Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 14:23 1 359 52

Рашидов: Подкрепям правото на хората да имат избор как да гласуват

  • вежди рашидов-
  • подкрепа-
  • право-
  • хора-
  • гласуват

Станислав Недков-Стъки обясни, че буди притеснение истеричността и страхът на някои политици при повдигане на въпроса, че ще се върне и хартиената бюлетина

Рашидов: Подкрепям правото на хората да имат избор как да гласуват - 1
Снимка: NovaNews

Представителите на "Консервативно-патриотично движение" Недялко Недялков, Станислав Недков - Стъки, Петьо Блъсков, Соня Колтуклиева и Мария Карагьозова се срещнаха с председателя на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов.
На срещата те припомниха за внесената от КПД подписка на над 111 000 българи срещу задължителното машинно гласуване и настояха максимално бързо в комисия и зала да бъде разгледано предложението на БСП за промени в Изборния кодекс и връщане на смесеното гласуване.
"Подписката е входирана. Ще отиде в комисията по правни въпроси. Тази преписка трябва да бъде прочетена пред цялото Народно събрание. Подписката за искането на хората не може да не бъде прочетена", обяви след срещата Вежди Рашидов, цитиран от "Труд".
"Моето мнение е същото като на хората в подписката. Машинното гласуване отнема конституционни права на българските граждани. Не виждам какво пречи да има хартиена бюлетина. Предполагам, че ще попречи на някои хора, но аз смятам, че трябва да има хартиена бюлетина и ще подкрепя с гласа си правото на хората да могат да избират как да гласуват", заяви председателят на НС.
"Законът изисква подписката да мине през правна комисия и след това ще бъде прочетено в Народното събрание. Нека минат процедурите", завърши Вежди Рашидов.
"Благодаря на г-н Рашидов, че нашата подписка срещна разбиране от негова страна. Защото тя не е само наша, а на 111 000 българи. Това, което чухме от него и от анонсите на политическите лидери на повечето партии, ни дава увереност, че може да се събере мнозинство за промени в Изборния кодекс, които да върнат до урните тези над 740 000 българи, които не гласуваха на последните избори", обяви след срещата Станислав Недков-Стъки.

ММА шампионът обясни, че буди притеснение истеричността и страхът на някои политици при повдигане на въпроса, че ще се върне и хартиената бюлетина. И припомни грешки на машините от последните избори, когато на екрана се показваха съобщения "Дневникът е подправен".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-накрая

    11 29 Отговор
    един трезво мислещ човек

    Коментиран от #31

  • 2 Иво

    35 12 Отговор
    Мафията си искахартиената бюлетина.За да останат на власт до живот.Връщането и ще дозакопае България без шанс за измъкване.

    Коментиран от #9

  • 3 Хихихи..

    16 5 Отговор
    И тоя шмульо си "коригира" носа.Жалко.Приличаше ми досущ на мойта чу рка,като бях в детската градина..Спомении..

    Коментиран от #19

  • 4 Факт

    28 8 Отговор
    Хартиената бюлетина значи Бойко,Радев,Доган доживот на власт.

    Коментиран от #35

  • 5 Мвро-то

    4 21 Отговор
    Г-н Стъки и г-н Рашидов са честни и почтени политици, които искат да улеснят страхуващите се и неграмотни да гласуват. Скоро 90 процента в бг ще са такива. А е факт че никой не е гласувал за други партии. Аз познати гласували за пп, дб нямам. Не знам защо не ги забранят тия дори!
  • 6 ГЕРБ

    25 6 Отговор
    Купувачи на изборите. Предимно с хартиени бюлетини.
  • 7 Беловеца

    21 1 Отговор
    ДПС в Благоев град,на второ място,с хартиените бюлетини ...първо.
  • 8 Паисий Хилендарски

    12 2 Отговор
    В лето Господне 2022 ро след разпри за трона България попада под османско владичество.

    Коментиран от #18

  • 9 алооо

    8 18 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Ивчооо, ами според тебе тогава целия свят ли е мафия бе?Щото май в целия свят има хартиена бюлетина само в България няма.А, и да ти припомня само че преди изборите идваха едни специалисти от Хамериката уж да нагласели софтуера на машините?!?!?Е това с гласенето на софтуера не е ли мафия бе учения?

    Коментиран от #23, #32

  • 10 ГЕРБ СА ЛГБТ БОКЛУЦИ !

    10 2 Отговор
    Освен пропагандата на “нетрадиционни сексуални отношения” сред децата се забранява и разпространението на информация, която може да предизвика у тях желание да си сменят пола. Физическите лица, които се занимават с ЛГБТ пропаганда ще се наказват с глоби от 800 до 6500 долара. Глобите за пропаганда на педофилия са от 3000 до 13 000 долара.
  • 11 Кочо

    20 2 Отговор
    Хората могат да изберат да гласуват с грахови зърна, страгали и нахут! Корнела ако си мисли, че хартията ще и върне няколко % - лъже се! С хартиената бюлетина мафията си докарва нужния комфорт и мечтаните познати коалиционни слугини! Проф. Константинов, който също е против машинното гласуване, преди време за да покаже колко неграмотни са СИК и затова имало опашки и равнасяне на чували с бюлетини, показа протокол, коригиран 40 пъти, докато успеят да го предадат в РИК! Какво от истината е останала в този протокол! При машината такива екстри няма!

    Коментиран от #15, #51

  • 12 КВО СТАНА С КРАДЕНИЯ ДЖИП

    14 2 Отговор
    НА ГОРАНОВ ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГЕРБ НЕКА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ

    12 3 Отговор
    НО ДА УПРАВЛЯВА - НИКОГА !
  • 15 Хм...

    4 12 Отговор

    До коментар #11 от "Кочо":

    Абселютно си прав Кочо!!!При машината такива корекции по 40 пъти няма!Там всичко е нагласено и уйдурдисно преди изборите още.То затуй в изборния ден на някой от машините излезнаха доста странни съобщения по екраните им.

    Коментиран от #20, #26

  • 16 емигрант

    10 2 Отговор
    Престъпниците и корумпираните се борят простите и малоумните да ги изберат отново ! Поговорката "прост народ - слаба държава" вече означава - БЪЛГАРИЯ ! Българинът е имунизиран против СРАМ и ДОСТОЙНСТВО, той е просто едно нещо което Дарвин се е мъчил да открие !
  • 17 ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ДРИСКАТЕ

    7 3 Отговор
    предложението Е на БСП за промени в Изборния кодекс и връщане на смесеното гласуване.

    Коментиран от #30

  • 18 Агата Кристи

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Паисий Хилендарски":

    Припомни ми как се казва последният владика в Османската империя, че не мога да си спомня..
  • 19 Погъделичках

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихи..":

    се, за да се разсмея на тъпизма ти, но не можах !
  • 20 анонимен

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хм...":

    Не, не са излезли странни съобщения в машините, те дори не са и биле фатални, а са влезли в главата ти чужди манипулативни мисли много лесно, защото всичко отива там където има празно место, при теб се е оказала главата ти !
  • 21 :))

    9 2 Отговор
    "Представителите на "Консервативно-патриотично движение" Недялко Недялков, Станислав Недков - Стъки, Петьо Блъсков, Соня Колтуклиева ...."
    ...те тия са с ментални проблеми,
    затуй ги затрудняват машините :)
  • 22 Ела и виж

    13 2 Отговор
    Само ги вижте, тия! На стада започнаха да се събират. Ясно е, че здраво са папкали от властта на мутрата. Дупето да им е яко на обикновения и честен българин. А, за върнатите милиони на Вежди не ми се коментира.
  • 23 ммн11

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "алооо":

    Ай стига с това гласене на софтуера! Всички знаят какви мащабни акции организирате за купуване на гласове и как включвате и мъртвите души с хартиените бюлетини.
  • 24 Бамбука

    12 2 Отговор
    Притесненията за връщане на хартиената бюлетина са свързани с "присъствието" на половин милион мъртви души. Поне таково определение даде проф. Математик, а щом той го казва, може да му се врява.
  • 25 Бибитко

    15 3 Отговор
    Борисов пак придоби самочувствие и е активирал всички калинки,на които плаща здраво да настояват за връщане на гласуването с хартиени бюлетини. Не му стига колко гласове напазарува на последните избори,иска пак цялата власт,защото тя е като наркотик.
  • 26 Кочо

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хм...":

    И какво излезна на машината!? Излезна - ,,Някой се опитва да ме манипулира! Изключете ме!". Ако са били нагласени, значи са нагласени Герб да е първа сила - това ли твърдиш! Дали са нагласени е хипотеза, но не е хипотеза хилядите недействителни гласове при хартиено гласуване, влачене на чували, подкупени цели комисии, преправяне на протоколи, опашките пред РИК до припадък и всички да кандисат каквото им предадат и напишат, само да се махнат от там! Виждал ли си гербераска калинка как се мотае при предаването на протокола, глъмите я мислят за проста, че не може да го напише както трябва, а тя предава последна, но както на нея и изнася! А кмет Тотев помниш ли как инструктираше хората си да драскат хикса извън квадратчето и правят недействителни чуждите бюлетини?
  • 27 Трак

    15 2 Отговор
    Кои хора мултак . ?? Ци-ганите от махалите които нон стоп купувате да гласуват за вас и понеже са тъ-Пи сега с машините не можете да си правите далаверките . Нали бе мултак от ДС на БКП
  • 28 О, БОЖЕ

    11 3 Отговор
    Тия наистина ли си мислят, че не гласувахме заради хартията??? До къде е я втасахме...
  • 29 Българка

    9 2 Отговор
    Я Стъкито експерт по избори?
  • 30 ммн11

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ДРИСКАТЕ":

    БСП играе за ГЕРБ. Държат Нинова много яко след последните избори. Както гласуваха бесепарите за Рашидов по команда на ГЕРБ, така Нинова ще върне хартиените бюлетини за угода на ГЕРБ.
  • 31 тикви продажни

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Най-накрая":

    Тогава всяка партийка ще си пазари хора за гласуване без проблем - продажници!
  • 32 анонимен

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "алооо":

    Ти България за свят ли я имаш бе, в света вече се гласува по пощата и по интернет, а с листчета гласуват на о-ов Тамбукту ! Живея на запад и имам право да гласувам за техния парламент, вече почти няма секции, а където има е машинно, как ви мамят в България не е за вярване ? Кой ще се занимава да брои, да пише, да чете и да отчита с химикалка в кой век живеете бе, в пещерния строй ли сте още ? За какво са тези компютърни технологии, за изложби ли ?

    Коментиран от #34

  • 33 Кочо

    6 2 Отговор
    Блъскам си празната картуна и не мога да се сетя, защо Стъки излиза на дансинга само когато тиквите са на власт!?!?!? Ако машините са манипулирани, вашите коментари тук са още по манипулирани! Поради това, Кочо предлага да си споделяме мненията с писма, чрез вестоносец, на когото нямате доверие и Български пощи! Куриерската фирма не е за препоръчване, защото бе министър от ПП!!! Моля, който е за хартиеното общуване да не ми пише тук, а прилежно да ми пише по праисторическия способ!
  • 34 .......

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "анонимен":

    Ти кого ще лъжеш?!
    "Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската армия се насочват натам и към областния център."

    Ние тука да не сме държава от третия свят?Някакви IT да си ни слагат кой решат и после пропаганда да ни водят като ни убеждават,че ние сме гласували така.Остава и по интернет да го направите и направо ще ни закопаете.От Даркнета ще си счупят пръстите когато има избори...
  • 35 Да ве

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Машините кой ги купи - ГЕРБ
    Кой спечели на машинното гласуване - ГЕРБ
    не е важен видът на гласуване, важно е кой брой накрая и каде е фалша в ПРОТОКОЛИТЕ

    Коментиран от #37

  • 36 .......

    4 2 Отговор
    Опс.Грешен цитат е излезнал.Ето цитата:
    "
    Държавите, където машинното гласуване и гласуването по интернет никога не са били прилагани, са Австрия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Великобритания, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия, Швеция и Исландия.


    В Германия, Холандия, Финландия и Норвегия машинно или друго електронно гласуване са били използвани, но са премахнати заради опасения, свързани със сигурността."

    Но няма да се учудя ако онзи анонимния е от укро пропагандата.

    Коментиран от #38

  • 37 Мнение

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Да ве":

    По-важното е кой държи ключа към машинките и това не е ГЕРБ.Много ясно,че онези където имат достъп няма да ае пишат първи след падението им,защото щеше да е подозрително.
  • 38 Оня анонимния

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от ".......":

    гласува много отдавна от апартамента си по интернет, а и ми изпращат писмо по пощата в Испания която си включил в хартийката ! Аз на себе си ли да вярвам или на някакъв индивид в някаква кошара ?

    Коментиран от #39

  • 39 .......

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Оня анонимния":

    Ами лъжеш!

    Коментиран от #43

  • 40 негласувал

    3 4 Отговор
    пълни глупости! Това, което ме накара да си остана вкъщи на 2-ри октомври няма нищо общо с машини и хартии. Останах, защото легитимност не давам вече на никой. Смешници! За малко, тези, които гласуваха с "не подкрепям никой" да минат бариерата и да влязат в Парламента. Защо никой не говори за най-голяма партия в ден днешен - онази на негласуващите, но плащащи заплатите на тези смешници.

    Коментиран от #41, #47

  • 41 Грешка си направил

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "негласувал":

    Подвел си се на кампанията на онези,които искат да подправят машинките.По принцип колкото повече гласуват толкова е по-трудно да се нагласят машинките.Разбираш ли ме?Преди изборите ни надуха главите даже в коментарите да не гласуваме.Някой явно иска да ни слага,който си реши.Това си е фашизъм.
    Ами по-добре купени гласове отколкото изцяло подправени.Поне ще вземат някой лев.
  • 42 Правова държава

    8 3 Отговор
    Пиянката е падение и цял живот е покрай мафията гнусара да не говори за съвест и морал ГЕРБаджия
  • 43 Да бе лъжа

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от ".......":

    то за Вас в кошарата всяка истина за Запада е лъжа, затова сте най-бедни българите в България, защото много знаете и много можете, тя беднотията от можене и знаене се придобива ? Затова и единствено в България здравеопазването в държавни болници е платено, защото Западът лъже, че било безплатно при тях, затова и за убийство в България дават и условни присъди, а на Запад по няколко "до животни", затова в България голямото престъпление консумирало по-малките и съдят само за него, а на Запад съдят за всяко и сборът от годините ги лежиш.....лъжа да, затова не вярвайте и беднейте вие сте знаещите и можете да гладувате заради това, че мислите че светът започва от вас и се върти около вас, без да разберете, че вие се въртите вечно около мизерията от "знания"....медиите ви контролират мозъците и това не сте разбрали...

    Коментиран от #44

  • 44 .......

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Да бе лъжа":

    Не щеме ний богатство,
    не щеме ний пари,
    а искаме свобода,
    човешки правдини!
    Напред! Напред!
    Напред да вървим!
    България от машинки
    да освободим!

    Парите не са най-важното нещо на света.
    Като сме такива и онакива защо се занимаваш с нас?Даже сам казваш как гласуваш в друга държава.С обидите стой далече от нас!!!Казваш как в Испания гласуваш електронно,а там е забранено.Нещо ни мяташ в тъча и искаш нас да командваш.Няма да стане електронно.Така може от чужда държава направо да ни превземат.
  • 45 Мемфис

    3 2 Отговор
    Брей, колко е умен мултака, каква чутовна фраза е сътворил! Даже е изтрезнял от снощи!
    Какъв позор за народа и падение на институциите- какво разбира тази пияница от политика, от право и от всичко, за което са учили хората с юридическо образование! Брадат йордек, смърдящ на алкохол и пикня!
  • 46 Гнус ме е.

    5 2 Отговор
    Толкова грозота и черна душа виждам на председателската банка.
  • 47 Просто е!

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "негласувал":

    Мафията има интерес по-малко хора отидат да гласуват! Защото така ще даде по-малко пари за купен вот. Колкото повече хора отидат да гласуват, толкова по-трудно и скъпо става купения вот и толкова по-реален ще е резултата! Аэколкото по-често гласуваме за парламент, толкова повече пари ще трябва да харчи мафията да купува гласове!
  • 48 Пффф

    4 1 Отговор
    Този спиртосания до кога ще трябва да му гледаме противната мутра, кашлянето, сумтенето и неадекватното поведение? Толкова ли нямаше един млад, компетентен, опитен и добре образован юрист от целия парламент, ами инсталирахте тази гротеска?
  • 49 Мдаа

    5 2 Отговор
    Мултак, калтак, простак.
  • 50 Недоволен

    4 1 Отговор
    Знаете ли защо Стъки, Недялко Пиклев и ченгето Блъсков ще определят как да се гласува? За да прогонят от БГ всички нормални и Герб да царува в държавата на слепите до края на света.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Рашидов

    1 0 Отговор
    нали беше"демократицен"-изслушваш истерика Стъки с измислени 110000 желаещи хартиената бюлетина,платено е пак на наркомани и клошари да си дадат данните.А не изслушваш БОЕЦ.То бива да си слуга на Кюлчев,ама много ниско падна и каква е тази компрометирана секретарка,дето назначаваш.ЗАЩО СТАВАШ ЗА РЕЗИЛ??????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол