Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Октомври, 2022 08:40 6 068 249

Проф. Ева Соколова: Путин не спи и за българските русофили пари винаги има

  • ева соколова-
  • книга-
  • путин

Тя представи книгата си „Руската намеса в съдбините на България”

Проф. Ева Соколова: Путин не спи и за българските русофили пари винаги има - 1
Снимка: БГНЕС

Русия винаги се е месила във вътрешната ни политика. По време на Третото българско царство от всички 62 правителства само това на Стефан Стамболов е провеждало независима политика, каза проф. Ева Соколова. Тя представи книгата си „Руската намеса в съдбините на България” уточнява БГНЕС.

Книгата разглежда събитията не само по време на Третото българско царство, но и по време на Народна република България, така че в нея се обхваща един период от 100-150 години, от Руско-турската освободителна война до наши дни.

Още новини от Украйна

„Интересното е, че почти няма правителство, в чиято работа Русия да не се е месила по някакъв начин. Русия се е намесвала във всичко брутално. Нейната намеса започва още преди създаването на държавата по време на Екзархията. Един спор между граф Игнатиев и маркиз Солсбъри, който предопределя, че ако България се освободи, тя няма да бъде цяла, а ще има някакво Княжество. След това Цариградската конференция, Освободителната война, Берлинският конгрес, Съединението, абдикацията на княз Батенберг не е имало момент, в който да не сме имали тежка намеса”, каза проф. Соколова.

През 45-те години социалистическо управление хората са живели в терор, страх, недоимък и в едно страшно влияние на Русия.

„Процесите и концлагерите, и програмата в училищата, всичко е било под диктовката на Русия. За съжаление, сега всичко това е забравено, сякаш българите не се вълнуват от истинската история, а се вълнуват от тази, в която се въплъщават някакви неистини. Тези неистини и интерпретации толкова силно са повлияли на нашия народ, че е днес имаме русофили”, подчерта още общественикът и допълни, че Русия винаги се е борила срещу нашия интерес, давайки за пример Сръбско-българската война, Балканската война, Междусъюзническата война.

Проф. Соколова отбеляза със съжаление, че нейното поколение се е провалило в задачата да спре руското влияние в България. Нейната надежда е в младите хора, на които посвещава и своята книга. Те трябва да противодействат срещу митовете в публичното пространство, че Русия е „наша опора“.

„БСП падна на пето място, но се появиха нови русофилски партии, на които трябва да се противодейства. Руският народ е беден, но Путин не спи и за българските русофили пари винаги има. Това е много опасно”, заяви тя.

Проф. Соколова е съпруга на Йордан Соколов, председател на НС. На въпрос как ще коментира безпрецедентната ситуация в парламента и невъзможността да се избере председател, тя отговори, че депутатите не са българи, които се интересуват от историята и съдбата на България.

„Цял ден стоях пред телевизора, изпитвах и гняв, и срам, и мъка. Депутатите не мислят! Това, което се случи беше грях, последните няколко парламента са някакъв ужас”, заключи проф. Ева Соколова.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    219 57 Отговор
    Ние сме нация от професори, тази от кой архив я изкарахте

    Коментиран от #34, #90, #189

  • 2 Верно ли

    192 46 Отговор
    Пффффф, абе няма ли вече някой да иска доказателства за тези пари, бе! Само слушаме, че Путин не спи - направо сън не го хваща да мисли на кой да раздава пари!

    Коментиран от #138, #145, #213, #238

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дрън дрън

    195 48 Отговор
    Ама, оуу. 33 години сме в сащофилия и ставаме все по зле.

    Коментиран от #17, #36

  • 5 сирене

    157 34 Отговор
    Лелчето си живее в 60те, няма проблем.

    Коментиран от #9

  • 6 ПО ЗАПОВЕД ОТ ЗАПАД

    150 37 Отговор
    МАЙ НАЙ ОТЯВЛЕНИТЕ РУСОФОБИ НАЙ ЛЕСНО СТАВАТ ПРОФЕСОРИ , А ДАЛИ Е БИЛО ТАКА ....ИСТОРИЧЕСКИ.........КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ,ВАЖНО Е ДА СЕ "НАУЧИМ НАСИЛА ДА ......МРАЗИМ РУСИТЕ !!!!

    Коментиран от #13

  • 7 Някой

    174 39 Отговор
    Тая пък коя е?
    Аз започнах да подкрепям Русия в следствие на идиотската политика на ЕС и САЩ. Никой пари не ми е давал. Не ми дава и сега. И не искам, щото си имам съвест и морал. Е, знам че тази и другите й подобни не знаят значението на тези думи...

    Коментиран от #67, #204, #233, #241

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 джаба

    73 28 Отговор

    До коментар #5 от "сирене":

    бих казъл - живите мощи
  • 10 Ха Ха

    93 26 Отговор
    Блатна фея !
  • 11 ТаУмВзе

    142 28 Отговор
    Нафталина се е набутал на соросоидната Хранилка! Иначе си е била член на БКП без проблем.

    Коментиран от #41

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 007

    42 87 Отговор

    До коментар #6 от "ПО ЗАПОВЕД ОТ ЗАПАД":

    Важното е да почетете малко а после и да помислите малко. Защото България трябва да ви е по важна от рассия.

    Коментиран от #32, #108

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Попитайте

    89 27 Отговор
    Тази госпожа, какво знае за Берлинския конгрес! По всяка верятност,нищо!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 РЕАЛИСТ

    127 30 Отговор
    Не знам, как Путин плаща за влияние в България, но само на първа страница на Факти в момента има 7 статии против Русия. Някой изглежда е развързал кесията и се старае много да изхвърли от сърцата ни братския руски народ. Много бяха м се виждат 70 процента русофили. Затова дават думата на такива бабички, станали професори, кой знае с каква дисертация навремето и какви публикации с възхвала на Русия. Никой не би си купил да чете глупавата ѝ книга, ама някоя организация е платила за отпечатването.
  • 21 Минувач

    121 24 Отговор
    А сега чакаме и книгата: Американската намеса в съдбините на България през последните 30 години. Много ми е интересно, как всички уж някакви политици и списвачи, се правят на слепи и глухи за западната намеса в нашата политика. Ясно е, че има руско влияние, не споря, но през последните 30 години, западното влияние е основното, а за него не се говори. Него сякаш го няма, важното е само руското, за всяко дори малко съмнение за руско влияние веднага е по медиите, а за американското - нито дума, сякаш те не се месят, ххахаха, такъв диктат, като американския е имало само преди десетилетия от страна на СССР. Чакаме книгата за него!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 живеем в малоумни времена

    74 19 Отговор
    А за нас , просто силно не одобряващите американската политика няма ли нещо , да позаблажим малко , не сме чак русофили де , ама ни Путин , ни Байдън ни залебват и отслабнахме чувствителн на килограми . То руското влияние и вмешателство са лоши , ама на теб защо ти харесват примерно американските такива , парички ли от там падат , що ли ? Много сте ми противни това глашатаите на американското влияние , от там най-вече ми идат нещата .
  • 25 Някой

    80 21 Отговор
    Понеже излязоха доказателства как чрез разни НПО-та се опитват да манипулират общественото мнение в полза на "колективния запад" се пускат и подобни "статии". Дайте даказателства, ама не манипулирани, че се плаща на хора да пишат в полза Русия и нейните цели в СВО. Както каза тук един коментиращ. Скачал съм с призива "Кой не скача е червен", но когато прозрях лицемерието на така нареченото демократично общество станах русофил. И бих препоръчал да потърсите и прочетете мнението на Георги Марков след като е поработил зад "Желязната завеса".
  • 26 От къде ги изкопавате

    85 19 Отговор
    Тези вампири? Всеки ден - нови! И млади и дърти, но все “пофесори” и “доценти”. Тия титли, в детската градина ли ги дават? И мерило за тъпота и покорство ли са?
  • 27 А50

    62 20 Отговор
    Дърта фашисткa
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Браво

    27 86 Отговор
    Много точно казано от Соколова. Браво. Някои тролчета много ще ги заболи.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 уaйтнoйз

    41 13 Отговор
    се професори и друга паплач генаралска се изказват.. они в капитализма сами си изработиха всчичкооооо. с тия две ръце без да ги проверат до девето колено :)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 факт

    87 21 Отговор
    Прочетох дотук: "През 45-те години социалистическо управление хората са живели в терор, страх, недоимък и в едно страшно влияние на Русия." и по-нататък нямаше смисъл. Професор Соколова, вдовица на ренегата Йордан Соколов, по-изнестен като Момата, да си гледа химията и да не се занимава с история и политически анализи. Питайте я къде е защитила кандидатската си дисертация и как така една бедна видинска девойка става учен по времето на лошия социализъм. Я сега да стане бедно момиче от обезлюдения Видин професор. Омерзително е да четеш такова изкривяване на фактите и то от хора на възраст, в която би трябвало да са помъдрели, но вместо това са превъртели.
  • 36 Рошко

    25 13 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън дрън":

    Дааа ама те винаги са си добре. Не може на всички да е добре под 3000 кубика кола я няма за кола краварина
  • 37 Брюнеткофил

    50 9 Отговор
    Щото НПО -тата и фондациите с по един двама човека, които ходят по всички телевизии да дават акъли, работят на доброволни начала.
  • 38 без да съм чак професор

    68 17 Отговор
    Житейските ми наблюдения са , че докато имаше открито руско влияние , наречено сфера на влияние , руснаците си плащаха за това на цялото ни общество , сиреч помагаха , даваха на държавата ни това , което можеха , най-вече и позволяваха да се развива , стопански , индустриално , докато официалното американско влияние се отличава с разграбването и икономическата разруха на страната ни , за сметка на целево финансиране на определени кръгове , осъществяващи това влияние .
  • 39 Поредната лъжа

    63 21 Отговор
    45г живеехме много добре.А сега как живеем професорке

    Коментиран от #44

  • 40 Един от многото

    59 15 Отговор
    Помня го Данчо Сокола. Лява или дясна ръка на Костов. Предатели. А и как има съпруга. Той не беше ли преплувал реката

    Коментиран от #45

  • 41 емигрант

    16 50 Отговор

    До коментар #11 от "ТаУмВзе":

    Ако е била член на БКП е била задължена лемуре, не е била по собствено желание, но ти тогава не си бил и в ничии топки !

    Коментиран от #97

  • 42 Кукумявката

    36 16 Отговор
    Дъртолана от къде я изкопахте? Ходещи те некро. Лози да си кютат вкъщи.
  • 43 Русофил

    58 19 Отговор
    Русия винаги се е намесвала в България но винаги е било в нейна полза това не трябва да се забрави и нека се знае че истинските русофили го правят от сърце и не за пари както е направила авторката преиначила толкова много исторически факти
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 уaйтнoйз

    26 7 Отговор

    До коментар #40 от "Един от многото":

    не е плувал. минасамо на другия тротоар
  • 46 гого

    31 12 Отговор
    този нафталин от БКП от къде го извадихте бе
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ева Соколова??? Подарявай на приятели

    54 14 Отговор
    книгата си!! Няма шанс някой да си купи такъв"Евроатлантически шедьовър" Защото никой не го интересува!!!! Интересува се Народа, кога ще има Правосъдие в тази държава, и кога Мутрите крадци от Прехода ще бъдат Осъдени за грабеж!! А ти си пиши и "ода, на баба си за Хурката" както е казал Ботев за подобните на теб!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Циник

    43 10 Отговор
    Този динозавър, жадуваш за връщането на Цанков и подобни, откъде го изкопахте. Соколов не беше ли оня пишман демократ с лакираните нокти, и той ли има жена? Я стига майтапи...
  • 53 Да обаче

    41 11 Отговор
    Русия за България, само факти:
    От 6 юни 1466 г. Рилският манастир е под покровителството на Московските князе. Така се осигурява неговото оцеляване като православен и книжовен център по време на робството;
  • 54 Още

    47 9 Отговор
    Между 16-ти и 19-ти век всички български богослужебни книги, библии, евангелия и требници са печатани и доставяни безплатно от Русия във всички български църкви и манастири. Така се спасява българската национална и верска идентичност;
  • 55 Някоя си

    33 13 Отговор
    Не и се сърдете.... С възрастта човек си откача....деменцията си казва думата....😉
  • 56 И Байдън не спи

    44 10 Отговор
    И СОРОС не спи , иа парите за АМЕРИКАНОФИЛИТЕ са десетки пъти в повече вече 33 г и НИЩО добро . От ДЕВЕТ милиона вече сме ШЕСТ .
  • 57 Байдън провлачи крак

    40 13 Отговор
    и започнаха да изпълзяват като зомбита някакви сто годишни същества,пропити от злоба заради влиянието на времето над тях и желаещи да нанесат колкото се може повече злини на хората след тях!
  • 58 Освен това

    43 9 Отговор
    1877-1878 г. – Русия освобождава България от турско робство с цената на десетки хиляди убити руски войници и офицери;
  • 59 Иванчо

    36 11 Отговор
    Жалко, че Русия се намеси във вътрешните работи на България и ни спаси от Турско иго.🙂
  • 60 Бай Митко

    40 14 Отговор
    Боже, боже! 99-годишна изцъклена мумия ще прави изводи и ще дава заключения с прекрасната си деменционна памет.
    Важното е да се плюе срещу Русия и Путин.
    Падение.
  • 61 Нека се знае

    33 9 Отговор
    1878-1885 г. -Русия възстановява българската държавност, администрация, съдилища и армия;
  • 62 Гошо

    40 12 Отговор
    До колкото помня, до преди 1989, че дори и няколко години след това, почти всичко което се произвеждаше в България (а то беше много и разнообразно) отиваше към Русия. Имаше работа за всички. Не сме забогатели обикновенните работници, но не съм се чудил как да си платя тока и парното. Да, нямаше 20 вида кисело мляко и 30 марки салами, нямаше Технополис да си купиш когато искаш цветен тв, но не сме живеели зле за времето си. И надявам се никой не си мисли, че и другите велики държави не упражняват натиск, и преди и сега.

    Коментиран от #71, #100, #156

  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 3 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 64 оня

    33 10 Отговор
    За това пък сега се меси херомусаката и сме цъфнали и вързали вече 30г.:)) Честито еурожендъри:))
  • 65 Освен това

    27 6 Отговор
    1885 г. След Съединението на България, Русия се отказва от своите парични вземания от Османската империя, срещу отказ от финансови претенции от страна на султана към България;
  • 66 Стефан

    26 7 Отговор
    Поредният евроатлантик захвърлил по пътя потурите си.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Нека припомним

    33 8 Отговор
    1908 г. След обявяването на независимостта на България, Русия плаща от името на България 80 милиона златни франка, тогава равни на 674 тона злато като компенсация на Османската империя. България трябва да върне тези пари чрез дългосрочен заем за 75 години. Не плащаме нито стотинка!;

    Коментиран от #199

  • 69 Ева Соколова Съпруга на Йордан Соколов

    42 8 Отговор
    адвокат, СДС Продажник!!! Този орел с орис е наследила голямата пенсия на съпругаси, този Орел е към 90г!!Защитавала е разни титли в бившия ССРР, сега Плюе!! Някаква химичка е по образование!!

    Коментиран от #82

  • 70 А пък

    28 7 Отговор
    11 ноември 1946 г, на Парижката мирна конференция, външният министър на СССР Вячеслав Молотов официално гарантира териториалната цялост на България и драстично намалява исканите парични репарации. В този ден Молотов заявява: „Българи, бъдете спокойни, вашите граници ще останат непокътнати!“;

    Коментиран от #212

  • 71 Русофоб Антисемит

    11 30 Отговор

    До коментар #62 от "Гошо":

    Как само лъжеш. Почти ти повярвах. Соца беше рая на мързеливците. Всички червени сте такива.

    Коментиран от #85

  • 72 Сталин

    24 9 Отговор
    Месеци по-късно Сталин не разрешава разпарчосването на България между Турция, Гърция и Югославия;
    Той също дорка ходатайства за спиране на американските бомбардировки над България

    Коментиран от #105

  • 73 От нета

    23 2 Отговор
    Проф. д-р инж. Ева Илиева Димитрова – Лазарова – Соколова е родена на 9 септември 1933 г. в Благоевград, но част от детските и младежките ѝ години са свързани с Видин. Вероятно е учила завършила средното си образование във Видинската гимназия. След завършване на висшето си образование в Софийския университет, специалност „Химия“ става преподавател в катедра „Физико-химия“ на Висшия химико-технологичен институт. Специализирала е като Хумболтов стипендиант в Германия. През 1973 г. защитава кандидатската си дисертация в Московския химикотехнологичен институт „Менделеев“. Последователно печели конкурси за доцент и професор.
  • 74 Не е ли вярно

    32 12 Отговор
    18 март 1948 г. в Москва се подписва договор за дружба и сътрудничество между СССР и България. Всъщност става дума за огромна икономическа едностранна помощ на СССР за България. Така само за няколко години България се превръща от изостанала в развита промишлено-аграрна страна. С водещи световни икономически достижения, безплатно и качествено образование и здравеопазване, културен разцвет, спортни рекорди и т.н.

    Коментиран от #133, #150

  • 75 хахаха

    31 7 Отговор
    маразъм в атака...значи от всички български правителства, само на Стамболов било независимо, а останалите били под контрола и диктата на Русия...значи под диктата на Русия България през Първата световна война е против Русия...пак под диктата на Русия България е била на страната на хитлеристка Германия във Втората световна война...
    изобщо не ми се коментира тезата, че българите живеели в "терор, страх и недоимък" през 45-те години НРБ...
    бабата ако е живяла в страх и недоимък, 90% от българите не са...

    Коментиран от #81

  • 76 пешо

    29 6 Отговор
    Жената на Йордан Соколов, взела докторат в Москва, ни разяснява на нас "товарните магарета", как точно стоят нещата. Що не продължава да пише книги за пътешествията си по света. Книги, които някой чел ли ги е?
  • 77 Стоян Александров

    27 11 Отговор
    Абееее професорчето измислено ЩЕ НАПИШЕШ ЛИ КНИГА ЗА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ БРАТЯ РУСИ УМРЕЛИ НЯКОЛКО ПЪТИ ЗА СВОБОДАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ, УМРЕЛИ ЗА ДА ТЕ ИМА ДНЕС И ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ ЗА ДА СЕ СЛАГАШ НА ДЪРТИ ГОДИНИ НА НОВИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ДЕТО ЩЕ ТИ ВЗЕМАТ ПОСЛЕ И ПОСЛЕДНИЯ ЦЕНТ. ТОЛКОВА СИ ЖАЛКА, НО ПО-ЖАЛКОТО Е ЧЕ СИ ПРОФЕСОР. НАПИШИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ЗА РАЗРУХАТА, НАПИШИ ЗА ВЪЗХОДА И НА КОЕ МЯСТО В СВЕТА Е БИЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ КОМУНИЗМА. НАПРАВИ ЕДО ХУБАВО И ВЯРНО СРАВНЕНИЕ. ПРОФЕСОРКА БИЛА, НЕ ЛАКЕЙ, ПОДЛОГА ЕТОТОВА СИ ТИ. ПОМИСЛИ ЗА ДЕЦАТА СИ, ЗА БЪЛГАРИТЕ Е ЯСНО, ЧЕ ТИ Е ВСЕ ТАЯ !!!!

    Коментиран от #209

  • 78 Ето защо

    24 8 Отговор
    Няма друга държава с такова отношение към българите.
    Затова българите винаги са обичали и са разчитали на бай Иван .
    Българите, не туркофили,, гъркофили,, американофилите.
  • 79 Точно тази

    28 5 Отговор
    Що пелмени е изяла на безплатната социалистическа софра. Срам
  • 80 справка

    16 2 Отговор
    Проф. д-р инж. Ева Илиева Димитрова – Лазарова – Соколова е родена на 9 септември 1933 г. в Благоевград, но част от детските и младежките ѝ години са свързани с Видин. Вероятно е учила завършила средното си образование във Видинската гимназия. След завършване на висшето си образование в Софийския университет, специалност „Химия“ става преподавател в катедра „Физико-химия“ на Висшия химико-технологичен институт. Специализирала е като Хумболтов стипендиант в Германия. През 1973 г. защитава кандидатската си дисертация в Московския химикотехнологичен институт „Менделеев“. Последователно печели конкурси за доцент и професор.

    Първият ѝ брак е с проф. Добри Лазаров – специалист и преподавател по неорганична химия. Има втори брак с Йордан Соколов – бивш министър на МВР и председател на 38 – то Народно събрание.
  • 81 пешо

    17 2 Отговор

    До коментар #75 от "хахаха":

    Какъв недоимък? Здраво цоцане и тогава и сега.
  • 82 РЕАЛИСТ

    23 9 Отговор

    До коментар #69 от "Ева Соколова Съпруга на Йордан Соколов":

    Ама защо не я представиха тази особа. Тази е съпруга на Йордан Соколов , министър от СДС. Професор е пи физико-химия, а се бърка в историята. Защитила е дисертация в Москва. В момента е председател на някакво НПО и смучи западни кинти.Председател е на благотворителната организация Граждаски форум „Българка“, учредена през 1998 г.

    Коментиран от #83, #95

  • 83 1111

    24 7 Отговор

    До коментар #82 от "РЕАЛИСТ":

    Всичките са такива - на американската хранилка. "Морални" типове :)))
  • 84 Реалист

    25 8 Отговор
    Всичко е ок мила професорке. Само да ви попитам, вие по времето на кой режим станахте професор? И в този режим не беше ли нужно да се закълнеш във вярност на партията че да получиш правото да станеш дори доцент? А не беше ли нужно да учиш Марксизмо-Ленинизъм и да докажеш че знаеш речите на другаря Тодор Живков? Хубаво е да се казва истината. Но нека бъде цялата. В това число как сте получавали званията си в държавните университети по времето на комунизма!

    Коментиран от #88, #89

  • 85 Само, че

    26 11 Отговор

    До коментар #71 от "Русофоб Антисемит":

    ти голобрад-чо нищо не знаеш за онова прекрасно и спокойно време. Някакво си неопределено недоразумение набор 1999 ще казва колко зле са били българите през времето до 1990 год. Смях. Гъ.з.оли.зци + ду.п.ед.ав.ци!
    Жалки хорица готови за един пробит долар и майките си да продадат.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 незнайко

    24 12 Отговор
    ( През 45-те години социалистическо управление хората са живели в терор, страх, недоимък и в едно страшно влияние на Русия. ) Затова ли преди 1990 година почти всяко семейство имаше покрив а за безплатното образование и всички работеха не се споменава в тази пропагандна статия ??? Сега БЪЛГАРИЯ се стопи с 2 милиона население а циганите са на ПОЧИТ !!! Олигарсите управляват страната и я водят към разруха подтиквани от идеите на ТЪПАТА ДЕМОКРАЦИЯ която не е нищо друго от РАЗВИТ КАПИТАЛИЗЪМ !!!

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Нехиs

    12 18 Отговор

    До коментар #84 от "Реалист":

    Троле, много хора насила ставаха част от БКП, иначе няма как да прогресираш професионално. И това не означава, че са били комунисти наистина. Не, били са с отвращение. За да се разбере това нещо, трябва мозък, който не е в големи количества при троловете.

    Коментиран от #101, #122

  • 90 к-х трол кремълски

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Не от твоя! Ти нямаш такива!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Кандидат професор

    15 7 Отговор
    Проф Ева, щеше ли да има държава наречена България без руско-турската война проведена на наша територия? Как щяхме да се освободим или коя друга държава да ни съдейства? За всичко останало в книгата сигурно си права. За да бъде освободен един завладян и поробен човек, трябва да бъде продаден на НЕ случаен човек, който впоследствие да го освободи.

    Коментиран от #96, #109, #116, #214

  • 93 Морски

    18 8 Отговор
    Аве Факти от къде ги изкарвате тия😂
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Баууууу

    4 8 Отговор

    До коментар #82 от "РЕАЛИСТ":

    Щом не е съпруга на Бриго Аспарухов, значи не от нашите и е враг!!

    Коментиран от #106

  • 96 Нехиs

    8 17 Отговор

    До коментар #92 от "Кандидат професор":

    Това, че са те освободили, не ти дава права 45г да крадеш една държава, да вземеш 32т злато и над 44 000 документа и тя да не е независима. Да нямаш свобода, да ти нареждат всичко и да чакаш за москвич 10г.
  • 97 Реалист

    22 9 Отговор

    До коментар #41 от "емигрант":

    Уау, значи била задължена да бъде член на БКП? Не че го искала. Знаеш ли колко хора отказваха да бъдат членове и понасяха наказанието си за това? Колко избягаха за да запазят вярата че няма да се подчинят. Обаче тя милата била член на БКП, получила титли и професорски звания, ама насила. Въх. Това сме го чели само по адрес на нацистите, които не искали да крещат хайл и да правят генни изследвания върху хора, умъртвявайки ги, но го правили насила. Айде моля ви се. То щом се е подчинявала насила на комунистите, какво й пречи и сега да се подчинява насила? Аз от къде да знам че и тия й писания не са творени под натиск?

    Коментиран от #125

  • 98 Дано

    15 9 Отговор
    Бабата не прочете написали те тук коментари защото горката ще се спомине на мига

    Коментиран от #110

  • 99 какво е това свободен пазар

    10 3 Отговор

    До коментар #91 от "Нехиs":

    И аз това питам де , къде и днес е свободният пазар , я се позамисли , ако имаш с какво и ми отговори .

    Коментиран от #102

  • 100 Нехиs

    10 5 Отговор

    До коментар #62 от "Гошо":

    Не сте забогатели общаците, както ти казваш. Но не всички са били общаци като теб и е имало хора с повече ценности от това да напълниш червото и после да го изпразниш. Знам, че няма да ме разбереш.
  • 101 РЕАЛИСТ

    11 3 Отговор

    До коментар #89 от "Нехиs":

    А, не така. И членовете на нацистката партия в Германия , така са се оправдавали. Значи ставаш член на БКП по сметка, така ли? Въпреки, че ме караха , да си подам молба, отказах. Бях сред 5-те по успех във факултета, които трябваше да заминат за следване в Москва, но ме отрязаха. Не станах член и по-късно и ме отрязаха за една хубава аспирантура в Москва също. Не съм си продал възгледите тогава, няма и сега.

    Коментиран от #104

  • 102 Нехис

    5 12 Отговор

    До коментар #99 от "какво е това свободен пазар":

    По-свободен е от преди. Има и свобода на словото, иначе нямаше да пишеш простотиите си, а щеше да си в Белене.

    Коментиран от #119

  • 103 Олга

    18 15 Отговор
    Професорката-пропагандистка лъже и удобно пропуска как при “бруталната” намеса на Русия се е променил най-показателен, най ОБЕКТИВНИЯ фактор (а той не лъже) на благополучието на народа на БГ, а именно:
    31 декември 1926 г. - Общ брой на населението – 5 528 741 души
    1 декември 1956 г. – 7 629 254 души,
    1 декември 1965 г. - 8 227 966 души
    1 декември 1975 г. - 8 727 771 души
    4 декември 1985 г - 8 948 649 души
    4 декември 1992 г. - 8 487 317 души
    Сега населението на БГ - 6,5 млн. души И ПРОДЪЛЖАВА ДА НАМАЛЯВА, а Русия я няма никаква.
    Изводът идва сам от себе си. При Русия е имало възход.Да оставим идеологията настрани.

    Коментиран от #115, #121, #152

  • 104 Нехиs

    8 13 Отговор

    До коментар #101 от "РЕАЛИСТ":

    Тогава защо се кефиш на комунизма? Като е толкова хубаво, заповядай при Путлер, ако трябва, аз ще ти платя еднопосочния билет.

    Коментиран от #117

  • 105 Баууууу

    8 6 Отговор

    До коментар #72 от "Сталин":

    Иди при Медведев да ходатайства пред Путин да спре бомбардировките в Украйна. Нали си славянин, стнилюха
  • 106 РЕАЛИСТ

    7 2 Отговор

    До коментар #95 от "Баууууу":

    Що бе, нали Бриго Аспарухов ви избра Бойко и стана пръв евроантлантик.
  • 107 Бинго

    15 7 Отговор
    Интересна работа тази зом.бир.ана вещ.ица е професор от 1973 год. т.е. от времето на социализма. Тогава научните и трудове хвалеха СССР и анатемосваха запада, сега тази много бързо се ориентира и започна плювки срещу Русия. Ококорено бабе взе за съпруг и оня с лакираните нокти дето беше председател на НС и министър на МВР.
  • 108 Точно

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "007":

    заради България не я харесвам тази, защото работи против интересите на България!
  • 109 !!!?

    14 5 Отговор

    До коментар #92 от "Кандидат професор":

    Да не би Русия да е освободила Македония от турско робство бе Аланкоуло...а и не само Македония !!!?
  • 110 Нехиs

    6 8 Отговор

    До коментар #98 от "Дано":

    Тя има повече акъл от теб и може да различи тролските драсканици от на нормалния човек.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Одит

    15 6 Отговор
    Антония може вече да цитираш и Рамзес Втори или Цезар?
    Бабата на 89 години вече изкуфява! Забрави за съветските рубли: “ През 1973 г. защитава кандидатската си дисертация в Московския химикотехнологичен институт „Менделеев“.
  • 113 !!!?

    12 7 Отговор
    Путин не спи !!!?

  • 114 Безгранична либофт

    8 12 Отговор
    Русофилите са умни хора които обичат Русия безплатно

    Оп тия са взаимно изключващи се неща
  • 115 Баш Българин

    12 13 Отговор

    До коментар #103 от "Олга":

    Я по добре се скрий! Какъв възход те гони в Русия, след като тя има по малък БВП от Италия! Стига вече с тия нескопосани манипулации!!

    Коментиран от #126, #130

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 РЕАЛИСТ

    8 3 Отговор

    До коментар #104 от "Нехиs":

    Не се кефя на комунизма, въпреки, че го изучавах доста подробно и ми предложиха преподавателско място по Философия. Гледам реално на нещата и правя разлика между преди и сега. Друго очаквахме, друго стана. Маркс правилно е казал, че битието определя съзнанието. Като ти се стовари капитализма с пълна сила върху главата и промени живота ти, си променяш и възгледите.

    Коментиран от #131

  • 118 Антон

    10 11 Отговор
    Нищо хубаво не сме видяли от Русия в последните 140 г.
  • 119 трудно ти е очевидно осмислянето но

    7 1 Отговор

    До коментар #102 от "Нехис":

    Средствата са различни , целта - една . Днес всячески , но прикрито , без явно насилие се ограничава свободата на словото . Предишното нали го отрекохме , най-вече за това , че беше тоталитарно , нали така . Това ти го пише човек заемал висш административен пост , без партийно членство в БКП и без симпатии към режима , което явно е било видно , щом нито му е предлагано , нито е поисквано , естествено все пак по изключение , но имаше и такива .

    Коментиран от #127

  • 120 Умник си по пождение

    10 5 Отговор

    До коментар #116 от "емигрант":

    Уточни имало ли е държави Финландия и Украйна през 1876/78 години?

    Коментиран от #196

  • 121 Адмирации

    10 3 Отговор

    До коментар #103 от "Олга":

    Адмирации Олга!
    Така си е! Без пропаганда и политика виж ръста на населението и коментара е излишен!
    Слава! Слава! Слава!
  • 122 хахаха

    12 5 Отговор

    До коментар #89 от "Нехиs":

    "Троле, много хора насила ставаха част от БКП, иначе няма как да прогресираш професионално"

    троле, академик Благовест Сендов НИКОГА не е бил член на БКП...как е израснал до академик?

    Коментиран от #124

  • 123 Брат Румен Ралчев

    2 1 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 124 Нехиs

    3 4 Отговор

    До коментар #122 от "хахаха":

    Сигурен ли си?

    Коментиран от #128

  • 125 хахаха

    13 6 Отговор

    До коментар #97 от "Реалист":

    реалисте, не те знам на колко си години, но никой не е бил наказван за отказ да е член на БКП...мен са ме карали много пъти, но аз отказвах и нито съм наказван, нито репресиран...тия митове за терора и страха ги разправяй на внуците си, кога ги имаш...

    Коментиран от #129, #144

  • 126 Два пъти по баш

    5 3 Отговор

    До коментар #115 от "Баш Българин":

    Каква Русия? Каква Италия?
    Виж България къде се намира?
    Отворковци сте близ-близ.
  • 127 Нехиs

    7 9 Отговор

    До коментар #119 от "трудно ти е очевидно осмислянето но":

    Ограничава се, защото медиите са собственост на олигарси. Предимно червени, но има и други. Разликата е, че сега сам определям бъдещето си откъм образование и развитие и ходя, където искам, без да ми се месят партийни другари и да чакам опашки.

    Коментиран от #148, #164

  • 128 хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #124 от "Нехиs":

    аз съм сигурен, защото го знам...а ти сигурен ли си, че си читав в главата?

    Коментиран от #141

  • 129 Внуци

    5 1 Отговор

    До коментар #125 от "хахаха":

    Той деца няма, ти за внуци го питаш.
    Нека да си разтяга ластика на гащите колкото си иска. То момчето е не добре с горния етаж.
  • 130 Олга

    3 2 Отговор

    До коментар #115 от "Баш Българин":

    Вече се е скрили над 2 млн. българи не се безпокой и чети правилно текста: “при Русия” в БГ е имало …, а не в Русия. И чети статистиката. Що така? Не искаш да я приемеш? Но проблемът е твой, а не е на статистиката.
  • 131 Нехиs

    9 7 Отговор

    До коментар #117 от "РЕАЛИСТ":

    И какво толкова лошо видя в капитализма? Сигурно ще кажеш мутри, дрога и убийства. Да, но това самите ние си го правим и си мечтаем да станем такива. Нали?
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Мито

    10 8 Отговор

    До коментар #74 от "Не е ли вярно":

    Не е съвсем вярно. Въпросния период съвпада с национализацията. Хиляди български селяни са лишени от своята земя и поминък. Стотици частни фирми са национализирани. Хора са обявени за "врагове" на народа. Издадени са смъртни присъди от т. нар народен съд.
    Въобще не е вярно че България става модерна страната само за няколко години след 1948

    Коментиран от #181

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 мучо

    8 5 Отговор
    тъй кът та гледам и ти си много сънена изкукала бабке.....
  • 136 Сух

    8 4 Отговор
    Дърта ску4убра, захранена с центове..

    Коментиран от #151

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Да бе

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Ще тъпосат някой на маса,седнал на стол насред площад девети септември да брой пари на писачи и приказвачи.
  • 139 Кой68

    3 2 Отговор
    Спомням си как със НСО търсихме изчезналия им дакел в Бояна....
  • 140 С измама на българите.

    8 0 Отговор
    Ужасите в политиката на България настъпи с платени от черепа, Маджо, Цобокови... протести и манипулираните избори. С инсталацията на ИТН,ПП,ДБ,БСП, във властта.

    Коментиран от #228

  • 141 Нехиs

    0 1 Отговор

    До коментар #128 от "хахаха":

    По-читав съм от теб. Ако желаеш, няма проблеми да сравним кой с какво образование и статус е в обществото, за да определим кой е читав.
  • 142 Къде е учила бабата

    6 5 Отговор
    В Лондон или Вашингтон.... Залагам на Москва.. Храни купе да те лае

    Коментиран от #147

  • 143 аааааа

    7 3 Отговор
    Вампириада, спонсорирана от Америка срещу България.
  • 144 анонимен

    9 8 Отговор

    До коментар #125 от "хахаха":

    Аз бях наказан за отказ, от н-к отдел ТРЗ ме направиха касиер и така меюпринудиха да напусна ! Такива бяха наказанията понижаване с длъжност докато напуснеш и след това трудно си намираш работа, а ако си от малък град или село пък изобщо никъде не те приемат и така ставаш "екскурзиант" за работа ! Какви лицемери и шмекери сте комунягите не е за вярване, вечно с измами и лъжи съществувате !

    Коментиран от #224

  • 145 Забогателите ни политици са доказателств

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    С какви пари забогатя б. кмет на София Стефан Софиянски, например? Това щастливо за него събитие, настъпи, след като продаде на Лужков апетитен имот в центъра на София. След това Русия си напазарува още такива из цялата страна.
  • 146 Хр.Ботев "И страшен беше ХАЙДУТИН за .."

    4 3 Отговор
    Чорбаджии и турци ! А днес ЧОРБАДЖИИТЕ зъзпасват широко ПОЯСА ! Пак ще ЗАПЕЕМ : " Партизан за бой се стяга , ....." Днешните МАСКАРИ загубиха ум , разум, свян и мяра , което означава че някой трябва в ЧУВСТВА да ги приучава !

    Коментиран от #180

  • 147 анонимен

    6 2 Отговор

    До коментар #142 от "Къде е учила бабата":

    Ами като не е свободна да учи в престижни университети и като има желание за учение къде да се изучи бе копелдак ?

    Коментиран от #155

  • 148 Оооо за опашки не искам да споря

    8 4 Отговор

    До коментар #127 от "Нехиs":

    Опашките в БГ станаха по големи от през социализма. Вися за направление на децата по 2 часа да речем и на край ми писва и отивам платен преглед. Айде не ми давай глупави сравнения че имаш някаква свобода. Икономически сме заробени. Най много да отскочиш до Гърция да си изплакнеш задника. До там стига свободата. Тя е за тия с парите.

    Коментиран от #163

  • 149 123

    7 7 Отговор
    Спомням си как Жорж Ганчев нарече Йордан Соколов момченцето с лакираните нокти. Защо ли, хахахаха. Така че тая да на си отваря вонящата уста. Д-рт противен рептил!

    Коментиран от #158

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 сух

    1 1 Отговор

    До коментар #136 от "Сух":

    датигонабия 😄
  • 152 написаното е вярно

    7 5 Отговор

    До коментар #103 от "Олга":

    Ха направи същата статистика за Русия и ще видиш там каква е картинката!..А всяка държава живяла под руско робство е трайно изостанала и финансово и морално...Ама, много се засягате когато някой назове нещата такива каквито са.

    Коментиран от #191

  • 153 Партия " ШМАЙЗЕР "все повече се очертава

    2 1 Отговор
    Че е ОНОВА СРЕДСТВО , което най-ефективно в днешният БАРДАК , ще се СПРАВЯ !
  • 154 умий русофила!умий!умий!

    5 4 Отговор
    да пречистим България !
  • 155 Много ти е цветущ речника

    3 6 Отговор

    До коментар #147 от "анонимен":

    Явно е евростлантически. Да обидиш човек без да го познаваш и без директна обида към теб. Ей до там стигна България... Младеж която може да ползва само смартфон

    Коментиран от #162

  • 156 Някои си живееха супер, некомунистите,не

    12 2 Отговор

    До коментар #62 от "Гошо":

    Но имаше затвори, лагери на смъртта. Нямахме право да пътуваме, работим, живеем и учим на запад. Там ходеха само семействата на комунистите. Децата им, като тези от ПП.

    Коментиран от #168

  • 157 нннн

    10 4 Отговор
    От статиите тук и предаванията по големите телевизии си правя извод кой си е развързал кесията. Е, не е Путин.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Власт само с КRЪВ

    1 1 Отговор
    Се сменя !
  • 162 като се рязходи кукрито из тебе

    2 1 Отговор

    До коментар #155 от "Много ти е цветущ речника":

    ще си обогатиш речника
  • 163 Нехиs

    4 0 Отговор

    До коментар #148 от "Оооо за опашки не искам да споря":

    Ако имаш образование, ще имаш и пари. Образование във вървежна професия. Не да изкараш финанси в УНСС и после да чакаш тате да ти праща пари и купи кола. Говоря да си в топ 3 на просефията си в България. Ако си посредствен - няма да успееш. Никога. Един безплатен съвет - ходи за направление в часове, когато не е натоварено.

    Коментиран от #178

  • 164 много си се хлъзнал

    6 3 Отговор

    До коментар #127 от "Нехиs":

    Ходиш , ако имаш с какво , а имащите стават все по-малко за сметка на ангажираните с оцеляването . Колкото до избор на образованието не виждам нещо с което преди да е бил ограничаван , за достъпност , беше значително по-достъпно , форма на ограничаване днес са , да оставим настрана факта , че преди интересът към придобиване на образование беше стимулиран от обществото , редица обстоятелства привнасяни от към метрополията САЩ които най-вече влияят в обратна посока , на разлагане и липса на стремеж , защото той е свързан и с усилия , за придобиване на ценз . Вярно , че преди се говореше за ограничения свързани с " неблагодежност " на произход и пр. , но лично не съм се сблъсквал с тях , друго обстоятелство е фактът , че повечето днешни носители на атлантическата мисия са завършили образование , а са свързани с произход от направо фашистки корен , Сашето Йо , дали е завършил нещо , дали го е завършил по време на соца , как мислиш , или беше председател на НС с образователен ресурс от трудови войски . Само като отчетлив пример ти го посочвам , има и други .

    Коментиран от #169

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Софиянеца

    7 5 Отговор
    Вещица!
  • 168 Чоко

    10 5 Отговор

    До коментар #156 от "Някои си живееха супер, некомунистите,не":

    Брей, брей. То било много страшно тогава бре? То наистина тогава народа е бил доста над 9 млн., а сега всички на почивка са се юрнали на запад и то с еднопосочен билет, и за това сега сме екстра 5 млн. народ - рахат, рахат.
    Разредиха ни, останахме само пенсиите, ромите и айдуците.
    Тенденцията е да останат само гаргите и хамериканските бази.
  • 169 Нехиs

    6 4 Отговор

    До коментар #164 от "много си се хлъзнал":

    В университетите се приемаха с предимство партийни чеда - на борци против "фашизма", партизани и на партията. Мисля, че го знаеш. Дотук с обективността в образованието и разтягането ти на локуми, освен ако смяташ, че е нормално да се дава предимство на общаците пред интелигенцията.

    Коментиран от #182, #183

  • 170 Капейкин не тряя

    4 2 Отговор
    А работи....
  • 171 анонимен

    2 3 Отговор
    Образованието не е критерий. Прав бил Джелял през 60те години. Кичо и да учиш и да не учиш, шофьор ще работиш. И джелял е бил прав в ония години. Баща му бе известен хора в града. Преди 1989 джелял е изселян със семейството в Истанбул, Турция. Там се пребивава с изменено име и бил един от най богатите в Турция Бизнесмен. И кво като си умен, а ударен от комунистите след 1944, 1989, 1998, 2006...никой не ви гледа образованието в България. От хс е Джелял, кв ак бунар до улица Бреза, или до голямата чешма бивша в парка, на 20 метра оъ къщата им.
  • 172 Боруна Лом

    5 4 Отговор
    ДА. Е. ВА. И СИНЬОТО СИРЕНЕ!
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 11112222333

    9 5 Отговор
    "за българските русофили пари винаги има" - трябва ли да вземаш пари за да си русофил ?

    Нужни ли са пали за да виждаш истината ?

    Продажниците побликуват за пари.
  • 175 Taзи дърта мутра

    9 6 Отговор
    Бабе парите за тебе краварите пращат там горе. Така, че побързай да си ги получиш, а путин раздава на бедните всеки ден. Той не спи да мисли за нас, откакто се "демократизирахме"..
  • 176 Гражданин

    4 1 Отговор
    Девалвация имаме както на българия лев, така и за българското образование, с изключение може би на Су, право и Техническият софийски университет.
  • 177 Иван

    10 1 Отговор
    Камък да хвърлиш, професор ще удариш! Кой от кой по-учен и обективен. И пишат, пишат, не се шегуват!
  • 178 Искаш да кажеш че на запад пари

    6 1 Отговор

    До коментар #163 от "Нехиs":

    Изкарват само тези които са топ 3 в сферата си. Учих автоматизация и роботика в ТУ София в момента работя във фирма за пвц и Ал дограма. Мои познати които са обслужващ персонал в щатите кой в казино кой в магазин получават х 6 пъти на мойто възнаграждение. За тези които карат камиони въобще няма да коментирам че вземат по 8000 долара. Ето пример за топ. 3 и топ 300

    Коментиран от #188, #198

  • 179 Пурко

    7 5 Отговор
    Малко в повече ми идва да изваждат на екрана изкукуригали бабки да ни обясняват как да живеем и какъв ужас била изживява, като гледа телевизора.. Те имаха над 30г да изградят истинска демокрация, но се провалиха. А мъжът и е един от главните виновници за това. Така че да стои вкъщи и да превключи телевизора на турските сериали, а не на политически новини
  • 180 ловна дружина

    1 0 Отговор

    До коментар #146 от "Хр.Ботев "И страшен беше ХАЙДУТИН за .."":

    гуси гуси
  • 181 Отговор

    1 1 Отговор

    До коментар #133 от "Мито":

    Но въпреки всичко, след това тези земи и имоти връщат на наследниците. В Украйна никой не е връщал земи ( за разлика примерно от съседната Молдова), дори напротив всичко е било приватизирано от определени хора след разпадането на СССР и продадено на определени хори, та ми е много интересно тия хора там какво бранят, собствената земя или чужда или в случая най важното да се наричаш украинец
  • 182 Да но партийните чеда бяха 3...4 бройки

    5 2 Отговор

    До коментар #169 от "Нехиs":

    От 60 паралелки. Другите влизаме с учене... Сега всеки втори може да влезе и да излезе с диплома и утре да му легнеш под ножа

    Коментиран от #194

  • 183 щом ти харесва радвай му се

    4 4 Отговор

    До коментар #169 от "Нехиs":

    Да имаше и Рабфаг , аз не съм пропагандатор на предишния обществен строй , но това не беше ограничаване , напротив . Да системата се основаваше на привилегиите , така се овладяваха нещата , 800 000 бяха партийните членове на БКП , много от тях привлечени с привилегии за придобиване на работа , придобиване на жилище , придобиване на образование , без предпоставки , като старание , усилия , способност . Въпросът е с какво го заменихме , а отговорът клони към не само с по-лошо , а в много отношение направо със абсолютно лошо.

    Коментиран от #197

  • 184 Уса

    4 5 Отговор
    Наследница на фашаги.Докато 2-3 фамилии налагат мръсните си идеи на целия свят комунизъм ще има и такива като тази раждат комунизма и измамниците

    Коментиран от #193

  • 185 одран борсук

    0 2 Отговор

    До коментар #165 от "Бесен - _Язовец":

    пригонвил съм за тебе формалдехид
  • 186 Грант народ затрива

    5 6 Отговор
    За „Руската намеса в съдбините на България” грантове има, но за „Английската намеса в съдбините на България” няма!!
    А там нещата са много по-лоши.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Да и аз

    2 3 Отговор

    До коментар #178 от "Искаш да кажеш че на запад пари":

    Имам познати там, и много добре съм запознат, какви ипотеки изплащат, и колко скъпо здравеопазване имат, въпреки застраховките и после какви ипотеки отново изплащат, заради образованието на децата си

    Коментиран от #203

  • 189 Рошко поне

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    да имаше 1% от интелекта на тази жена нямаше да пускаш такъв коментар. Най големият проблем на България е , че през 45 година простите българи взеха държавата с преврат и все още управляват и грабят . Недоумявам как през толкова години тази държава все още съществува но явно е настъпило време в което краят и наближава.
  • 190 анонимен

    0 2 Отговор
    171.бащата на ДЖЕЛяЛ, бе известен ХОДЖА и бяха от известен търски род, нищо, че майката отглеждаше една крава и купувахме млеко през 50,60те чисто еко мляко. Разрешаваше се също, тук се продава ракия и вино бяха тракийци, овце гледаха старобългари и си живеехме ок, а днес кво е??? Ако ни чете и ако е жив, да му пожелая много здраве, милионите си ги имал и да прати на улица Бреза номер 1,на чичо ми децата, доктори, бедни, а са на 50 г. 1 към 1
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 анонимен

    2 0 Отговор
    От шофьор в Бг до милионер бизнесмен в Турция. Бг трябват ви връзки и може и да ви купят дипломи Русия и САЩ. Признат грях не е грях
  • 193 докато

    0 0 Отговор

    До коментар #184 от "Уса":

    не станеш пепеляв все ще е мръсно
  • 194 Нехис

    7 1 Отговор

    До коментар #182 от "Да но партийните чеда бяха 3...4 бройки":

    Не е вярно. Лъжеш. В специалност Електротехника е имало 2-3 свободни места за цяла България, а останалите 15 бройки, или колкото са били, бяха за партийните чеда. И сега всеки взима диплома, но ги няма държавните заводи, където да симулира работа и да "изработи" петилетка за 3г. Нали?
  • 195 чемодан вокзал поссия

    2 1 Отговор

    До коментар #191 от "Олга":

    натрашке
  • 196 анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #120 от "Умник си по пождение":

    А българите преди основаването на България не са ли биле българи ?
  • 197 Нехис

    5 3 Отговор

    До коментар #183 от "щом ти харесва радвай му се":

    На мен не ми е лошо. Никак даже. Имам си покрив, обзавел съм го, на 3 години си взимам новия модел кола. Ходя си на екскурзии по света. Лошо ли ми е? Или да искам руската мизерия с москвичите и купоните?
  • 198 Нехис

    0 0 Отговор

    До коментар #178 от "Искаш да кажеш че на запад пари":

    Искам да кажа, че не трябва да си посредствен.
  • 199 Край

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Нека припомним":

    Всичко ти е вярно само тия 600 -700 ТОНА злато не са верни.
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Лично аз

    3 1 Отговор
    Както ви казват строители и всякакви. Пирон и крушка понимаете ли или чакате прости да ви слагат и чукат пирони, без простите да ги обирате, няма и вие да сте с 30 и нагоре къщи собственост на вас. Умни сте да ни крадете и обирате. Еша ви няма. Защо българските граждани като отидат извън България прогресират, а тук не или само вие от Дс, защо се обиждате. Уж сте демократи, а други мнения не търпите или не желаете да чуете. Спокойните хора са въздържани. Чуете ли арабско име и веднага се превръщате на злодеи.
  • 202 Рижарапин

    4 3 Отговор
    А дедо ти Шорко спи ли красавице?
  • 203 гьот верен

    8 4 Отговор

    До коментар #188 от "Да и аз":

    що всеки бяга на "запад" а не в северна корея или в поссия?
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Хххх

    3 3 Отговор
    Щом се задоволявате с мизерията. Живейте си в България. Аз не мисля така и ще ви кажа, защо?! Дали след завършване на образованието ще работиш като шофьор в Бг или на Запад. Бих предпочел а И на запад. Там животът е спокоен, ако спазваш правилата им. Животът е ваш и никой няма право да се бърка, дори и на собствените Ви Деца. Така мисля. Умните да продължат но те едва ли Ни четат, а четат От Дебелите Книжки, старите, завършили по време на Тато. Едвам еродираните свързват двата края, но за книги намират пари. Задоволява ли ви отговара. Бъдете здрави.
  • 209 Мутрофанова

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Стоян Александров":

    Не викай бре ,ще ти дам рубли,чак на мен продъни ушите
  • 210 До всички тролейбусни депа

    2 2 Отговор
    Пускайте тролеите тютя плаща
  • 211 хо хо хо

    0 0 Отговор

    До коментар #205 от "Хахаха":

    ти нали си на колене в мъжките вецета.а понякога наведен
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Алекс

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Молиш ли се на своя бог Путин всяка вечер?
    А иначе той знае ли, че съществуваш и му се кланяш?
  • 214 Кандидата

    3 4 Отговор

    До коментар #92 от "Кандидат професор":

    То като те освободиха цъфна и върза от робство в робство

    Коментиран от #216

  • 215 анонимен

    7 3 Отговор
    Има само една истина и тя е, че всеки комунист по убеждение е завършен простак, дори комунистът Б.Борисов ( Тиквата ) си го призна ! Това е безспорен факт, след като в света останаха комунистически държави само три - Русия, С.Корея и Куба ! Точка ! Факт !
  • 216 БСП ОТРОЧЕ ЖИВЕЕЩО В ЕС

    2 3 Отговор

    До коментар #214 от "Кандидата":

    Мама и тати мъ пратиха на запад....В РОБСТВО ДА ЖИВЕЯ....
  • 217 Анонимен

    0 5 Отговор
    И в мизерията на Тато имаше хубави неща. Например кола Москвич, закупена 1986 от мототехника Стара Загора. Като катър тегли по балкана. Не бе за подценение. Дори съжаляваме, че я закупихме за 6900 лева на 20000 км и я продадохме за 500 лева. Страхотна кола бе Москвич 412.Не подценявайте, Балкана има нужда от тази кола, др ниски коли закъсаха в балкана Шкодичката. Багажника пълните и заплатите у банки и от там горе всихто ви ни обраха. Ето, това е да си прост човек и на простите хора не трябва да му се дават пари, защото не знае, лак да ги върти, питайте тия с 30 къщи хохо умници
  • 218 И аз взимам

    7 6 Отговор
    Проф. Ева Соколова: Байдън не спи и за българските соросоиди и вонящи кравари пари винаги има. Факт!

    Коментиран от #219

  • 219 и бяло сладко

    1 2 Отговор

    До коментар #218 от "И аз взимам":

    за русофилите

    Коментиран от #235

  • 220 Безпартийни

    4 2 Отговор
    И вас ако ви оставят дълги години безработни и вие ще тръгнете. Зависи коя година, а те тръгнаха да берат ягоди на 20 г 2003, и тези които не се върнаха 2003 в Бг, а спаха по скамейките в Лондон, днес имат семейства, деца, работят в известни банки и тогава висшето образование в Лондон е било многопо евтино и си живеят, а простите им родители ги объркаха, върнете се висшето в Бг да завършите и кво от това. Лутаха се в Бг на морето сред наркомани пияници и старци работодатели с техните момичета, решиха и хвърлиха камък в Бг... От лошо на хубаво се свиква. Там хората са толерантни, възпитани, има ги и от другата страна, но се свиква. Границите са отворени. Имате избор, де по нашата младост да бе така.
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Онзи,Бяла Златка му викат

    4 1 Отговор
    От три години е без доходи.И женка му-също!?Тези кво ядът?
  • 223 ХИХИ

    2 1 Отговор
    В Бг трябва тати да е дс и така децата, внуците ви да живеят добре. И на запад е същото. Виж им децата на депутатите вербувани от дс на ученическите години. Техните деца са най умни, внуците им най красиви. Всичко умеят те. Много заложби имащи дс, няма що хохо
  • 224 хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "анонимен":

    лъжеш, байно, ама много яко
  • 225 Анонимен

    0 1 Отговор
    Ядат таратор с бяло сладко
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Мнение

    6 3 Отговор
    Русофил е този,който обича руския народ, руската култура, история, бит,език и традиции. Корените на русофилството са свързани с православните традиции.
    Тези украинци си говорят руски даже с децата.Слушат музика на руски.Новините са им на руски.Приличат на руснаци.Повечето са православни.
    Та..за кои русофили пишете и говорите?За укро русофилите или другите русофили.И въобще...това вашето не е ли шизофрения?!Да ми говорите са русофили,русофоби и да ми сочите все руснаци.Ще ме разболееете бре!Не само мен ами и другите.Психиатриите няма да смогнат от наплив.
    Ама най-добре вместо другите да разболявате вземете вие се осъзнайте малко и спрете с тази пропаганда за русофили и русофоби!
  • 228 Незабравяй

    4 3 Отговор

    До коментар #140 от "С измама на българите.":

    Радеф юмручето

    Коментиран от #234

  • 229 Бесарабски българин

    6 4 Отговор
    Тази е професор с купена титла, или дадена ѝ защото е цоцала партийни членове
  • 230 Пищовя

    7 4 Отговор
    На такива като това бабаяги защо им вика Шорошоиди?
  • 231 Тоя дърт караконжул

    6 4 Отговор
    как плюва само. То и турско робство не сме имали. И фашист в България не е стъпвал. Безсрамна бабка
  • 232 Герги

    10 3 Отговор
    През 45-те години социалистическо управление хората са живели в терор, страх, недоимък и в едно страшно влияние на Русия.

    Е така ще промият мозъците на тия младите и ще забравят и кои са майка им и баща им. Държава от безродници. За шепа сребърници. Грозна изтория, нищожна
  • 233 това не е ли

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    съпругата на юриста Йордан Соколов - действащо лице на СДС през 90-те години. Друг е въпросът, че съпруга вероятно е доста условно понятие там.
    Сега остава госпожата да напише втори том - с американската намеса в съдбините на България. Има и обилна информация през последните три десетилетия, покрай съпруга си знае много, има ведомости на Америка за България и Козяк 16.
    Иначе всеки е свободен да развихря злобата си.
  • 234 и боко с 200

    4 2 Отговор

    До коментар #228 от "Незабравяй":

    само че едва ли ще може да те оправя с този къс и мек пожарникарски маркуч.
    НИЩО НЕ РАЗБИРАШ, но си предан на тиквата. Бетай в Банкя на мачле.
  • 235 така де

    3 3 Отговор

    До коментар #219 от "и бяло сладко":

    И надарени африканци за краварските подложки!
  • 236 Анонимен

    4 6 Отговор
    А тази бабичка наред ли е???!

    Отново поредната доза глупости!!!
    деменция!!!
  • 237 пенко

    0 3 Отговор
    НА ГЪРБА НА ЕДИН РАБОТНИК : 2 ПЕНСИОНЕРА ; Х-УЧЕНИКА ; ПОЛИЦАИ ;Х ЧИНОВНИЦИ И 0,5 ПРОФЕСОРА /ПРОСТИФЕСЪРИ -ЗА НИЩО СИ -- -НЕ ЖЕЛАЕЩИ ДА УМРАТ / !?!?!?!?!?
  • 238 копи пейст

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    В България са регистрирани над 180 неправителствени структури,
    национални и местни, чиято основна дейност е дружбата с Русия, руската култура, бит и пр.
    Известни са и незаконните действия на паравоенни организации в България, които изповядват почти фанатично пропутинската политика. Един фатмак от такава организация всеки ден бълва изявления на живо в мрежата, които са 100% пропутинска пропаганда със съответни заплахи срещу всички, които не подкрепят режима на Кремъл.
  • 239 Зелков Дойчо

    1 4 Отговор
    Абе Боже,от Дека се появи тая ...била се борила против това Путин да не спи.Не бой се жабче,прибирай се спомена и за Стамболов дето бил кореспондент на руската армия а после як русофоб.
  • 240 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор
    Браво на проф. Соколова за нейната любов към БЪЛГАРИЯ!
    Слава Богу, слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне ще им се отворят очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 241 Никога

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Никога не бих подкерпял онази имперска доктрина на кремъпския фашизъм и тероризъм, ама никога!
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 я сом

    0 0 Отговор
    що ?
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 баба Ева

    0 1 Отговор
    Тази крива круша, живяла цял живот с Гей, що се изказва?
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Ами след като знаем

    1 1 Отговор
    За тази намеса - да я спрем!!!
    Да изхвърлим робския 3ти март от учебниците на децата си, да премахнем паметниците на руския окупатор и да кажем истината за комунизма и периода след освобождението ни от него.
    Да се освободим !!! Ако въобще имаме силата и мъжеството за това !!!
  • 248 Джуджето хаяско

    0 1 Отговор
    Ден година храни - сега му е времето куцо и сакато книги да пише за Путин, против Путин, изхода на войната в Украйна,като почнем от врачките и ретроградния Меркурий та свършим до политолози...
  • 249 Аман от професори!

    0 1 Отговор
    Това е точно политиката на ул."Козяк" №16. Тяхно е мотото : "Защо да убиваме, след като можем да контролираме, като даваме или отнемаме?"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове