "културно-провокационни клубове" са израз на отчаяние и безпомощност сред комерсиалните БКП-пропагандист-агитатори, баламосващи българите в Б-ия с мокрите си мечти по Македонския Въпрос! И източващи от българския бюджет милиони за фалшиво патриотарстване!
  • 59 Како

    0 2 Отговор
    Какво ли ште бде името на следниот клуб? Бенито, д-р Менгеле, Гебелс

    Коментиран от #60, #70

  • 60 Яшар Замфиркьо Тато

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Како":

    Нв бе, Български Културен Клуб "Тодор Живков - Янко" - Скопие!
  • 61 Шикългрубер

    2 1 Отговор
    Щом като писмено съгласие за името на клуба е дал ДС+КГБ-агента Симо Кобурга - то работата е мътна, кървава и мирише на огън и пушек от шкембеджийница и ракиджийница! През 1934-1935 Иван Михайлов получава 3 задочни присъди на смърт и 2 задочни доживотни присъди затвор "в името на н.ц.в. Борис 3 - цар на българите"!?

    Коментиран от #62

  • 62 А честито

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Шикългрубер":

    В София Райна Кир.Дрангова (разконсиприран ДС-агент-доносник-провокатор "Кремена" с над 1000 страници доноси) действала в един от магазините й да се открие Македонски Културен Клуб "полк. Лев Главинчев - Кендров"!
  • 63 БЮРМ/FYROM

    1 0 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни,
    руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 64 Орт

    0 0 Отговор
    Зададох един риторичен въпрос,а той беше,ако Гърция открие клуб в България на името на "Василий Българоубиец",как бихте реагирали?Знам,че негативните коментари за Гърция се трият,но аз питам!
  • 65 А дали

    0 0 Отговор
    в Блгариа има улици, клубови, школи било што, со име цар Борис 3? Има ли нешто а?

    Коментиран от #69

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Моряка

    0 0 Отговор
    Ама и ние си го търсим.Точно Борис Трети ли трябваше да нарекат клуба.Провокираме ги ,а после крещим:А " нашите ги бият".
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Санди

    0 0 Отговор
    Много голямо внимание обръщаме на РСМ - една малка и незначителна, бедна и гладна държавица, която не може да се мери с България. Тя не заслужава това внимание, което й обръщаме. Ние сами, неизвестно защо, й вдигаме акциите, което тя не заслужава.
  • 73 ДС МВ₽о ка₽аДжамбаз М€нгянски

    0 0 Отговор
    Откриват клуб "Боби-3" в Охрид точно в деня на 70-тия рожден ден на шефа Путин! Като честитка! Рапорт даден - провоклация сделана!

    Коментиран от #74

  • 74 Багерист ЛуБчо Георгиевски

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "ДС МВ₽о ка₽аДжамбаз М€нгянски":

    От 10-тината "откриващи" клуба (барабар с посланика и ген.консул), ние от БгКултурКл"Иван Михайлов-Радко" (ДС-псевдоним "Главорез") от Битола сме 5 човека командировани (един файтон) ! Надяваме се бащицата Путин по случай 70-тия си рожден ден да ни почерпи с по €4к / на калпак! Като се добавят и задграничните командировъчни от където трябва - вързахме бюджета за кьор-софри-гуляите до края на годината! Догодина, за ДС-ИвановДен ще откриеме нов Български Културен Клуб "Тодор Живков - Янко" (с рожденно име Яшар Замфиркьо - Тато)! За да вържеме бюджета до пролетта! Да живей бюджета на България на 3 ракии, пардон на 3 морета и на 3 клуба!
  • 75 Някоя си

    0 0 Отговор
    Абе той Путин ни показа начина .......
  • 76 Пръц

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пръц":

    Това си е продължително пръъъъъъц, тръгнало като асансьор

    Коментиран от #77

  • 77 Кръц

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Пръц":

    А бългаската провокацийка е ТРЪЦ!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове