Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 07:53 1 362 24

Красимир Манов: Гориво за АЕЦ “Козлодуй” има за 2 години напред. Няма да има драми

  • красимир манов-
  • гориво-
  • аец козлодуй-
  • 2 години-
  • драми

"Мислех, че падението не може да е по-голямо от Александър Николов, но се оказа, че греша - Росен Христов е още по-голямо падение”, категоричен бе енергийният експерт 

Красимир Манов: Гориво за АЕЦ “Козлодуй” има за 2 години напред. Няма да има драми  - 1
Снимка: NovaNews

Гориво за АЕЦ “Козлодуй” има за 2 години напред. Няма да има драми и тук, както нямаше при газа. Енергетиката е базата на една икономика на една държава. Износът на електроенергия удвоиха приходите, с които се компенсира всичко у нас. Хората като Александър Николов изведнъж търсят индулгенция. Тези хора търсят спасение, защото войната на Русия в Украйна показва, че нещата отиват в определена посока - Москва ще загуби.
Това заяви в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” енергийният експерт Красимир Манов.
По думите му в момента вървят преговори неофициални между САЩ и Русия кой докъде да отстъпи във войната. Според него Москва се опита да запази Крим.
Манов коментира и новината, че НСлС разследва кабинета на “Продължаваме Промяната” заради доставката на газ от посредници.
“Това е партенка. Договорите са сключени от “Булгаргаз”. И министърът не може да бъде шантажиран. Има търговски закон. Нищо няма да излезе от това нещо. Хаосът и разрухата идват от служебния кабинет. Мислех, че падението не може да е по-голямо от Александър Николов, но се оказа, че греша - Росен Христов е още по-голямо падение”, категоричен бе Манов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тикви продажни

    25 2 Отговор
    Руските мощности ще ни спасят, нищо че са от времето на Живков!

    Коментиран от #7

  • 2 Мимо

    20 1 Отговор
    Колко са две години, бе ? А после? А с отработеното какво се случва?

    Коментиран от #3

  • 3 кокорелчо

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мимо":

    да го муaт бедните и след нас и потоп!
  • 4 кабел

    12 2 Отговор
    Пенсиите в Гърция се увеличават от края на месец януари 2023-та година. А не както се прави умишленно в България-от първи юли. Това го нанесе Бойко Борисов,ощетявайки българските пенсионери. Финансовата година започва от януари,а не от юли.
  • 5 Генди

    10 2 Отговор
    Няма нафта, няма газ, а бачи Киро е ...
  • 6 Правилно

    10 0 Отговор
    Падението на управляващите води до падение на България за жалост,защото родоотстъпничеството е най-важното им качество.
  • 7 Боже пази България

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "тикви продажни":

    Продажникът определя другите за продажници.То е същото като крадеца вика дръжте крадеца.Мечтите на тези тошовисти и путинофили са мечти за миналото,което искаме да забравим,но тези не разрешават и дърпат държавата надолу и назад.

    Коментиран от #22, #24

  • 8 сащисан

    14 1 Отговор
    Е как за две за 2 години напред! Това не трябваше да се оповестява. От Козяк искат да я бастисат още сега.
  • 9 слоки

    12 1 Отговор
    Още един платен предател. Щял да става независим от Русия, ама не казва лъжеца че ще станем зависими от краварите и запада. Преведено на български значи да ни крадат мръсниците от запад. А те ги могат тези работи, крадат като за световно.От Русия ако е зле, от кравари и западняци е много, много по зле. И такива "експерти" ни обработват от 32 г. та вече сме на изчезване.
  • 10 Всъщност

    10 1 Отговор
    Четем : " удвоиха приходите, с които се компенсира Всичко у нас." А това "всичко" са тройно по-скъпия ток от отровните американски въглищни Тец-ове и 7 пъти по-скъпи в ток от слънчеви и вятърни централки . И всичко това на гърба на Аец-а , за да се осредни цената на енергийния микс ! По-скоро да строят втора АЕЦ - Белене !
  • 11 И откъде,

    9 1 Отговор
    и на каква цена???? Белене имате ли? Не, нали! Сроковете на експлоатация реакторите на Козлодуй свършат. Едни милиарди в Париж арбитраж плати целия български народ. Едни реактори плати целия български народ, които уж нямало да пристигнат.. Една площадка и лиценз плати целия български народ, нарочно мотаха да й мине лиценза. Едно оборудване за Белене, за което плати целия български народ изчезна. ТЕЦ-овете за обновяването на част от тях, отново го плати целия български народ, до към 2030 закриват тях. Оставаме без основни мощности. При една студена зима, Частните ВЕИ-та на политиците и обръчите им от фирми загиват. Горивото на Уестинг не е подходящо, не прибират обработено ядрено гориво. Горивото на ФранАтом е по руски лиценз, само че с повече посредници и акционери във фирмата. Значително по-скъпо ще бъде за българите. Другият вариант е внос от Турция, както стана преди год., защото Румъния ни отказа. Въпросът е: какви интереси и лобита обслужват настоещите "експерти", не дай Боже, да има и шистови. И няма ли да понесат съответната отговорност, че обричат икономиката и народа на студ, тъмнина, фалити предприятия, мизерия, инфлация-скъп ток.
  • 12 Нашите краварски подлоги ни

    11 1 Отговор
    лишиха от руски газ, сега искат и от ядрена енергия да ни лишат, нямало да купуват руски атом, а какво ще правят отработеният американски, в буркани ли ще го консервират!? Тези подлоги ще погубят България!

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нашите краварски подлоги ни":

    прозападните подлоги в цялата ни история ощетяват България ! Лошото е, че се формира една планктонна критична маса, която задушава целия останал народ и родина.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "От вонята на краварските":

    На мен ли говориш ве чугун ? Ако България остане на чугунените русофили, положението няма да е много по добро.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИНЖ

    1 4 Отговор
    Велики "експерте" г-н манов(нарочно те изписах с малки букви), чий го държахте, че досега не се е случила диверсифкацията с горивото за АЕЦ-а? ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!! Просто сте се "продали" на Москва!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Значи -

    2 1 Отговор
    "Няма да има драми и тук, както нямаше при газа." Само дето газа струва в пъти повече, ползващите го и на битово, и на индустриално ниво се чудят как да преминат на друг тип гориво, а отоплението става химера, а стоките - непродаваеми. Че каква драма е това" Никаква, разбира се - това е трагедия. Впрочем - след две години вероятно ще започнем самостоятелен добив на ядрено гориво - или ще внасяме от САЩ... въпреки че АЕЦ -а ни е построен за руско гориво. Все едно да сипеш бензин с октан 86 и по-малко на спортен автомобил - пак ще върви, де - ама не съвсем...
  • 21 Мнение

    4 0 Отговор
    Изтриха ми мнението,че искат да ни думнат да съкратят населението.Защо?
    При смяна може взрив да има.Вие акъл имате ли поне малко?
  • 22 Име

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боже пази България":

    Да забравим тошево време Това са дедите ни .които като цяло бяха работливи и честни Бригадирските движения .Пък и те живяха в този свят Трябва да се пази а не да се руши И най малкото да почитаме българските труженици и това което са сътворили а не да ги хулим и да събаряме паметници ..Трябва да приемем историята а не да я съдим
  • 23 Име

    3 0 Отговор
    Да забравим тошево време Това са дедите ни .които като цяло бяха работливи и честни Бригадирските движения .Пък и те живяха в този свят Трябва да се пази а не да се руши И най малкото да почитаме българските труженици и това което са сътворили а не да ги хулим и да събаряме паметници ..Трябва да приемем историята а не да я съдим
  • 24 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боже пази България":

    алоо АЛОО КРАВАРИТЕ ГРЪМНАХА ЕВРОПЕЙСКИЯ ГАЗОПРОВОД ЧЕ ЕДИН КОЗЛОДУЙ ЛИ НЯМА ДА ГРЪМНАТ С ТАКИВА БООКЛУЦИ В БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол