23 Октомври, 2022 07:22 2 901 73

Иво Христов: Президентска република е единственият изход от кризата на българския конституционен модел

  • иво христов-
  • евродепутат-
  • президентска република

„От парламента и следващото правителство се изисква благоразумие по отношение на риска България да бъде въвлечена във война“, смята евродепутатът

Иво Христов: Президентска република е единственият изход от кризата на българския конституционен модел - 1
Снимка: ЕП

„Опасявам се, че е възможно правителство в рамките на сегашното Народно събрание. Това би бил много лош вариант за България. Не виждам добър сценарий. Дали ще бъде правителство на позабравеното статукво, което ще ни тегли назад, или “евроатлантическа коалиция”, която ще търси да ни вкара във войната – и двата варианта са по-лоши от служебно правителство.“

Това заяви в ефира на предаването „Говори сега“ по БНТ Иво Христов, евродепутат и началник на кабинета на президента Румен Радев в периода 2017-2019 г., цитиран от "Гласове".

„Не бива да се заблуждаваме - евроатлантизмът е благовидното име на войната в днешните условия в България. Войната през 2022 г. не започва с манифест на царя, както започва Освободителната война, или с гласувания в парламентите на европейските държави преди Първата световна война. Войната от много години не изрича своето име. Можем да влезем в нея, без да разберем кога сме го направили.

Преди месеци се водеше дебат дали трябва България да изнася оръжие за Украйна. Неколцина дори внушаваха вина на онези, които бяхме против. Междувременно г-н Гебрев се оплака от взрив в складовете и подозира диверсия. Вероятно има основания да я подозира. Наскоро гръмна петролопровод в Полша, „Северен поток“ бе взривен. Някой може ли да каже къде точно минава границата на войната днес? Формално дори Русия и Украйна не са в състояние на война“, смята българският евродепутат.

Иво Христов каза още, че не се стреми да плаши хората: „Други се опитват да ги хипнотизират, че изпращането на оръжия в Украйна е безопасно за България. А то не е. Всяка стъпка в посока към войната, всяка следваща декларация, всяка разюздана реторика, всяка доставка на оръжие увеличава риска България да се превърне в цел.“

По думите му, днес наблюдаваме с угнетение мобилизацията в Русия: „Не е приятно да виждаш как млади хора отиват на война. Утре това може да ни споходи тук. Когато комендантските почукат на вратата за сина на някое семейство, това семейство вероятно ще си спомни кой е веел войнствени байраци, но ще е късно. А синовете на въпросните войнолюбци вече ще са далеч от България. Те и сега са далеч.”

Според Иво Христов е необходимо благоразумие.

„Това е основният залог в дейността на новия парламент и на потенциалното следващо правителство“, смята той.

На въпроса дали в един момент няма да се окаже, че президентът Радев разполага с твърде много власт за твърде дълго време, ако не бъде съставен кабинет, Иво Христов отговори: „И да иска, президентът не може да върне властта на парламента, защото няма кой да я вземе. Той изпълнява конституционната си роля.“

По думите му, през годините е сторено много, за да бъде изграден погрешен образ на Румен Радев като човек, който желае властта и има апетит към нея: „Като негов близък съратник от самото начало смея да кажа, че това е липсващият му порок. Има пороци, които всяка професия предполага. Политикът трябва да се стреми към властта. За съжаление, това не е присъщо за президента Радев. Той носи това тежко бреме по силата на обстоятелствата.“

„Ако президентът беше изкушен от идеята да се занимава с партийно строителство, щеше да го е сторил с всичките възможности, които имаше през своя първи мандат, когато имаше много предсрочни избори“, категоричен бе Иво Христов.

По отношение на казаното от Кирил Петков, че преходът е започнал отначало с избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание, Христов коментира: „Премиерът Петков има проблеми с граматиката, а се пробва с метафориката. Това е далеч над неговите възможности, метафората е съвършено неуместна. България е на друг етап от своето развитие. Преходът, за добро или зло, няма как да започне отначало.

Българският преход е сумата от всички грешки, които могат да се направят, при преминаване от едно обществено устройство към друго. Образно казано, българският влак е сбъркал коловозите на множество последователни гари и е много далеч от мястото, на което е трябвало да ни изведе. Затова и се вкопчваме в тази декларативност – че сме членове на ЕС и НАТО. Това е добре, но ние сме безпомощен член на НАТО, със слаби собствени отбранителни възможности. Ние сме и най-изоставащият член на ЕС. Това е горчивата истина. България е свиваща се демографски страна с ерозиращи институции.“

„Мнението ми винаги е било, че трябва да вървим към президентска република“, заяви още Иво Христов.

„Някои лидери призовават да бъде укрепена парламентарната република. Как си го представят? Да бъде изковано още по-голямо бюро, което да побере всичките зам.-председатели на НС? Трябва да вървим към конституционна реформа.

Даването на изборен бонус на победителя на изборите би означавало, че при 30% гласували и фаворит, спечелил вота с 25%, се дават големи правомощия на партия с много ниска легитимност.“

По думите на Христов световният опит, опитът на Франция от 50-те години показва, че трябва да търсим президентска република.

„На следващите избори има два варианта – да се появи нов спасител, но той трудно ще набере скорост за краткото време, или да възпроизведем сегашното статукво, плюс-минус още един-двама зам.-председатели на парламента. На мястото на г-н Рашидов – някой друг доайен, който да прикрива общата безпътица зад гърба си.

Защитавам тезата, че България трябва да бъде президентска република, много преди да вляза в политиката, в пресата. Не говоря от името на президента, а от свое собствено.“

Според Христов идеята на Слави Трифонов за референдум за президентска република е била начин да се дискредитира тази перспектива, като бъде лансирана от една залязваща партия.

„При сегашната политическа апатия тази идея звучи безперспективно. Не виждам, обаче, друг конституционен изход от създалата се ситуация. Кризата на българския конституционен модел е очевидна“, каза още евродепутатът.

Според него издигането на кандидатурата на Вежди Рашидов от страна на БСП е бонус „унижение“ след каскада от изборни катастрофи.

„Поведението на Нидерландия по отношение на приемането на България и Румъния в Шенген може да бъде обяснено с икономически егоизъм – заради пристанището в Ротердам, което е вход за много стоки в Европа. Нидерландия не желае да сподели тази роля с други възможни входове – България, Румъния. Това е сериозната причина, всичко друго са предлози, каквито винаги могат да бъдат намерени“, смята Иво Христов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бля,бля

    55 21 Отговор
    Стига бе! Само си представете всички предишни президенти и България президентска република? Неее,благодаря.

    Коментиран от #47

  • 2 диктатор

    20 29 Отговор
    И искам бацко да ми е президонта!
  • 3 Я не се

    49 15 Отговор
    шегувай , не е време за майтапи , другарю !
  • 4 Анджело

    28 39 Отговор
    От кога говоря за Президентска Република и шут на ДПС - антибългарско движение. За втори път двама професори да сме на едно мнение.
  • 5 Радее

    46 14 Отговор
    Направо да си изберем Путин.

    Коментиран от #11

  • 6 Плевнелията

    6 33 Отговор
    Президентска република начело с мен !
  • 7 А ела бой бии ме

    12 7 Отговор
    Искате ли ???
  • 8 Да бе да

    43 19 Отговор
    Този кариерист ми е много симпатичен!
    Ако не стане с президентска реСпублика , отиваме на монархия , и след това на хаганат 😁
    Кариериста избяга даже от резидента, просто забравил да му каже че отива на 16 000 евро заплата 😁🤩
    Кажете ни още за този плъх, моля ви😁
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    36 12 Отговор
    Много сте ми смешни.окичват се с бради,мустаци ,финтифлюшки само и само да придадете някаква искрица интелигентност от мутрите си....Как да си скрие ,този умник ушите......тези клепнали уши ,говорят толкова,че брадата и другите му атрибути бледнеят!
  • 10 оня с коня

    35 21 Отговор
    Кучето на Радев иска да се отблагодари на Господаря си че лапа Дългосрочно тлъста Еврозаплата,предлагайки му да властва над Цяла България.Ами О.К. нека бъде "Президентска република",но с Президент БОРИСОВ,и всякакви други варианти са НЕДОПУСТИМИ!

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 плюс минус

    18 12 Отговор
    Силното ми вътрешно убеждение е,
    че малката по население и по икономика България трябва да е неутрална във военно отношение.
    И ако това, дай Боже се случи, ще започнем да се издигаме от дъното, в което сега сме затънали.
    Но дали това ще стане, при положение че толкова много надъхани за оръжие генерали има в политиката
    и в управлението на държавата, не знам.

    Коментиран от #32

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Демократ

    40 9 Отговор
    Да си дойдем на думата.Целта на този изкуствено създаден политически хаос е била да се въведе официално диктатура.Президентска република в демократичния смисъл е невъзможен в България. Такива са САЩ И ФРАНЦИЯ, с вековни демократични парламенти и общества.Парламенти,които контролират президента.Тук искат обратното-президент,който да контролира Парламента, и правителството,което се нарича диктатура.Мафията иска това,затова говорителят и чалгаря Слави много му се даде думата по въпроса.Имат добър учител Путин,пък говорят да няма война?????
  • 15 става

    19 8 Отговор
    Путин l и последен е на висока почит сред бгпутлерастията.
  • 16 Ако

    27 11 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Ако целта е тази,простащината и беззаконието да процъфтява,никога България няма да се оправи.Охранителят на Живков, простакът пожарникар президент,по-страшно падение и позор няма.

    Коментиран от #28

  • 17 Човек

    17 8 Отговор
    Аз имам решение на политическата криза. Забраняват се политическите партии и предизборната агитация под всякаква форма. Избират се само личности, като предизборно се провеждат дебати между тях, които са отворени за публиката и се излъчват по телевизията. Така се елиминира имагинерния субект партия, който вкарва в парламента всякакви подкупни анонимници, които не носят никаква отговорност под нейния чадър. Влизат само личности, познати на хората, които са се доказали с имиджа и биографията си и са спечелили избирателите на дебатите, а не като са изсипали луди пари за кампания. Много е просто, но онези престъпници в парламента никога няма да го гласуват, защото сами няма да си разрушат схемата.
  • 18 Просто човек

    37 10 Отговор
    Това с пРезидентската република го забравете... Никога!!!
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    27 8 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е ........ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА....... А ТАКИВА БИВШИ НАЧАЛНИЦИ НА КАБИНЕТИ НА ....... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП МОЖЕ САМО ДА МЕЧТАЯТ ЗА ....... ФАШИСТКА ДИКТАТУРА ....... И ПЪТЯ Е ...... ВАГЗАЛ МАЦКВА ! ! ! !
  • 20 о ооо

    30 6 Отговор
    Този клепар, кой го прати там???!!!
  • 21 ТаУмВзе

    8 16 Отговор
    Тоя как си представя козяк да се откаже от Слугинажа си в президентска република. Приключили сме вече и тва е.
  • 22 Как

    17 10 Отговор
    Президентска република може,но не и с онзи шашкънин президента ни в момента. Ако се премине към такава веднага нови избори!
  • 23 123

    34 10 Отговор
    Чорапа мечтае за през. република отдавна.Мутрафончето ще си командва сатрапа и готово.Затова славчо чалгаря,копейкин,янев са в политикта- всяване на хаус,създаване проблеми, и полит. нестабилност.
  • 24 един

    22 6 Отговор
    A бе най-добре върнете царя дето първом го изгонихте,та после го върнахте и го направихте министър-председател,та колко му е сега да го направите отново пак цар!Алчни смешници за власт и пари!
  • 25 Кир Ливанчо

    30 10 Отговор
    Президентска република с политик, като Радев, няма да е нищо различно. Той е главният виновник за кризата, в която влязохме. И всички помним как падна на коленце пред Путин и техния Патриарх от службите и призна, че Кирил и Методий били македонци, а азбуката ни е македонска.
    Запъстничеството за Грипен, където имаше финансов интерес, като консултант... Слаб политик и личност
  • 26 Хахаха

    30 7 Отговор
    За да назначите Кремълски пошлушник ?
    Хайде няма нужда !
  • 27 Ъхъъъ

    14 13 Отговор
    Малограмотника от Банкя иска да стане президент, защото и аме отив в затвора заедно с останалите грабители. Това е целта на тази дестабилизация !
  • 28 оня с коня

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ако":

    Естествено в Демократична БГ имаш право на мнение,но то е без значение защото Съмишлениците ти са с недостатъчен брой.Колкото до Напъните ти да оправиш България- за 30г. "Който трябва" се е оправил а който не е ,той НИКОГА няма да се оправи.

    Коментиран от #63

  • 29 Баламурници

    19 4 Отговор
    Бившият съветник на президента прокарва идеята за президентска република!
    Това трябваше да е заглавието на статията!
    Искате цялата власт в държавата да се концентрира в ръцете на един човек!?
    Решението не е в избори до дупка или президентска република, а в будно и отговорно гражданско съзнание!
    Упражнявайки правото си на глас и бъдейки конструктивно критични към тези които сме избрали е решението!
    Ще станем президенстка република и ще се появи спасителя ни, така ли? Бойко, Иван, Симеон не бяха ли също такива...? Промени ли се нещо? Не особенно, зашото ги избрахме и чакахме да ни "оправят". Е, оправиха ни!

    Коментиран от #41

  • 30 един

    15 3 Отговор
    Спрете да крадете и да правите каквото си поискате в държавата и криза няма да има!Или си мислиш, че ние сме слепи и не виждаме какво вършите!Слепи сме как сте завладели медии,теливизии и т.н.,слепи сме как си отглеждате Слави Трифоноци,Стефан Яневци,Коста Копейковци и като назрее момента ги активирате,слепи сме как чрез т.н. служебно правителство/ваша приумица/,блокирате назряващи промени и връщате всичко на изходни позиции,след което крадете пари от бюджета,с които купувате продажни елементи като непросветените роми,активирате цялата администрация и "печелите" изборите!Рано или късно на тия подлости които вършите ще им дойде края!С крадене,никой не е забогатял трайно,един ден всичко се връща с "лихвите"!
  • 31 дс демокрация

    14 3 Отговор
    ние номенклатурчиците от татово време,мутрите и новобогаташите на дс статуквото ще се радваме на това!
  • 32 Луди

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "плюс минус":

    Ти не си много в ред... Точно щото сме една пропаднала, мижава държава с корупция и бедност на всяко ниво, няма как да си неутрален... Те големи икономики като Германия и Франция са зависими от Китай, Русия и САЩ... А ние нямаме един самолет и с какво ще пазиш този неутралитет?
  • 33 Иван

    4 13 Отговор
    България е силна когато е била монархия, да направим Бойко Борисов Цар на Българите.

    Коментиран от #34, #35, #44

  • 34 един

    10 6 Отговор

    До коментар #33 от "Иван":

    Бойко Борисов може да бъде цар само на затворниците!
  • 35 хи хи

    9 8 Отговор

    До коментар #33 от "Иван":

    боко,царя на крадците-цар на българите!
  • 36 псф

    9 3 Отговор
    Изхода от сега създадената ситуация е, Мажоритарен вот с бюлетини!

    Коментиран от #43, #45

  • 37 Фори

    13 5 Отговор
    „Не бива да се заблуждаваме - евроатлантизмът е благовидното име на войната в днешните условия в България. Войната през 2022 г. не започва с манифест"
    И този е евро депутат!Взима 15 000 евро заплата и не знае за какво е там.
  • 38 Сийка

    9 1 Отговор
    Я се разкарай .....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бамбука

    8 2 Отговор
    Да сравняваш Ротердам с Варна, Бургас или Констанца е все едно да сравняваш БМВ с Транбант. Или географията му куца на този човек, или тотално е сбъркан с критериите за приемане на държави в Шенген. Да беше поне намекнал за корупцията, но явно лицемерието не му позволява да бъде поне малко искрен.
  • 41 Българските турци

    5 5 Отговор

    До коментар #29 от "Баламурници":

    Кажете ей "Немили - Недраги" БЪЛГАРИ ...променихте ли се с нещо ?!... Вие сте чеда на " ЛАМЯТА НА ФИЛО-ФОБСТВОТО" и докато сте такива вечно ще Ви оправят !! !
  • 42 ха ха ха

    9 1 Отговор
    Не, мерси!
  • 43 тиририрам

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "псф":

    Нещо по-сладко не искаш ли?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 един

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "псф":

    Сегашните преференции какво са,не са ли мажоритарен вот?Че и хартиени бюлетини!Еми, кажи направо да махаме изборите,да връщаме БКП и член 1 и да спрем да си играем на избори,само си губим времето!Само че този път има Терминал 2,вие комунистите ще си управлявате и няма да има кой да ви работи,и ромите се изнизаха и чистачките на тоалетни ще изчезнат,сами ще си чистите тоалетните,и кьорав афганистанец няма да дойде в България!
  • 46 Не ни правете на идиоти,

    6 4 Отговор
    войната я започнаха руснаците, защото олигархическият им капитализъм не върви, за да си запазят властта и нечестно спечелените през 90-те години активи. Банкстерите са по-милостиви. Те при проблем с капитализма ни оключват по къщите.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Говори БКП/ДБ/БСП/Моска

    5 6 Отговор
    Само, ако се окаже вярна квалификацията на Христов за българите-"80% дебели", може у нас да има президентска република. Мераците на Радев да има еднолична, цялата власт в България, са известни. Той затова инсталира ПП във властта, за да счупят държавата и летецът да се въздигне над руините й, като спасител, а "дебилите", да изгласуват президенслтска рулепублика, с подправен по традиция, машинен вот. Това ще е гавра с българската история, с градения, с десетилетия парламентаризма у нас и политически традиции. Радев погази и конституцията. По-скоро ще бъде импийчман за това. Историята ще го осъди.
  • 49 дгдхш

    5 6 Отговор
    Иска ви се. Мафията иска президентска и да си сложи някой като баце.
  • 50 Сталин

    3 4 Отговор
    Трябва Да стане Призизидентска Републиката България
  • 51 Киро

    10 3 Отговор
    Мръсен гаден русофил превърнаха президенството в бащиния никога по гадни хора не е имало в президенството от сегашните боклуци
  • 52 Казуар

    5 1 Отговор
    Прекрасно другарю Христов, президентска република в България и президентът да се сдуши с император Путин.
  • 53 !!!?

    11 0 Отговор
    Президентска република - дългата ръка на Кремъл !!!?

  • 54 ГЛУПОСТИ ! КОЙ ще този със сърцето ?

    1 0 Отговор
    На ДАНКО ? Ж. Желев , Г. Първанов, П.Стоянов, Плевнелиев или Радев ? Та всичките са КУХИ ЛЕЙКИ ! Нито Идеология, нито Философия, нито Национолна Идеология , Стратегия, Икономика и СОЦИОЛОГИЯ ! У нас се избира не по АКЪЛА , а по РАЗМЕРА - какъв го вади , че да НЪ УПРАИ ! И туй то !
  • 55 Иво , ако си беше мълчал, щеше за

    3 1 Отговор
    УМЕН да минеш !
  • 56 Първанов , Станишев, Бойко, Митов !

    1 1 Отговор
    Ритнаха ГАЗОВИЯТ поток от нас на ТУРЦИЯ ! И днес стоим нагъзени ! Президентска държава - означава ДИКТАТУРА и АВТОРИТАРИЗЪМ ! Ами нали Т. Живков за това го ОСЪДИХА на ДОЖИВОТНА !
  • 57 2967

    2 0 Отговор
    Всичко мога да приема като мнение на някой човек - иска президентска република, има право да иска; смята за партиите каквото смята, има право; но да каже че Нидерландия ни завиждала заради пристанищата!!!! OMFG Ха ха ха. Добре че има честни хора от Нидерландия да кажат истината. Какъв Шенген, какви 5 лева? Не сме за там! Корумпирана и бедна държава. Ще ни приемат заради интересите на схемаджии от ЕС, които по-лесно да си въртят тъмните афери.
  • 58 НАРОДНА ВЛАСТ !

    1 1 Отговор
    И партия " ШМАЙЗЕР " - проблемите са ОГРОМНИ , СТРАШНИ и ДЪЛБОКИ и всяко губене на време е ФАТАЛНО ! Европа - Германия са в АГОНИЯ , КОЛАПС и РАЗРУХА , в навечерие на Гражданска ВОЙНА . А това води и към война между СЪСЕДИ ! Щом старите родители ИЗМЛЪТ - братя и сестри за грабез , ще се ИЗЯДЪТ ! Нужно ли е да ти го описвам. Всичко е ЕДНАКВО и се повтаря !
  • 59 За какво жевите квичат, когато се появи

    1 1 Отговор
    Бойко и Радев ?! За АКЪЛА им или зааради ГОРЕЩОТО ЛИБИДО ?!
  • 60 За какво жеНите квичат, когато се появи

    1 1 Отговор
    Бойко и Радев ?! За АКЪЛА им или зааради ГОРЕЩОТО ЛИБИДО ?!
  • 61 НАРОДА е страшно ОПРОСТЯЛ

    3 0 Отговор
    И с него си играят като с КОТЕНЦЕ и с фалшива мишка !
  • 62 Щем - нещем сама чрез партия " ШМАЙЗЕР"

    1 1 Отговор
    Ще се РАЗБЕРЕМ ! И хубава , лоша но НАРОДНА ВЛАСТ !
  • 63 Демократ

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "оня с коня":

    Искаш да кажеш,че искаш диктатура?Всеки има право на мнение и щом мислиш,че повечето българи искат диктатура ,мисля че имате възможност да заминете при диктатора Путин ,за да бъдете щастливи, но нямате право да обричате България.Само така ще разберем кой харесва диктатура.
  • 64 Абе

    1 2 Отговор
    Аз искам пряка демокрация или Орбан.
  • 65 Нло

    1 2 Отговор
    Аз съм за...иначе няма как мафиотските партии да изчезнат...много партии слаба държава...и няма да храним 240 търтея,които произвеждат само мисловни вируси и разделят хората...за 33г.да се е променило нещо в полза на народа...нищо...крадът и после казват дръжте крадеца
  • 66 Анонимен

    4 1 Отговор
    И коя светла и преблагородна личност ще сложим за президент?Аз не виждам такава(щото другаря Радев е много далече от това).
  • 67 Макс

    3 1 Отговор
    Радев говори чрез бившия си съветник. Президентска република е лош вариант за България. До диктатура пътят е само една крачка.
  • 68 Ники

    1 1 Отговор
    Егати смешника. Ами нали президентската република е същото нещо като парламентарната. Разликата е че имаш президент вместо премиер който прави кабинет и т.н. Пък и виждаме до къде води и това напоследък
  • 69 Няма да върнете комунизма!

    1 0 Отговор
    А ако народът реши Борисов да е президент на президентска република, ко праите комундета?! Пак ли ще върнете парламента или да?!😂😂😂
  • 70 Сър Пичук

    2 2 Отговор
    Как може такива недоразумения и пропутински пионки да ни предстаавляват в Европарламента и да взимат десетки хиляди евро заплата всеки месец?!?!?
    Путин трябва да бъде спрян с цената на всичко и колкото по-голяма помощ се оказва на Украайна, толкова по-лесно и бързо ще стане това. "Неутралитетът" е всъщност съучастие с Путин. Русия ни е обявила за враг и е във фактическа хибридна война с нас независимо дали помагаме на Украйна или не, така, че стига с тези мантри. Всичко е в името на това, да се остави Путин да се разправи с Украйна, да я разруши и завладее и после да тръгне към Европа.
  • 71 Нашият път е с КРЕМЪЛ !

    0 2 Отговор
    Иначе ще пикаем ГАЗ !
  • 72 Президентска

    2 0 Отговор
    От путинов тип, тъй ли
  • 73 БгТопИдиот

    0 0 Отговор
    Президентска република начело с примерно Кир или Плю ?
    Не, благодарим !!!

    Май най-добре с директиви от новио брадър.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове