Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 16:57 1 889 13

Безлов: Сменяйки ръководни хора, да направите грандиозна системна промяна в МВР -няма как да се случи

  • тихомир безлов-
  • смяна-
  • мвр-
  • ръководни хора-
  • промяна

Последните 2 години показаха, че системата на МВР е зависима от политици, коментира експертът 

Безлов: Сменяйки ръководни хора, да направите грандиозна системна промяна в МВР -няма как да се случи  - 1
Снимка: NovaNews

"Един от сериозните проблеми е, че има очакване, че в МВР може да бъде сътворено чудо, а представата за това чудо е да се случи със смяната на началници. Сменяйки някакви ръководни хора, да направите грандиозна системна промяна - това няма как да се случи. В МВР има много висока несигурност. Представете си колко може да е дълъг хоризонтът на хората, които се назначават в момента - до следващото правителство или 4-5 години, колко може да е? Очакването, че те ще работят, без да се съобразяват с политическите обстоятелства, ми се вижда почти невъзможно. Последните две години показаха, че системата на МВР е силно политизирана и силно зависима от политици, което напомня на ситуацията 1991-1992 г.".

Този коментар направи пред БНР Тихомир Безлов, главен експерт в програма "Сигурност“ на Центъра за изследване на демокрацията.
"Имаме ли гаранция, че като сменим тези няколко районни началници, ще се оправят нещата?", попита експертът и уточни:

"По-смислени мерки са да се правят тестове за алкохол и наркотици (на служителите в системата на МВР - б.р.). Това може да доведе до някакви промени, ако са систематични и има контрол как се правят тези тестове, т.е. да не се подменят и замърсяват. А начинът, по който да се оценяват ръководителите, да е на база на резултати - ефективност на разследванията, състояние на личния състав, защо напускат служители, примерно. Има ред обективни характеристики, а не се използват. Просто ни казват, че някой не си е свършил работата".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    5 7 Отговор
    този е педофил.....тука тия дето им се привижда постоянно Козяк и Сорос са прави , този човек е вреден за обществото
  • 2 д-р Косев

    6 3 Отговор
    Е какво друго да каже Безлов, той е от кликата на гербаджииски мъдреци, Бибитко редовно го привикваше за консултации. Може пак да им потрябва, няма да си плюе на хляба я.
  • 3 нннн

    12 0 Отговор
    Ами да! Сменете чистачките, за да подобрите работата на МВР!
  • 4 Безлов, без смяна на Кадрите вярни на

    8 3 Отговор
    Борисов и ГЕРБ, нищо няма да се промени в МВР!! МВР е Петата колона на Борисов и ГЕРБ!! Това не го ли знаеш Безлов!! Знаеш го, но не смееш да го кажеш!?
  • 5 Безлов, без смяна на Кадрите вярни на

    9 3 Отговор
    Борисов и ГЕРБ, нищо няма да се промени в МВР!! МВР е Петата колона на Борисов и ГЕРБ!! Това не го ли знаеш Безлов!! Знаеш го, но не смееш да го кажеш!?
  • 6 Какво направиха в Грузия?

    7 1 Отговор
    Увалниха целият състав на МВР и с конкурси назначиха нови! И сега в Грузия всичко е ОК!
    Ние нямаме топурдаци за такова нещо!
  • 7 Парата

    6 2 Отговор
    Полицай и политик се става с цел ,незаконно забогатяване ,чрез лобиране и рекет най вече ! Корупцията е повсеместна Най големите престъпници са политици и полицаи ! Няма надежда за промяна !
  • 8 Така е

    8 1 Отговор
    МВР е прогнила от корупция система !
  • 9 Иху

    2 1 Отговор
    Да, промяната може да не е "грандиозна", но е добро начало. Вън всички корумпета!
  • 10 безпартиен

    6 0 Отговор
    Като за начало освободете от работа "работещите" пенсионери!А те са "само" над 5000 души все на ръководни длъжности със заплати над 3000 лв. +пенсия + 20 заплати за пенсиониране!За година са над 200 милиона разходи от бюджета за заплати!Ако им се работи ЗАЩО се пенсионират?Само в България може пенсиониран от бюджета да остане на работа пак там но и с пенсия като бонус!Няма държава в ЕС,САЩ и дори РУсия с бившите ОНД републики с такова законодателство!Ние сме единствени!!!Колко ли са останалите "работещи" пенсионери" в други министерства,области,общини?Ако се остовободят и не се назначават нови лица ще се спести поне 1 милиард от бюджета на държавата годишно!Ама на кого му пука?Това са избиратели и то от най верните!

    Коментиран от #12

  • 11 911

    1 0 Отговор
    Без-лов, миж му само името. Хвани без-лов, удари министера и набий главсекса и заместника му.
  • 12 912

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "безпартиен":

    Това го правят защото нямат хора, няма даже кандидати, НЯМА и НЯМА да има. Защото - няма такава държава.
  • 13 Безлов Ти си явно Циганката, която,

    1 0 Отговор
    Хвали ГЕРБ!? Адвокат на ГЕРБ, там си на Хранилка! На последните Избори масово се копуваха гласове под Чадъра на МВР и Прокуратура!! И двете Институции осигурява ха Спокойствие на тези, които копуваха гласове!! В Монтанско имаццяли села гласували за ДПС или ГЕРБ!! В тези гласували за ДПС не живее нито един Турчин или Помак??? На ГЕРБ избирателите са Ромски села!!! Какво ще кажеш Безлов, Комисиите са гласували вместо избирателите, последните само са се подписвалии са си вземали парите!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол