Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 12:54 1 129 36

Гешев за войната по пътищата: Ще направим и невъзможното, за да не убиват децата ни по улиците

  • иван гешев-
  • войната по пътищата-
  • невъзможното-
  • убиват-
  • деца

Главният прокурор се срещна със семейството на 22-годишното момиче от Шумен, което почина след като беше прегазено от джип в града.

Гешев за войната по пътищата: Ще направим и невъзможното, за да не убиват децата ни по улиците - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев се срещна със семейството на 22-годишното момиче от Шумен, което почина след като беше прегазено от джип в града.

"Прокуратурата ще направи възможното и невъзможното, за да има справедливост. Това не може да продължава така – да убиват децата ни по улиците. Бащата на убитото момиче заяви, че ще е доволен, ако с действията които се предприемат покрай случилото се, бъде спасен друг живот", каза Гешев.

Разследването на случая е поверено на Софийска градска прокуратура и Националната следствена служба не защото има съмнения в работата на прокурорите от Шумен, а за да няма никакви съмнения в местна зависимост, допълни още Гешев, цитиран от БНТ.

Той коментира и предложението, което отправи към МВР и ДАНС за сформирането на съвместни екипи за работа по отделни категории престъпления.

"Този модел, който предлагаме, е работил между 2013-2018 година и е прилаган успешно с МВР и ДАНС. Това не е нещо ново. Резултатите може и да не са били идеални, но след като закрихме специализираното правосъдие, това е по-добре от нищо. Правим отдели в цялата страна срещу организираната престъпност и призовавам за съдействие МВР и ДАНС", поясни той.
Тази вечер Иван Гешев ще разговаря с граждани на Шумен във връзка с ръста на битовата престъпност, увеличаващото се разпространение на наркотици сред младежите, както и заради зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени вследствие на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Инициативата за срещата е на Граждански инициативен комитет „Справедливост“ и е по повод общественото недоволство в Шумен, породено от тежката катастрофа на 28 септември, при която загина 22-годишната Светломира Станчева.

Междувременно Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест беше поставен 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвиняем за причиняването на тежкото пътно произшествие.

Вчера общинската комисия по безопасност на движението в Шумен отложи за следващата седмица заседанието, на което трябваше да се разгледа молба от граждани за обезопасяване на кръговото кръстовище пред хипермаркет в града, където загина 22-годишното момиче.

Причината бе, че на него нямаше представители на полицията и на Областното пътно управление в града. Сред отсъстващите бе и проектантът на кръстовището.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дачо

    35 1 Отговор
    Каскетчето ще направи и невъзможното само и само да не се занимава с корупцията. Корупция в България НЯМА за Гешо-Келешо. А всъщност и войната по пътищата е предизвикана ПРЯКО от корупцията и корумпираните катаджии, прокурори и съдии!

    Коментиран от #7

  • 2 Дългият

    27 1 Отговор
    Беше се скрил като мишок в дупката но сега пак се изявява. Дали се отмириса?
  • 3 Невъзможното не може да се направи

    24 0 Отговор
    Защото е невъзможно.
  • 4 Хихихи..

    27 0 Отговор
    Гешка,нема безплатно сиренце освен у капано.За тарикат се преброи но не те уважаваме,щот подгъзничеше на Тиквунчето.Не си за Пример,това исках да ти кажа..
  • 5 Наркос

    21 0 Отговор
    Гешев много се грижи за децата, чух от достоверен источник как дарил 2 стотинки на дом за деца
  • 6 Дрогираният

    24 0 Отговор
    убиец с три различни упойки от зъболекар (виж ми окото) и със запален джип , с който е отнел живот , часове след убийството - при това в охраняван паркинг на МВР е на свобода , а девойчето в гроба....
  • 7 Гешко Плешов

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дачо":

    Корупция, какво е това? За нова къща в Барселона става ли?
  • 8 българин

    19 0 Отговор
    Нямаме пътища, няма маркировка, няма улуци, няма тротоари...... няма, няма, няма...... Първо трябва да се почне с нямането

    Коментиран от #9

  • 9 12 години парите

    23 0 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    Изтичат в зайчарника. Какаво ще имаме?
  • 10 Евала

    22 0 Отговор
    Тоз изкукудякалия що ли му личи че неговите бандити са на власт

    Всеки ден по три интервюта дава преди товa една година със свещ не мошеше да го откриеш
  • 11 Мъка

    20 0 Отговор
    Ако искаше и можеше за мандата от 7 години този щеше да повдигне обвинения на много олигарси , на местни феодалии на корумпета в държавната и местна власт.Делата щяха да говорят повече от приказките му.
    Никой не може да му попречи да си свърши работата за която му плаща данъкоплатеца.
    Ако искаше и можеше.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 0 Отговор
    Това е ниИИвъзможно да стане.Как се казваше-антоним??Трябва да ви се промени това в черепната кутия,ганчовци.С никакви наказания или поощрения няма да стане.Става само с пример,но това не е изгодно за власт-имащите.Става ,като въведеш Шахмат ,задължителен предмет в училище,но това не е за вас ,бг.Това е за по развити Държави като Германия,русия,но не е за вас симеоново-бг!
  • 13 ИСТИНА Е

    18 0 Отговор
    Доказан престъпник в държавата ни е назначен от ОПГ за главен прокурор.. Уникум държава сме
  • 14 АЛООУ!

    21 2 Отговор
    ПРАЗЕН КАСКЕТ СЛОЖИ ЕДИН ЧИФТ БЕЛЕЗНИЦИ НА СЕБЕ СИ И БОКО... И БЪРЗИЧКО КЪМ БАЙ СТАВРИ! ТОГАВА И УБИЙСТВАТА, И КРАЖБИТЕ, И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ЩЕ СПРАТ!!!
  • 15 ДЕТЕНЦЕ НА 40

    22 0 Отговор
    Парите затварят очите и ушите !! Питам: Защо махнаха колата от проишествието бързо-бързо и не я оставиха за оглед на светло сутринта? Как намалиха скоростта от 140 км./ч. на 93? Къде и кога зъболекаря се подписа, че е сложил сутринта 3 упойки? Защо пожарникарите не срязаха капака на колата и да махнат акумулатора? Има ли подаден сигнал в пожарната за горящата кола. Какво са правили полицаите, които охраняват военновременния склад на МВР в Царев брод и и защо след като пожарът е възникнал в 5 часа сутринта в петък за него съобщиха в 16,30 часа в събота? и тъй нататък.........
  • 16 Кир Ливанчо

    15 0 Отговор
    Затвор, без право на обжалване или търсене на смекчаващи вината обстоятелства и полагане на общественополезен труд. Това е предумишлено убийство, да караш пиян и дрогиран.
  • 17 123456

    4 1 Отговор
    Е , като изключим полицаите и то само на пешеходна !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 УРА,, УРА

    15 1 Отговор
    Ти бе каскет, досега къде спа? Жертвите по пътищата не са от миналата седмица. За какво трябва да ви плащаме големите заплати и само да се мотаете и да давате изявления по купените от вас медии? Хората не са толкова тъпи и много добре разбират, колко сте загрижени. Искате само да печелите дивиденти и никой да не ви закача. Но и това бавно и сигурно отминава.
  • 20 Минева

    14 1 Отговор
    Тоя мошеник отново е черешка на гербавата торта
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Факт

    12 1 Отговор
    Гешев не е осъдил нито един едър играч, хулиганите на пътя и най-дребния прокурор може да осъди. Освен ако не са полицаи, тогава теста е лош
  • 23 един

    10 1 Отговор
    Ще направя всичко възможно за да пазя шефовете,щото загазят ли те,загазвам и аз!Гешеф си мисли,че хората не знаят, че е същият бандит като Пеевски,Борисов,Цацаров и компания!
  • 24 Трътката

    13 0 Отговор
    Щял да прави невъзможното, а досега не правеха възможното.
  • 25 ми то

    9 1 Отговор
    Сега ще почнат да тормозят нормалните шофьори, не тези дето трябва. Вече два пъти ги виждам в храстите с необозначени коли и камера...Нали ги знаете ония знаци 40, 60 и те в храстите, и поставени на едни местаааа...
  • 26 Хитлер

    12 1 Отговор
    КRетен, гнусен лицемер ! Къде беше до сега бе, избиха десетки деца по улици и пешеходни пътеки, майки на убити деца протестираха, къде се беше СКРИЛ ИDИОТЕ, че чак сега си се разтревожил, замаскираше и скриваше зулумите на ГЕРБ и Тиквата ли ? За теб само затвор е подходящото ти место за живеене ! Противняк долен !
  • 27 Машала

    9 1 Отговор
    Гешев, ти не си оня Гешев от 1944! Много си се активирал, но всичко в правосъдието е благодарение на теб! Ясно е. че ще ядете тоягата. Наближава! Заспалия народ започна да му писва да го лъжете нагло и крадете алчно!
  • 28 анонимен

    8 1 Отговор
    А чекмеджетата кога бе мухльо ? До кога ще се подиграваш на народа като криеш корумпираните гербопитеци от бай Ставри ?
  • 29 Жалката пасмина

    8 1 Отговор
    ДОЛУ герберастката КЛИКА СЪД ЗАТВОР ЗА ЦЯЛАТА ИМ ШАЙКА
  • 30 НЛО

    6 1 Отговор
    Ненужен…
  • 31 Гешев да се занимава с тези където

    6 2 Отговор
    Окрадоха милиарди за последните 15год!!ГЕРБ и Патериците им!! Авто катастрофите не са работа на гл Прокурор на държавата!!
  • 32 Бай Онзи

    3 0 Отговор
    Към "невъзможно"ли попада да не се преведат около 200 страници от испански на български повече от 6 месеца бе каскет ???
  • 33 Не само децата бе т. ни

    2 0 Отговор
    А изобщо хората щото колкото ценен е живота на едно дете толкова ценен е и живота на ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК.....
  • 34 засрами се бе, фар,

    1 0 Отговор
    На идиоти ли ни правиш? Калката повече се пениш срещу ПТП, толкова повече и по-брутални стават. ЯСНА Е КА БЯЛ ДЕН - НЕСТАВАШ ЗА НИЩО!!!Трета година не те искат хората, а ти се разсейваш. Ще си отидеш, но по трудния начин за тебе.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол