Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 20:37 2 255 43

Хампарцумян: Икономиката на България е като не много голямо одеяло - избираш дали да си завиеш главата, или краката

  • левон хампарцумян-
  • икономика-
  • българия-
  • одеяло-
  • завиване

Приемането на еврото е политическо решение, подписано при влизането ни в ЕС, коментира експертът 

Хампарцумян: Икономиката на България е като не много голямо одеяло - избираш дали да си завиеш главата, или краката - 1
Снимка: БГНЕС

"Когато провинциален учител по история започне да разсъждава за международните пазари и дали да влизаме в еврозоната, малко ми идва отгоре. Влизането в еврозоната е политическо решение, подкрепено от България с подписването на цялата документация, за да влезем в Европейския съюз. Колкото по-бързо влезем в еврозоната, толкова по-добре".

Това каза пред БНР финансистът Левон Хампарцумян."Бих сравнил икономиката на България с едно не много голямо одеяло и винаги трябва да избираш дали да си завиеш главата, или краката. От тази гледна точка трябва да търсим възможния баланс. Балансът включва в един момент и задлъжняване, което е вземане назаем от бъдещия си доход. Ако сме уверени в бъдещия си доход, можем да си позволим и повече дългове", обясни той.
Той посочи, че България не е отрязана от пазара на дългове, а е "отрязана само в специфичната емисия от днес да се срещнат очакванията на Министерството на финансите и банките, които биха организирали участие в това".

Според него много малко рационални гласове са се чули по време на изслушването в парламента на служебния министър на финансите.
Хампарцумян подчерта, че служебната министърка на финансите Росица Велкова е казала от парламентарната трибуна нещо, което звучи така: "Момчета и момичета, кажете ми какво искате да направя и аз ще ви го направя!".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    44 2 Отговор
    Унищожиха малкия бизнес който пълнеше и бюджета и джоба на българина.

    Коментиран от #5

  • 2 честен ционист

    29 0 Отговор
    Нали си знаете, кои ще останат незавити зимата, та даже на отворени джамове ще спят.
  • 3 Сталин

    45 8 Отговор
    България е колония и нашето одеяло винаги ще бъде окъсано ,защото всички финанси и ресурси на България се изсмукват от Запада ,в България остават само мизерните заплати и тъй като западния бизнес почти не плаща данъци ,бедната българска овца плаща двойно

    Коментиран от #9, #38

  • 4 Пръц

    44 6 Отговор
    Чак сега научих,че приемането на еврото било задължително условие за ЕС.Лъжлив арменц,
  • 5 честен ционист

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    То пък един малък и среден бизнес. Банда спекуланти, успели да преперат заграбеното непосредствено с Перестройката. Трябваше още 96г да се свърши това недоносче - бизнесменът, а не да го чакаме днес да се подигава с окаяния българин.
  • 6 Сатана Z

    37 8 Отговор
    Щом и този изпълзя да дава акъл,значи нещата за България са трагични.Приемем ли еврото с нас е свършено.
  • 7 Кмета

    13 0 Отговор
    Или осрания ГЪЗЗЗ!
  • 8 тома

    35 2 Отговор
    МНОГО СЕ ЧУДЯ КОЙ Е ПО УМЕН СТИВ ХАНКЕ ИЛИ ИНЖЕНЕРА ХИМИК ЛЕВОН
  • 9 Последния Софиянец

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    В Макдоналдс плащат на младежите по 3 лв на час.Престъпници!И ги карат сами да си купуват униформа.

    Коментиран от #12, #21

  • 10 Мириши Набунак

    23 1 Отговор
    За овесване сте всичките бенкстери!
  • 11 Аматьора

    30 3 Отговор
    Бай Левон е кукла. Истината е, че лева е вързан за еврото, но това може да се прекъсне във всеки момент на форс мажор (т.е. ако Разумни, наши финансисти/правителство решат). Ако влезем в еврозоната, от гледна точка на днешната динамика и перспектива, ще отнесем всички предстоящи негативи за Еврото, и то по преценка на "силните", без наше участие. Влизането в еврозоната ТРЯБВА да бъде забавено до стабилизирането на геополитическата и икономичската ситуация. Преди това, ще е тотално самоубийство.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хахаха

    15 3 Отговор
    Този пишман даскал и историята разбира, колкото финансите...
  • 14 Хампи

    30 4 Отговор
    Ти как стана банкерче - помниш ли? Не се усмихвай, момче!
  • 15 Хан Пръцумян

    9 1 Отговор
    Ще си взимате по две одеяла. Едното за краката , другото за главата. А да, за дупето.......................??????????
  • 16 Левон-АВТОРИТЕТ е той-знае

    14 1 Отговор
    Имало 3 варианта на бюджет.В първия ни казват, ако не ни позволите да си напълним чекмеджетата, замразяваме доходи и ви чака ХАОС.Във втория ни казват, ще ви увеличим заплати пенсии, стандарт, обачее....16 милиарда ще си теглим за кюлчета и гардероби.Третия някой да ме подсети.А жената която прави всичко, което и поискат, явно се е усетила, че я подставят и взе, че предложи да се остави бюджета направен от Асен, в който нито има 16 милиарда за крадене, нито има кранчета отворени, ноо, има има пари за бизнес, заплати и пенсии.
  • 17 123

    18 1 Отговор
    Икономиката на България е като пълен памперс. Всичко ще изскочи наяве като го свалим...
  • 18 От цялата работа

    10 0 Отговор
    най лошото е,че дъ-то е все отвън.
  • 19 колчо слепеца

    13 1 Отговор
    дс мафията в Бългрия е отрязала половината одеяло още 1989 г !!!
  • 20 Охо-бохо

    17 4 Отговор
    Почетна местна прислуга на глобалистите. Този трябва да бъде изпратен като граничар в Нагорни Карабах!
  • 21 Мамул

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Не е важно колко ти плащат! Важното е да си евроатлантик и да мразиш руснаците!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 един

    5 9 Отговор

    До коментар #21 от "Мамул":

    Че то целият свят ги мрази руснаците/без Асад и сев. корееца/!

    Коментиран от #31

  • 24 Алооо

    6 0 Отговор
    От 33 години, винаги е било така...
  • 25 Фройд

    14 1 Отговор
    Никога не вярвайте на банкстер , те лъжат повече от адвокатите, които лъжат повече от депутатите, които лъжат повече от кръчмарите , които лъжат повече от рибарите, а те от своя страна лъжат повече от топлофикациите, които лъжат повече от електроцентралите , и така нататък, за да стигнем до истината че не трябва да се вярва на банкер, щото ако е и арменец, лъже повече от стадо сингани!!!!
  • 26 П А Р Ц У Ц.

    8 2 Отговор
    БАЮ ГАНЮ СИ Е ВИНОВЕН. ТОЙ РАБТИ И ЖИВЕЕ ЗА ФУКАРАТА И ХВАЛБАТА. ТОЙ НЕ ИНВЕСТИРА А ХАРЧИ ЗА ЛЪСКАВО ЗА ЛАЧЕНО. БЪЛГАРСКИЮ МЪЖ НЕ МОЖЕЛ БИЛ БИЗ ДЖИП. ПОТЪВАЛ ОТ СРАМ ПРЕД ДРУГИТЕ. ЖОВЕЙТЕ ЗА ФУКАРАТА И ЩЕ ПРЕБЪДЕТЕ. У БГ ГЪМЖИ ОТ КАЗИНА КОИТО УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКО. ЛИЧНОСТ СТОПАНСТВО. БИЗНЕС .БЪДЕЩЕ. ПРИ ЕРДО И ПУТИН НЯМА КАЗИНА.
  • 27 Мнение

    7 0 Отговор
    Служебната министърка на финансите Росица Велкова беше някак объркана и гузна, поне на мен така ми се стори излъчването й.
  • 28 Мемфис

    2 3 Отговор
    Кои са прокремълските проксита ще разберете по небалансираните анонси на коментарите им. Не знам само, дали тези “плюсове” и “минуси” на обгрижваните от сайта проксита са дело на измама или се поставят от редакцията?
    Ало сайта, все още има хора, които ви четат- не се ГАВРЕТЕ С ТЯХ!!
  • 29 нн..ццц

    2 5 Отговор
    Троловете на руский мир си искат лева, за да го дарят на Путин.Иначе копейковците не искат мутрите, рекета, беднотията и си мислят, че като дойде руския мир, мутрите ще изчезнат.Как да налееш, че руския мир не може да съществува без мутрите и олигарсите.Те пък мутрите и те това искат, с разликата, че половината от лева ще го заделят за шкафчето си.
    Давайте, няма още коментар за американските окупатори, дето окупираха Германия и Япония и те там агонизират и се чудят какво да променят та да стигнат Русиа и стандарта и.
  • 30 ежко

    5 2 Отговор
    Левончо, откъде - накъде някой ще взима политически решения на гърба на провинциалния учител по история и още хиляди като него,а?Кое е Бъгария? Политиците взимащи решения или хората в страната?
    Утре като ви спретнат едно мероприятие като Народен съд по политическо решение, нали ще ревеш пред същият този провинциален учител по история да ти отърве кожата?
    Приемането на нещо което казае абсолютно всеки един жител в страната не може да се взима с политически решения, на един файтон хора!Само с референдум,а дали решението ще е грешка или не -това е нещо второстепенно.Важен е принципа.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 я па тоя

    8 1 Отговор
    Добре де, но защо Хампарцумян се опитва да ни бапамосва, като слага каруцата пред коня? Като твърди нещо трябва и да се аргументира, посочвайки конкретното събитие. Къде и кой е обсъждал днес или напоследък дали да влизаме в еврозоната, че и да приемаме еврото като разплащателно средство? Това, което е на дневен ред е приемане на България, Румъния и Хърватия като част от Шенгенското пространство, като ползата за нас е най вече в премахване на граничния контрол между Гърция, България и Румъния. Това ще сложи край на дългото чакане по опашките на тези гранични пунктове и много ползи за граждани и бизнес, а границите с останалите съседи остават без промяна. За еврозоната никой нищо не е обсъждал на този етап, но явно господин банкера не прави разлика между двете.
  • 33 ббрр

    7 2 Отговор
    Цялата схема с тия 50 милиарда дето герб ни облъчва, че ТРЯБВАЛО, не може без тях, непременно, е заради съдебната реформа и да им се размине на политици, мафиоти за кражбите от 12 години, за да минат и без парите от Плана за Възстановяване.Ами той ЕС ни дава пари от Плана, ама искат реформи и правосъдие, а наште правят чалъми да теглели заеми.А ве ей, и заемите ше ви спрат, както и май започнаха.Въртят сега за 3-10 варианта на бюджета на краденето.Ей, нямат спирка десарските номера.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Психо Доктор

    5 0 Отговор
    А ве надут пуяк, кат си толкуз отворенгяз първо кажи как провинциалниат учител да взима достойна заплата и да мисли само за образованието на децата ни. Самото неуважение към труда на учителя в думите на този нехранимайко отразява безнадеждното положение в държавта до която ни докараха насадените ни некадърни упрвници.
  • 36 Маринов

    1 1 Отговор
    Господине,

    Все Пак е Добре да ВРАЗУМЕЕШ:

    ЧЕ България МОЖЕ да се ОТТЕГЛИ по ВСЯКО ВРЕМЕ от ВСЕКИ ДОКУМЕНТ, ДОГОВОР и т.п. щом СМЕТНЕ че той НЕ е ПОВЕЧЕ в ИНТЕРЕС на НАРОДА и !!!

    НОРМАЛНО е и е РЕДНО да се НАПРАВИ това НЕЗАБАВНО
    за ВСИЧКИ такива Сключени от ПРОДАЖНИТЕ Нашенски чуждоземни МАРИОНЕТКИ!!!

    А се СЪМНЯВАМ
    дали вие
    имате и МАЛКО от ИНТЕЛЕКТА и ДОСТОЙНСТВАТА
    на тай наречените от вас "провинциални учители ???
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Михес

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Точно в десятката . Истинските държави водят войни , поддържат армии , и се отбраняват успешно за да не се случва това което стана в България . Някой друг да определя дневният ред , финансите , пазарите , суровините , и на къде ще поемат малкото квалифицирани кадри. Няма прокопсала колония , с латино-американски колониален капитализъм . Месната парична единица, е средство и оръжие на държавата, да развива хора , сектори , отрасли , образование , здравеопазване , идр. , както и пенсионерите да живеят малко по добре. Това е един вид суверенитет . Ако минем на Евро-пари , ще ни дадат ли и на нас печатница за Евро , да си печатаме , както си печатат в Германия, Франция , Брюксел , и дават щури пари на техните земеделци , и др. А на нас - Михес
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 2697

    0 0 Отговор
    добре си живееш в имението на камбаните
  • 42 4893

    1 0 Отговор
    тоя колко е ощетил държавата
  • 43 Дядо

    0 0 Отговор
    Прав е арменецът. Зелен кон и умен даскал няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол