Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 13:36 2 340 8

Кметът на Ракитово за подаден сигнал срещу него: Твърденията са неверни, има оскърбително внушение

  • кмет-
  • ракитово-
  • сигнал-
  • твърдения-
  • внушения

Тези действия не ме разколебават да работя все по-усърдно за благото на общината и на хората в нея, да съм уверен в пътя, който аз и екипа ми следваме, за да превърнем община Ракитово в добро място за живеене, туризъм и културни традиции, казва Георги Холянов в обръщение към хората от общината 

Кметът на Ракитово за подаден сигнал срещу него: Твърденията са неверни, има оскърбително внушение - 1
Снимка: Фейсбук

Георги Холянов, кмет на община Ракитово, направи обръщение към хората от общината заради подаден срещу него сигнал в ОИК-Ракитово от Димитър Делиев. В сигнала се казва, че Холянов е управител и едноличен собственик на три търговски дружества, а именно “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат.

Ето и думите на кмета към неговите съграждани:

Вчера присъствах на заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК) Ракитово по повод подаден сигнал срещу мен.
България е демократична страна с все по-будно гражданско общество, където всеки гражданин е редно да сигнализира за направени нарушения и всякакви нередности.
Откакто встъпих в длъжност преди четири месеца, работата ми като кмет е абсолютно прозрачна и вие, гражданите на общината знаете всяка стъпка, която се пред-приема от мен по всички теми, касаещи обществения живот в населените места Ракитово, Костандово и Дорково. За мен е важно обществото да има яснота и мнение, което свободно да може да изразява, в името на просперитета на общината, защото това е мястото, в което живеем всички ние.
В тази връзка заставам пред вас гордо с името си, за да ви информирам за следно-то:
Постъпилият сигнал в ОИК Ракитово от името на Димитър Делиев касае НЕВЯРНО твърдение, че съм управител и едноличен собственик на три търговски дружества, а именно “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат.
Сигналът, подаден в Комисията е напълно неоснователен, тъй като откакто съм кмет, не съм нито управител, нито прокурист, търговски пълномощник или управител на посочените дружества. Никога не съм упражнявал дейност като едноличен търговец, съдружник в събирателно дружество или неограничено отговорен съдружник в командитно дружество и т.н.
Освобождаването ми като управител в четирите търговски дружества, без да прехвърлям дяловете си, е ИЗЦЯЛО съобразено със закона и актуалната съдебна практика на Административния съд в Пазарджик.
Към момента лично не извършвам търговска дейност по смисъла на ТЗ, не съм управител, контрольор, прокурист, търговски представител, посредник, синдик, ликвидатор в търговски дружества, не участвам в надзорни съвети и управителни и контролни органи на такива.
Позволявам си да обърна внимание, че в сигнала се съдържа внушение, което считам за оскърбително: “Бележка: За управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова - съпруга на Георги Холянов.” Действащото законодателство не съдържа забрана съпругата ми да бъде управител на търговските дружества, нито съм длъжен да прекратя брака си с нея, за да удовлетворя неоснователните претенции на подаващия сигнала човек.

Уважаеми съграждани, знаете, че семейството ми е свикнало да бъде атакувано по всякакъв начин. Това беше потвърдено и по време на предизборната кампания, продължава и знам, че ще продължи. Както казах и в заключителното си обръщение пред вас преди изборния ден през месец юли, тези действия не ме разколебават да работя все по-усърдно за благото на общината и на хората в нея, да съм уверен в пътя, който аз и екипа ми следваме, за да превърнем община Ракитово в добро място за живеене, туризъм и културни традиции.
Благодаря ви за доверието!


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф ,

    14 1 Отговор
    тоя "честният" чак се наскърбил ?
  • 2 Ах ти мазно

    10 1 Отговор
    копче. Тряа ти изчисти бурията в панделата някой рецидивист с надут от боровия вазелин ч л е н.
  • 3 ужасен

    11 2 Отговор
    А аз си мислех, че този лежи вече в затвора за кражби.
  • 4 Пръцко

    4 2 Отговор
    Лап-лап-лап - лапкаме наред - типичен нагъл (ама обидчив) депесогербопитек :(
  • 5 Студопор

    1 2 Отговор
    Той и Борисов така разправяше. И Цветанов... Всички! Не е ли да се произнесе официална инстанция, не вярвам. Пък то и тогава е съмнително.
  • 6 юнкер

    2 0 Отговор
    А ЗАЩО НЕ И В ПО МАЛКИТЕ ,ТАМ СЪЩО ИМА НУЖДА ОТ КОАЛИЦИИ,ПРЕСТАНЕТЕ С ТОВА ДЕЛЕНИЕ И ДВОЕН СТАНДАРТ !!! ПО ТОЗИ НАЧИН ОБИЖДАТЕ БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ И СИ ПРЕВЕТЕ СМЕТКА АКО НЯКОЙ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НЕ СЕ ВСЛУША В ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Феърплей

    7 0 Отговор
    Как е възможно крадец на дървесина за милиони да стане кмет на община???? Моля??? Само и единствено в кочината това е реалност, и не се учудвам че сме на дъното на дъното.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол