28 Октомври, 2022 14:19 4 781 33

Демерджиев: Вместо за строежа на магистрала "Хемус", парите са отишли на друго място- за строеж на хотел

  • иван демерджиев-
  • строеж-
  • магистрала хемус-
  • хотел-
  • пари

Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая с АМ "Хемус". Апелирам много внимателно да видите кои са тези лица, защото това не са онези анонимни граждани, които гледахме по телевизиите в началото на случая, каза МВР- министърът

Демерджиев: Вместо за строежа на магистрала "Хемус", парите са отишли на друго място- за строеж на хотел - 1
Снимка: БГНЕС

Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая с АМ "Хемус". Апелирам много внимателно да видите кои са тези лица, защото това не са онези анонимни граждани, които гледахме по телевизиите в началото на случая. Това заяви пред медиите в парламента служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той допълни, че "имената им са публично известни" и че са свързани с "много интересни дружества", съобщават от novini.bg.
Не мога да разкривам повече подробности по разследването. За мен е важно, че изпълних обещанието си, че кръгът от лица по това производство ще бъдат установени и привлечени към отговорност, и че този кръг ще се разшири – е, разшири се от двама на девет, посочи министър Демерджиев.

Той разкри още, че парите, предвидени за построяването на АМ "Хемус", са отишли на съвсем друго място – за построяването на хотел.

Министър Демерджиев призова главният прокурор, преди да излиза с позиции, да провери внимателно ведомството си. Според него прекратяването на досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори и да се сключват споразумения с прокуратурата не е превенция срещу този род престъпления и поиска главният прокурор "да вземе мерки" това да не продължава.

По темата с тестовете за наркотици за полицейските служители вътрешният министър поясни, че те са достатъчно показателни, но поясни, че ще бъде създадена организация да се извършват по-бързо кръвните проби.

Тестовете, които са точни, но не могат да установят причините, поради което съответното вещество се намира в кръвта, ще бъдат проверени чрез кръвни тестове. Нашият стремеж е те да бъдат готови в рамките на няколко дни, добави Демерджиев.
Накрая силовият министър увери, че Министерството на вътрешните работи ще става все по-силно, въпреки опитите на прокуратурата да го отслаби.

МВР подобрява дейността си и това вероятно тревожи г-н Гешев, защото в последните години главните прокурори, иницирайки различни законодателни изменения, са се постарали да разцепят силата на МВР, което основно е ГДБОП. Но МВР се съживява и все по-силно ще изпълнява функциите си, закани се министър Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4444

    20 79 Отговор
    Този не ли ония точния с парите, крадеца вика дръжте крадеца, безкрайна наглост на Румен парцала е че след като ни натресе некадърните Кокорчо и Простото набута и подобни бандити.
  • 2 Иван

    56 6 Отговор
    Най-голямата организирана престъпна група в България е МВР.
  • 3 НЯКОЙ

    66 8 Отговор
    Един от служебните министри, който заслужава уважение ! Но докато НЯМА ПРИСЪДА за главните №1, няма да мръднем от ДЪНОТО !
  • 4 Така е

    84 16 Отговор
    Всички крадци са от ГЕРБ и са седнали в момента в парламента.

    Коментиран от #7

  • 5 Мамул

    44 2 Отговор
    Ами то е така 30 години! От Огромният резервоар на държавното стопанство се преля в бидоните на новите капиталисти. И като свърши разграбването на готовите активи, се заложи суверинитета и интереса на държавата в Брюксел срещу субсидии които пак пълнеха частни бидончета. "Но всичко е точно", купен елит, покорена държава!....имаше ресто и към Брюксел!
  • 6 Въпрос???

    68 7 Отговор
    И какво излиза, някой използвал инхаус поръчките на ГЕРБ, за да си вземе сак с милиончета от неназована банка, да си ги инвестира в хотелче? Това няма как да стане без чадър на човек в управлението на ГЕРБ или ДПС? КОЙ е той?
  • 7 Истината

    55 3 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    И ДПС, те са дружки, гласуват като един, за да завземат пак държавата!
  • 8 Мнение

    53 9 Отговор
    От последното служебно правителство на президента Радев, само Демерджиев си върши съвестно работата. Всички други са под всякаква критика!
  • 9 Мдаа

    54 11 Отговор
    Крадците ГЕРБ и ДПС са във вихара си на превзетага държава.
  • 10 хотела

    35 1 Отговор
    а сега на хотела държавата да плаща тока и за гостите от Украйна
  • 11 Хахаха

    7 20 Отговор
    Айдеее, този към когото са "били точни с парите" се включи...
    Б.О.К.Л.У.К.
  • 12 4444

    7 13 Отговор
    И пак въпроса към всички , това не ели ония точния с парите, българино страдаш от избирателна амнезия.
  • 13 Шаран БГ

    27 1 Отговор
    Сакън холан, недейте ! Да не вземете да го порицаете този хотелиер или пък /пази Боже/ да вземете да го съдите
    ѝз съм убеден, че всичко е законно и човекът / човеците/ е върл демократ и убеден евроатлантик
  • 14 Вежди каза че нямало доказателства

    32 5 Отговор
    И ГЕРБ не били взели нищо.🙈🙉🙊
  • 15 не знаем

    27 1 Отговор
    Не им знаем имената. Не знаем банката. Не знаем хотела.

    Коментиран от #21

  • 16 Извод

    28 5 Отговор
    Не бъдат ли приведени сикаджията , шайката , турската антиконституционна партия и прокурора-мафиот в ЦСЗ държавата ще бъде само маша в ръцете на мафията !
  • 17 Съобщение

    31 7 Отговор
    Банкянската мутра - Буда и ортаците му знаят всичко по въпроса !
  • 18 Даниел

    3 2 Отговор
    Кръвния тест може ли да установи как дадено вещество е попаднало в тялото ти?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гешевица акцията

    4 5 Отговор
    Стига с тия пари бе булгари 50 милиона бълха ви ухапала наркоманите да хванем, децата на пътя, тревата ще косим докато спре да расте рррр овци трева ке пасете
  • 21 рррр овци

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "не знаем":

    нали семерджиев и оня там кристиян ги знаеш кожуха знаеш как да даваш ай по бърже че требе нова барселонска къща да права другата ми я зеха
  • 22 Тома

    17 6 Отговор
    Някой мисли ли че ще се носят милиони в сакове и торби и боко тиквата да не знае и да не взема процент а
  • 23 Това че

    6 9 Отговор
    привлечените към наказателна отговорност лица от 2 са станали 9, значи че са повдигнати обвинения на още 7 човека. Обвиненията все още се повдигат от прокурор по делото, а не от министъра на вътрешните работи. В този смисъл, като какъв се пъчи Демерджиев в цялата ситуация!? А твърдението, че МВР ставало все по-силно, на фона на всички полицейски фалове през последните месеци, ако не беше тъжно, щях да кажа, че е смешно.
  • 24 Жоро

    7 6 Отговор
    Изгоряхме от КТБ с 4 млрд лева какво са още толкова? Щом пуска мляко - издои още!
  • 25 Вие сте бунаци

    11 1 Отговор
    Прокуратурата ще ги оправдае до един! И ще излезе, че са обвинени неправилно , но няма да търсят обезщетение? а само да махнат запора на имотите им.
  • 26 пурко

    17 1 Отговор
    и в крайна сметка всички мисирки , наречени кой знае защо журналисти, мълчат и не пишат името на тези фирми и на свързаните с тях политици... Сетете се защо, като знаете кой контролира у нас печата
  • 27 Бай чекмежан

    13 1 Отговор
    Да падне къщата в барцелона ако имам нещо общо
  • 28 емигрант

    14 2 Отговор
    Като не можеш да разкриваш имена, защо казваш че има привлечени лица за наказателна отговорност ? Отивали милионите за магистрала "Хемус" в строеж на хотел ? И на кого е този хотел никога няма да научим щом Гешев си стои непокътнат ? А аз си спомням как един Тиквеник от Банкя всеки ден се хвалеше, че той строял магистрала "Хемус", той отпускал парите, той издействал парите от Европа, той е бил единственият който правел пътища за народа, всеки ден с джипката беше на магистралата и следеше "зорко" работата, дори и си водеше свидетели, остана той да не знае кой му ги е откраднал за хотел, там пред него са изчезнали, той казваше, че дори не спял от мисли за тези шосета...НЕГО РАЗПИТВА ЛИ ГО БЕ ДЕМЕРДЖИЕВ, ТОЙ ЗНАЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЕКИ ДРУГ ? В БАНКЯ СЕ НАМИРА И ЗНАЕ ВСИЧКО, ОСТАВИ ГИ ТЕЗИ, ТОЗИ БАНКЯНСКИЯТ ВСИЧКО ЩЕ ТИ КАЖЕ АЙДЕ НЕ СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН И ТИ И ОНОВА КУЧЕ НА БАНКЯНСКИЯТ НАНКОВ И ТОЙ ЗНАЕ, БЕЛЕЖКИ СИ ВОДЕШЕ В ДЖИПКАТА, С ПАПКА БЕШЕ ВИНАГИ !
  • 29 Да бъдем честни

    12 0 Отговор
    Време е всички институции да бъдат прочистени и овладени от държавата и да се БЛОКИРАТ и ОТНЕМАТ всички пари на мафията ограбила държавата, всички пари в България и зад граница. Да бъдат БЛОКИРАНИ и ОТНЕТИ в полза на държавата всички хотели ма мафията вдигнати с ограбените пари. И не само хотели, всякакво имущество. Така е честно.
  • 30 Перо

    12 2 Отговор
    Кой го интересува празни приказки и ежедневни глупости какви разследвания правят за тоя,дето клати гората! Хората искат да чуят имена с крайни, дългосрочни осъдителни присъди,минали всички етапи на обжалване, а не откраднати милиони и въобще няма присъда или тя е условна!
  • 31 Пак същите истории

    5 0 Отговор
    Има едни лоши хора. Те са ви окрали на ние ги знаем. Милиони са ви зели, на.щемги осъдим и ще върнем парите........
    Накрая - НИЩО. Ни бандита осъден ни парите върнати !!!
  • 32 Питащия

    2 0 Отговор
    Всичко и всеки на този свят има
    ИМЕ!?
  • 33 Колко

    1 1 Отговор
    Добре, но колко са, няколко милиона? А къде се прахосаха няколкото милиарда заделени за магистралата след като ПП ПП ги прибра да ги пази? Сега всичко ще се съсредоточи в тези няколко милиона за да не се пита за няколкото милиарда опукани за няколко месеца. Стара схема за замазване на кражби в големи размери, ето ги, хванахме ги. Браво, юнаци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол