Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 07:14 2 251 28

Доц. Мангъров: Прокуратурата установи, че няма данни за извършено престъпление по делата, заведени срещу мен

  • доцент атанас мангъров-
  • инфекции-
  • прокуратура-
  • коронавирус

В момента всички се държат с мен така сякаш нито са яли лук, нито са мирисали на лук, заяви инфекционистът

Доц. Мангъров: Прокуратурата установи, че няма данни за извършено престъпление по делата, заведени срещу мен - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, което имаме днес като заразяване, няма нищо общо с преживяното преди две години. Днес върлуват вирусни инфекции, с които всеки от нас се среща поне по два пъти годишно".

Това заяви пред novini.bg доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника в СБАЛИПБ „Проф. Ив.Киров” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни болести.

"Лошото е, че населението ни бързо застарява и средната възраст е над 70 години. Преди малко ми се обади една жена от Благоевград, на детето ѝ установили с тест коронавирус и тя тръгвала веднага да го докара тук. Питам я защо ще го докарва в столицата? А тя искала била да е в болница. Ето такива са случаите. При нас има не повече от двайсетина души на легла", каза специалистът.

"Според нашите специалисти, не се очаква нова COVID вълна. Вижте, тези случаи са много доходоносни за някои и скоро няма да изчезнат съвсем. За грипните зарази е най-добре хората да се обръщат за консултации към личните си лекари. При нас те вероятно предстоят, но за момента няма такива случаи. В момента върлуват вируси, част от които са коронавирусите и те се установяват с тестовете отпреди две години. Това, което установяваме до момента с тях са варинти, на вариантите на вариантите на ковида от Ухан, в който имаше наличие на спайк-протеини.Сега не говорим затова", допълни инфекционистът.

"Коронавируси има от край време и те са отговорни за близо 20 на сто от вирусните инфекции. Сега много хора се оплакват от вирус, който протича с висока температура, болки в гърлото, по ставите и мускулите и трае около 7-10 дни. Не се засяга белият дроб, тъй като няма наличие на спайк-протеина, за който споменах по-горе.Чакаме да дойде грипа с първите студове, но при положение, че има противогрипни ваксини, бих препоръчал хората да се ваксинират с тях. Аз лично съм ваксиниран. Добре е да се ваксинират децата, защото грипът протича сериозно и дава усложнения в детска възраст, а понякога те стигат до тежки пневмонии. Ваксините на малчуганите могат да се слагат след 6 месечна възраст.

Колкото до делата, които бяха заведени срещу мен от разни "доброжелатели", прокуратурата установи, че няма данни за извършено престъпление. Написах и пространен отговор да БЛС и те понеже не знаели какво да решат пак са дали документите за проверка в прокуратурата. Т.е. същите материали, по които обвинението вече се е произнесло, пак са попаднали при него, тъй като от съюза не могли да решат какво точно да направят. В момента всички се държат с мен така сякаш нито са яли лук, нито са мирисали на лук", каза още доц. Мангъров.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    83 0 Отговор
    "...Вижте, тези случаи са много доходоносни за някои и скоро няма да изчезнат съвсем..."; Тези думи на доцент Мангъров обясняват всичко... Това не е медицина - това е някаква смесица между "узаконена измана и печалбарство"...
  • 2 Да бе да

    3 101 Отговор
    До кога ще показвате този лалугер ?
    И, ще ни информирате за лунатизма му ?

    Коментиран от #9, #26

  • 3 Помнещ

    4 67 Отговор
    "Лошото е, че населението ни бързо застарява и средната възраст е над 70 години. " Хахахахаа. Д-р Смърт продължава с глупостите. Впрочем, какво е било "преди 2 години", защото той тогава разправяше, че това си било "обикновено грипче"? Да не би да е било нещо друго?
  • 4 ....

    3 65 Отговор
    "Според нашите специалисти, не се очаква нова COVID вълна." Кои са "вашите специалисти", защото в Германия има РЯЗКО засилване на Ковид случаите? Или пак ще саботираш здравето на хората, като на практика повтаряш същите лъжи както преди 2 години, че "няма нищо"?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истински

    74 1 Отговор
    Професор който не се включи в мафиозната компания за ваксините..няма вече такива достойни хора на този свят 😇

    Коментиран от #8, #10

  • 7 хихи

    52 1 Отговор
    "Проверяват многомилиардните покупки на ваксини срещу COVID-19 в ЕС"
  • 8 5879

    55 0 Отговор

    До коментар #6 от "Истински":

    Има, има:
    Професор Чалъков от ИСУЛ автор на фразата "няма нова вълна, има вълна но за стригане"
    д-р Антония Първанова, Професор Чорбанов
  • 9 Хаха

    61 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе да":

    Разбирам, че ти си от "ваксинираните". Желая ти тая ваксина да ти дава здраве и да живееш сто години. Но аз съм съгласен с Мангъров. Да е жив и здрав човека!
  • 10 Солей

    4 64 Отговор

    До коментар #6 от "Истински":

    Тоя не е професор, а като се има предвид и че заради него сума ти хора измряха от пренебрегването на опасността от Ковид, не е никакъв лекар. Лекарите са се клели да спасяват животи.

    Коментиран от #11, #15, #16

  • 11 ле ле

    46 4 Отговор

    До коментар #10 от "Солей":

    дори лекари не могат да спася такива като теб...без капка мозък..колко бустера си вкарал..защото аванта..

    Коментиран от #13

  • 12 Равносметката

    58 0 Отговор
    Шапка му свалям, голям инфекционист и специалист. Много хора му дължат извинение за глупостите които наговориха срещу него. В крайна сметка всичко стана както доцента го обясняваше. Трябва да минат по-вече хора през заразата и тя ще отслабне. Човека казваше пуснете младите и силните свободно да намалят силата на вируса, старите и болните ги изолирайте докато отслабне, по този начин ще се запази икономиката на държавата и нормалността в ежедневието. Никой не го слушаше. Всички управляващи действаха в интерес на големите фармацевтични компании и най вече на банките. Сега дойде времето когато банките си искат тяхното, кредитите раздадени, инфлацията напомпана, вдигат лихвите. През следващите 5-10 години 5милиарда население ще работи за банките, а банкерите ще потриват доволно ръце. Мачът свърши 5:2 в полза на няколко фармацевтични компании и на световната банка за развитие. Двата гола са за населението в началото на епидемията.

    Коментиран от #14

  • 13 Солей

    1 46 Отговор

    До коментар #11 от "ле ле":

    Безсилието на антиваксърите като теб е очевидно. Хубавото е, че благодарение на мъдрите съвет на Д-р Смърт намаляхте с доста. В смисъл, не е хубаво, че си отиват хора, но е хубаво, че са от лошия генетичен фонд. Така има шанс доста да се подобрим като генотип като останем главно тия, които можем да мислим и действаме рационално.
  • 14 Солей

    1 40 Отговор

    До коментар #12 от "Равносметката":

    Комбинация от неграмотност и опити за разрушаване на обществото: до това се свежда антиваксърската риторика. България е на челните места по смъртност от Ковид на глава от населението и това е ФАКТ. Д-р Смърт има основна роля за това, чрез постоянното въвеждане на хора в заблуждение колко е опасен Корона вируса. За съжаление, доста българи не са мръднали от времената на Комунизма, когато Партията, а не акъла им, водеха действията им.

    Коментиран от #17, #21

  • 15 Гост

    27 2 Отговор

    До коментар #10 от "Солей":

    Чоджум, ти с колко фффакси си, не че са те предпазили, а мнооого са те УВРЕДИЛИ, ах ЧОДЖУМ, ах...

    Коментиран от #27

  • 16 5879

    36 0 Отговор

    До коментар #10 от "Солей":

    "хора измряха от пренебрегването на опасността от Ковид"
    Вирусът е такова природно образование, от който има предпазване но няма опазване(особено такъв предаващ се по въздушнокъпков път), лекува се трудно и обикновено организмът се справя сам с него с помощ срещу симптомите, хидратиране и в случая антиагреганти. Съществуват няколко противовирусни средства(срещу конкретни вируси) получени след години изпитания. Това се учи трети-четвърти курс медицина.

    А колко хора умряха то страх"яко ще се мре" и подобни небивалици за съд..А за вредата от разходките в парковете, от КПП-тата....!!! Колко хора умряха от липса, наедекватна, закъсняла помощ поради страх....Колко деца останаха недоучени

    Коментиран от #18

  • 17 Гост 0

    34 0 Отговор

    До коментар #14 от "Солей":

    сУлей, а че всяка година умират 80 ХИЛЯДИ ДУШИ от сърдечно-съдови заболявания, не е ли ПАНДЕМИЯ, А?
    Явно бустерите са те увредили безвъзвратно, колко си сложи,четири...??

    Коментиран от #19

  • 18 Солей

    0 31 Отговор

    До коментар #16 от "5879":

    "Вирусът е такова природно образование, от който има предпазване но няма опазване" Липсва Образование, за да говориш за вируса като образУвание. Страни, където разума и превенцията бяха водещи, а не "съветите" на такива като Д-р Смърт, доказаха, че всъщност на опасността от вируса може да се влияе съществено. Аз не знам никой, който да е умрял "от страх", но знам доста, които умряха от Ковид 19. Деца недоучени не са останали. Освен ако неграмотните им родители не са внимавали как да минат на онлайн обучение.

    Коментиран от #20

  • 19 Солей

    2 26 Отговор

    До коментар #17 от "Гост 0":

    Разбира се, че е пандемия. И срещу нея се води борба, по същия начин, както се води борба срещу Ковид 19. И пак по същия начин се намират "умници", които, също като Д-р Смърт, да обясняват за сърдечно-съдовата пандемия, че "няма страшно" или "един път се живее, какво има да му мислим". Същото небрежно отношение към живота.

    Коментиран от #28

  • 20 хихи

    23 0 Отговор

    До коментар #18 от "Солей":

    Ходи учи медицина, вземи си изпитите поне с 5
    и тогава ще говорим

    Коментиран от #22

  • 21 Равносметката

    31 0 Отговор

    До коментар #14 от "Солей":

    Сега няма пандемия и пак сме на първо място по смъртност? Това не е аргумент. Тези милиарди които България загуби в полза на фармацевтичните компании, ако бяха вкарани в здравеопазването сега нещата щяха да са различни. Но затова се иска малко разум и смелост, качества които доцент Мангъров притежава. Сега американците ще се лекуват по последна мода, а ние продължаваме да дълбаем надолу. Изиграха си картите, благодарение на такива като вас, които още не са разбрали какво стана.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Солей

    0 20 Отговор

    До коментар #20 от "хихи":

    Това и правя. Ти учиш ли медицина? :))))
  • 23 Солей

    0 21 Отговор

    До коментар #21 от "Равносметката":

    "Сега няма пандемия и пак сме на първо място по смъртност? Това не е аргумент" Нарочното смесване на два различни показателя, с цел размиването на изводите от тях, е нечистоплътно дебатиране. Когато имаш първо място по смъртност, поради това, че имаш множество първи места в отделни области (сърдечно-съдови, ракови, вирусни) не означава, че трябва да кажеш, щом не можем да се справим с топ смъртността при сърдечно-съдовите, няма да се борим да спадне смъртността при вирусните. За разлика от сърдечно-съдовите, които се развиват с ДЕСЕТИЛЕТИЯ, на вирусните се реагира с бързи и навременни мерки, понякога месец за месец (но има и сезонни ваксинации и мерки). Сирурен съм, че разбираш какво казвам, и не ми е ясно, защо пишеш такива неща. Ясно ти е, че спекулираш, но защо спекулираш, за да навредиш на сънародниците си?
  • 24 Солей

    0 28 Отговор

    До коментар #21 от "Равносметката":

    "Сега американците ще се лекуват по последна мода, а ние продължаваме да дълбаем надолу. " Американците, балгодарение на МАСОВАТА си ваксинация, запазиха най-ценното което имаха - човешкия потенциал, включително медиците си. България е на едно от първите места по загубени специалисти починали от Ковид. ТОВА не може да се възстанови толкова лесно. "Американците" се ваксинираха, ЗАТОВА ще продължават нагоре, а ние - надолу. Хваща ме срам от колегите, като чета някои от тях как пригласят на Д-р Смърт. Неговите хипотези ДО ЕДНА бяха разбити от реалността на протичането на болестта. Буквално се провали във всяка КОНКРЕТНА прогноза и много хора си отидоха заради него.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кога ти е

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе да":

    рожденият ден? Ще ти изпратя един сезал на мои разноски.
  • 27 То солейчиту

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    е увредену по рождение. От малък все на главЪтЪ пада.
  • 28 Гост 0

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Солей":

    сУлей, нещо не си добре с"бъбреците" в главата, честно ти казвам!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове