Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 04:59 1 351 24

Георги Свиленски: На консултациите президентът няколко пъти се опита да критикува БСП

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • президент-
  • румен радев

Ако за г-н Василев и колегите от ПП хартиената бюлетина е залогът за тяхното оцеляване - пожелаваме им успех, заяви председателят на ПГ на БСП

Георги Свиленски: На консултациите президентът няколко пъти се опита да критикува БСП - 1
Снимка: БНТ

Тонът, с който президента се отнесе към нас днес /б.р. вчера/, наистина беше малко по-висок и на няколко пъти той се опита да хвърля критика върху БСП.

Това коментира пред БНТ председателят на ПГ на социалистите Георги Свиленски.

"Аз от първия ден на този служебен кабинет казвам, че БСП беше подложена на критика и от президентската институция, и от кабинета. Тази критика днес я чуха всички български граждани, като той (Румен Радев - б.р.) казваше непрекъснато "вашият кабинет, вашето правителство". Аз обаче искам да напомня, че това наше правителство беше с неговите министри - Асен Василев и Кирил Петков той ги вкара в политиката".

На въпрос обидени ли си са БСП на "Продължаваме промяната", след като миналата седмица Асен Василев заяви в "Още от деня", че засега не вижда социалистите като коалиционен партньор, Свиленски отговори:

"Ако за г-н Василев и колегите от ПП хартиената бюлетина е залогът за тяхното оцеляване - пожелаваме им успех. Българските граждани трябва да имат възможност да гласуват. Аз съм човекът, който най-много е защитавал машинното гласуване и винаги, когато човек греши, трябва да си признае и да търси правилно решение".

БСП при Румен Радев: Няма да подкрепим първия мандат, времето за преговори е изгубено

Според Свиленски е малко вероятно правителство да бъде съставено с първия мандат, но коментира, че днес БСП са успели да убедят президента колко е важно да се приеме бюджет за 2023 г. докато текат преговорите.

"Президентът сподели, че е чул същото нещо от синдикати, неправителствени организации. Хубавият резултат е, че разбрахме, че вече се мисли върху повишаване на минималната работна заплата. Служебното правителство беше категорично, че тя не трябва да се повишава и трябва да остане 710 лв. След като казахме нашите аргументи, получихме съгласие, че трябва да се мисли за вариант това нещо да бъде променено".

В Конституцията е записано, че правителството до 31 октомври трябва да внесе бюджет, а работата на народните представители е да го отхвърлят, посочи Георги Свиленски.

"Притесненията на президента бяха кой ще носи отговорност, ако сработи популизмът, аз го попитах кой ще носи отговорност, ако март месец, ако юни месец няма правителство. Проведохме консултации с всички парламентарни групи за базово съгласие, което да не счупи бюджета и да не счупи държавата. Намерихме такова съгласие", каза той.

Конгресът на БСП ще се проведе на 11 и 12 февруари 2023 година, обяви Георги Свиленски и заяви, че твърденията в медиите за подписки и по-ранно провеждане на конгреса са спекулации.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грипен

    15 3 Отговор
    Стига глупости бе баджанак,за кво да те критикувам аз,тя Деса ми каза какъв неможач си,но и тя ти прощава.
  • 2 Хихи

    9 3 Отговор
    Плешо само се заяждаше с Биволицата. Беше яко.
  • 3 КРОКОДИЛ

    19 5 Отговор
    Ами вие върнах те хартиената бюлетина. На следващите избори само да не сте още по оакани
  • 4 А вие

    14 2 Отговор
    какво искате? Да ви послеща с татлъ кайве и бяло сладко ли?
  • 5 Хижар

    10 1 Отговор
    Деса е щастлива с два мата
  • 6 пак в батака

    9 2 Отговор
    Браво, на БСП! За хартиената бюлетина! На следващите избори - Първа политическа сила!
  • 7 Бай Лисан

    16 3 Отговор
    Свиленски, що да не ви рендосва Президента? Вий да не сте имунизирани нещо?
    Вий цунахте ли се с Гърбавите по Веждите?
    Цунахте се. Сега що мрънкате?
    Белгия като беше една година без правителство да не е пропаднала?

    Коментиран от #9

  • 8 БСП на Ниновица-смешни сте!

    18 1 Отговор
    Обясни за цените и как обрахте парите, доходите и спестяванията на хората с простия Киро, как изнесохте оръжие за Украйна, как Ниновица обеща дърва по 70 лева, а те са над 200 лева, олио и гориво под 3 лева, а то е доста повечко! Вие сте едни отиващи си жалки шарлатани, който продължават да лъжат и да се държат все едно сме длъжни да ви търпим да ни крадете още!
  • 9 Кума Лиса

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Лисан":

    Да сравняваш бюджета на Белгия и България е несериозно. Компромис за избор на председател беше необходим, за да започнат работа. Ти какво предпочиташ, да взимат пари и да са 2 месеца на първо заседание?!?

    Коментиран от #11

  • 10 Последния Софиянец

    3 0 Отговор
    Има защо да критикува.За лицемерието им.
  • 11 Бай Лисан

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Кума Лиса":

    Според мен бюджет и принципи са две коренно различни неща.
    Освен това избраха крайно неподходящ човек, карикатура.
    Защо, теоретично, не избраха човек на Янев или Възраждане?

    Коментиран от #15

  • 12 Мдаа

    3 5 Отговор
    Реално това което се случва е ГЕРБ-ДПС-БСП узаконява фалшификацията за следващите избори, с това отнемат правата на всички Българи !
    Ще има пак броене на хартийки в тъмните стаички и подправени протоколи, честито на всички
  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    ДВАМАТА БАДЖАНАЦИ ....... НА НОЖ ........ ПЪРВИЯ БАДЖАНАК СЛАВИ , ПАДНА "ГЕРОЙСКИ" НА ПОРЕДНИТЕ ........ ИЗБОРИ ....... БИТКАТА МЕЖДУ "МАДУРО"ВЕЦА(РАДЕВ) И ХАРТИЕНИЯ(СВИЛЕНСКИ) ......., ЩЕ Е РЕШАВАЩА ........ ЛОГИКАТА РЕШАВА ........ КРЪСТНИКЪТ НА МАФИЯТА С "МАДДУРО"ВСКИТЕ" МАШИНИ ...... ЩЕ БЪДАТ ........ ПОБЕДЕНИ ........ ТОВА ЩЕ Е ....... НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ........ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ! ! !....... КОЙТО ВДИГА ЮМРУК , ОТ ЮМРУК ПАДА ....... ФАКТ !
  • 14 Ээээ

    5 2 Отговор
    25 депутата имате, вие сте никои, бе! Аре, чао.
  • 15 Кума Лиса

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Лисан":

    Защото теоритично и по принцип, представител на партията зад която стоят най-много българи излъчва председател.

    Коментиран от #16

  • 16 Бай Лисан

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Кума Лиса":

    Така е - партията зад която стоят най много българи, избира председател. Повтарям - българи, а не анадолци, селджуци, римляни, латиноси и евроеничари.
    ГЕРБ - Грабим Европа Рушим България.
    Накрая ни натресоха турска виненка, добре че имаме тренинг с Цоцка

    Коментиран от #18

  • 17 Я па тоА

    2 1 Отговор
    Кво бсп бе смешник , бсп умре !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Моряка

    1 1 Отговор
    Щом има консултации,защо да няма критика.След такава поредица от глупости на БСП срещу собствения си русофилски електорат-огромен износ на оръжие за Украйна,а Нинова не била разписала за нито един патрон.Лъже,като бивша седесарска комсомолка.Изрепчи се проформа и веднага преклони главичка за изгонените руски дипломати.Сега ще предизвика масов хаос с това смесено гласуване ,удвояване на гласовете от Турция и възтановяване на платения цигански вот за Боко.И поне Свиленски да беше замълчал,веднага хората се сещат,че са баджанаци.Наместо да благодари на Радев,че го е отървал от Деса.
  • 21 Хотел БСП

    1 1 Отговор
    Този как лъжеше не е истина. Това си е чиста агентура за подривна дейност. Взимаше една истина и я обръщаше в лъжа. Не знам как може да има такива хора, които съзнателно да взимат една истина и да я обръщат в противоположност, в чиста лъжа. Умът не ми го побира.
  • 22 Свиненски

    3 0 Отговор
    Много кофти е да си баджанак на президента.
  • 23 Българин

    1 1 Отговор
    Ти му даде жена, а той да те критикува...
    Пусти сапунки
  • 24 Ника

    1 0 Отговор
    Кога ще направим ДНЛ(Движение за нови лица)?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове