13 Ноември, 2022 14:52 1 361 25

Инж. Шишков: "Оградата" по границата е временно съоръжение без решение за строеж

  • иван шишков-
  • ограда-
  • граница-
  • турция

За подобен тип съоръжения не се изисква разрешение за строеж, не се издава и разрешение за ползване. Това означава, че така наречената ограда е изградена така, че да не подлежи на контрол от страна на нито едно министерство

Инж. Шишков: "Оградата" по границата е временно съоръжение без решение за строеж - 1
Снимка: БГНЕС

"Оградата" по границата с Турция, всъщност, е одобрена като временно препятстващо съоръжение, направено без документи за строеж и без издадено решение за строеж от страна на МРРБ или Министерство на отбраната. Това заяви в "Денят започва" министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

За подобен тип съоръжения не се изисква разрешение за строеж, не се издава и разрешение за ползване. Това означава, че така наречената ограда е изградена така, че да не подлежи на контрол от страна на нито едно министерство, стана ясно от думите му.

"Има проекти за съоръжението, но те са следени единствено от областните управители, които нямат никакъв административен капацитет за строителство. Нито МРРБ, нито МО не са издали решение за строеж и в един момент обектът е бил буквално прехвърлен на областните управители да се занимават с това съоръжение. Оттук нататък предстои да бъде ясно какво е било заданието, дали е изпълнен добре проектът, защото не е ясно дали е изпълнен. Много пъти съм казвал - каквото си поръчаме, това получаваме. В случая май не сме си поръчали това, а сме си поръчали нещо повече", заяви Шишков.

Той разкритикува бившите управляващи, изградили преградното съоръжение, че не са довършили втория етап от първоначалния замисъл.

"Изграждането на това съоръжение е било неизбежно като необходимост. Въпросът е защо с него не са се занимавали министрите - на вътрешните работи, на отбраната или на регионалното развитие и благоустройството. Ще ви дам пример - с интерконектора, ако се занимаваха областните управители - те много помогнаха, но нямаше да успеят да го въведат в експлоатация. Същото е и с оградата", заяви Шишков.

Той коментира, че не се притеснява от обвинения в безстопанственост.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 далаверко

    13 2 Отговор
    Боли ме фара, овцете да си пасат,а аз ще си харча милионите
  • 2 Въй Въй Въй

    14 2 Отговор
    И какво стана сега? Парите са изхарчени за времянка. Да бяхте дали на циганите поне да оплетат една ограда,със сигурност по здрава щеше да бъде
  • 3 в лалането ви бива сите

    10 1 Отговор
    Временно , временно , ама от нея бяха обрани едни парета окончателно и безвъзвратно заради контативния характер на любезната ни администрация.
  • 4 боко

    15 4 Отговор
    Така строяха крадливите гербераско сикаджииски подлоги приместваеми обекти като кръчмата на Космополитен в Русе даковските бо---и

    Коментиран от #8

  • 5 Без

    18 2 Отговор
    разрешение за строеж , но с цел - грабеж ! Стотици милиони !
  • 6 Българка

    17 4 Отговор
    Определено за състоянието на това съоръжение вината е основно в ГЕРБ и националистите. С парите, които са прахосани можеше да имаме не еди компроментиран плет, а наистина съоръжение, което да възпрепятства мигрантите. И явно още в началот умисълът е бил в усвояване/ крадене на едни пари. И типично за герберастите, Валерката и Шкембе войвода е обекти с голямо значение да се строят заобикаляйки всеки разум и закон. Иначе няма да има далавера
  • 7 Мамул

    15 3 Отговор
    Татарина Симеонов реализира печалба заради подкрепа на Джипко Тулуп Бибитков!
  • 8 Капитализъм

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "боко":

    ... в действие!!! А ни обвинявайте над че сме строели огради!!! Вижте се вие жалки капиталисти!!! Не щете да приемете хора бягащи от ужаси причинени от вас самите!!! Дребни еснафски душици страхуващи се че дошлите ще им вземат хляба!!!

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Хаха

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Капитализъм":

    Кой е капиталист ,Бойко ли? Червения комунист, който не си е върнал още партийната книжка. Да , капиталисти са,комунистически. Все пак много българи видяха как се работи в истинска капиталистическа страна на Запад. А в комунистическия капитализъм в България, така се строи .
  • 10 стоян

    7 3 Отговор
    Явно тоя представя тия дето трябва да се подпишат и да вземат пари за да ти разрешат строеж на кенеф - Не са взели и от тая ограда пари макар тя е телена от тел и е временна

    Коментиран от #15

  • 11 Охо-бохо

    9 1 Отговор
    Да ти паднат на гюме милиони и да не използваш ситуацията...? Да не са луди? Нашите политици всяка криза я осчетоводяват като лично забогатяване.
  • 12 Макс

    6 2 Отговор
    Оградата си е ограда , ама тия глупости за овчарите по тъмни доби в граничната полоса нещо не се връзва . Всъщност нищо не се връзва , кой с какво , откъде и по кого е стрелял ? Мъгла , а в мъглата стават чудеса .
  • 13 Гоше

    8 3 Отговор
    Какви са тези глупости ? Разрешение за строителство
  • 14 Съоръжението е временно,

    10 3 Отговор
    а гагаузина Валерко лапна милионите за постоянно...
  • 15 гостът

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    Естествено че тях представя . Кой
    прекарва законодателни промени по ЗУТ, МУТ и пр.в НС през годините? Аз и ти ли ?Или депутатите дето хабер си нямат от стоителна дейност,но приемат и прокартат промени и закони.ГЕРБ през 2011 приеха сегашното недоразумение ЗУЕС в превод ,закон за управление на етажната собственост.Така като им гледаш депутатите и особено вожда им,дали имат хабер от етажна собственост ?
  • 16 В България

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Капитализъм":

    Има специални лечебни заведения. В неделя ви пускат на домашно лечение?
  • 17 Хайде сега

    3 0 Отговор
    От до времянка да построят постоянка с лични средства. Иначе в панделата. Там постоянката ще си свърши работата.
  • 18 Търновец

    7 1 Отговор
    Тази временна ограда можеше да е много по-капествена - Австрия, Германия, Холандия ни предлагаха без пари да ни направят ограда, обаче министърът не назовава фирми изпълнители, ако не ме лъже паметта фирмите бяха на хора от МО, и оградата е трябвало да е двуредова, министъра не казва колко пари ни струва а граничните полицаи да носят автомати
    и да имат немски овчарки, а т н. прокуратура отдавна трябваше да се самосезира за оградата. Има и нещо друго - Соломон Паси и Доган ходиха в Мадрид да викат Кобурга, и като дойде той каза че първо ще събори съществуващото тогава преградни съоръжение
  • 19 Ха ха ха ха ха ха ха

    4 6 Отговор
    ИНЖ. Шишков......марийкееее, само за св.ирк.и ставаш
  • 20 Гггг

    3 3 Отговор
    ПП какво добро са направили, че и оградата да поддържат.во пък ленчето ще пази на границата.
  • 21 Мнение

    7 2 Отговор
    Поредният грабеж за нас българите от ГЕРБ!!! Ограбили нашите 200 милиона, за да построят незаконно една временна глупост, от която вероятно са източили и пари!!!
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Шишков, хич не си наясно...Да, според ЗУТ не са задължителни, но ЗУТ не забранява на инвеститора да ги изисква, по негова преценка.
  • 23 Това е ясно

    5 2 Отговор
    Гробарите на правиха 2км на баир и Тиквата водеше Перчема-Джонсъна и други гости с джипката!?И лапнаха мънгизите...
  • 24 Минева

    3 0 Отговор
    Сливи ли имаше в устата преди да станеш министър?!
  • 25 Казуар

    0 0 Отговор
    Бензиностанциите се водят временно строителство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове