23 Октомври, 2022 15:51 2 096 32

Копринка Червенкова: До март ще се влачим със служебни правителства

  • копринка червенкова-
  • румен радев-
  • служебно правителство-
  • партии-
  • парламент-
  • избори

В парламента целта е всеки да си пробута законите

Копринка Червенкова: До март ще се влачим със служебни правителства - 1

"Целта е всеки да си пробута законите. За БСП и ГЕРБ, а предполагам и за ДПС - общата доминанта е връщането на хартиените бюлетини. ПП ще се присъединят към проекторешението на ДБ за изпращане на оръжие за Украйна. Допускам, че това ще бъде първият закон, който ще се разглежда, но ми е много любопитно дали този закон ще го мушнат най-отдолу под папките, или ще го изпратят в някаква комисия, защото това е ролята на председателя на парламента - той разпределя проектозаконите към съответните комисии и в зависимост от това как там се възприемат, се връщат в пленарната зала. Не можах да разбера защо ПП си изтеглиха кандидата за председател на НС, когато можеше да бъде приет вариантът за ротация. Съвършено излишен беше този жест. За кого го направиха? Те го направиха срещу себе си".

Това коментира в предаването "Политически НЕкоректно" журналистката Копринка Червенкова.

"До края на март ще се влачим със служебни правителства. И ще ядат парцалите на горкия президент отвсякъде".

Тя изказа мнение, че има натиск върху партиите, за да се състави правителство:

"Това не се случва, защото се опъват определени партии, от които не се очакваше да се опъват, защото те изгониха 70-те души от руското посолство. И на тях се разчиташе да бъдат по-сговорчиви и да направят правителство. ... Ще се откажат в един момент. Ще тръгнат всички към предсрочни избори, но с каква надежда - не ми е ясно".

Атмосферата в обществото не е толкова драматична, смята тя и сподели наблюдения, че хората не са толкова изплашени от цените на стоките.

"Западноевропейските общества са много по-задоволени от българското и те по-трудно ще преживеят рестрикциите, които им се налагат от тази нова ситуация с горивата. Докато ние, мисля че по-леко ще го преживеем. В съзнанието ни седи опитът от Виденовата зима".

Червенкова изказа несъгласие с твърденията, че ситуацията в Украйна се е променила и Русия губи:

"Как ще губят, като в момента 40% от Украйна няма ток".

Според нея по отношение на Украйна голяма част от медиите са единодушни и "седят на страната на добрите".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Целта е

    22 6 Отговор
    Президента да си управлявя и така
  • 2 12340

    6 14 Отговор
    ВИЕ,
    ДЕТО ЗАКУСВАХТЕ
    С МИТЕРАН---
    ВАШТА .М... Д. Е.. !!!!
  • 3 Гост

    14 0 Отговор
    При такива кандидати кого да изберат хората? Тези виждат, че никой не ги иска вече, но продължават нагло да се натискат в листите.
  • 4 Българка

    21 4 Отговор
    Тъжно, срамно, мъчително....безвремие. Хора, трябва да се обединим срещу корупцията за равенство пред закона, за правосъдна реформа, след която престъпниците да влязат в затворите, а не в НС и властта. Определено сега е "Време разделмо". От едната страна са хирата, които вярват и, че с честен почтен труд трябва да живеем по-добре. От другата страна са тези с пълните от кражби чекмеджета, с обръчите фирми, с палати, сараи и охолство, за което не са се трудили, а грабели

    Коментиран от #25

  • 5 Анонимен

    9 11 Отговор
    Едни на други се хвалят. Верно е, че са умни, но др. Червенкова, та нали на Люба Колезич баща й бе в жк на бкп в Хасково. Всички сте деца на Бкп в различни партии.
  • 6 Амет Доган

    6 11 Отговор
    Машините показаха че електората на ДпС е грамотен. ДПС няма да подкрепи връщане на хартиените бюлетини.
  • 7 Алиса

    6 25 Отговор
    Жалко, че Възраждане не са първа политическа сила

    Коментиран от #10, #13

  • 8 А след март до октомври...

    3 7 Отговор
    И така до края на България!След това ще възкръснем в Памир....
  • 9 хххх

    5 9 Отговор
    За хората от дпс не мислете. Те си уважават родителите си стари. Също децата им не се карат за имоти. Треперят над майките си, но и Тя за тях. Внижите им се изучиха. На хубави служни, бащите им бизнесмени след 1989, а децата им ia специалисти, юристи, в държавни презприятия горско юрисконсулти, мед сестри лекари, повечето от тях живееят според стандарта на живот в Бг добре. Женят се малки, родителите им на 50 г им купиха къщи, коли, държавни служби. Кой се труди ще има, а кой чака депутати да ги назначи на работа ще има да чака. Всичко е резервирано, заето, работа няма, отивайте къде ви видят очи.
  • 10 Иван

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "Алиса":

    Напротив, радваме се че копейките в България са толкова малко !

    Коментиран от #14

  • 11 Вежди Рашидов

    11 5 Отговор
    1996г по време на Жан Виденовата зима организирах пищно празненство с печени прасенца по случай 45-тата си годишнина. Ахмет Доган и той яде. Тогава лично Илия Павлов ме удостои с титлата Мултак на Годината. По добре мултак от колкото голтак бяха моите думи тогава. ХА ХА ХА ХА
  • 12 аноним

    3 1 Отговор
    При бедняците оскутяване. Вече забравихме правописа и думички. А другарката Копринка и много като нея над 80 годишните, как ни се живее, да прочета казва копринка поне 2 книжа за войната. Много са замогналите и те искат да са млади, но и кой не иска младост и ако се е родил красив(а) и виж сме взели някой от НС с чувала с торбите. Днес красотата се гледа, да си млад, може и тъпоъгълен мозъка да ви е.
  • 13 Българка

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Алиса":

    Възраждане са клонинг на ГЕРБ. Те са корпорация на задкулисието, ДС о Кремъл. Който гласува за тях, получава мафията. Възраждане е разрушител на всеки опит за реформи, върховенство на закона. Не си пилейте гласовете за нагли лъжливи рубладжии
  • 14 Алиса

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Непознавам по -големи националисти от Костадин Костадинов и Волен Сидеров

    Коментиран от #19, #21

  • 15 Копринка до март Служебно правителство,

    3 4 Отговор
    Напролет, Април нови избори!! Зимата нее за избори, към края на Април!!
  • 16 гражданин

    4 6 Отговор
    Коце, направо ги съжалявам твоите тролове. От германия пишат, от къде ли не. Все са в път и по разни ресторанчета, оерперикони и сие, дай им поне повече мънгизи. В момента пишат от германия, а коцето им превежда по банков път хилядарка, а учили на запад и докато почакат политиците и виж са станали и подминали и христовата възраст. Когато си живял навън и тук ти се вижда България една зейнала черна дупка и ти иде пред бкпдс сталинистите над 80 г да влезеш в нея и да не излезеш. С тия радеви проекти по зле стана. А мислехме, че юмрука ще помогне, да ама не копринка. Няма да хвърляме парцали по вашият мил президент, но хората са оУшашавихте. Да му мислят безпартийните, от Бойко обратно при Радев. Много умни млафи, но като няма хляб в бг обратно в германия. Всеки мисли да си оправи живота. Копринка е цял живот на хранилка на бкп и дс.
  • 17 Читател

    4 2 Отговор
    Да не обидя някой. Но на някои деца родителите им отидоха и работиха на запад около 20 г и днес някои са развалина. Болни, не им се стои в Бг, но и на запад не искат. Болен е народа по света. И богатите, заможните и те още по алчни. Само пари са им у горните глави и са на изборите в комисии, с тия болни глави за 130 лева хохо дали аджаба се справят.
  • 18 Стършел

    4 3 Отговор
    Др. Червена, що толкова обжалвате др. пРезидент? Та той стриктно спазва повелята на др. Йотова да не забравя, кой го издигна на този пиадестал (за забравилите- дуетът др.Решетников-др.Нинова)!
  • 19 верно ли

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Алиса":

    Единият ни натресе Борисов 3, другият върна ГЕРБ в играта. Да ти имам националистите!
  • 20 Хаха

    7 3 Отговор
    Някои са прави от работещите извън България. Да имам висше в Германия и да се върна в България, никога. Айде Х, обратно във Франкфурт на Майн. В детските градини няма длъжност, за която сте учили, детска психология. Кво да обяснявам на живеещите в Бг. Те си карат по Живково. Рахат по български.
  • 21 Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Алиса":

    Никакви "националости" не са.
    По-големи изроди, финансирани от Кремъл от тия двамата няма !
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 6 Отговор
    БАБО КОПРИНО ........ КОРНИ НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВА , ТА ДА ОСТАВИ САМО МАШИНИТЕ ....... ТА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ДА ГИ МАНИПУЛИРА БЕЗ ........ ЗАДРЪЖКИ ...... ФАКТ !
  • 23 дафинка

    1 1 Отговор
    Съученичка на сестра ми от прогимназията.Да е жива и здрава!
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    ПОЛИТИЦИ ЗАСРАМЕТЕ се НАРОДА ЕДВА ОЦЕЛЯВА и ВЛАЧИ ХОМОТЪТ на ТЕГЛОТО

    Коментиран от #27

  • 25 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Защо си недоволна ГЕРБ от 18 месеца ги няма а цените скочиха Чекмеджета сега няма и милиардите ги няма / при инфлация 20-30% увеличение на пенсии 15% / при крадливия герб при1-2% инфлация 6-8% увеличение на пенсии и заплати/ В парламента «хората от протеста « не могат да съберат 30% и то при 40% гласували Хората неги искат
  • 26 Анонимен

    4 1 Отговор
    Копринка по БНР.. НЕкоректно при др Волгин... Чанти пълни от магазини. Има впечатление за нея си, цяло лято има хора на хляб и айрян. Качествената стока е за копринка и бкп, но не и за много от народа. Да ти седнат на масата 2 малки деца, 2 родители, 2 възрастни и ела ни се обади, мила др Червенкова. Еко месо над 30 лева. Кой обикновен може да си позволи. А една баба болна и тя, искам луканка петълка
  • 27 Кико

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А НАРОДЪТ не трябва ли да се засрами, че не отиде да гласува и така избра именно тия ПОЛИТИЦИ
  • 28 Анонимен

    2 1 Отговор
    На чужд гръб сто тояго са малко. Българска пословица. Жива и здрава да се. Обсъждаме. Сития на гладния не вярва, важното е, че комунистите са нахранени. Да не ги мислим тях. Мъжа в БНР, Жената в БНР, Телевизията. И горе се борят за кокала. Мисля че е време от партиите обновление, стига Данчо от дпс. Дайте и на Орхан и други млади. Никой не се е родил научен. Лично мнение.
  • 29 Хохо

    3 0 Отговор
    В Бг по провинциите всичко е по леглата. Не им е до избори. Всички от селата господин Борисов ви прегърна и ви приюти в София и станахте софиянци. Връщайте се щом искате да гласуват за вас. Преди границите бяха затворени и бяхме кон с капаци, но очите ни отвориха нашите близки навън. На парийното събрание, имаше от всички етноси. Не ходете другари в Турция, миналият ден се върна от там един гражданин, със скъсани обувки и подобие.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Суха съчка

    2 0 Отговор
    Да се радваш че 40% от Украйна е без ток........ нямам думи.
  • 32 Радон Керанов

    3 2 Отговор
    Големият разбирач на военното дело - бабата Червенкова?! И тази ли разбира от война! Ясно подкрепя Путлерова Русия! Показателно е колко много от червената така наречена интелигенция подкрепя мръсната война на кремълския плъх!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове