Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 18:21 1 591 40

Гълъб Донев: Служебното правителство показа как се действа, а не само да се говори

  • гълъб донев-
  • инфлация-
  • правителство-
  • дълг

Политиките, които са провеждат, са на база заложените в бюджета от редовното правителство. Служебното няма вина за това дали дългът скача, лихвените проценти се покачват, или инфлацията се покачва или спада

Гълъб Донев: Служебното правителство показа как се действа, а не само да се говори - 1

„Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, сега с в плато и предстои спад“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ служебният министър-председател Гълъб Донев ден преди откриването на първото заседание на 48-ото Народно събрание.

„Политиките, които са провеждат, са на база заложените в бюджета от редовното правителство. Служебното няма вина за това дали дългът скача, лихвените проценти се покачват, или инфлацията се покачва или спада. Това, което служебното правителство направи, е да успокои темпа на нарастване на инфлацията“, подчерта той.

Според него усилията на служебния кабинет и министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков са довели до пускането на газовата връзка с Гърция на 1 октомври.

„Това е резултат от усилията и прозрачните процедури за доставка на природен газ. Всички участници ни предоставят по-евтини цени. Цената на газа пада с малко, а при нас – в пъти. Трябва да се работи, а не само да се говори“, категоричен е той.

Шенген и контролът на границата с Турция

„Това, което не беше направено, служебното правителство имаше ролята да вкара държавата в контрола на границата на „Капитан Андреево“. Ако държавата не беше влязла в своите правомощия, щяхме да имаме проблем. Служебното правителство показа как се действа, а не само да се говори“, обясни служебният премиер.

Проблемът с Капитан Андреево беше посочен още миналата година, допълни той.

„Още през 2011 година България е обявила готовност за влизане в Шенген. Днес Европейският парламент препоръча на Европейския съвет да вземе решение за членството на България и Румъния в Шенген. Сега топката е при политиците. Има песимистично настроени лидери в ЕС, които прехвърлят проблем заради вътрешната политика“, посочи Донев.

Отбрана

„Остатъчният ресурс на изтребителите не може да осигури времето от 2023 година до 2025 година, когато ще пристигнат първите Ф-16. Трябва да осигурим охраната и затова изпратихме запитване за изтребители втора ръка“, коментира Донев.

Според служебния премиер нямаме достатъчно годно оръжие, което да предоставим на Украйна и уточни, че за се да се изпрати, веднага след това трябва да се осигури способност в нашите сили.

Министър-председателят подчерта, че заплаха към страната ни в момента няма.

Вотът на 2 октомври

В заключение премиерът добави, че за първи път поръчителите на купените гласове, а не само купувачите да бъдат с повдигнати обвинение.

Донев подчерта, че изборите са били честни и изрази надежда да не стават чести.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    37 7 Отговор
    За да се намалим говоренето трябва да намали и депутатите от 240 на 160!
  • 2 некадърник

    42 6 Отговор
    Показа как се набутва България с дългове на рекорнда лихва, и как въпреки това има все по-малко мераклии да дават пари.
  • 3 Ехаааа

    33 1 Отговор
    Един път,само един път да ви похвали Българския народ и ще ви призная ..... Само да попитам колко заем изтеглихте и къде ги изхарчихте
  • 4 Как

    28 1 Отговор
    се профуква за някоя и друга седмица милиард и половина , как се обикаля света и страната с неограничен масраф и в повечето случаи излишно , как никой не се е загрижил ни за България , нито за българското общество , как мислят и живеят като в миналото хилядолетие и ерата на соца ! Нищо друго !
  • 5 Ивона

    24 2 Отговор
    Не става само с избори трябва и акъл!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Какво сте показали

    29 2 Отговор
    Ток Козлодуй 61 лева мегават, продавате ни ток по 240 лева МегаВат, 300% надценка. Сега с двойните тарифи, обричате хората на студ. Инфлацията при определени храни мина 60%. Парното от 98 лева мегават топлоенергия 2019 , тази зима ще стигне 220-250 лева крайна цена с ДДС и Пренос. Та какво сте постигнали не разбрахме? Освен че купихте още 3 милиарда ф16, и още Грипени. 12 милиарда дефицит, още заеми и дългови спирали. Водата поскъпна над 30%. Какво сте постигнали, освен че поемате заробващи ангажименти за Българите, за да ви дадат трохи от План Възстановяване. Белене ли построихте държавна, този народ да си почине от високи цени. Въведохте индивидуален отказ от сградна и парно.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Незнайно кой...

    27 2 Отговор
    Този не е добре.Как си вярва само.
  • 10 Да бе да

    26 0 Отговор
    )Гълъб Донев: Служебното правителство показа как се действа, а не само да се говори🤩

    Всеки бройлер мечтае да бъде гълъб 😁, но този няма да литне!
  • 11 Селянин

    27 2 Отговор
    Всяка седмица заеми. Жалки комуняги, що не ви избихме? Братя българи, кога ще се прочистим от комунисти и роби на русия за да за живеем като бели хора?
  • 12 Жоро

    22 0 Отговор
    Гълъбарника говори врели некипели. Що бил паднал газа. "Щото сме много велики". Излезе че те са направили тръбата а тя ИМАШЕ АКТ 14 от ЮЛИ и имаше довършителни работи. Не можаха да уредят руска газ ама не го говори щото да лижеш определени части от тялото без ефект не звучи добре.
  • 13 един

    19 4 Отговор
    Хвали......дльо!Отказа танкери с LNG,за да плащаме сега по-скъп газ,дето ще плащаме,ами има и вероятност газа да свърши към края на зимата!Щеше да подисва договор с Газпром,тоя номенклатурен некадърник,къде му е договора?Много ербап беше отначало,/като Тиквата/излиза на екрана,"съвети не искаме от никой",като му спретнаха протест с искане за оставката му,и си подви опашката!Сега взел да се хвали наглеца!
  • 14 Мнение

    6 13 Отговор
    Служебното правителство показва как се действа под указания от козяк 16!!!

    Обяснението на тоя Гълъб за влизането в Шенген, бе че нямало да има опашки по границите????

    А фактите за заробване от ЕЦБ, ще каже ли нещо???
    За изпращането на голяма част от валутния борд към ЕЦБ???
    За премахването на лимит за външен дълг нещо да кажете???
    Сега Киро харчеше няколко млрд за 9 дни, а след въвеждане на еврото, ще бъдат няколко десетки млрд за 9 дни!!!

    Всички знаем, че никой не им търси отговорност за харчовете!!!

    Никакво евро и никакъв Шенген бе предатели!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Разбрахме

    15 2 Отговор
    как работи служебното правителство. И в Кремъл разбраха, предложени са за награда от Славянски фонд. Срааам!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бамбука

    12 1 Отговор
    Много кандидати за премиери има в малката ни опоскана от политиците страна. Още от ерата на Луканов, Костов, царя, Станишев, и не на последно място Борисов, народа се нагледа на състезатели, кой е по-по-най изобретателен да ни разкаже играта. Този също не прави изключение, както и че не знае какво е български интерес.
  • 18 мдда

    17 0 Отговор
    Показа как сричаш на английски гугутко... какво друго си показал? Разбихте я тая държава вие комунистите! Айде марш от там!
  • 19 Пуяк Конев

    15 1 Отговор
    Гълъбчо, пропуснал си най-големия си успех - че върна статуквото на власт. Или те е срам от него?
  • 20 умря циганката

    14 0 Отговор
    която ви хвали.По некомпетентно и неграмотно правителство в историята на България няма
  • 21 ???

    10 0 Отговор
    И всеки се харесва, но оставете това на обикновените хора, те да си кажат тежката дума, а тя е разруха за честните граждани. Мафията е в действие и отмъщава. Нека те да си кажат как
  • 22 Просто човек

    12 0 Отговор
    Ставайте и се махайте, путински слуги!!!
  • 23 баце Ники

    11 0 Отговор
    Показало служебното правителство.... какво сте показали бе, само дългове и инфлация системна от Бойко още и през вас....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Наблюдател

    12 1 Отговор
    Признавам си. Мислех го за безгръбначно слугинче на кохортата президенски съветници и началници / все лапачи/, ама тоя се оказа по нагъл от Пинокио и Р.Овч. Бая ще има да плащаме докато на народеца му узрее съдържанието под капата.
  • 26 Анонимен

    2 4 Отговор
    Откъде да започна хаха. На радев майка му на 81 взела книжка и кара кола на 82 и всички болни старци полудяха да искат и те коли. То е плачевно, нищо, ще се смеем. От 2 г само вали хора, а ПП нищо не направи, с изчегъртването. Празни думи. Пълна лудница стана. Обиждат те, крадат те и т. н. Хубаво стана за вас, които сте 2 г на власт, не че е били сме и при другите, но сега хората са озлобени, само паралиите от дс старци над 80 искат да са млади. Децата им внуците се замогнаха през тия 33,а са ит един край изоставен
  • 27 Навалний

    8 0 Отговор
    Какво толкова направихте, че не ми е много ясно?
  • 28 Кажи честно

    8 1 Отговор
    Тоя гълъб е б.си хумориста ... :))) На руското фатмаче калинките действали :))))
  • 29 Люси Дяковска

    8 0 Отговор
    Гугутката се хвали, но умря циганката, а оня от Аксаково се готви да го сменя?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 нормален

    5 2 Отговор
    Всяка седмица заеми. Жалки комуняги, що не ви избихме? Братя българи, кога ще се прочистим от комунисти и роби на русия за да за живеем като бели хора? ----ти добре ли си с главния мозък ,комунистите отдавна измряха, с такива разсъждения искрени или не , мисля че тая държава няма бъдеще
  • 33 Тотев

    5 1 Отговор
    Тъпото е, че докато ние си губехме времето и силите за безплодни междупартийни и междуличностни битки, Гърция, Румъния и Турция продължиха, да привличат инвестиции, да снабдяват армиите си с модерни оръжия, да взаимодействат активно с програмите на НАТО и да помагат на Украйна!
  • 34 Този

    5 0 Отговор
    е тотален идиот.
    ЗАЩО бе г-н Президент, ЗАЩО ни причиняваш това.
    Свършиха ли нормалните хора г-н Президент???

    Коментиран от #35

  • 35 Елементарно

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Този":

    Какъвто президента, такъв и назначения от него служебен премиер! А може би има малко ревност от страна на Радев - Гълъб Донев е завършил политически профил - офицер, докато той стана политик двадесет години по-късно.
  • 36 Тома

    1 0 Отговор
    Този гутлабан сам си вярва
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Видяхме

    0 0 Отговор
    как действаш само по опорките на кремълската подлога Радев,ще те знаем като най-отмстителния премиер,уволнил 25 областни управители ,всички зам.министри от БСП и ПП,назначил всички калинки и днес капак посегна и на всички директори,работещи в пирин парк,рила и др.Такова чудо невиждано от служебно правителство осъществи,защото си плужек безгръбначен.Голямо фукане ,сравнимо само с това на Боко правиш днес при Ризова,просто си отрепка нищожна от СЛАВЕН НАРОД,който нито на теб,нито на Радев путлериста ще прости.
  • 39 Защо

    2 0 Отговор
    ме изтрихте?ФУклюто при Ризова надмина и БОРИСОВ по фукни и лъжи.Единствено ще го помним с отстранените 25 областни управители и уволнения във всички министерства на хора от ПП и БСП,една отмъстителна акция на зеления чорап,която днес стигна и до директори на национални паркове,които работят компетентно и грамотно ,а екоминистърката,слугинаж на частни фирми да си ходи оставка!
  • 40 1111

    0 0 Отговор
    абе нагжлеци умря циганката дето хвалеше а вие подлоги и продажници взежте заеми за да си пълните сметките и а народа нега студува и гладува- лицемер подлога на фатмака и се се ухилил като ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ГЪЛЪБ ЛИ СИ ИЛИ СВРАКА ИЗЛЕЗ И ДАЙ ПЪЛНЕН ОТЧЕТ КЪДЕ ПОТЪНАХА ЗАЕМИТЕ И ПАРИТЕ НА НАРОДЕЦА НАА НЕ НАД ВАС БДЯТ И ВИ ЗАЩИТАВАТ И ВАС НЕ ВИ Е ЕНЯ ЗА ХОРАТА А САМО ЗА ВАШЕТО ОБКРЪЖЕНИЕ
    --
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове