24 Октомври, 2022 13:26 3 848 34

МВР министърът обяви рокади в столични районни управления заради случая „Семерджиев“

  • иван демерджиев-
  • рокади-
  • райони управления-
  • случая семерджиев

Хората, които ще сменим не са оказвали полицейски чадър, но не са осъществили достатъчен контрол, не са създали необходимата организация на работа, за да не се стига до случая "Семерджиев", случая с катастрофата на Околовръстното и други фрапантни случаи от последните седмици, обясни Демерджиев.

МВР министърът обяви рокади в столични районни управления заради случая „Семерджиев“ - 1
Снимка: Нова телевизия

Без рокади няма как да обезпечим добрата организация и добрия контрол в някои районни полицейски управления. Това каза на брифинг вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Хората, които ще сменим не са оказвали полицейски чадър, но не са осъществили достатъчен контрол, не са създали необходимата организация на работа, за да не се стига до случая "Семерджиев", случая с катастрофата на Околовръстното и други фрапантни случаи от последните седмици, обясни Демерджиев, цитиран от dariknews.bg

Повод за рокадите са многобройните проверки, извършени през предходните дни, подчерта Демерджиев и обяви, че линията на политически назначения не трябва да продължава в МВР.

Рокади има във Второ, Трето, Четвърто, Пето, Шесто, Седмо и Осмо РУ при СДВР.

На служителите, които освобождават позициите на ръководители на тези районни управления, ще бъде предложена работа в други структури на МВР съобразно техните професионални качества и възможности, които ще бъдат преценени от ръководството, каза още служебният министър.

В ОД на МВР Пловдив началникът Димитър Балев ще бъде преназначен. На негово място ще бъде назначен заместник-директора на директорията до сега. Мотивите са му изцяло лични и по негова молба, съобщи още Демерджиев.

Друг обаче е случаят в ОД на МВР Кюстендил, където също ще бъде сменено ръководството. Досегашният зам.-директор ще поеме кюстендилската полиция.
Старши комисар Светослав Григоров си позволи грубо да наруши правилата за срещи с политически лица и разписаният ред за тях, позволи си да ме излъже директно в очите, заяви Демерджиев и съобщи, че в предизборно време комисар Григоров се е срещал с представители на ГЕРБ, по думите му, достатъчно високопоставени.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 0 Отговор
    Рокадата е дрогирания шофьор на патрулка се сменя с колегата до него.
  • 2 Иво

    47 0 Отговор
    90% от МВР е за рокада при Бай Ставри но няма хора с нужната воля за да я изпълнят.
  • 3 ТаУмВзе

    31 0 Отговор
    Сменят им Дрогата!
  • 4 ТИРбушон

    38 0 Отговор
    Клиент към келнера
    -един кебап по полицейски.
    -т. е. как?
    -друсан бе, друсан

    😆😆😆
  • 5 Сталин

    34 1 Отговор
    Повечето РПУ та са криминални организации и техните шефове-масони изнудват дилърите на наркотици откъдето правят милиони. Магистратите и шефовете на РПУ та са от едни и същи масонски ложи и в повечето случаи са от племето с малките шапки,които работят за глобалната наркомафия ръководена от ЦРУ, МОСАД и МИ6
  • 6 КАТ

    21 0 Отговор
    А 1во къде го забравихте или там на Милтенов племеника,коли и беси и всичко си е наред?
  • 7 Българин

    27 2 Отговор
    Типично по комунистически - махаме некадърника и крадеца от един пост и го назначаваме на друг, където да краде още повече и по-малко да му се пречи! Тия "ръководители" трябваше да са уволнени още на следващия ден със забрана до живот за работа в държавния сектор.

    Коментиран от #14

  • 8 нннн

    23 0 Отговор
    Рокада е да си го преместиш в другия крачол. Режи и хвърляй, бе!
  • 9 12340

    26 0 Отговор
    "...Тия камъни от тук --ее там!
    А ония камъни от еее там--тук!.."
    ...цитат от стар филм.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шефовете

    12 0 Отговор
    са за малко и бързат да изкарат някой лев, че после е глад.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Все я гледам

    20 0 Отговор
    тази дума "рокада" в различни статии и се чудя - в шаха, това е разместване на фигурите С ЦЕЛ защита на царя. Та като прочета, че се правят рокадИ заради този или онзи случай, то това нещо позитивно ли трябва да бъде?! Асоциирам го със защита на фигура, която е на по-високо ниво (в йерархията), та си мисля, че "рокади" в случая има по-скоро негативен смисъл.

    Коментиран от #21

  • 14 Уфф

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Това е по-скоро по демократичните стандарти
  • 15 боко

    2 0 Отговор
    Кога ще рокадирате Бурджииката,че 3пъти катастрофира със служебният а-л
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Арестуваха Гешев

    6 0 Отговор
    Прокуратурата потулва престъпленията на престъпника Бойко Методиев Борисов, Румен Николов-Пашата и Юлиян Борисов Георгиев от Перник, обвинени за масови убийства(ГЕНОЦИД) срещу Български граждани!
  • 18 Последствия

    3 0 Отговор
    А уволнения кога!?
  • 19 безпартиен

    4 0 Отговор
    За да се издигне някой на ръководни постове трябва да е уязвим с постъпки в миналото си,за да изпълнява нареждания,да прикрива престъпления,да изпълнява поръчки!Друг начин за издигане е да е достатъчно некадърен,че да не пречи на тези които могат и искат да работят!Та,какъв е варианта за издигане на следващите?
  • 20 Ехее

    2 0 Отговор
    А в първо трябва също рокади ама не може да се пипат на Цветанов хората
  • 21 Керът

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Все я гледам":

    Много смислен коментар, адмирации!

    Коментиран от #26

  • 22 емигрант

    5 0 Отговор
    Защо ги махате, като ще ги преназначавате ? Чисто комунистически рокади, ще го махнем от тук но ще го назначим на друго место за да отчетем дейност ! Вие сте измамници в това служебно мъртвило, махат се тези които са нарушили законите или са извършили престъпление и се дават на прокурор, тези ги размествате като шахматни фигури ! Полицията са наркодилъри и наркомани обаче се оказа, че "аспиринът" който са приемали за главоболие излизал като наркотик в апаратчето с което "изгориха" хиляди шофьори и прибраха милиони лева от глоби ! Как така същите апарати на Запад не дават "дефект-аспирин" ? Направили рокади, повишили корумпиран полицай и наркоман в длъжност вместо да влезе в затвора или да стане безработен, мръсна комунистическа сган !

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 1 во и 9 то се отчитат точно по-график я

    5 0 Отговор
    1 во и 9 то се отчитат точно по-график явно.
  • 25 ТНТ

    4 0 Отговор
    Не само в София министри, ела в малките градове на юга, Харманли Симеоновград, Свиленград, Любимец. Използват се служебни автомобили като лични. От 10 до 11ч. патрули и други служители си седят по кафенетата, на обяд си ходят вкъщи със служебни автомобили по време на смяна. Слезте надолу и ги научете да работят.
  • 26 Благодаря!

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Керът":

    Както писах по-горе, напоследък терминът "рокадИ" (?!) все по-често присъства в статии и изказвания, та беше крайно време да си задам въпроса - може пък думата да има и друго значение, което да не знам. Между другото, доколкото си спомням (без да съм специалист), в партия шах всяка страна имаше право на ЕДНА рокадА, та и от тази гледна точка терминът "рокадИ" ми се струва неподходящ.
  • 27 Седи си там

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "емигрант":

    Тук е тъмна Индия.
  • 28 Я Я Я Я ДА

    0 1 Отговор
    НЕКАДЪРЕН КОМУНИС / ПИОНКА ТА НА РАШКОВ КЪДЕ СЕ НАВИРАШ БЕ МУХЪЛ .....................
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 НЕ РОКАДИ А УВОЛНЕНИЕ И СЪД

    2 0 Отговор
    НА ВСИЧКОТО МВР - МАФИЯТА С УНИФОРМИ !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А ЗАЩО НЕ ГО ПРАТИ ДА РАБОТИ ПРИ БОЙКО

    2 0 Отговор
    НЕКА ПРИПИКАВА МАГНОЛИЯТА !............Старши комисар Светослав Григоров си позволи грубо да наруши правилата за срещи с политически лица и разписаният ред за тях, позволи си да ме излъже директно в очите, заяви Демерджиев и съобщи, че в предизборно време комисар Григоров се е срещал с представители на ГЕРБ, по думите му, достатъчно високопоставени.
  • 34 Анонимен

    1 0 Отговор
    Трябва има чистка и в кадри преди имаше проучване а сега може би е финансово проучване като се подготви и е назнчен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол