Last news in Fakti

26 Юли, 2013 08:37 6 683 10

Окървавената Елисавета ще протестира до оставка

  • протест-
  • елисавета

36-годишната Елисавета Белобрадова впечатли цяла България с окървавената си глава и широката си усмивка. Тя е една от пострадалите при блокадата на парламента във вторник. Главата й е залепена на три места, но казва, че не обвинява никого за случилото се, разказва TV7.

Майка на две момичета, Eлисавета споделя, че е на протестите от първия ден и че няма да спре до оставка. Признава обаче, че и след тази оставка не вижда никакво бъдеще на политическия хоризонт.

Тя отказва да я наричат "народ". "Аз съм гражданин, не съм част от народа," заявява ясно Елисавета.

Елисавета не знае точно как е пострадала. Докато автобусът излизал от загражденията, полицаите се опитали да направят място, за да може той да се придвижи. Били притиснати доста близо до превозното средство. По думите й те са си свършили работата, и вероятно при изтласкването я е ударил щит или друг остър предмет.

Според нея полицаите са използвали сила, защото се е наложило – очевидно са имали нареждане да освободят място на автобуса.

Тя не смята, че някой е нарушил правата й. "Какви права да си търся?", пита тя. Всички сме там и сме наясно защо. Това се случва след 22 ч., когато депутатите се опитват да напуснат Народното събрание, а полицаите се опитват да им осигурят коридор. Аз съм там и се бутам при хората с щитовете. "Те си вършеха работата, ние си изпълнявахме гражданския дълг", заявява Елисавета.

Идеята беше автобусът да бъде спрян и блокиран, а не хората да влизат в него или да влизат в конфронтация, разказва тя.

Това, което не може да бъде оправдано, е решението в 22 ч., при най-голямата концентрация на протестиращи и нагнетяване на напрежението, да бъде изкаран автобус с депутати, категорична беше Елисавета. Според нея става дума за поредица от грешни решения.

Елисавета е на протестите от първия ден. За първи път хората излязоха по морални причини, заради обидата към социалния интелект на българина. Според нея са прекрачени морални граници и са изпитани границите на търпимостта на българина.

Става дума за протест на средната класа и това трябва да е ясно, категорична беше тя. Всъщност средната класа е тази, която издържа държавата.

Хората, които протестират, искат оставка и нови избори – веднага.

По думите на Елисавета много от хората на протестите са гласували за ГЕРБ, но много по-голяма част си дават сметка, че след БСП идват ГЕРБ и всичко пак ще се завърти. Тя беше категорична, че няма да позволи да използват нейната история за политически дивиденти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 2 Отговор
    "Аз съм гражданин, не съм част от народа," - тва не мога да го разбера, или се мисли за някакъв VIP и за това го казва така..

    Коментиран от #2

  • 2 comment

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Идеята е, че всички сме индивидуални човешки същества и умеем да разсъждаваме, не сме безлично стадо от фигури. Мацката е много бясна, протестите трябва да продължат и да се засилят!

    Коментиран от #5

  • 3 Васил Цонев

    0 4 Отговор
    Ами като си майка на две дъщери какво правиш въобще на протестите а камо ли след 22 часа ?

    Коментиран от #4

  • 4 Shmeker

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Васил Цонев":

    Хах много вярно! Ама да речем че баба им ги гледа.
  • 5 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "comment":

    И кво тва я изключва от народа ли?
    Така казано народ = тълпа според твоите думи.

    Коментиран от #7

  • 6 Pavlin Kotov

    1 0 Отговор
    http://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/video/1099871818-Eskalatsiyata_na_naprejenieto__kakav_e_krayat.html
  • 7 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    Не поддавам на провокации, плямпай си, не ми пречиш!

    Коментиран от #10

  • 8 Bobi

    0 0 Отговор
    Жената е излезнала на протест и с право . Иска да защити децата си от червените демони !! Със стоене вкъщи няма да стане . Всички трезво мислещи трябва да сме там !
  • 9 Ivan Draganov

    1 0 Отговор
    Аденауер:Мило момиче ,безобразията ,които върлуват в нашата страна няма да свършат с една оставка.Комунистите са навсякъде в държавата от президента ,мин.председателя та чак до последния гавазин в НС.Истинска смяна на политическата система може да стане само с Германския модел за преустройство на обществото-Декомунизация,Лустрация,Национализация на заграбеното от тези бандити и Народен съъд по Германски модел и процедури.България е единствената страна от империята на злото ,която не е направила нищо по тези проблеми ,въпреки ,че има приет Закон от НС д.в.бр.37 от 5 май 2000гза обявяване на комунистическия режим за престъпен. и античовешки"Това е причината да бъдем последни по всичко.Умен,честен,способен,знаещ ,можещ ,работлив и морален български комунист няма.Лечението на държавата е Германския модел,опит и практика в управлението на държавата ни.Всички други опити да ви омаят и отново излъжат са дадени и от хора ,които сега се наричат "Реформаторски блок",всички отявлени комунисти и техни наследници и агенти на ДС.Комунизма не си е тръгнал от България.Сега наследниците на тези престъпници се разпореждат с държавата ни.Не им вярвайте.Вълкът козината си мени,но нрава никога.
  • 10 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "comment":

    Кви провокации? Никой не те провокира. Просто изказването й е тъпо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове