23 Октомври, 2022 07:11 758 10

Иван Иванов: БСП е национално отговорна партия, другите защитаваха партийните си интереси

  • иван иванов-
  • бсп-
  • депутат

Няма вариант БСП да подкрепи да се дадат оръжия на Украйна, заяви депутатът

Иван Иванов: БСП е национално отговорна партия, другите защитаваха партийните си интереси - 1

„Целият български народ три дни беше свидетел на безплодните усилия да заработи 48-ото Народно събрание, на което се възлагат изключително големи надежди, за да приеме необходимото законодателство по Плана за възстановяване, както и Бюджет 2023. Препирните между първата и втората политически сили доведоха до един ступор. По Конституция народните представители са избрани, за да защитават интересите на народа. Това, което видяхме беше по-скоро защитаване на тяснопартийните интереси. БСП е национално отговорна партия и всякакви задкулисни договорки да се търсят в решението ни за подкрепа за председател на НС са безпредметни. Парламентът трябваше да заработи, защото хората са ни изпратили там, за да дадем резултати.“

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов в ефира на Euronews.

Той изтъкна, че левицата има ясно и категорично решение, че няма да даде своята подкрепа за правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. „Направеното вчера бе единствено възможен изход от ситуацията, за да работи 48-я парламент. Защото създалата се вече конституционна криза беше без изход. Включително и ние оттеглихме кандидата си за председател на НС г-н Вигенин, който беше изключително подготвен“, добави Иванов.

„Ние бяхме партньори в един кабинет, в който всички бяхме равноправни и участвахме заради реализирането на определени политики, които бяха изключително успешни. Кабинетът беше свален от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Най-малкото това трябва да бъде един знак, Българската социалистическа партия няма как да влезе в договорки с тези партии. Ние не сме присъдружна партия на „Продължаваме промяната“. Много ясно беше казано, че опитите да се навлезе в лявото пространство и да се препише нашата програма – са меко казано нелепи. Не само опити. Те са факт, защото в предизборната кампания, а и сега в програмата на ПП са преписани буквално текстове от предизборната програма на БСП. Това беше едно приятелско предупреждение“, обясни народният представител за участието на левицата в редовното правителство и опитите на един от бившите партньори на БСП да си припишат тяхната програма.

„Какво ще се случи, когато утре от ДБ поставят на масата решението за изнасяне на оръжие за Украйна? Ако тогава ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС подкрепят това предложение – това ще бъде новата коалиция, която би могла да състави кабинет. Такива хипотези се развиваха по време на предизборната кампания и ние го задаваме този въпрос“, коментира социалистът за възможността в парламента да се заформи коалиция между другите партии, които подкрепят изнасянето на оръжия за Украйна.

Иванов заяви, че организираната от БСП среща преди няколко дни е имала за цел да се очертаят основните политики, които трябва да се реализират и българите спокойно да посрещнат идващата тежка зима. „Приоритетите, от които не бихме отстъпили са: увеличение на доходите, минималната работна заплата, още веднъж преизчисление на пенсиите, таван на цените и да могат да се компенсират разходите на бизнеса по отношение високите цени на електроенергията и газа. Няма вариант БСП да подкрепи да се дадат оръжия на Украйна, защото това означава да влезем директно във войната“, допълни той за мерките и приоритетите на социалистическата партия.

„Времето ще покаже кои са хората, които стоят зад намеренията за еднолична власт. Сега действащата Конституция е достатъчно добра. Не мога да си обясня атаките от страна на президентството, защото ние сме ги издигали. И моят апел е това нещо да престане в най-кратки срокове“, каза в заключение Иван Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    22 1 Отговор
    Корнелия се договори с Борисов и Доган.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Виж

    3 1 Отговор
    ми окото !
  • 4 Така се получи

    3 0 Отговор
    Някак си
  • 5 сик

    11 0 Отговор
    златно дупе на ротация
    бсп пълна излагация
  • 6 Иво.

    16 0 Отговор
    БСП сте за бунището на историятамой човек и хората след всеки избор Ви го показват, Вие обаче безумно нагли за да си го признаете. България отдавна няма нужда от Вас!
  • 7 Българска националСоциалистическата парт

    12 1 Отговор
    За това въоръжавахте украинските нацисти, щото сте много отговорни!
  • 8 ха ха

    6 0 Отговор
    национално отговорни сте , за КОЙ и Кой и за ред други нещица , ама ако тръгна да ги изброявам ще ми отнеме цял ден
  • 9 Физиономията

    11 0 Отговор
    му казва всичко на този човечец! Нови избори и комундетата под 4% !
  • 10 Ела и виж

    4 4 Отговор
    По добре за вас от БСП беше да дадете гласа си за Йордан Цонев, той поне е българин. С него гафът ви може би щеше да не е толкова жесток. Сега, ако се откажете от хартиена та бюлетина и се съгласните на помощ за Украйна може би ще заличи те част от резила, в който толкова наивно влезнахте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове