Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 13:03 2 512 33

Корнелия Нинова: Таван за цените и 850 лв. минимална заплата ВИДЕО

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • таван-
  • цени-
  • мерки

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане, обяви лидерът на БСП

БСП предлага таван на цените и минимална заплата от 850 лева. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане, уточни председателят на БСП.

Представители на политически сили в 48-ото Народно събрание ще обсъдят днес икономически мерки. Поканата за среща е на "БСП за България" към партиите, за да се търси решение за спешни мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост. Тя призова партиите да обсъдят мерки, като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г.

От "Продължаваме Промяната" изпратиха съобщение до медиите, в което посочиха, че Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от партията ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

"Приоритетите на „Продължаваме промяната“ в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.). Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците", посочиха от ПП.

"Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива", допълнипа от партията.

От ГЕРБ-СДС казаха пред БТА, че също ще отидат на срещата, инициирана от БСП. Те ще бъдат представени от Кирил Ананиев, Александър Иванов и Делян Добрев.

От "Демократична България", "Възраждане" и "Български възход" заявиха, че няма да присъстват. Към момента не е известно дали на срещата ще има представители на ДПС.

Миналата седмица се състояха три срещи на политическите сили в парламента. На едната, по инициатива на „Демократична България“, те решиха посланиците на Русия и Беларус да не бъдат поканени на първото заседание на новото Народно събрание, а на другата среща обсъдиха предложението на ГЕРБ-СДС президентът на Украйна Володимир Зеленски да отправи видеообръщение към депутатите при откриването на парламента. В началото на миналата седмица се състоя и техническа среща за разпределението на местата в залата.

Президентът Румен Радев свика първото заседание на 48-то Народно събрание на 19 октомври, сряда, от 09:00 ч.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    27 6 Отговор
    пушилки !
  • 2 Оставка

    20 10 Отговор
    Станишев идва.

    Коментиран от #4

  • 3 Ели

    24 7 Отговор
    Май пак ще видим Нинова като шеф на някое министерство.
  • 4 Къде ?

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "Оставка":

    На фронта ?!
  • 5 лекувам наркозависимост

    23 4 Отговор
    минималната трябва да е 2500лв. поне на човек за да живее нормално и да следва повишаването си според инфлацията ....всичко друго е нагла кражба и подигравка ...а има пари за това ,просто се крадът

    Коментиран от #31

  • 6 Барба Ганьос

    8 7 Отговор
    Кака на аероплана и към ситото на окръг Колумбия.
  • 7 Аве

    35 1 Отговор
    таван на депутатските заплати няма ли да има?

    Коментиран от #19

  • 8 Браво на БСП

    16 10 Отговор
    Да, това са важните въпроси на хората!
  • 9 Това са 433€

    14 5 Отговор
    Смех
  • 10 Зипо

    13 7 Отговор
    Категорично виждам, че се отдалечаваме от Еврозоната.
  • 11 МВР Перник и РУ Бобов дол са мутри

    14 1 Отговор
    Защо МВР прикриват Терористична Организация от град Перник кв. "Ралица"!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много лай,

    13 9 Отговор
    нищо не върши, освен да се прави на настъпана. Видяхме я що за стока е. Давай следващия.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор
    ДЕЛА а не ПРАЗНОСЛОВИЕ кога ще заживее БГ НАРОД найстина СТАНДАРТНО ДОБРЕ
  • 15 гост

    8 8 Отговор
    Ааа Нинова малко са 850,при другаря Виденов вземахме по 15000-20000 лева
  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    18 6 Отговор
    УМРЯ ЦИГАНКАТА
    КОЯТО ДА ВЯРВА НА ЦЪРВЕНАТА КАПИТАЛИСТКА
    КОРНЕЛИЯ И БСП :))
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЕдинОтМногото

    6 4 Отговор
    Смяхххх
  • 19 Абе

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аве":

    За какъв ,,таван,говориш бе?Да ти кажа ли какво вземаха т.н.,,народни представители" по мое време,кога бях студент 1977/82-ра година във Варна?Имахме една ,,активистка"...избраха я за народен представител още ,като студентка....завиждахме и ,че вземаше + 100 лева над основната стипендия+около 200 за дрехи на година)и всякакви облекчения в транспорта ....ходеше няколко пъти в годината на сесии,но бе ВСЕКИ ДЕН СРЕД ТЕЗИ,КОИТО....ПРЕДСТАВЛЯВАШЕ И ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ...НА МЯСТО!
  • 20 нещо не прочетох

    16 0 Отговор
    Няма ли да има намаляване и замразяване на депутатски заплати ? Това работи да бъдещите избори.
  • 21 Илиева

    7 4 Отговор
    Нинова,да не стане и с държавата това,което стана с БСП под мъдрото ти ръководство?Това,че за БСП не те е еня е ясно и,че властта те влече също е ясно,но смири се малко и се извини на партията.Дай път на чисти,млади хора и се оттегли на заслужен отдих.Резултатите от изборите показаха,какво можеш за пореден път….Самият факт,че само ПП са готови на разговори с теб показва що за хора са и защо толкова се харесвате.Просто изповядвате еднакви ценности,като обилно лъжете,интриганствате и нищоправенето го имате за обща ценност.Не става така и хората ви показаха,че не ви искат.Точка по въпроса!Следващия път ще е още по-зле резултата и дано тогава надвиеш нахалството си и се оттеглиш сама и с добро.Човек живее за едното добро име Нинова.

    Коментиран от #23

  • 22 Смех в зандана ЕС!

    17 0 Отговор
    След 17 години юро членство, българинът ще живее с 430 евра и най-високи цени в целия затворнически блок ЕС с хипер инфлация. После се чудят тия наши кради бандити политици с по 10 бона заплати, защо българинът напуска от 2-ри терминал масово, защо за никой не гласува, и масово викат за Путин против робовладелците си! Честито орки, наречени политици и аристокрация!

    Коментиран от #29

  • 23 червен,ляв и отвратен

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Илиева":

    Много сте права г-жа Илиева!Точно така е.
  • 24 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 1 Отговор
    Какво ли няма да обещае само и само да може да е на власт и да краде и лъже!
    Като искаш 850 лева минимална защо не я направи докато беше вицепремиер?!

    Коментиран от #25

  • 25 Корнелия Нинова

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Това което сега мога да ви обещая никое редовно правителство, не може да ви даде
  • 26 небрежнев

    5 0 Отговор
    Интересно ми е - някой правил ли е сметка, когато държавата (Нинова) изплати да кажем 1000 лв. помощи, то колко пари е събрала от данъци за тези 1000 лв?
    В момента бюджета е около 60 млрд лв, което ако разделим на 2 млн работещи се получава по 30 000 лв. от всеки работещ за хазната. Не мога да си представя на кого държавата е дала по 30 хил. годишно?
    Нинова само говори за раздаване на пари, но никога не съм чул да казва, откъде и колко пари е взела за да се прави на "добричка". Много е вероятно от всеки данъкоплатец да се вземат около двойно повече от изплатените помощи, а останалите да отиват за самата администрация и за наши хора!
  • 27 Есен пукна, есен пукна, ние не!

    1 0 Отговор
    Попитали пенсионер носещ кисело мляко и хляб: " България с най бедната страна в Европа. Коя партия предпочитате да защитава вашите интереси?" Отговорът гласял: " МАМБА НАМБЪР ФАЙВ!"
  • 28 Стоян Александров

    6 2 Отговор
    Ниновааааааааа ти нормана ли си маааааа ? Как е огромния готел в Гърция построен на 100 % с кражба и измама ? Как е синковеца в Манхатъъъъънннн ? Добре ли е ? Що не в Крушовица на трактора амииии там с кафенце в ръка за 10 долара ? Ниновицееееее ако те срещна на някой форум или бесефа такива въпроси ще ти напраскам, ЧЕ ЗАТВОРА ЗА ТЕБ ЩЕ Е МАЛКО. БЕЗСРАМНА ЛЪЖКИНЯ, ЛЪЖЕШ ХОРАТА ДЕТО СА ИЗДИГНАЛИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТ НИЩОТО, НЕ ТЕ ЛИ СРАМ ОТ ГОСПОДА МАААА ООООООО ??????
  • 29 небрежнев

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Смех в зандана ЕС!":

    България е най-бедната страна в ЕС, но е по-богата от Сърбия, Русия или С. Корея. Не членството в ЕС ни прави бедни. Преди това Ж. Виденов ни докара до 3 долара заплата и 2 долара пенсия. Пак ли ЕС беше виновен? Истината е, че всички управляващи изобщо не разбират от икономика, не могат да управляват дори фирма, а с лекота искат да управляват държава. Филип Димитров дори нямаше шофьорска книжка, но можеше да управлява държавата, въпреки че не може да управлява автомобил. Жан Виденов беше с първи работен ден като премиер, Борисов от пожарникар стана кмет, после премиер. Сега про100 от дребен хитрец с провиотик стана поредната изгубена надежда.
  • 30 един

    4 2 Отговор
    Тая жена или нищо не разбира какво следва от "таван на цените", или си прави съвсем евтина реклама!
  • 31 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "лекувам наркозависимост":

    До 5 ком - аз пък предлагам да стане поне 5000 - ти малко искаш - ама не питаш кой ще ги заработи и даде
  • 32 Само предлагам

    0 0 Отговор
    да вземеш да я вдигнеш на 1000 лв ще гласувам винаги само за тебе муцко , Но не е лошо и ти да поживееш с такава заплата
  • 33 Аз,врачанката

    0 0 Отговор
    "Другарката" Нинова е само по щедрите обещания, които нямат никаква реализация.
    Нали като "велик" политик и тя трябва да каже някоя и друга глупост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове