25 Октомври, 2022 09:02 2 767 26

Комисар Тенчо Тенев ще съди министъра на МВР

  • тенчо тенев-
  • кат-
  • шеф на кат

Служебният кабинет не е политически

Комисар Тенчо Тенев ще съди министъра на МВР - 1
Снимка: БГНЕС

„Министърът на вътрешните работи взе главите на почти всички полицейски началници в София“. Това сочат от заглавията в пресата. 7 от общо 9 полицейски управления се разделят с началниците си. Обосновката на министър Иван Дерменджиев е в слабите резултати и лошия контрол.

Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни, заяви пред БНР комисар Тенчо Тенев, който е бивш началник на „Пътна полиция“ към СДВР.

„Колежката от V –то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. „Черни връх“, не вярвам да е осъществявала чадър и да не е осъществила контрол. На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата“, заяви той в предаването "Преди всички".

Идеята на служебното правителство е да се проведат честни избори, но вчера чух главния секретар да употребява изрази като „политическото и професионалното ръководство на МВР“, обясни комисар Тенев.

“Служебният кабинет не е политически.“

Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха доста добре при предишните избори, отчете той.

„Това е необяснимо“. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР, убеден е комисар Тенев.

"Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички. Той не може да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения."

Комисар Тенев заяви, че ще съди министъра на вътрешните работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    39 1 Отговор
    „Министърът на вътрешните работи взе главите на почти всички полицейски началници в София“.
    А защо само в София, в Монтана и Видин няма ли корупция и злоупотреба със служебно положение?
  • 2 Псевдоним

    17 0 Отговор
    За първи път чувам за такава служба - министър на МВР.
  • 3 електрошок

    7 18 Отговор
    Комисар Тенчо Тенев ще Осъди министъра на МВР със сигурност,но последствията в парично отношение ще плащаме ние. А не министърот. Така става в България. Един трупа провинения,а данъкоплатците цакат сметката.

    Коментиран от #13

  • 4 ОБЕКТИВЕН

    38 1 Отговор
    Това трябваше да стане още преди 15 год. В Грузия и метоха всички от МВР за един ден, и нещата се получиха. Тук полицията
    Се е срастнала с мафията, а Тенчо е гола вода.
  • 5 Калоян

    23 0 Отговор
    А главата на Калоян Милтенов кога? Проблемите в районните не идват ли от началника на СДВР?
  • 6 въпросче

    31 0 Отговор
    Тенчо,а какво направихте с полицайката,дето помагаше на убиеца с татуирания кръст на лицето? Скрихте ли я някъде в някое по-отдалечено РПУ?
  • 7 Краси Марков

    33 1 Отговор
    Комисар Тенев, КАТ е потънало в корупция. Не може да не го знаете. Да сте чували за Вашия подчинен Петров от каналите на КАТ и неговото отвратително отношение към нормалните български граждани?

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Перо

    5 11 Отговор
    Главният секретар на МВР е селтик от пловдивската полиция,където е работил един друг селтик и бивш съветник на Радев и настоящ масон и кадровик на президентството. Цялата държавна администрация е от този район и са като свински черва! Тенев е прав! Положителното е само,че се разтърсва чувала с мишките превантивно и мафията трябва да се реорганизира,не че нещо ще се промени! Старите к… остават в бардака!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Батето

    23 2 Отговор
    Щом това корумпе реве,значи министъра действа правилно.Четете каква простотия говори.Не можело началника да има контрол над служителите си !? Ама,може да лапа 10 бона заплата ! Мър.ши прости,80% от тия са абсолютно неграмотни за това лапат рушвети за да си сковат ко.чина на село.
  • 12 Муаха-ха-ха-ха...

    18 1 Отговор
    Тенчо....Така на село си кръщават шилетата😂.
  • 13 Филип Ейджи

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "електрошок":

    И този комисар да отговаря защо престъпници карат с книжки!
  • 14 Перо

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Краси Марков":

    Много корумпета уволнени от Тенев,излезнаха с медицинско от работа и се върнаха в КАТ,на първия ден,веднага,след пенсионирането на Тенев, от сегашния режим!
  • 15 ами да кажа

    9 0 Отговор
    в тази система невинни няма защото всеки знае по много но си траят защото и мълчанието си е престъпление
  • 16 сплои

    16 1 Отговор
    Тенчо, ние българите ви знаем колко "добри" начлници сте били вие дето ви изгониха. За това че сте добри, наркотици се продават като бонбони, всеки ден има пияни и дрогирани шофьори, та така че ви знаем. Кога ще ви съдят вас за бездействие с власт? Скрии си муцуната и не се обаждай, некадърник.
  • 17 Корги

    9 1 Отговор
    Гад мръсна и нагла, гледай ти да не бъдеш осъден накрая.
  • 18 Мнение

    6 1 Отговор
    Абе сериозни били. Аз само не разбрах с първо РУ какво стана. Нали от там беше онази полицайка. Защо няма уволнени там?
  • 19 Мнение

    19 0 Отговор
    "Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички. Той не може да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях."

    Началникът на РПУ не е поставен на този отговорнаэи ръководна длъжност ей така да си седи там, а именно да Ръководи подчинените си и носи Отговорност за цялостната им работа! Затова и взимат по-големи заплати, защото носят по-голяма отговорност. Ако има кадри, които не си вършат работата или са корумпирани, началникът на РПУ е длъжен да го накажи или уволни!!! Такива извинения от сорта "ама аз не мога да съм до всички 400 подчинени, са бягство от отговорност!"
  • 20 Венета Новакова

    10 0 Отговор
    Газите дете и понеже сте от ,,системата,, 3 години условно........
    Заслужавате си всичко....
  • 21 Въпрос?

    10 1 Отговор
    Защо бивши служители със съмнителен морал се противопоставят с напълно правилната чистка на корумпирани служители?
  • 22 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор
    Ще съди държавата, демек нас. Не министъра, онзи като какъв ще го осъдят след като не е министър и откъде ще му изкара пари за компенсация?
    Тия си сменят началниците след всеки избори и народа плаща компенсации. Не говоря само за МВР, а въобще.
  • 23 Реалист

    7 0 Отговор
    Всички полицаи трябва да са с мини камери на рамената, като на Запад, за да се вижда всеки един момент какво правят! Контрол трябва! Контрол и на полизаите, за да не се срастват с престъпния свят!
  • 24 123

    0 0 Отговор
    браво тонев вън мафиотите
  • 25 Не си прав !

    1 0 Отговор
    Тенчо , не реви , защото много добре знаеш жалкото положение в , което ви е системата и това , че е пълно с предатели и хора , които само се подписват за заплатки а работа и успеваемост никаква ! И често се обслужват интереси на хора от крими средите от служители на МВР ! Наказанията за такива предатели трябва да са безпощадни !
  • 26 цв.цв.

    2 0 Отговор
    Тенчо ще съдил щото остава само на пенсия,а не както до сега на заплата и пенсия гербераски под---и щом искаш пенсия и заплата отивай в агенция ЩИТ охранител тя е гербераска ще те вземат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове