Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 08:08 767 13

В парламента днес: Промени в НК, изслушване на министри, ядреното гориво за АЕЦ

  • парламент-
  • наказателен кодекс-
  • министри

Кабинетът предлага по-тежки наказания за ксенофобски и расистки прояви

С промени в Наказателния кодекс започват работа депутатите днес. Предвидено е изслушване на служебните министри на здравеопазването и енергетиката, съобщи БНР.

Вносител на поправките в Наказателния кодекс е Министерски съвет. Промените предвиждат разширяване на кръга на престъпленията по расистки и ксенофобски подбуди, като се предлагат по-тежки наказания за отвличане, принуда, следене, оскверняване на религиозен храм или надгробен паметник, подбуждане към извършване на престъпление и палеж.

Предвижда се да се носи наказание за публично оправдаване, отричане и грубо омаловажаване на подобни престъпления, когато е извършено по начин, който може да създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или група от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност.

Промените са в отговор на образувана от Европейската комисия процедура за неправилно въвеждане в националното законодателство на разпоредби срещу прояви на расизъм и ксенофобия.

Депутатите ще обсъдят и проект на решение, внесено от ГЕРБ, за възлагане на МС да започне лицензиране и сключване на договор за доставки на неруско ядрено гориво. Идеята е в спешен порядък българското правителство да гарантира националната и енергийната си сигурност като осигури възможност в атомната централа в Козлодуй да се използва алтернативен тип ядрено гориво, което да е независимо от доставчици от Руската федерация.

В програмата на депутатите са включени и изслушвания на здравния министър Асен Меджидиев и на енергийния Росен Христов съответно за възнагражденията в системата на здравеопазването и относно доставките на газ в България от 27 април досега.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    0 3 Отговор
    Шон Пен отново е в Киев. Той подари на Зеленски статуетката си „Оскар”.

    Коментиран от #13

  • 2 българина

    24 0 Отговор
    цената на американското гориво ще е 4 пъти по висока от руското, но ще е демократично, сиреч със син етикет

    Коментиран от #5

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор
    "Идеята е в спешен порядък българското правителство да гарантира националната и енергийната си сигурност като осигури възможност в атомната централа в Козлодуй да се използва алтернативен тип ядрено гориво, което да е независимо от доставчици от Руската федерация."
    Още сега е осигурена
    ВЪЗМОЖНОСТ
    в дизеловите автомобили да се сипва гориво бензин 🤔🤔🤔🤔
  • 4 българина

    19 1 Отговор
    като ще гласуват поредното предателство НС знае ли че по договора с руснаците отработеното гориво го връщаме, а краварското не? за това предлагам да го складираме в домовете на гласувалите ЗА

    Коментиран от #6

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "българина":

    О!
    И ще е енергийно по- бедно!
    И ще остават у нас радиоактивните отпадъци!
    А дали енергийната СИГУРНОСТ няма да прерасне в Чернобилска НЕсигурност 🤔🤔🤔

    Коментиран от #9

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "българина":

    Проблемът е, че те не знаят за КАКВО трябва да гласуват, те знаят само КАК трябва да гласуват ‼️
  • 7 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Тези няма да мирясат докато не взривят АЕЦ Козлодуй.
  • 8 Темидец

    3 1 Отговор
    Не трябва НК да се променя,а да се прилага,скошен пример,отказа на прокуратурата за повдигане на обвинение на Кирил Петков след определението на КС.
  • 9 АУУУУУ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Че на кого е нужна България и българите, та да не предизвикат атомен инцидент. Образователната система подготвя ратаи за краварския обор.
  • 10 А така

    7 0 Отговор
    закрийте Козлодуй. Невероятна ефективност във взимането на решения подпомагащи унищожаването на България. Въже за вас мръсници.
  • 11 Всъщност

    9 0 Отговор
    Националната ни и енергийната ни сигурност изискват в атомната ни централа в Козлодуй да НЕ се използва алтернативен тип ядрено гориво, което е различно от руското за руската ни АЕЦ ❗
  • 12 Калъчев

    7 0 Отговор
    Нашето продажно народно представителство от свиркаджии се занимава с чужди проблеми. Подготвят ни да бъдем безкритични за наплив на човешки вълни с черен цвят на кожата, с нехристиянски и какви ли не ралигии, основно защитавайки своите семитски корени по темата антисемитизъм. Имаме убийство на границата на наш полицай и вместо да гласуват закони по тази тематика, отново хабят бензина за свирката на локомотива. Това не е българска тема, а на джендърите в Брюксел и Лондон, на семитите от Ню Йорк и Йерусалим.
  • 13 ТИР

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "хаберих":

    Зеления отлично е влязъл в роля за това я получи,,,с уговорка временно,което значи че може скоро да излезе,,,,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове