9 Ноември, 2022 14:03 1 929 28

И БСП поиска оставката на Иван Демерджиев

  • бсп-
  • оставка-
  • иван демерджиев

Факт е, че откакто служебният кабинет управлява, мигрантският поток е изключително засилен

И БСП поиска оставката на Иван Демерджиев - 1
Снимка: БГНЕС

БСП поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

"Очевидно е несправянето на политическото ръководство на МВР и е логично в тази ситуация да се поеме персонална отговорност. Президентът да предприеме тези действия, ако самият министър не счита за необходимо да понесе лична отговорност". Това заяви народният представител от "БСП за България" Иван Иванов на брифинг в парламента.

Освен това от името на социалистите той призова президента Румен Радев да предприеме действия, ако самият Иван Демерджиев не поеме отговорност.

Промените надолу по структурите също не са ефикасни и са довели до още по-голяма деморализация и невъзможност на личния състав да бъде окомплектован както с необходимата екипировка, така и с попълването на незаетите бройки, посочи Иван Иванов.

"Нашата оценка за ръководството на Министерството на вътрешните работи е негативна още от провелите се избори, защото считаме, че не беше упражнен необходимият контрол и МВР на практика абдикира от този процес. В частност случилото се на границата между България и Турция, това е сериозен удар върху държавността и върху авторитета на Министерството на вътрешните работи.

Факт е, че откакто служебният кабинет управлява, мигрантският поток е изключително засилен. Имаме два сериозни инцидента, завършили трагично със смърт", обобщи социалистът.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 6 Отговор
    Нинова разоръжи цялата ни армия и натовари оръжието на украинските самолети на летище София.По цяла нощ товареха на Враждебна.

    Коментиран от #22

  • 2 Мнение

    31 6 Отговор
    Това с искането на оставки е за елементарно мислещи хора. Защо веднага не кажете КОЙ подписа харченето на милиони лева за изграждането на ограда, която я прескачат с прости стълби и режат с градинарски ножици. КОЙ взе комисионните? КОЙ трябва ефективно да лежи в затвора? Зад всяка грешка стои ИМЕ, ПРЕЗИМЕ и ФАМИЛИЯ!

    Коментиран от #21, #23

  • 3 НЯКОЙ

    61 8 Отговор
    Когато някой иска оставката на министър Демерджиев, значи е засегнал неговите интереси! В момента това са БСП и ГЕРБ, очакваме и ДПС!
  • 4 Шопо

    11 15 Отговор
    Оставка на министъра и смяна на началниците на ОУ на МВР.
    На гранична полиция също.
    На КАТ също.
    Рибата се вмерисва от главата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ха ха

    56 4 Отговор
    А иван Ивонов кога ще подаде оставка заедно с цялата парламентарна група на БСП заради хартиената билютина
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 срамота

    15 4 Отговор
    Каквото и да правят не могат да отмият срама от коалицията с ДБ и ПП .
  • 9 сикаджия

    67 4 Отговор
    второ поколемие да иска оставка на вътрешния министър е наглост
    каква оставка бе тъпунгер, цялото правителство е в оставка с избирането на новото НС и президента няма правомощия вече да сменя министри!!!
    Конституцията глупако!!!
  • 10 Шопо

    15 3 Отговор
    БСП продължават с тъпомера и скоро ще изпаднат в забвение😀
  • 11 Шопо

    2 3 Отговор
    Шопо от коментар 4 си е присвоил моят никнейм. Смени го пич!

    Коментиран от #12

  • 12 Шопо

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    Е сега, само да се .....
  • 13 666

    9 11 Отговор
    При положение че Радев управлява еднолично с шайка безотговорни и неморални хора които не поемат никаква отговорност е редно Радев да подаде оставка. Какво още трябва да се случи в държавата за да видим оставки. Откакто Радев управлява вече две години България е в колапс.
  • 14 Румен

    9 1 Отговор
    Първо крадлата Нинова да подаде оставка
  • 15 ПСР

    12 2 Отговор
    Служебен Министър е с ограничени дейности и възможности.12 години редовни правителства проблемите по границите не решиха.Включително и това,с Нинова-Вице-премиер.Та сега,Демерджиев им бил крив!За кое е виновен той?!За засиления мигрантски натиск-той ли ги пуска и кани?За лошото оборудване....без НС,какви инвестиции,дълготрайни да направи?Тя,другарката Нинова загуби Избори безчет и сви електората на Партията до населението на град,като Перник,ама оставка не подаде.Сега,нещо много гъсти стават с ГЕПП и онзи от БанкИ-квото рече он,они подире Му.
  • 16 12340

    5 0 Отговор
    " Всичко е Мара втасала,
    само не се е сресала."
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хахаха хохохо

    6 0 Отговор
    Крадците как се шашкат
    Дур бе стойте красиви
  • 19 123

    2 5 Отговор
    Оставка на Радев, той ръководи от отрепките.
  • 20 Развийш ли

    2 2 Отговор
    Абе те на Украйна не дават оръжие да се защитават от мародерите седнали сме за някакви си граничари да ги занимаваме
  • 21 Перо

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Не само корупцията е в оградата! Цялата кадрова политика в гранична полиция е шоробаджанашка! Кой назначи жена за Гл.комисар и директор на гранична полиция, която не е виждала зелена граница и си няма понятие от тази дейност? Това,че е изпълнявала технически служби в други вътрешни управления,не означава,че е годна за такава работа! Само заради кадровата политика в МВР,министъра и шефката на гранична полиция трябва да си подадат оставката,а не да се кичат със звезди на паркетни,армейски генерали и да разхождат униформите,като пауни,както и да героизират убийството на загинали полицаи! Не може около 1100 престъпници /чужди,нелегални лица/,да преминават държавната граница ежедневно и да се отчита отлична работа в гранична полиция! По ТВ се видя да минава и автомобил през оградата! Гранична полиция притежава модерни МПС за терена Ленд Ровър и не може да се търсят технически причини за оправдание или старо оръжие,което те го носят и без това,само за украса!
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ТАКА е колега
  • 23 Хайде стига

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Каквато и ограда да направят,няма спасение.Теренът там е много неравен и няма как да се направи бетонна ограда.Не,че и в Америка не й намират цаката.По скро наказания за трафикантите. Иначе имам идея --мини около оградата и още една ограда около мините.Ама е нехуманно и ще гракнат всички защитни организации. Борисов ходеше да си говори с Ердоган по въпроса ,но младите и красивите решиха,че не е нужна дипломация и я докараха да сме като разграден двор.
  • 24 Обаче

    3 1 Отговор
    БСП поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.
    Който излага кирливите ризи на показ, става неудобен за притежателя им и му се иска оставката.
    Уволнил е началници в МВР и е повредил каналите за услуги. Обяви разследвания за корупция при партийни представители.
  • 25 пери

    3 1 Отговор
    Бесепарите, и вас ли ви е страх от разследванията, за които министърът говори преди няколко дни? Бойко е ясен, ама и вие да пригласяте означава само, че ви треперят гащите, щото не знаете кого има предвид, но явно има за какво да ви е шубе. Нещо много ви станаха допирните точки с гербавите - хартиена бюлетина, Дерменджиев ви е трън в очите... Много сте съмнителни. Защото смъртта на полицая е удобен за вас повод, но причината е друга.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове