Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 08:25 2 477 55

Гроздан Караджов: ГЕРБ нямат моралното право да съставят правителство

  • гроздан караджов-
  • герб-
  • правителство

Той беше категоричен, че четворната коалиция не се е скарала заради пари

Гроздан Караджов: ГЕРБ нямат моралното право да съставят правителство - 1

Суверенът иска спокойствие и ние да се разберем помежду си, защото идват тежки кризи. Някой трябва да ги преодолее и най-добре това да бъде действащ парламент и правителство, а не служебен кабинет. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в ефира на Нова телевизия.

Караджов беше категоричен, че четворната коалиция не се е скарала заради пари.

Това не беше спор дали трябва да ми бъдат дадени на мен. Действащият министър на финансите показа, че те са в дефицит. Когато в края на годината стана ясно, че ние не можем да изпълним дадени обещания, виновният трябваше да излезе ИТН. Това е нещо, което ние не можахме да поемем, защото отидохме там, за да свършим работа, обясни Караджов

На въпрос дали ГЕРБ ще успее да състави правителство, Караджов отговори, че те "нямат моралното право" да го направят.

Бившият министър на регионално развитие и благоустройството коментира и състоянието на платното между Стара Загора и Нова Загора по АМ "Тракия", от което липсват сантиметри от настилката. Караджов обясни, че взетите проби са част от "непрекъснати" проверки, които и той самият е правил.

Това е едно износено трасе. Правил съм проверка и по магистрала “Европа. Извършвал съм и много друго проверки, посочи Караджов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъкаааа

    13 18 Отговор
    Ще върнат Баце на власт и ще има крах. С 200,но не с жип.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 20 Отговор
    ГЕ"П и МОРАЛ е
    ОКСИМОРОН ‼️‼️‼️
  • 3 Гост

    48 11 Отговор
    А па вие от ИТН сте най-моралните и готини,видяхме ви.
  • 4 Макс

    42 14 Отговор
    Прав е за ГЕРБ , но не разбрах кои са тези, с които ИТН искат да се разберат, след като съвсем заслужено са извън парламента .ИТН вече никога няма да бъде фактор и това е доброто, което произведоха тези избори .
  • 5 Мнение

    32 9 Отговор
    Този човек щеше да бъде на първо място, ако имаше приз за говорене на неистини. След неговото съприкосновение с властта останаха много интересни въпроси без отговори!
  • 6 Дамаджони Уокър

    39 5 Отговор
    Не съм от ГЕРБ, но това изказване е смущаващо.Питам "морално право" лие да решаваш ти вмвсто избирателите?А иначе всичко е ясно:правителство няма да има и предстоят нови избори докато така наречените политици започнат да работят за България а не за други страни.

    Коментиран от #25

  • 7 5577

    29 5 Отговор
    При такава мутренска ситуация се вижда само инат. за политика въобще не става въпрос. Явно има някой на който Борисов страшно много му пречи. Политически поглегнато логиката е абсурдна. Туй как крал и не знам си още какво поне едно доказателство да видим. И български и европейски съдилища има. Толкова месеци имаха достъп до държавните книжа. Само оплескаха още повече нещата и сега е вече невъзможнон да се докаже някакво престъпление.

    Коментиран от #21, #42

  • 8 ГЕРБ

    14 22 Отговор
    нямат морално право и да са в парламента, ама са там?!!
  • 9 А бе каУн

    24 8 Отговор
    Народа каза ,кой да управлява.
  • 10 Иво

    32 5 Отговор
    Да, бе. Щото Киро, Колкото, гела, лорелите са само морал... Стига вече злоба, омраза и лъжи. Ако не се хванете да работите, всичките, поЧетени и "морални" ще ви гоним с камъни по площадите. Писна ми от подмени, чегъртания, инфлация и празни приказки. НЕКАДЪРНИЦИТЕ ВЪН!!!!!!
  • 11 Бацо прецедател

    22 5 Отговор
    Секи четвърти гласувал е аморален според тоа толуп!

    Коментиран от #22

  • 12 смок

    8 9 Отговор
    След като ГЕРБ няма да съставят правителство,да правят "фиуууу" с тротинетки по магистралите.
  • 13 Истината Е

    23 2 Отговор
    Суверена е гласувал и е изразил волята си!
    За това се наричат избори!
    А къде е моралното право хора,които са загубили изборите,да тръгнат срещу желанието на суверена и да съставят правителство в ущърб на изборните резултати?
    Всички знаете,че изборните резултати са плод на гласувал твърд електорат + някакъв незначителен % заблудени хорица!Народът НЕ ви Иска за управляващи,а желае смяна на тази изгнила система,в която е безгласен и се вземат решения против неговият интерес!
    Каквито и илюзии да си правите,изборите ще са до дупка!
  • 14 Грую

    32 3 Отговор
    Откога, един се провалил главоломно политик има правото да подменя волята на избирателя.
  • 15 Решетников

    18 2 Отговор
    Що не се гръмнеш
  • 16 Шляхтиц

    25 7 Отговор
    След като са на първо място след избори, първият мандат за съставяне на правителство би следвало да бъде даден на ГЕРБ. Защо според ВАС ГЕРБ няма морално право да състави правителство? Още повече, че ГЕРБ управлява България дванадесет години, а ВИЕ не можете седем месеца да се задържите на власт и не можете да се разберете кой колко да открадне ???????????
  • 17 9876

    21 2 Отговор
    И ,какво ще стане ако отидем на нови избори!?Всичко ще се повтори и твоята партия пак ще е извън парламента.Докога ще правим избори през два три месеца!?Но вече на народа ще му писне и тогава нито железни врати на парламента ,нито бели автобуси ще ви спасят.
  • 18 Не е ли

    19 2 Отговор
    оут от политиката бившия “демократ”? Би трябвало да го е срам по улицата да върви?
  • 19 Българка

    17 3 Отговор
    Чупка бе руски Пръдльо!
  • 20 ник

    22 3 Отговор
    Не се учудвам точно ИТН направиха референдум... И като можеха в парламента не гласуваха за мажоритарен вот... Тоест и тогава подмениха волята на суверена... Навик им е.

    Коментиран от #55

  • 21 Крокодил

    13 7 Отговор

    До коментар #7 от "5577":

    От кого търсиш доказателства от Гешев смешен си приятел

    Коментиран от #23

  • 22 Мнение

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бацо прецедател":

    При купен и контролиран вот няма морал. При крадене няма морал. При лъжене няма морал.
  • 23 5577

    15 3 Отговор

    До коментар #21 от "Крокодил":

    Смешно е да го повтаряте това вече се изтърка. Според теб нищо не може да се направи. Смешно е, ма много смешно. Мутри тъпи. Излезте с лицата си и кажете какво искате от хората. Захапали сте се с Борисов, който е от вашето котило, но направете по добри неща от него. Всички ще го забравим мигом. Това се казва политика. Пък вие искате по деветосептемврийски да сривате изчегъртвате и не знам си какво. Сринахте всички институции. Налазиха ни наркомани. Ма това са българи. Бъркате методите. За това сте ма много смешни защото е 2022г. Демокрация е и хората казват.
  • 24 Реалист

    6 4 Отговор
    Трудно е да се лавира от една страна между интересите на народа, за доброто на всички, да бъдат безкористни срещу от друга страня това да са алчни, да драпат за лична облага, да се самоизтъкват, да мразят и плюят другите. Винаги другите са неморални, пък те големите моралисти. Според мен ИТН и този Караджов бяха също толкова неморалти като ГЕРБ и играха в тяхна полза, като събориха заедно правителството и счупиха държавата.
  • 25 емигрант

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дамаджони Уокър":

    Ти говориш като този измекяр от ИТН, слушаш какво ти говори главатаря и му повтаряш приказките ! За кои държави други става въпрос, назови ги и докажи как работят за тях ! Още не си разбрал май, че България е член на ЕС и е като "щат" от този съюз, благодарение на който се разхождаш свободно без визи в Европа ! Да търгува със силните икономики е привилегия която използват успешно и Китай на което дължи силното си развитие ! Какво ми имитирате ПАТРИОТИЗЪМ на голо ду,пе ? Бедни сте защото сте прости и натъпкани със завист и омраза, като, че ли сте единствените на тази планета ! Слушайте Копейкин и чакайте още един живот доброто да ви споходи, че и визи ще вадите за цяла Европа като излезете от ЕС !

    Коментиран от #28

  • 26 Мизерабъл

    10 4 Отговор
    Караджов, кой е морален казва народа и това не сте нито вие, нито ГЕРБ!!! Повече от 60% от народа не гласува и ви го показа. Народът е погнусен от вас алчните подли политици, които се надпреварвате да се злепоставяте един друг, за да се доберете до власт и пари!!! С омраза не се гради.
  • 27 Тредстоун

    9 3 Отговор
    Замълчи пъпеш , суверенна мисли друго ..., а вие сте на кон в ауспуха , смешници
  • 28 Хахаха

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "емигрант":

    Къде се разхожда? Той се е наврял в дупката си на село и не знае, че има друг свят, освен селото му. И от там повтаря като папагал клишета, които му задават разни измислени популисти, за които единствената цел са да се докопа до властта и държавните пари.
  • 29 666

    8 3 Отговор
    Кои да съставят правителство тези с 5% ли. Нали Чалгаря казваше че глас народен глас божи. Защо хората не гласуваха за "моралните" чалгари?? Все въпроси без отговор.

    Коментиран от #54

  • 30 иван

    6 1 Отговор
    Лаладжия, празнодумец...
  • 31 Неморален

    4 1 Отговор
    Кар., не е морално да имаш мнение
  • 32 айдее

    5 1 Отговор
    ИТН върнаха ГЕРБ на власт.
    Вината е и на ПП. Уж щяха да изчегъртат ГЕРБ, но нищо не направиха.

    Коментиран от #39

  • 33 Българин

    5 5 Отговор
    ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВА Б.С.П.
    ДА УЧАСТВАТ В УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ
    ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРП

    Коментиран от #35

  • 34 Анонимен

    4 5 Отговор
    Затова са номер 1 на изборите. Това е пренебрегване на гласа на народа, каквито и да са. Другите партии вкараха държавата в спирала от кризи. Това е истината. Жадни за власт, кражби и единствено бълват лъжи и наглост до небесата.
  • 35 анонимен

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Ами те неграмотните като теб гласуват за ГЕРБ, дори не знаеш как е правилно да изпишеш инициалите на тази ОПГ, завършва с "Б" не с "П", не знаеш, че главатарят Тиква отказва да си изхвърли червената партийна книжка на БКП и още е член на тази организация, не знаеш, че БКП/БСП създадоха ДПС и ГЕРБ, всички заблудени овце сте симпатизанти на ГЕРБ, дори и самият Тиква ви каза колко сте прости, затова и се поддържате и разбирате ? Напълно вероятно е да не знаеш за поговорката - ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА ? ОПИТАЙ СЕ ДА ПОМИСЛИШ КАКВО ОЗНАЧАВА !
  • 36 Маринов

    3 2 Отговор
    И защо така Ковчежника на Мафията, дето бутна РЕДОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО сега обърна палачинката ?
  • 37 Анонимен

    2 3 Отговор
    Ей няма да се разберат, докато не си разпределят бюджета. Писна ми да ви ходя на безмислените избори. Не разбрахте ли, че няма как без герб или пп и други партии. Не ходим като гламави да гласуваме, за което си и платихме 389 милиона лева за близо две години!!!!!!!! Безочливи безумци.
  • 38 Никога повече

    4 1 Отговор
    "Г Е Р Б"
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 За протокола

    3 1 Отговор
    Не съм фен на ГЕРБ, но след като са победители в изборите те имат МОРАЛНОТО ПРАВО да се опитат да направят кабинет. Още повече в сегашната ситуация.

    Коментиран от #46

  • 41 Веселин

    2 3 Отговор
    Еми явно ще има нови избори - този пьт ще дам глас за - ПП за да имаме кабинет

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 БСП на Бунището

    2 1 Отговор
    Значи БСП след участие в 50 години Руска Окупация,след три финансови фалита на държавата след 89 та,след разграбване на всички заводи и предприятия и прогонване на Три милиона работещи българи в чужбина - могат да управляват и имат Моралното право.....Така ли бе????Гнусни червени цървули и агенти на КГБ и ДС....
  • 44 Абе Йордане

    1 0 Отговор
    Това, ти ли го решаваш или хората на изборите?
    Те решиха така. Ти кой беше, че не помня.....
  • 45 Ха,ха

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Веселин":

    Мечти.На следващите избори П П е аут.
  • 46 анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "За протокола":

    Не си фен на ГЕРБ, ама СИ ! Какъв кабинет ще направят, не можеш ли да смяташ, коалиция им трябва, но дори и ДПС не искат да се съберат с тях, никой не иска, само онзи червения Стефчо Янев шикалкави и лази към властта ! ГЕРБ са както вече е модерно да се казва са ТОКСИЧНИ и вредни за властта и МОРАЛНОТО ИМ ПРАВО е да откажат да направят кабинет, за да покажат някакво ДОСТОЙНСТВО !

    Коментиран от #49, #52

  • 47 за ДемокраТиата

    3 3 Отговор
    Герберасти, ако зависеше от по-умната част от народа, вие никога повече няма да помиришете власт. Лошото е, че един ромско-турски глас, които не знаят дори български като Вожда ви, се брои наравно с гласа на един образован и интелигетен човек.
  • 48 газо

    5 0 Отговор
    Този не е ли от онази партия, която си направи обществено харакири?
  • 49 За протокола

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "анонимен":

    Извън "Долу ГЕРБ и Б. Борисов", "Гешев - оставка" и измислената правосъдна реформа, състояща се в закриване на спец-съдилищата за да се отърват някои от "нашите олигарси", не сме чули нищо друго от вас. Затова и нямате подкрепата на мнозинството. А народът иска работа, сигурност, предвидимост, перспективи. Какво от това дава нескопосания бюджет на Кокорчо, шуробаджанашко-любовните назначения и безкрайните лъжи на Простото Киро, умопомрачителната статистика за престъпленията и катастрофите при Рашков, имитациите на реформи на Денков, заграбването на нови бизнес-територии от купилия си министерското кресло Еконтий, финансовите салтоморталета на семейство Лорер погрома на спорта за сметка на няколко приятели от детинство на Руди Гела, безумната инфлация и цени на енергоизточниците, безочливите кражби пред които дори Борисов изглежда като чиста момина сълза. И т.н. и т.н. Народът не е сляп и вижда и каквото и да си говорите, вие не представихте абсолютно никакви доказателства за корупцията, кражбите и престъпленията на ГЕРБ, не осигурихте промяна към по-добро и не направихте нищо за да убедите народа, че искате, знаете и можете да работите за България и народа.
  • 50 Омръзна ми от тъпаци

    4 0 Отговор
    Не гласувах за герб, но и другите са като тях. Хората не пращат депутатите да се обичат, а да направят нещо за тях. Аман от недоразумения!
  • 51 6776

    5 0 Отговор
    Как не разбират, че колкото по-бързо тичат към изборите, толкова по-лесно, отпадат по-немощните от тях. На финала, почти винаги е така, достигат най-тренираните. Дори да не спечелят златни медали, тренираните неизбежно са в почетната тройка, и те са онези, които се помнят. Другите ? На тях често забравят, поне да им благодарят, за участието.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Шляви

    4 0 Отговор
    Ах суверена,оххх суверена тъндърляка,трака
  • 54 Защото

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "666":

    толкова им е акъла на хората и се оставят да ги лъжат!
  • 55 Не лъжи

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "ник":

    Никога не са можели! ИТН бяха единствените с морал и единственият шанс на българина, да живее по добре и по честно! След 33 години на измамници и лъжи, народа отново избра същото!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове