Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 13:25 16 188 56

Майката на Румен Радев бедства

  • станка радева-
  • вода-
  • село славянево

От миналата седмица насам Станка Радева и съселяните ѝ от хасковското село Славяново са принудени да оцеляват без вода

Майката на Румен Радев бедства - 1

Битови проблеми пак са налегнали майката на президента Румен Радев. От миналата седмица насам Станка Радева и съселяните ѝ от хасковското село Славяново са принудени да оцеляват без вода. Въведен е воден режим в населеното място, а причината за сушата е падналото ниво на кладенците, от които се черпи вода, пише вестник Ретро.

Майката на Радев и всички други жители на Славяново били принудени да вадят вода от личните кладенци в дворовете си или да ходят с туби до водоноската в центъра, която идвала за по 3 часа на ден и количествата бързо се изчерпвали.

„Боже, върнаха Славяново в 1984 г. Този проблем го има от време оно! Още като бях малка, имаше режим на водата и се спасявахме с герана, ами който няма геран? Това са над 45 години и режим на водата! Няма ли най-накрая да се оправи този проблем?“, негодуват съседи на Станка Радева във фейсбук. Водопроводната мрежа в селото е изключително стара и има множество скрити течове, които водели до изчерпване на количеството в кладенците, разясняват местните. Макар да са привикнали към първобитните условия, през студените месеци липсата на вода била особено неприятна. Комшии помагали на майката на президента да мъкне тубите до дома си, защото живее сама. Онези, които могат да разчитат на съпруг или роднини, се справяли по-леко, но пенсионерката е вдовица от близо 2 години и се бори с всички злободневни проблеми сам самичка.

За жалост, синът ѝ не бил идвал скоро на крака в селото. Последно местните го видели в Славяново в края на лятото. Иначе с майка си президентът се чувал по телефона всеки ден. Станка обаче не била съгласна да се мести да живее в столицата при него или при сестра му Лозана дори само за суровия зимен сезон. Тя се отоплявала с печка на дърва, които синът ѝ ѝ цепел и подреждал през лятото, когато се отбивал за по ден, два при нея. Поне пенсионерката била мобилна и имала възможност да ходи с колата до по-големите градове наоколо, за да си купува от супермаркетите минерална вода в големи шишета. Припомняме, че съвсем наскоро Радев сбъдна една от мечтите ѝ, а именно да ѝ купи нов автомобил. Тя изкара шофьорския курс и взе книжка на 80, а в момента управлява симпатично дамско сузуки.

Междувременно освен безводието в родното село на държавния глава продължават да обикалят и крадци, от които съселяните му са пропищели в последните месеци. Другият нерешим проблем е липсата на аптека, предвид факта, че населението там е основно от възрастни хора, които имат нужда от лекарства, а няма откъде да си ги купуват.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето вижте

    67 38 Отговор
    той не се възползва от позицията си за лична изгода

    Коментиран от #11

  • 2 Румен Радев

    56 87 Отговор
    и Първанов са единствените може би, които не са откраднали една стотинка

    Коментиран от #5, #7, #13, #14, #29

  • 3 Иво

    47 59 Отговор
    Под управлението на синът и, и аверчетата му Бойко и Доган цяла България бетства

    Коментиран от #12

  • 4 Както другите в Славяново така и майката

    86 10 Отговор
    На Румен Радев!! Тя не се оплаква, някой от нейно име Реве!?
  • 5 сила

    40 8 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Радев":

    я пак за сирищника , помисли си......
  • 6 НЕ СЪМ ЛАПНИМУХА

    72 13 Отговор
    КАТО В СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СЕЛА МАЙКАТА НА ПРЕЗИДЕНТА НЕ Я МИСЛЕТЕ ТЯ ИМА ИЗБОР КЪДЕ ДА ЖИВЕЕ ДАЛИ В СОФИЯ ИЛИ НА СЕЛО. МНОГО ХОРА НЯМАТ ТОЗИ ИЗБОР. НЕ ЗНАМ АВТОРА КАКВО ИСКА ДА НИ КАЖЕ. САМО НЕ СЪМ ТОЛКОВА ТЪПА ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ КАКВОТО ЗА ВСИЧКИ ТОВА И ЗА МАЙКАТА НА ПРЕЗИДЕНТА
  • 7 98574

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Радев":

    ГЛУПОСТИ
  • 8 Читател

    72 10 Отговор
    Да караш нова кола и да бедстваш - само журналист-iDiot може да го напише.
  • 9 Филип Ейджи

    46 4 Отговор
    В Банкя всичко е точно!
  • 10 кой ги пише

    63 4 Отговор
    тези глупости?! Жената си е добре!Тя си знае най-добре!Да бъде жива и здрава!
  • 11 Продължаваме Промяната

    20 36 Отговор

    До коментар #1 от "Ето вижте":

    Да бе, пожертва майка си, само и само да може заедно с Тиквата да се съюзят. Нали виждам Тулупа как е в съюз с него

    Коментиран от #15, #16

  • 12 дааа

    38 26 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    България бедства ,но на Радев физиономийката грее от щастие.Днес на консултацийте му светкахаа весело очичките.Всички важни комисий в парламента са за ДПС И ГЕРБ и така трябва да бъде все пак народа си ги избра преди 2 седмици и главно тези за ,който е безмислено да се гласува,демек ги мързи за 5 минути да отидат до урните.
  • 13 Румен Решетников

    70 5 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Радев":

    Ха, и с какви средства агент "Гоце " купи два хотела за синовете си? М?

    Коментиран от #56

  • 14 За Румен Радев е тъй

    40 7 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Радев":

    Но за Първанов......
  • 15 Ако

    15 7 Отговор

    До коментар #11 от "Продължаваме Промяната":

    виждаше, намаше дадраскаш глупости
  • 16 По-добре

    17 16 Отговор

    До коментар #11 от "Продължаваме Промяната":

    той и толупа от Кирето и Кокорето
  • 17 Копипасте

    12 1 Отговор
    Като всички други автори списващи или пък копи-транслате-пействащи статии за този сайт и този/тази иска колкото може повече коментари, кликане на +/- ...... ! А може и на рекламка някой да кликне без да е искал макар!
  • 18 ZеЛЕвСКИ

    21 7 Отговор
    ЕЕЕЕЕ, ЩОМ НОВИНАТА Е НА пЪРДЯЛКО пЪРДЯЛКОВ ОТ ПИК ЗНАЧИ Е МлОООГО ВЯРНА..... МУ-ХА-ХА...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Запознат

    11 7 Отговор
    Тъй като във всеки град няма онкология и много от съседните градове ходят в Хасково. Поседнал Х в парка до часовника и го заговорил У. Как бил един от най заможните хора в село Славяново, гледал овце по Живково в Стамбилово и т. н. И на въорос... Той си казал майчиното мляко. Избягал от село, оставил къща, много роми, крадливи.. И се наложило на квартира в града.. А за баба Станка, полудяха да су купуват евтини коли. Крака ги болят, тежко болни, аз не бих съгласил на кола. Радев е умен, баба Станка е на възраст, но е еродиран човек. Георги е покойник, инженер. Има за и против госпидин Радев и баба Станка. От долната махала някои са против, а комлиите за. Нима вие не си назначавахте на работа ваши хора. Знаем ви. Да е жива и здрава баба Станка. Виж стои при крадците пик, а заможният овчар избягал йохо то угодия няма. Нашата snahaе от старобългарите и много с тракийци хохо
  • 21 Коко

    24 4 Отговор
    Тая статия е писана от мисирка на квадрат.
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 3 Отговор
    от вас факти ,чак сега разбрах,че мечтите на някой се простират до автомобил.......
  • 23 Зевзек

    34 6 Отговор
    Майката на президента Румен Радев едвам оцелавала... Ха, хаа ... С 15 000 лева месечна заплата и 3400 лева месечна пенсии, които взима сина и. Може да я настани в най-лукзозните старчески домове. Но майка му не иска да живее луксозно и безгрижно, иска да "бедства".

    Престанете да пишете глупости, ако наистина бедстваше, отдавна щеше да се съгласи сина и да я прати в луксозен старчески дом.
  • 24 Анонимен

    22 13 Отговор
    Камъка си тежи на мястото. Браво на баба Станка, че се бори за селото на бай Георги или и Тя е оттам. От родната стряха по хубаво няма, бабо Станке. Дерзай... Има хора са чужденци в България, бабо Станке. Тя отлично знае, как стоят нещата по този край, трагедии неописуеми, а бяха селата и градовете по време на Живков, Европейски, а днес всичко е развалина. Хората са болни от неизлечимо зло.

    Коментиран от #32

  • 25 хвърчило

    28 13 Отговор
    Чорапа да се бръкне по дълбоко и да оправи водопровода на селото. И без това с нищо не заслужава заплатата която взима.
  • 26 Анонимен

    14 4 Отговор
    Що не ходиш ти в старчески дом. Тук ходил ли си в старчески. Уютни са старческите домове на запад. Там надхвърлите ли 80 г сами си отиват в старческите. И това ни го бе казал Х, който е носил писма в старческите и др неща. Никой няма право да се бърка в живота им. Тя е решила и аз искам, но българите са се изселили и.. Борбена ще излезе баба Станка. Точка.

    Коментиран от #30

  • 27 Йохо

    8 7 Отговор
    От новите, след 1989 хаир няма. Както казва турчина, като умрем ние, кой ще ви поправя бойлера. Рома има страх от ток, той бие мене в малките чадове много пие ма хазарт и. Хасковските роми са интелигентни. Добрички. От хаскоево нагоре и българите са зле, с примитивни мозъци
  • 28 Фффффф

    10 9 Отговор
    Затова пък държавата му просперира...
  • 29 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    17 17 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Радев":

    Единствения, който не е крадял е Жан Виденов, но цялата шайка, на която Жан беше главатар открадна най-много през годините досега. Главатаря Жан е отговорен за това, че назначи най-големите крадци на работа в своето правителство.

    Защо се занимавате с незначителни неща. Оценката за един ДЪРЖАВНИК е само една, КАК ЖИВЕЕ НАРОДА. Добър държавник е този, при който народа живее добре. Държавник, при който народа живее лошо, е или некадърен или алчен крадец или и двете.

    Сегашното състоянието на българския народ е оценката за управлението на Бойко Борисов. 650 000 хиляди "калинки" + 300 000 депесари и още 5-10 хиляди политици от "опозицията" и техните семейства живеят в ОХОЛСТВО при Борисов. Останалата част от народа живее трудно или мизерства.

    Преди да се дава оценка за управлението на някой политик, трябва да му се даде време 2-3 да управлява. Не може да се дава оценка за управление от няколко месеца. Защото държавата е много инерционна система, когато се предприеме нещо, когато се приеме нов закон. Трябва да мине известно веме/няколко години/ за да се видят резултати.

    Борисов, Слави Трифонов, Копейкин и Слави Трифонов попречиха на ПП да управляват достатъчно дълго за да видим какъв е истинския резултат от тяхните идеи. Това, коеот направиха е да върнат статуквото.
  • 30 Зевзек

    17 2 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Когато стана над 70 годишен бих се радвал да отида в луксозен старчески дом някъде на юг по средиземноморието/Италия, Гърция, Франция, Испания .../, където не вали сняг. Старчески домове със самостоятелни стаи, парк, ресторант, с мног персонал .... Не бих искал да отида в старчески дом, където да деля спалня с някой друг хъркъщ, пърдящ, смърдящ ... Където една-две медински сетра се грижи за 40-70 тежко болни пенсионери
  • 31 Солженицин

    17 9 Отговор
    Да бедства, като е въспитала такъв като Гуменчо Радев които е партия с Боци и ДуганлЪ. Нали сега правителството е негово в лицето на Гугутка Донева така че ще и оправи проблема.
  • 32 Хахаххах

    18 6 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    Селата при правешкия били европейски. Поне по бригади сме ходили и още помним. То и сега в скъпи столични квартали канализация няма, той ми говори за европейски села по онова време. А колко кал сме газили като падне един дъжд. И чешми по дворовете нямаше, а пък ако има, водата спира. Баня друг път.Тия ми спомени са до 1980 г. Едно от големите села, в които сме ходили го асфалтираха през 1991 и хората с радост помагаха, че да се отърват от калотиите. Айде да не ти описвам селския бит, заради който намразих селския труд, не хората, които го упражняват. Жената ти казва "върнаха ни в 1984г.", ти пак за европейски села дрънкаш. Тогава и да искаш, не можеше да отидеш, сега поне иди виж.
  • 33 Артилерист

    13 10 Отговор
    В голяма част от текста авторът се стреми да ни убеди, че Президентът Радев е виновен за хала на българското село. Това е голяма провокация. В България от 32 шества американската демокрация, както му казват на капитализма. В по-големите градове центровете имат някакъв вид, но извън тях и особено в по-отдаличените села, е голяма мизерия, да не ги сравнявам с лунни пейзажи... Цигани върлуват като скакалци... Няма Бог, няма Цар за горките възрастни хора, които не могат да бранят домовете, добитъка, посевите си.
  • 34 РАДЕВИТЕ ПИТОМЦИ

    12 9 Отговор
    До тук ни докараха.....
  • 35 ......

    17 0 Отговор
    Да и жива и здрава жената,но извинете,тя не е лицето на бедстващия пенсионер.Всички около себе си имаме пенсионери - близки,съседи.Знаем точно как изглежда бедстващ човек.Ако се държим човешки един с друг,ако загърбим злоба,завист и дребни сплетни, може би ще успеем да минем и през тази криза без драматични сътресения.Да мислим за тези които наистина имат нужда от нашата помощ и внимание.
  • 36 Поредната...!

    9 2 Отговор
    Мисиркова гръмка статия...
  • 37 хаберих

    1 1 Отговор
    Който няма геран,трябва да има слатина.
  • 38 ЗиС 5

    2 3 Отговор
    България вече почти бедства,само чакаме снежеца да падне от облаците.
  • 39 Дай Боже

    8 4 Отговор
    на всяка пенсионерка, да "бедства" така! Оня сина и който съсипа държавата със сигурност е пратил гавазите си, да и занесат минерална, за пиене и къпане.... Ама знае ли човек "тях червеното знаме роди ги", та дали има и майка този.
  • 40 Уф-таа

    4 1 Отговор
    "симпатично дамско сузуки". Някой се е учил да пише от мисирките.
  • 41 Истината е

    2 9 Отговор
    Разрухата на България започна след далечната 1989 по села и провинции. Да, има от лошо по лошо. Има села, които са към община Хасково и се намират край гранична застава. По време на соца имаха учител, хора, младежи, а днес освен 5 къщи с 5 старици, нито магазин, нищо, носят им хляб на седмица веднъж и вечер е тъмно, не им пускат уличното осветление вечер. В Славяново хората отивст в града, но не всеки може, добре, че е баба Станка, сама сред прииждащите ромеи. Либералите на дпс да се погрижат за тях. Гладно не се стои. Българите са на изчезване, оплакват се старците идвайки в града. Искаме да си продадем къщи в село Славяново, но ми ги искат без пари, а покойният ми мъж всичко лукс направи. Как да им я продам. Едни от най хубавите села около хасково по живково, а днес всичко е сринато до основи. Имате коли и се уверете горе, а не да ходите при балканджии някои си. Там хамбари пълни, но са единни и си помагат, а българите са егоисти, викайте дпс на помощ да ви прекара чешми, но и те ходят в София, там е парата и за 33 г майстора турщин ди изучи децата, купи им строителя жилища в София и след години и на бобчо Банкя ще купят, хора хобо

    Коментиран от #44

  • 42 Мислете

    3 5 Отговор
    Спомням си едно младо майсторче от Смолян преди години... Лелче, като умрете всички къщи ще ви изкупим ние. И го правят. Днес има няколко жилища, къщи, апартаменти и е успял в Хасково и хотел да си купят с баща си. Но работи младото от смолян, майстор е, българите са нежни същества, както казват хората на карадай, те са за стол. Стола хубаво. Но ако те изхвърлят на улицата без занаят, умирате гладни и децата ви.
  • 43 Помнещ

    10 0 Отговор
    Ама как така "от време оно"? Нали по време на комунизъма сме били сред 27те най-развити държави , а комунистическия строй е направил от НРБ "градина"?
  • 44 Живял

    13 1 Отговор

    До коментар #41 от "Истината е":

    Явно си бил малък тогава, или още не си се бил родил. Обезлюдяването на селата започна с масовата индустриализация наложена от комунистите, за да захранват идиот-те "производства". До началото на 80те години селата вече бяха започнали да се опразват. Отварянето на границите само ускори този процес. Училището на село го затвориха през 1982ра.
  • 45 Анонимен

    2 5 Отговор
    Имаше по живково майстори българи. Дори автогарата в съседен град к. е построен от Иван Стоев, догане, тракиеца, на баба ми племенник. Бригадир и работещ заедно, брат му Марин Стоев, също известен майстор, но повечето са много стари и не са между живите.. Младите след 1989 от крадене ги забравихте и резултата днес е на лице в село Славяново и околните села и малки градчета. Бойко и Доган Карадайъ да посетят тия села, а не да ходят и се снимат с богаташите от Родопите безпартийни. Те ще й съкратят живота на баба Станка.

    Коментиран от #47

  • 46 Българин

    10 0 Отговор
    Има и верно. Започнаха да напускат след 1944. Една от тях е моята родна майка. Омъжила се в град Хасково през 1946 и са й взели парите банката 1947, ясно ни е, на нас тракийците. Кво знаете вие, след войната на 27 г умира баща им и х се ражда след три дни, а в града дядо ни, купува къща, качва се да оправи турската къща и той умира млад. И в този край хасковски старобългарите от селата и до ден днешен някои селяни мразят тракийците, а има и такива днес едни тракийци срещу други, но мъже им са от село к пчел... Бъдете добри хора. Политиката и политиците няма да ни напълнят хладилника, ако и ние не се захванем да работим като турци помаци роми. За да оцелее човек макар и с инсулти рак се трудат до кончината и не се оплакват, работят за да не мислят за болежките си. Лично мнение.
  • 47 Помнещ

    10 0 Отговор

    До коментар #45 от "Анонимен":

    "но повечето са много стари и не са между живите.." Това значи, че са станали майстори или преди да дойде комунизма, или първите му години, когато още са били живи да ги учат тези от царско врем.
  • 48 Импийчмънт

    6 2 Отговор
    Тя държавата бедства и майка му не е изключение А случайно да знаете Деска стюардеска дали бедства
  • 49 Роза

    3 0 Отговор
    Някои стари хора са свикнали със селския начин на живот и не искат да го променят.Те не виреят в градовете.Колкото и трудно да е на село,стоят си там.Майката на Радев явно е от тях.Това е неин избор.Ако можеше да живее в града,щеше да отиде там и да се приспособи.Но много стари хора нямат този избор.
  • 50 водоноска

    0 1 Отговор
    ракия нали имат ! ко ривът? да емигрират в Украйна там има.
  • 51 полит. неориентиран кумсумолец

    2 0 Отговор
    кумунис да не краде? е те такъв дзвер нема!!!
  • 52 Фалшива новина

    4 0 Отговор
    Пак обърквате хората със заглавие ??? Ей другия път ще гласувам за ДПС да закрием тая държава
  • 53 Бацо прецедател

    1 0 Отговор
    Баба Гицка да оди при Пембен на дръжавна издръжка!
  • 54 Съдията Дред

    0 0 Отговор
    Не зная селски двор без кладенец, най малкото, защото поливането от водопроводната мрежа излиза солено. Да , водата от кладенеца те лишава от бойлер, пералня, миялна, но чак бедствие не е. Другият проблем е, че не е препоръчително да се пие вода от селски кладенец/много външни тоалетни, където няма канализация и заустване на отпадни води, оборска тор/, но и ние в София рядко пием от чешмата.
  • 55 Божеее,

    0 0 Отговор
    Каква мила статия!Боже,трогна ме до сълзи!Ай,с...тир,блюдолизци!То бива натегачество,но сякаш се върнах 50 г.назад!
  • 56 Сирищник

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Румен Решетников":

    Единият хотел на Гоце е в с. Белчин баня, Самоковско.Другият е в Кюстендил. Този в Белчин баня е много добър, бивш санаториум, после "приватизиран". Има СПА, отличен ресторант, нормални цени, 4 звезден, непрекъснато е пълен. Явно Гоце печели доста добре. Стаята е по 180лв на вечер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове