Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 09:43 2 454 26

Разказ на близки и колеги на загиналия таксиметров шофьор в София

  • такси-
  • протест-
  • мерки

Какви са версиите за инцидента, при който почина 34-годишният мъж

Разказ на близки и колеги на загиналия таксиметров шофьор в София - 1
Снимка: Нова ТВ

Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко столични кръстовища. Близки и познати на загиналия таксиметров шофьор в София излязоха с искане за справедлив процес за смъртта на 34-годишния мъж, който ден преди това почина след сбиване с 23-годишен на пътя.

Работи се по две версии. Младият мъж е задържан и с повдигнато обвинение. Свидетели разказаха пред NOVA, че таксиметровият шофьор и негов приятел са удряли задържания. Вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че и загиналият, и задържаният имат криминални прояви.

„Доколкото разбрахме, колегата е бил в нарушение и оттам се стига до някакво спречкване. Започва побой и се стига до неговата смърт. Чухме версия, че колегата е бил нападнат, след това и друга - че той и брат му са нападнали. Следствието и прокуратурата ще го установят при разпитите”, каза таксиметров шофьор.

Свидетел на случилото твърди, че загиналият таксиметров шофьор е започнал боя: „Засякоха се с колите и стана проблем. Задържаното момче измести колата си на тротоара, таксиджията остави автомобила си по-нагоре, слезе и се скараха, че са се засекли. Докато задържаното момче се опитваше да потуши нещата - не искаше да влиза в конфликт, мъжът с таксито го удари в гръб с юмрук. Другото момче отиде до колата и се обади за още хора. Дойде брат му с още момчета. Биха много задържаното момче. Удряха го в лицето. Той впоследствие хвана починалия и го свали на земята. Мъжът, който почина, и брат му направиха няколко крачки назад. Другото момче стоя пред колата с приятелката си. Шофьорът на таксито падна на земята. Пое един-два юмрука, но нито е бит брутално, нито е ръган с предмети. Изведнъж се свлече на земята. Получи сърдена недостатъчност, явно не беше добре със сърцето или адреналинът му е дошъл повече. Не си е гълтал езика”, разказа Валентин.

Таксиметрови шофьори излязоха на протест нощта след инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 свидетел

    53 0 Отговор
    вярва ли някой на римски свидетели !? всички знаем , как не зачитат човешкото достойнство и живот.......
  • 5 Назовете истинската причина

    72 0 Отговор
    За убийството - чувството за безнаказаност и сила у циганското малцинство! Те са предизвикали инцидента, те са пребили човека, а сега клечат по площадите, крещят, а смешната ни “държава” умира ит страх и не знае как да реагира! Позор!
    Сами ли трябва да вземем сопите и да влезем в гетата, а? Че то, и със сопи няма да стане - махалите отдавна са пълни с оръжие!
    Ех, защо го няма Чочоолу!!!!
  • 6 Циник

    58 0 Отговор
    А бакшишите за какво протестират, не разбирам? Че не им дават да бият безнаказано?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Карлуково

    37 0 Отговор
    Какъв е последно; починал, убит, загинал или герой от махалата?
  • 9 българия

    47 0 Отговор
    съдбата си знае работата цветния полу-човек си е получил заслуженото !!! сега трябва само да пуснат младежа и да осъдят брата на таксиджията и ще повярвам че има някаква минимална нотка на справедливост в тая държава !!! но уви вчера гледах гешев по тв изпратен от бойко да успокоява гласоподавателите им в столипиново че закона щял да бъде приложен в цялата му строгост…
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ехо

    19 0 Отговор
    Анти протест
  • 16 И то

    12 0 Отговор
    Така и те така и нищо не се разбра
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мнение

    1 20 Отговор
    23-годишния е предизвикал боя.Аз съм тук близко и такива наркомани скачат на бой не само на ромите и такситата,а и на нас.Слезнал е и пръв е налетял.
    Има си закони.Не може така с бой да се решават нещата.Днес е ром пострадал,а утре може да сте вие.
    Тези наркомани трябва да се лекуват,а не да карат коли.

    Коментиран от #20

  • 20 Беше ли там,

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    видя ли какво става. Или си от маалътъ. Един куп преки свидетели и напълно непознати на момчето казват едно, ти каквото казал братът на таксиджията. Ясно е , че за пари е цялата работа, ама там да не ги търсят и да ги осъдят за лъжесвидетелстване.
  • 21 Бай ив

    10 0 Отговор
    НАГЛИЯТ ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР СИ Е ПОЛУЧИЛ ПРИСЪДАТА!!!ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА ИМАХ ТАКЪВ СЛУЧАЙ ::КАРАХ С ВЕЛОСИПЕД ОТ СЕЛО ЯБЪЛКОВО КЪМ КЮСТЕНДИЛ И ЧУВАМ ОТЗАД НЯКАКВА КАРУЦА И ШИБАНЕ ПО КОНЯ С ПОВОДИ ВЕРОЯТНО . УСЕТИХ ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА НАРЕД И ПРЕЦЕНИХ И ИЗЛЯЗОХ ОТ ПЪТЯ ОТ АСВАЛТА НА БАНКЕТА!!! АКО НЕ БЯХ НАПРАВИЛ ТОВА ТОЗИ С КАРУЦЯТА ЩЕШЕ ДА МЕ СМАЖЕ С КОЛЕЛАТА И ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОГАТО МИНА ПОКРАЙ МЕН МЕ ИЗШИЦА ЯКО С ПОВОДИТЕ ПО ВРАТА ОТЗАД!!! ОТЗАД В КАРУЦАТА ДВЕ ЦИГАНЕТА СЕ ХИЛЕХА НА ТОВА ДЕЙСТВИЕ НА ТОЗИ РАЗБОЙНИК КЮСТЕНДИЛСКИ ЦИГАНИН. БОГА МИ ,АКО ИМАХ ПИСТОЛЕТ В ДЖОБА ЩЯХ ДА МУ ПРЪСНА ЧЕРЕПА НА ТОЗИ РАЗБОЙНИК!!!
    ЗАТОВА КАЗВАМ ,ЧЕ ТОЗИ НАГЪЛ ЦИГАНИН ТАКСИДЖИЯ КИ Е ПОЛУЧИЛ НАКАЗАНИЕТО ,А ЗАДЪРЖАНИЯТ МЛАДЕЖ ,КОЙТО Е БИЛ БИТ ,ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ,ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ ДЕЙСВИЯ СА САМОЗАЩИТА ,ИНАЧЕ СА ЩЕЛИ СА ГО УБИЯТ !!!!
  • 22 Бай ив

    10 0 Отговор
    ПРЕДИ ОКОЛО 3 ГОДИНИ ЕДИН РАЗБОЙНИК ОТ ЦИГАНСКАТА МАХАЛА В КЮСТЕНДИЛ ЗАКЛА ЕДИН БЪЛГАРИН ,БИЛИ СЕ СКАРАЛИ !!! МНОГО СА ЕРБАПИ ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ ,АКО СА В АМЕРИКА ,КЪДЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ СИ НОКЯТ ПАТЛЯЦИТЕ В ДЖОБОВЕТЕ ,МНОГО ОТ ТЯХ ЩЕ БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ НА УЛИЦАТА!!! А ОТИДЕТЕ В ЦИГАНСКА МАХАЛА ДА ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ ВИ КЕ СЛУЧИ.,СМЕЕТЕ ЛИ???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Стига вече!

    5 0 Отговор
    Сига.ните трябва да са доволни, че имат български паспорти. България не е тяхна. Трябва да се съобразяват с това, защото ще обърнем каруцата. И без това няма полза от тях - крадат, мародерстват, убиват старци,
    нищо не плащат - ток, вода, данъци, градски транспорт.Това е долна из.мет, пар.аз.ити и колкото по - рано ги хвърлим на боклука, толкова по - добре
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове