6 Ноември, 2022 21:51 1 223 21

Весела Лечева за казуса с избор на председател на спортната комисия: Евтина пиеса

  • весела лечева-
  • министър-
  • спорт-
  • комисия

Няма значение кой ще е той, а с какво ще се занимава самата комисия, заяви министърът на спорта

Весела Лечева за казуса с избор на председател на спортната комисия: Евтина пиеса - 1
Снимка: МС

Служебният министър на спорта Весела Лечева определи като „евтин сюжет“ казуса с избор на председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Пред bTV Лечева, цитирана от novini.bg, заяви, че няма значение кой ще е председател на комисията, а с какво ще се занимава самата комисия.

На 27 октомври, на брифинг в парламента, номинираният от „Продължаваме промяната“ за председател Радостин Василев заяви, че е бил помолен от представител на ДПС да се откаже от председателството, тъй като имало обаждане за това от президентството. След тридневни дебати в парламента за председател на комисията беше избран Халил Летифов от ДПС.

Смятам, че последна грижа на президентството е какъв иска да стане Радостин Василев. Това беше един евтин сюжет, евтина пиеса, която се представяше на публиката, с една единствена цел – много хора искат за един ден да станат звезди, да станат национални герои, посредством интриги, коментира Весела Лечева днес.

По думите ѝ проблемите пред българския спорт са много. Тя се позова на изследване на „Евробарометър“, според което 61% от българските граждани не спортуват. Лечева смята, че това се дължи на ниския бюджет на Министерството на спорта. У нас на глава от населението се отпускат по 2,5 евро. В другия край са Дания и Холандия с близо 300 евро на човек. Смятам, че комисията може да се занимава с тези въпроси, посочи служебният министър.

БСП загуби качеството си и възможността да бъде алтернатива на ГЕРБ, коментира още Весела Лечева. Тежките политически грешки, които се направиха в последните две години и които ни отредиха второстепенна роля в парламентарния живот – това е най-тежкото обвинение към ръководството на БСП и Корнелия Нинова, добави Лечева. По думите ѝ отговорност за това може да се поеме само чрез оставка.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искрен

    22 1 Отговор
    Какво направихте с брат ви на вашия съпруг.
    За пари става въпрос.
  • 2 КПКОНПИ

    26 3 Отговор
    Корумпирана леличка? Не трябва ли да е в затвора. КПКОНПИ продължава да спи и да пази корумпираните.
  • 3 Въпрос?

    23 1 Отговор
    На таз мъжа й не беше ли престъпник?
  • 4 обекивен

    9 10 Отговор
    Право куме, в очи.
  • 5 Пффф

    27 1 Отговор
    С крадени пари се живее лесно нали лельо?
  • 6 Реалист1

    27 4 Отговор
    Гледах интервюто, невероятно проста жена.
    Но виновен е президентът Радев.
  • 7 Обран от вашите казина

    25 1 Отговор
    Мисля, че не ви прави чест да сте изобщо в политиката и да правите публични изказвания по каквито и да било теми за доброто на Българският народ, защото сте собственик и управлявате казина и игрални зали за хазарт в България и гасите животи, семейства крадете живота и бъдещето на децата на България! Ето това трябва да се преразгледа в Европейските парламенти и не само!
  • 8 Минева

    25 3 Отговор
    Надута пуйка
  • 9 По скоро ограбен, от колкото обран!!!

    17 1 Отговор
    Да.Измамници, обирджии!
  • 10 Абе

    21 2 Отговор
    Тази безсрамна комунистка,която за нула време стана милионерка, като повечето си съпартийци,не се насити,няма срама!Как всички бивши и настоящи другари са се впили в държавната цицка,а сега и в Европейската и нямат насищане на държавни постове и далавери!Бог да ви накаже,защото българина не намери сили и воля да ви накаже,затова ще тегли още много!
  • 11 Реалист

    12 1 Отговор
    Чува се че се готвят много големи протести срещу тази хазартна империя. Искрата скоро ще бъде подадена и вълната много бързо ще порастне, ще се превърнат в мишена точно като техния колега. Много скоро ги чакат много лоши неща.
  • 12 ???

    4 3 Отговор
    Този дето избяга в дубай ли?
  • 13 Тома

    20 1 Отговор
    Тази цяла България е знаят колко е вътре в далаверата обаче и дават думата да маже и замазва
  • 14 хххх

    5 7 Отговор
    Ще му накривите калпака на Румен...
  • 15 Смело напред

    3 12 Отговор
    Ей или сме прост народ или е пълно с троломе. Жена каза толкова верни неща, вади далаверите на един изпечен мошеник, предатели и мръсен човек показал го с действия. Връща в държавния бюджет милони и не се дава оценка за това ами се почва със знам какво направи миналото лято. Знам как стигна до там. Когано намш аргументи се почва със старата максима - ти па си много убав. Съди човек по действията му , а не по това какво говорят за него. Браво на госпожа винистари, смело напред

    Коментиран от #17

  • 16 Алооо

    16 2 Отговор
    Лъжкиня и Крадла от класа...
  • 17 Цецо

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Смело напред":

    Смело с години назад.
  • 18 Съвет от

    11 1 Отговор
    Другарка собственичка на казина и хотели може да вземе само дяволът ! Мислете българи кои ви дават акъл как да се отгърнете от октопода , въпреки че те са пипалата му !
  • 19 Каква

    10 2 Отговор
    куха лейка е тази,а колко имотна-3 къщи в Симеоново,където загради улицата на съседите си да не минават по нея,къща в Арбанаси, 4-етажен хотел в Смолянско,специално за нея е сменен статута на земята да го направи.Имоти в Гърция и казина и участия в над5 търговски дружества и 6 спортни и кой знае колко още имоти и сметки недекларирани .И тая капиталистка иска да управлява в социалистическа партия.За разлика от тебе Нинова не е проста нито като тебе,нито като Станишев,който няма един работен ден като хората,а номенклатура от комсомолски,партиен секретар и се целуваше с ДПС.Друго нищо не е свършил за България надутия ПЕС.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове