Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 10:25 2 571 25

Николай Денков каза кой е най-добрият избор за председател на НС

  • николай денков-
  • народно събрание-
  • председател

По думите му няма как първият работен ден на НС да завърши без избор на председател

Николай Денков каза кой е най-добрият избор за председател на НС - 1

Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС. Това заяви в ефира на Нова телевизия избраният за депутат от "Продължаваме Промяната" акад. Николай Денков.

"Смятаме, че Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС. Прекрасен юрист, който остави кариерата си, за да влезе в политиката и да помогне на страната си", заяви той.

По думите му няма как първият работен ден на НС да завърши без избор на председател. „Ако има мнозинство – Росен Желязков от ГЕРБ ще бъде избран. Ако не се избере той, защото няма мнозинство – ето друга възможност. Доколкото знам правилата, няма как да завърши първия ден на НС, без да се избере председател”.

На въпрос, ако ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” не подкрепят кандидатурата на Минчев, ПП ще гласува ли за друг кандидат, Денков беше категоричен, че ще „се действа на място”. „Ние виждаме един кандидат, който е представен. ГЕРБ имат техните аргументи – ние нашите. Ще видим на място какво ще се случи. Има и други партии. Може да има трета кандидатура, ако единият или другият кандидат не бъде избран”.

Денков коментира и възможността да има пробив на ГЕРБ при „Демократична България” за общо управление. „Този въпрос трябва да е към колегите от ДБ. Но ясно мога да кажа, че както ние, така и ДБ казаха, че управлението, в което бихме участвали е това, което има ясна правосъдна реформа. И това не е самоцел. Няма как да намерите средства за каквото и да било друго, ако не решите проблема с кражбите в огромни размери, които се случват при сегашната структура на правосъдната система”.

„Никой не е готов за нови избори. Но ние ясно влязохме в предишните избори с ясното послание, че искаме да променим България. изборът е ясен – или продължаваме по стария начин, или търсим алтернатива”, категоричен беше той.

Според Денков ПП ще се опита да реализира програмата си, ако вторият мандат дойде при тях. „В нея извадихме 16 приоритета, които за нас са ключови. Ние ще ги поставим на масата. Ще говорим със сигурност с ДБ и БСП. Ако постигнем баланс с тях ще се опитаме да го реализираме. Според мен всеки отговорен политик ще се опита да направи правителство. И ГЕРБ ще се опита да сформира кабинет, защото България има нужда от такъв”, подчерта академик Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уточнение

    13 1 Отговор
    идиоти госпожо, идиоти !

    Коментиран от #2

  • 2 Сменям си ник-а

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Уточнение":

    Работата е за нови избори те за председател се загрижили
  • 3 честен ционист

    8 7 Отговор
    Деса Дуловската принцеса е най-подходяща, през ядуари да извика от трибуната - ИПРИТ ИПРИТ

    Коментиран от #5

  • 4 5577

    19 6 Отговор
    Стара песен на нов глас ли. Нали го изгониха предното събрание. Дайте нещо позитивно. Кажете че нещо хубаво ще стане в тая държава, па и да ни излъжете дори. Мутри тъпи. Излезте с лицата си и кажете какво искате от хората. Захапали сте се с Борисов, който е от вашето котило, но направете по добри неща от него. Всички ще го забравим мигом. Това се казва политика. Пък вие искате по деветосептемврийски да сривате изчегъртвате и не знам си какво. Сринахте всички институции. Налазиха ни наркомани. Ма това са българи. Бъркате методите. За това сте ма много смешни защото е 2022г. Демокрация е и хората казват.
  • 5 Ганчо

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Абе мъкъдонски,ходи виж си у Вардарско кво прави Слободанка! Не се занимавай с България, това е висока летва за теб?
  • 6 Кочо

    10 5 Отговор
    Разумен човек би се отвратил от тази длъжност! То, ако бе голяма чест да стоиш на тази трибуна гладен, жаден и да не можеш да отидеш до кафенето, барчето и тоалетната, там щяха да стоят Борисов и лидера Ахмед Доган! Както и Беевски! А те дори депутати не искат да са, а се изтягат на матрака в спалнята! Поне да имаше някакви права, а той стои там като наказан и всички процедурно му се подиграват! Караканчева бе наречена проста и от Кържали! Колкото и да е безчувствена, веднъж и тя се разплака, защото не може да събере кворум! Прости хора!

    Коментиран от #10, #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Псевдоним

    7 10 Отговор
    Ицо Хазарта е най-подходящ.
  • 9 4444

    14 7 Отговор
    Майка му от адвокатската агенция на Ленчето ли ще му е секретарка, сещай се за едни машини за манипулация на избори, срама нямате ли бе хора.
  • 10 оня с коня

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Кочо":

    Не съм съгласен че Председател на НС е неблагодарна Работа- Можеш да Отнемеш думата не Всеки депутат ,а почне ли той и Групата му да протестират- с Чукчето по Звънчето,докато млъкнат.Ако пък Депутата не спира да дърдори след като му е отнета думата,спираш му Микрофона и му се хилиш подиграватено!Освен това можеш да насъскаш Квесторите да изхвърлят всеки от залата който не ти е приятен,а ако ти е ЧОГЛАВО още от сутринта за нещо,направо можеш да Закриеш Заседанието.
  • 11 Въпросителна

    9 6 Отговор
    . . .Прекрасен юрист, който остави кариерата си, за да влезе в политиката и да помогне на страната си. . . В коя офшорка са парите за това изказване?

    Коментиран от #13, #22, #25

  • 12 Това

    6 8 Отговор
    е най - добрия избор - брилянтен юрист , изключително интелигентен и добронамерен , достоен мъж и истински българин ! Успех !
  • 13 Въпрос?

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросителна":

    Трябва ли да очерните всеки почтен и компетентен човек, за да го принизите до мръсните алчни гербери и да заблудите народа, че всички са като тях?
  • 14 Подкрепям

    3 13 Отговор
    "Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС." Никола Минчев е млад, добре образован, сиалогичен, интелигентен с висока култура на поведение. Трябва да има повече такива хора като Никола Минчев в политическия живот на България, за да се подобри живота на българите.

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Абсолютно

    4 10 Отговор

    До коментар #14 от "Подкрепям":

    подкрепям ! Ако човек го сложи само за миг в представата си между натрупалата вече бая имоти изпълнителка на "Цъфнал герб" от село Драгана и ПКП и кючекиня , му е достатъчно ! Никола Минчев е диамант и богатство за политиката и българските граждани !!!
  • 16 Простото Киро

    8 4 Отговор
    Съучастника на Простото Киро пак се появи...
  • 17 Ццц

    6 1 Отговор
    Денков е в списъка за трибунала. Председателят на НС е най-малкият му дерт.
  • 18 Защо

    8 2 Отговор
    А защо Мама Цецка Цачева или Цвета Караянчева ги нема?

    Тия топ-професионалистки?

    Поне Дани Кирилов ни дайте!

    Фидосова?

    ГЕРБДПС са пълни с професионалисти!
  • 19 Денкоф

    4 1 Отговор
    Щом не можем да номинираме Джордж Шорош..........
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Подкрепям":

    Комедиант
  • 22 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросителна":

    От разнасящ кафе в кантората на мама стана получаваш..... !!!!!!!
  • 23 1234567

    4 3 Отговор
    Денков вдигна на учителите заплатите но се уредиха и крадливите герберски мисирки СЧЕТОВОДИТЕЛКИТЕ на 16-18 паралелки от 1 до 7клас мисирката счетоводителка със заплата около 3000лв. дали не пуска на директора да пълни чекмеджето
  • 24 ежко

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кочо":

    Явно не разбираш как се управлява държавата или само си мислиш,че разбираш.Един от тримата - Президент, Министър председател или НС изпратят официално запитване или искат справка /например към ДАНС/, то задълженително се праща копие на запитването и отговора и на другите двама.Така,че е добре и тримата да са от различни партии.
  • 25 Простото Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросителна":

    Политиката е място за неудачници и тарикати, които по друг начин не могат да се реализират и да направят пари. Умните и кадърните правят кариери, а другите - пари от политика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове