Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 05:31 2 735 36

Асен Василев: Дълбоко несъгласни сме с подкрепата на БСП за Рашидов

  • асен василев-
  • продължаваме промяната-
  • вежди рашидов-
  • парламент-
  • бсп

Смятаме, че българският парламент заслужава истински действащ председател, а не фасада, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Асен Василев: Дълбоко несъгласни сме с подкрепата на БСП за Рашидов - 1
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев вчера не отговори категорично дали има разрив в отношенията на партията с БСП предвид гласуването на председател в парламента и ще работят ли отново заедно с тях като коалиционни партньори, предаде БНТ.

"Ние сме дълбоко несъгласни с решението, което БСП подкрепи. Смятаме, че българският парламент заслужава истински действащ председател, а не фасада, зад която някой друг да взема решенията. Имам само един въпрос: във вторник имаме извънредно заседание - господин Рашидов като председател на НС ли взе решението за свикването на това извънредно заседание", попита Василев.

Прогнозата на Асен Василев за бъдещето на 48-мия парламент е, че много трудно ще се формира мнозинство в него, извън това, което вече беше формирано за избор на председател. И все пак той има доза оптимизъм.

"Не бих предпоставил неуспеха на парламента, да го кажа така.Мисля, че е задължение на абсолютно всички политически партии, когато дойде техният ред, да се опитат да направят всичко възможно, за да формират мнозинство и да обединят част от колегите в парламента зад идеите, които те вярват, че трябва да бъдат отстоявани", каза той.

На въпрос ако се стигне до връчване на мандат на "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство какви ще бъдат техните ходове Асен Василев отговори:

"Видяхме че ГЕРБ успяха да формират мнозинство за избор на председател на третия ден. Нека не предпоставяме, че няма да успеят да формират множество и за кабинет".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    27 13 Отговор
    Това е полезен урок, какво е да се доверяваш и сдружаваш с комунисти.
  • 2 оня с коня

    44 25 Отговор
    Разбираемо е "Дълбокото несъгласие" на ПП от избора на Рашидов и КАКВО ЩЕ НАПРАВИ?Ами може например да пият една студена вода,да поседнат на Пейка в Парка,но НИЩО ПОВЕЧЕ,защото са БЕЗСИЛНИ И В ИЗОЛАЦИЯ,т.е. всичко което говореха предизборно за ГЕРб на практика се отнася точно за Тях.Има обаче съвсем друга КОСВЕНА причина за Изключителната им Нервност и Избухливост:ВТОРАТА ПОЗИЦИЯ която заемат н това НС за разлика от Първата в предходното при това с цели 5 Пункта след ГЕРБ недвусмислено изразява Тенденция на "Затихващи функции" на Партията - точно като случая с ИТН,"Изправи се" и т.н..Което пък значи че при едни скорошни СЛЕДВАЩИ Избори ще бъдат почти на Опашката по брой Депутати или иначе казано - "Безгласна буква"!
  • 3 Шашма ,

    27 33 Отговор
    подготвена от тези , които съсипаха за 12 години България и народът , ограбиха ги душмански и изцедиха като лимон , направиха Вежди депутат , за да го настанят и изберат пак с игри за председател на НС ! С любезното участие на другите три червени групировки ! Мотивирани от идващите милиарди към страната от ЕС и потрривайки доволно ръце ! Гавра с българското общество пред очите му !

    Коментиран от #36

  • 4 1984

    56 13 Отговор
    Друго е да блокираш работата на НС??? Три дни разигравахте цирк, уж много искате да се избере председател, но другите пречат.. Няма да забравим тази подигравка с България и българите.
  • 5 Поредната

    21 29 Отговор
    постановка , режисирана от агент Николай ! За подлите инструкции за сваляне на Никола Минчев като Председател на НС и на чудесно работещо правителство , Бою и дуловското ходиха през април в Будапеща , да няма телефонни "дири" ! Сега реализираха втория голям пъклен план , погазвайки държавата и българското общество , жертвайки ги за пари и власт ! Обигран в далавери и алчен Мултак и всякакъв за пари им съдейства в реализацията ! Гнусно !
  • 6 плюс минус

    41 15 Отговор
    Всяка партия си има право на мнение.
    Не се месете в решенията на друга партия.
    Вие така правихте и по време на четворната коалиция.
    Загърбвахте мнението на другите три партии.
    Сега си стойте вързани в сеновала,
    защото не ставате и за чеп за зеле.
  • 7 Защо

    37 18 Отговор
    Защо имам усещането,че млдите,красивите и обратните остават в политическа изолация и с ДБ на другите избори ще се отзоват в телевизията 7/8 като клоунада.
  • 8 Безсрамник

    34 21 Отговор
    Кокорчо що не си показващ дипломата. Ти си известен само с измамама за милиони паунди, ти си фасада - с машините на Радев дошла, ти си никой, но си и вреден.
  • 9 Специ

    21 13 Отговор
    Той Кокорито така си обича,дълбоко несъгласен,дълбоко друго,абе да е дълбоко всичко.
  • 10 Ние пък от вас

    26 12 Отговор
    Сме "доволни", докарахте ни до просешка тояга от далавери, ако не са машинките сте А УТ
  • 11 Трябваше

    13 20 Отговор
    Асене да слушате Бате Слави а вие тръгнахте сБСП .Е Сега отивате в ЛевскиГ и с Дълбок поклон се Извинявате на СЛАВИ за Лъжите които говорихте по него.ЕДИНСТЕНИТЕ КОИТО ЩЕ НИ СПАСЯТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ХАУС СА ИТН.ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ .СМЯНА НА СИСТЕМАТА ТОВА Е .

    Коментиран от #34

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 8764

    19 16 Отговор
    Разбира се, че ще има и кабинет. Без партията на провала. Това е единствения правилен изход.
  • 14 Ха ха

    21 15 Отговор
    Оказа се, че и без ПП може да има председател на парламента.И пак без ПП ще има и правителство. Мъка,мъка.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    10 8 Отговор
    Скрипта се бе, некадърници.
  • 18 Тебе

    10 8 Отговор
    Пък кой те пита с какво си съгласен
  • 19 Глупости на търкалета...

    14 10 Отговор
    Кокорчо повтаря като папагал, че ще бъдат конструктивна опозиция, но се инатяха за председател на НС. Не може хем да си опозиция, хем да имаш председател на НС от своята партия. Тотална неадекватност витае в Промяната Почина.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мнение

    15 2 Отговор
    Мултака е като пародия за българския парламент. Гавра!
  • 22 Реалист

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "Василева":

    Той Борисов е невеж и некомпетенген, приятелите му са същите. Ей на вижте това недоразумение, което сложиха за председател, пълна пародия.
  • 23 12345

    7 9 Отговор
    "Дълбоко" нагли сте. Мислите, че света се върти около вас, но скоро ще усетите народната любов. Ясно е че ще има нови избори. Дано народа прогледне и ви бие шута. АМИН.
  • 24 Чест и почитания на Асен Василев

    14 7 Отговор
    Интелигентен, компетентен, добре образован във втория в света най-добър университет Харвард, където Тикви, Мултаци и Чалгаджии не могат да припарят.
  • 25 Чест и почитания на Асен Василев

    14 8 Отговор
    Такива като Асен Василев трябва да бъдат политиците в България! Такъв трябва да бъде политическия елит в България, ако искаме да върви страната ни с бързи крачки напред в развитието си!
  • 26 Чест и почитания на Асен Василев

    11 7 Отговор
    Браво на партия Продължаваме Промянага за разкритията на схемите на мафията на границата на Капитан Андреево, които бяха премълчавани при управлението на Борисов! Браво на партия Продължаваме Промянага за това, че принудихте Лукойл след 15 години да плати най-после данъци, които не се плащаха при управлението на Борисов!
  • 27 Чест и почитания на Асен Василев

    11 8 Отговор
    Благодаря на Асен Василев, че вдигна пенсиите. Възрастната ми майка също е много благодарна, защото пенсията й се вдигна двойно и вече може да си купува лекарства, така нужни за лечението й! Благодаря, че Асен Василев вдигна минималната заплата, за да се омекоти удара от световната инфлация, благодаря, че направи детските градини безплатни, за да облекчи младите семейства! Б.агодаря, че останахте в България, защото България има нужда от такива достойни българи като Вас!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТОЯ Е

    7 9 Отговор
    ДЪЛБОКО ЗАБЛУДЕН , ЧЕ НЕКОЙ ВЪОБЩЕ ГО ЧУВА !

    Коментиран от #31

  • 30 Шопа

    8 2 Отговор
    Излиза, че някои хорица, не виждат какво направиха и какво искаха да постигнат така за някои Кокорко, първо е обидно за човека , второ защо българина злобее към по-умните и можещи хора, ? Кой им подлагаше крак да си свършат достойно работата, то се ровиха в личния живот, то се ровиха в образованието им, а за изборите кой даваше подкупи за гласове, я помислете, ако бяхте мислещи човеци, този Кокорко щяха да спечелят, но корумпираните ги предадоха ! Мислете ХОРА !!!
  • 31 ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "ТОЯ Е":

    500 000 е достатъчна чуваемост. Вие пък не си фантазирайте завръщане!
  • 32 шлайфист

    3 2 Отговор
    Само човек с неустановена политическа ориентация и деструктивни намерения, може да продължи да разколебава и внася разкол, за едно, предизвикано от самия него, парламентарно решение, отворило пътя за по нататъшното устройство на Народното събрание!
  • 33 Реалист

    5 4 Отговор
    Накрая ще излезе, че Асен Василев е най-добрия финансист и направи най-доброто за България в тази Ковид-криза и криза на горивата на Световния пазар! Добре, че ГЕРБ не бяха на власт в най-кризисното време. Добре че бяха умните, компетентните и добре образовани Харвардци, за да ни преведат през това трудно време, а не аматьорите от ГЕРБ със съмнителното образование и компетенции, с две думи герберските "калинки".
  • 34 Глупако

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Трябваше":

    не разбра ли, че ИТН са второто ДПС. Много некомпетентни, некадърни за политици, както и платени интриганти и саботьори.
  • 35 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    ЗАЩОТО С БЮЛЕТИНИТЕ ........ ВИ СЕ ОБЪРКА ШАШМАТА (МАНИПУЛАЦИЯТА) ........ С МАШИНИТЕ ....... ФАКТ !
  • 36 На крива ракета космоса виновен

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шашма ,":

    Това беше наи некъдърното правителство от 32год /по кратко няма / А направиха злени за 30 год Кога е имало по високи инфлация и по високи цени И Стига сте плакали като ами се хващаите заработа Видяхме «кирливите ризи на ГЕРБ СЕГА ВАШИТЕ Защо се плашите Нали сте честни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове