Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 08:35 1 388 26

Гюров: В момента има едно масово бягство от отговорност

  • андрей гюров-
  • продължаваме промяната-
  • герб-
  • правителство

„Продължаваме Промяната” няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или ДПС

Гюров: В момента има едно масово бягство от отговорност - 1
Снимка: Нова ТВ

Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките на партиите в парламента, е че в момента има едно масово бягство от отговорност и търсене на варианти как да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се осигури служебна победа с хартиената бюлетина. Това коментира в „Здравей, България” председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

„Ако следим действията на партиите и какви са първите неща, с които искат да се занимават в парламента, единствено ПП показва, че ние с нашите ясно заявени политики и мерки имаме намерение да поставим важните проблеми на дневен ред”, добави той. Като уточни, че са влезли в 48-ия парламент с два основни принципа - да работят за решаване на проблемите и да отстояват принципите и позициите си.

Гюров отново обясни, че „Продължаваме Промяната” няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или ДПС. „Никой не може да очаква или да изисква от нас да направим такава стъпка”, категоричен е той. Ако се стигне до втори мандат, той обясни, че разговорът за него няма да е имитация, затова подходили отговорно, като заявили политиките си. „Ще водим прозрачни разговори с всички политически сили”, уточни председателят на ПГ на ПП.

„Ако става въпрос за ГЕРБ, ние искаме да знаем готови ли са да скъсат пъпната връв с главния прокурор Иван Гешев и най-накрая да успеят да го споменат в едно изречение със съдебна реформа. Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на управление не е бил в интерес на българските граждани, а в интерес на определени фирми, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме защо бягат от отговорност да съставят правителство”, каза още Гюров.

По отношение на преговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той уточни, че не търсят унижение, а поемане на отговорност. „Когато говорим за политики, заявки, какво мислим да направим и какъв модел искаме да изградим за България, тогава въпросът е дали има доверие за тези заявки, които се правят”, уточни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сейрджия

    43 14 Отговор
    Само си гледайте сеира на следващите избори,а двамата,Кирчо и Кокорчо да се готвят за бай Ставри.
  • 2 мисир манипулация

    36 11 Отговор
    няма ги вече платените фабрики с троляци на козяк но качваме директно "новина" за продължавамепрестъпленията във "водещи новини" да се знае къде трябва да зомбитата да помпат рейтинг
  • 3 Краси Марков

    34 10 Отговор
    Ако един политик не може да каже нещо умно, поне трябва да изглежда добре.
    Учудвам се къде е тръгнал г-н Гюров от ПП с тази физиономия?! Той не е виновен за това, но ние с вас също не сме виновни.
  • 4 съветски капиталист

    9 31 Отговор
    кгб и дс имат договорености още от края на 80-те години на 20 век,затова България е в очакване путинчо да победи и да станем 16-та република,този път наистина!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хаберих

    25 2 Отговор
    Безхаберието на депутатите и депутатките не е само едно масово бягство от отговорност,а е 42 километров маратон,по който бягат тези недоразумения.
  • 7 ..,2

    18 3 Отговор
    Направихте така че и терминала се препълни
  • 8 Ами да ,

    20 1 Отговор
    след като никога до сега не са носили отговорност , винаги на държавна ясла и безнаказано са вземали , как да поемат отговорност ? Та те не знаят изобщо какво е отговорност , а с постовете на които са инсталирани , "отговарят" за България и народа ѝ !
  • 9 вятъра на промяната

    16 2 Отговор
    Докато няма наказани политици които да влязат в затвор оправия няма да има. Всеки се домогва до властта само за лична угода.
  • 10 Наблюдател

    12 14 Отговор
    Това са безотговорни Партии. По добре да ги няма. Президентска Република и това е.

    Коментиран от #14

  • 11 Пенев

    23 8 Отговор
    Писна ми някой, неуспял и с мадуровки да спечели избори, да говори какво искат хората. А хората не искат ПП да управляват. Защото за 7 месеца опоскаха държавата.

    Коментиран от #18

  • 12 Гюро Михайлов

    21 5 Отговор
    я се скрийте бе! И ти, и лена, и простокирчо на другите, не им знам наименованията.....
  • 13 Няма такова нещо

    12 7 Отговор
    Не слагайте всички под един знаменател.
    "ВЪЗРАЖДАНЕ" са готови да съставят правителство. Дайте им шанс.
  • 14 Не желая тиква президент

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Казах!
  • 15 Хахо

    15 2 Отговор
    Гюров, няма такова нещо. По принцип българина бяга от отговорност за всичко. И това не е отсега, а от много много години. Политиците просто показват манталитета си на българи.
  • 16 изокал се пак

    19 4 Отговор
    умник гюро с умнициджендърляци
  • 17 4444

    10 2 Отговор
    Тоя кой е?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Абе Гюро

    12 4 Отговор
    тези простотии може да ги каже всеки един от всяка една партия и пак ще му отиват! Омръзнахте на хората с тези ваши прочути 16 политики, видяхме ви колко струвате!
  • 20 А пиците

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Не думай":

    защо се дърпат, нали са много отговорни!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българин

    9 2 Отговор
    От избори на избори, гласовете ще ви падат Гюро, така че няма да иска никой да го подкрепите по простата причина , че Вие ще сте нищо.Не летете високо в небесата, че падането боли, приземете се и работете за хората които са ви гласували доверие, макар че според мен не го заслужавате въобще.Изтрезнейте и се захващайте за работа, че иначе тоягата ви чака.
  • 23 Да кажа

    8 4 Отговор
    Този на ред с другите недоразумения от ПП дано да ги гледаме за последно,след като върнат хартиената бюлетина!
  • 24 Габровец

    6 2 Отговор
    С това надменно поведение вървите по пътя на Славчо
  • 25 Мнение

    2 4 Отговор
    Хора с милиционерско образование от комунизма нямат капацитета да са нито главни прокурори, нито премиери - Касщетаэи Тиквата!!! Проблемът на тези хора е, че те живеят във времената, в които са обучавани!!!
  • 26 ИЗБИРАТЕЛ

    5 0 Отговор
    Подходете отговорно и
    върнете СУБСИДИЯТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове