Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 19:11 1 347 38

ВМРО организира протест срещу откриването на Македонския културен клуб в Благоевград

  • вмро-
  • протест-
  • македонски клуб-
  • благоевград

Използването на името на Никола Йонков Вапцаров и натрапването на чуждо национално самосъзнание е абсолютно недопустимо и е категорична провокация

ВМРО организира протест срещу откриването на Македонския културен клуб в Благоевград - 1
Снимка: БГНЕС

„Предстоящото откриване на Македонски културен клуб в Благоевград, за което до преди дни нямаше никаква официална информация, а от българските власти няма и до момента, започва да поражда редица съмнения относно истинската му дейност”. Това пишат в писмо до медиите от ВМРО. „Бъдещият културен център се обявява за защита на правата на македонците в България и по света, а клубът носи името на Никола Вапцаров, който е обявен от инициаторите за македонец. Освен това на откриването на Македонския клуб в Благоевград ще пристигнат отявлени представители на антибългарски партии, които всекидневно изливат лъжи и омраза срещу България и те ще бъдат допуснати в центъра на града. Липсата на реакция от страна на българската държава говори само и единствено за политическо безхаберие към готвената провокация от страна на сръбските марионетки на Скопие”, алармират от партията.

„Ние от ВМРО категорично се противопоставяме на създаването на средище на антибългаризма в страната ни, както и на опитите за прокарване на сепаратизъм на територията на България. Използването на името на Никола Йонков Вапцаров и натрапването на чуждо национално самосъзнание е абсолютно недопустимо и е категорична провокация към българската държава и българските граждани. В Конституцията на Р България изрично е записано, че държавата ни е еднонационална. Ние разбираме, че последната година и половина върховенството на закона се чете както дявола Евангелието от т.нар. представители на „промяната“, но това вече е прекалено!”.

„Опитите сепаратистки организации да се вклиняват в обществения живот на страната, замаскирани зад осъществяването на културна дейност, следва да бъдат стопирани веднага, защото в противен случай допускаме пробив в националната сигурност на страната. Отявлената кражба на история, омразата и пропагандата на Скопие ескалираха прекалено много. Да напомняме ли за признатия „македонски език“ след вчерашното посещение на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в РС Македония? „Признат“ от първата сред равни в ЕС и то при положение, че Македония даже не е страна член на Общността! А България, чиято културно-историческа идентичност е ограбена от брюкселските бюрократи, все пак е. Но какво от това, нали?

Сега е време да кажем: Нека спрем наглия сърбо-комунистически македонизъм, който очевидно пълзи и се разраства с подкрепата на розовите либерални бели якички в Брюксел!

По тази причина ВМРО организира протест срещу опита за провокация с откриването на т.нар. Македонски културен клуб „Никола Вапцаров“. Той ще се проведе в неделя, 30 октомври 2022 г. от 11.00 ч. в Благоевград на паметника на Гоце Делчев и на мемориала Гоцев род”, съобщава от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 7 Отговор
    Тези които пуснаха Македония в ЕС отново са в парламента вместо да висят по дърветата.Робски народ.

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Айде, отново руската

    9 26 Отговор
    Агентура се задейства за да събира България.
    Къде бяха патриотите, когато откриваме наши центрове в Македония??? Защо сега е проблем??
    А когато Митрофанова се появи на 6ти септември къде бяхте бе "патриоти"?
    Хората ви изхвърлиха от парламента. Вие не представлявате България, а вражеска Русия!!!

    Коментиран от #12

  • 3 чико

    30 0 Отговор
    Няма нищо лошо да откриват такъв клуб , само ние като страна трябва да определим пред името на Никола Вапцаров да пише БЪЛГАРИНА Никола Вапцаров .

    Коментиран от #5

  • 4 Хихихи..

    7 8 Отговор
    Красьо Дебелото дига бунт,значи още шава..Жив бил бе!
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "чико":

    ЧИКО така Е
  • 6 Забелязал

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ВМРО са агенти на Кремъл!!
  • 7 Тежко

    14 3 Отговор
    Гледам постовете ви!! Всичко ви е само простотия в главата!! Само Русия в главата....Сега по темата - в македония изпочупиха нашия културен клуб, па нашите ще им лижат гъзът и ще оставят да съществува техния. Позор
  • 8 Да ви кажа...

    9 5 Отговор
    Петоколонниците получиха заказ да сеят раздление между българи и македонци...
  • 9 Българин

    9 3 Отговор
    Защо така наречените македонци не отварят клубове в Гърция, в Албания или Сърбия. Защо нямат претенции за тяхно малцинство там. единствено с нас се дъвчат.
  • 10 Първият Софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Македония НАТО, check
    Църква Македония, check
    Македония ЕС, check
    S my dck
  • 11 Айде

    4 2 Отговор
    Сега с техния шизофреничен аршин да мерим,а?Сигурно ще им е мнооого приятно?
  • 12 боил

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Айде, отново руската":

    Не ме интересува ВМРО . ВИЕ сте опасните за България . Вие признахте македонска нация и език и сега признавате , че живеят в България . НЕма други такива такива предатели на собствения си народ . Дано Путин смаже цялата евроатлантическа гмеж.

    Коментиран от #14, #15, #22

  • 13 Сега

    11 1 Отговор
    Трябва да се потроши и запали-по македонски.Но най-вероятно няма да сме толкова първобитни колкото македонците.
  • 14 Баш

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "боил":

    Путин най-ще се изкефи на тъпанарското разделение в Балканите,симпатяго.
  • 15 Точно

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "боил":

    Заради такива като путин българи и македонци са разделени и македонците представляват такъва циркаджийска сцена в момента

    Коментиран от #20

  • 16 Начо

    5 0 Отговор
    Искат пак да са на власт и да продават български паспорти
  • 17 Перо

    6 2 Отговор
    Това е частен имот,а организатори са македонистите от ВМРО ДПМНЕ,тукашната групичка платени цигани и помаци от гр.Гоце Делчев и сегашните властници от бившата УДБ-а в Скопие! Няма официално държавно участие от двете страни и не може да има поканени държавници. БГ ВМРО прави грешка,че създава конфликтна ситуация и зрелище за пропагандата на РСМ! Въобще това “събитие” трябва да остане без внимание и последствие и да бъде само македонистко сборище,ако не нарушава обществения ред и разрешителния режим на общината и полицията,по закона за митингите и шествията! Не трябва да има повече от една БГ медия! Това не е официално събитие,а частен повод!
  • 18 тука има --тука нема

    6 0 Отговор
    Той и Путин обяви 4 украински области за руски, а плюс крим 5, но нокой не ги признава. Няма никаква стойност обявеното от някого ако няма читави аргументи. В нито един документ Вапцаров не е отбелязан като македонец, а документи колкото ти душа сака и още толкова. Цялото му творчество е на български езики това никой не може да оспори. Приемайки Вапцаров за патрон на клуба показва истинския произход, същност и принадлежност на македонците, че са българи и ние би трябвало по скоро да приветстваме техния избор, а не да го оспорваме. Целта на ВМРО по скоро е да внася смут и разногласия в отношенията между двете страни, също като партията на Християн Мицкоски в РСМ. Такива действия не спомагат за сближаване, а за охлаждане на отношенията ни, а с такива интриганти нито македонските българи ще са повече българи, нито българските македонци повече македонци. Това не може да бъде патриотизъм а интересчийство за лични облаги, за сметка на влошаване отношенията межди двата народа.

    Коментиран от #31, #33

  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор
    сега ще ви видя на какво ниво сте........бг...Македонците се оказаха недостойни да се нарекат ,европейци!Да не се окаже,че вие ще ги задминете в простотията........

    Коментиран от #28

  • 20 боил

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Точно":

    Ще ви се Путин да е виновен , но не е . Заради измислените нации на Ленин и Сталин сега той воюва в Украйна . А нашите политици са свалили гащите пред онези въшльовци до нас . Срам, посрамиха всички българи . Плюха на паметта на всички български революционери и на победите на българската армия.

    Коментиран от #24

  • 21 Освободителите

    5 1 Отговор
    От "освободения" народ сътвориха поне три: българомакедонци,сърбомакедонци,да броим ли и все още живите старци в гръцко които разбират български,и едни все още само българи,които бяха докарани до трагикомичното положение да си мислят,че могат да са 16та република на СССР.???!!!Бахтън от освобождение.....,...
  • 22 Единственият предател

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "боил":

    На България си ти и другите руски петоколонници. Границите падат и ти спокойно можеш да отидеш в Македония щом ти е толкова мила. А когато влязат в ЕС, ще можеш да станеш кмет на Скопие ако те изберат. Ще можеш да живееш и работиш там и да имаш същите прав! А твоите рашляци на Путлер и Сталин предадоха Македония на Югославия. Ти и русофилите ни докарахте дотук! Няма по големи предатели на България от вас! И всички вече го виждат!!!
  • 23 ами да кажа

    1 0 Отговор
    тея що не ходят на мелмак че им е наследство
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Че имаше

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "То затова":

    и сръбски хор на червения площад,другарю,вие забравяте какв сте гледали преди няколко години по "первий канал",тц,тц,тц ....
  • 26 Мани го

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "То затова":

    боила,и он е "забравил"
  • 27 Пълен игнор,

    6 0 Отговор
    Не им обръщайте внимание, целта им е да ги нападате, да чупите като тях, да кажат че сме същите, ами не сме, бих им облепила клуба с изрезки от архивите на самоопределили се като българи, а те ги пишат македонци

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 За умрел

    3 0 Отговор
    или добро,или нищо.
    Тука нема какво.
  • 30 Перо

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "То затова":

    Господ забавя,но не забравя! Заради РСМ, на руснаците им натресе Украйна, а на Сърбия - Косово!
  • 31 Алфа

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "тука има --тука нема":

    Посочи едно подобряване между двата народа . Колкото украинци и руснзци ще се подобрят . Такива измислени нации са като незаконните деца ....нестихваща омраза и желание за отмъщение към законните , за да се докажат , че те са истинските , а не законните .

    Коментиран от #35

  • 32 това от мен да го знаеш

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пълен игнор,":

    Ами те до един момент всички са българи, дори и македонците радетели на македонизма. Потърси : Google > Как "бащата на македонизма" Кръстьо Мисирков се оказа чист българин
    " Смятаният за идеолог на македонизма Кръстьо Мисирков се оказа чист българин. Сам се определя такъв в личния си дневник, който беше представен в Главното управление на архивите в София вчера..."

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "това от мен да го знаеш":

    Най-големия цирк,че и един от създателите на македонското административно формирование в СФРЮ, през 1945 г.,югославския комунист Лазар Кулишев,също е българин! Създателите на македонския език и писменост от АСНОМ,също са българи,като са направили промените с приемането на 6 сръбски букви! Пак е по-различно от украинците,които са вкарали само една латинска буква,вместо “и”, в новия език!
  • 35 тука има --тука нема

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Алфа":

    Споре теб е по добре да сме врагове и не дай си боже да тръгнем да воюваме ли? Ти ще затанеш ли в окопана първа линия или тогава ще запееш друга песен?
    Малко помалко страстите ще стхнат и всичко ще бъде забравено, а кръвта вода не става. Все още има живи свидетели, който лично помнят начина по който всичко беше. изопъчено. Това, което селансира по медиите от двете страни на границата е политика, а не масово мнение на двете населения. Само веднъж съм ходил до Охрид, за няколко часа, и в разговри със съвсем непознати видях отношението им към нас. Нищо общо с това, което се тиражира по медиите. Особено много внимавах разговорите да не наклонят в подобна насокаи останах като гръмнат когато един македонец, без повод, каза самата истина с едно изречение. " - Абе ние сме си един народ, а само политиците ни делят! "

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иво.

    1 4 Отговор
    Да им покажем ....къде им е мястото, при Тито на тия измекяри!
  • 38 Мнение

    2 0 Отговор
    Аз на протест,организиран от някакъв,който прави Лукови маршове в София и е фен на Хитлер няма да ходя.Може да е хипнотизиран,за да прави конфликти.Ако приема наркотици със сигурност е бил без даже да знае.
    И да подчертая...не харесвам ни комунизма,ни фашизма!Те имат обща основа.Най-добре си е демокрацията,а истинските демократи не са фенове на Хитлер,който е строил едно време лагери и е правил експерименти с хора!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове