Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 15:35 1 748 35

ГЕРБ се срещна с "Български възход", имат съвпадения за бюджета и редовното правителство

  • герб-
  • български възход-
  • съвпадения-
  • правителство-
  • бюджет

"Приветствам вашето виждане, че редовен бюджет трябва да се направи от редовно правителство с парламентарно мнозинство. Необходимо е редовно правителство, защото то носи отговорността пред българските граждани, че бюджетът, който са предложили, ще бъде изпълнен“, каза от своя страна Кирил Ананиев (ГЕРБ).

ГЕРБ се срещна с "Български възход", имат съвпадения за бюджета и редовното правителство  - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовата стабилност на държавата, проект на закон за удължаването на държавния бюджет, социалната политика, здравеопазването, енергетиката, планът за възстановяване и устойчивост - това са основните теми, които бяха очертани от Десислава Атанасова за обсъждане на срещата с "Български възход". Партията на Бойко Борисов провеждат серия от срещи с другите в НС, за да търсят консенсус по конкретни теми.

Делян Добрев подчерта, че вземането на нов дълг трябва да бъде много добре обмислено, съобщават от novini.bg. „Не виждам голям оптимизъм в икономиката на страната за следващата година, защото големият ръст на индустриалното производство, който наистина го имаше през 2022 година, се дължеше на конюнктурата. Имаше три основни пера, които доведоха до този висок икономически растеж. Едното беше производството на въглища и на електроенергия от въглищните централи. Произведохме и изнесохме рекордни количества електроенергия за приходи от над 3 милиарда евро. Вторият източник на икономически растеж през тази година беше производството и износът на горива. Третият източник беше производството на боеприпаси. В тези три сектора производствените мощности тази година се натовариха на 100%. Догодина, за да има икономически растеж от тези три сектора, те трябва да работят на 150, което е невъзможно. Потенциалът за икономически растеж от тези три сектора е изчерпан. Не виждам какво може да го мести“, добави той.
„Приветствам вашето виждане, че редовен бюджет трябва да се направи от редовно правителство с парламентарно мнозинство. Необходимо е редовно правителство, защото то носи отговорността пред българските граждани, че бюджетът, който са предложили, ще бъде изпълнен“, каза от своя страна Кирил Ананиев (ГЕРБ).

Позицията на „Български възход“ е, че темата, която най-вече засяга обществото, е съставянето на редовен кабинет. „Категорично считаме, че трябва да бъдат направени всички възможни опити, за да се състави такъв кабинет и той да гласува бюджет. Бихме подкрепили всякакви предложения на вашата парламентарна група по отношение на бюджета що се отнася до това той да бъде по-стегнат. Разходите да съответстват на приходите, дефицитът да не надхвърля 3% и да има ясно ограничаване между социално слаби. Тоест да не се получава помощ на калпак“, посочи Надежда Самарджиева (БВ).

Виолета Комитова (БВ) обясни, че не е добра идея да бъде внасян бюджет, тъй като ще има голям риск от наддаване между партиите. „Бюджет може да се гледа, ако се направи правителство, за да може да си го изпълнява. Ако дефицитът може да се намали, е добре дошло“, посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лика -

    28 3 Отговор
    прилика ! За ръка и кой от къде е !
  • 2 Българка

    11 7 Отговор
    . „Бюджет може да се гледа, ако се направи правителство, за да може да си го изпълнява. " Ето това е истината, а не всички да обещават популистки небивалици и после ДЕФИЦИТ.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 емигрант

    25 3 Отговор
    Тези гербопитеци с всеки ден стават все по-смешни и трагични, вече с всяка партия имат съвпадения, да се чуди човек те тайно ли са преписвали от всички, каква е тази политика на партиите да мислят всички едно и също, как пък всички започнаха да "милеят" за суверена едновременно ? Залагам, че това е поредният герберастки капан само и единствено да запазят властта и присъствието си в НС което ги държи далече от затвора !
  • 5 Стефан Кенеди Янев

    17 0 Отговор
    То е ясно че сме съгласни на всичко и хоро ще играем дори защото без Ковачки няма повече парламент България е Нато и Нато е България
  • 6 Охо-бохо

    24 1 Отговор
    Български възход ги набутаха в парламента за да може да се образува правителство с техен мандат и да понесат всички имиджови щети от политиката на войната в която България ще бъде въвлечена. Янев е само ракета носител на "правителство на войната".
  • 7 пешо

    15 3 Отговор
    янев е краварска подлога

    Коментиран от #12

  • 8 Виж ги

    22 1 Отговор
    тримата на снимката и си прави извод , до кои е стигнала България дасавъв властта и как разумните граждани понасят всичко това , плюс ситуацията до която са ги докарали с шайката ?
  • 9 Бен Навлек

    12 1 Отговор
    Янки дудъл ще ни оправи! Всички към окопите!
  • 10 Всичко

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Е мижи да те лъжа от едни и същи хора само че в различни партии ..шайка от няколко стотин човека лъжат няколко милиона калитковци. .
  • 11 Дядо ви Курти от село Пиперково

    14 2 Отговор
    Да ни е честита новата коалиция герб ДПС ,янев-продажника и импексова,готова да се прегърне и с дявола само и само да е отново министър...
  • 12 Всякаква

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "пешо":

    за власт !
  • 13 Гледам

    8 1 Отговор
    в черно стъкмени , като за погребение......
  • 14 Ал Ненков

    10 2 Отговор
    Тоя прост и бездарен юрист е същия мръсник като баща си!
    Разделиха се по партии БКП - ГЕРБ, пък който оцелее!
  • 15 ГЕРБ=ДПС=БСП

    7 2 Отговор
    "ГЕРБ се срещна с "Български възход"" - ще има правителство на Стефан янев, който ще е новият Беров или Орешарски.

    Коментиран от #17

  • 16 Краси Марков

    4 0 Отговор
    После арбитражного разбирательства в Стокгольме между ООО «Газпром экспорт» и финской компанией «Gasum Oy» было вынесено два решения, среди которых признание Указа об оплате газа в рублях форс-мажором.
    Так, Арбитражный трибунал обязал Gasum Oy выплатить «Газпром экспорт» долг в размере более 300 млн евро и проценты за просрочку за поставки газа=
    =======================
    опаааааааа!
  • 17 Не бива

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    да се случва в никакъв случай , това означава гибел за България и българите !
  • 18 Тримата глупаци

    11 1 Отговор
    На снимката. Но пък и алчни и нагли.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тези на снимката тримата глу..ци

    9 1 Отговор
    Имат ли професии!??? Как така се оказаха доживот "депутати" без да умеят нищо друго в жалкия си живота на паразити!?! Кво е това нещо доживотен депутат!?!
  • 22 1944

    3 2 Отговор
    гроб , българско падение и израждане. перфектна комбинация за масковските господари с нагайките. местните еничари скоро да се готвят за сибир. там ги чакат физиотерапевтите на кадиров.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бамбука

    3 0 Отговор
    Във всички сектори изредени от Дуловката има възможност за крадене, така че ви призоваваме да се присъедините към нашето "хартиено трио" . Част от обръщението и към БВ.
  • 25 Тошко

    1 9 Отговор
    ГЕРБ ще състави правителство! Вече събраха 145 депутати, които ще гласуват за кабинет на генерал Бойко Борисов. Следващата седмица ще имаме правителство. Български възход и Възраждане проумяха, че ПП са вредни за България!!
  • 26 Докато доживотното дупетатство не се

    4 0 Отговор
    ..замени с дву-мандатно Тея организми на снимката ще продължат да мутират във все по- злокачествени и смъртоносни за живота на хората в България форми....

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Реално те се утвърждават за 30 години в

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Докато доживотното дупетатство не се":

    ...собственици на държавата с едно такова безсрочно доживотно дупетатсване.....а целият народ им се явяват модерни роби и крепостни
  • 28 Реално те се утвърждават за 30 години в

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Докато доживотното дупетатство не се":

    ...собственици на държавата с едно такова безсрочно доживотно дупетатсване.....а целият народ им се явяват модерни роби и крепостни
  • 29 Вида

    1 9 Отговор
    Бойко Борисов е номер едно и само той може да сложи ред и просперитет на България

    Коментиран от #31

  • 30 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 0 Отговор
    ГЕРБ - ИМАМЕ СДЕЛКА ЗА ПРЕМИЕР И ПРАВИТЕЛСТВО. Рабрахме се за това колко да влиза в "чекмеджето" на Рабойко и колко в "чекмеджето" на Янев.
  • 31 Зевзек

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Вида":

    Ти на това, което е през последните 13 години в България ред и просперитет ли му викаш. Защото аз му викам беззаконие и мизерия за 80% от народа..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 123456

    0 0 Отговор
    Вие кво искате. 2 г комунистите, заедно са герб дпс и бкп на радев. Махлата са на бойко бкп и сие любо янко вълчо детгей бай христо. Какво ще направят младите от пп, ето пример. Откриват работа за кашкавал сграда нова крадива, кой мислите ще предпочетат, бойко радев нинова пп, много ясно гербойко и дпс хасанчо. Един стещу вълците роко бръмбарова сот, навързани са и пилучават всичко каквото си пожелаят на безценица. Янко от 20 г тормоьи българи и ги изгони, принудиха ги. Алчни прости невъзпитани сталинисти на караянчева хората. Всичко започна пп от 1984 и продължава и няма да спрат алчните ненаситните. Имат деца, от бкпдс са. Силни хора на деня, отгоре ги закрилят нойко дпс. Те са по рушветите. Козарите родопчани са с тях. Двуличници са. Страх ги е децата им да не останат в града без работа. Краде се 33 г и много бедни бяха янко д. И днес купил ап на щерка си. Късмет имали. Да са живи и здрави. Всичко хора. Животът не се състои само в парите. Имаме си работа в германия Белгия и къде ли не. Даваме съвети на ПпПНС
  • 34 123456

    0 0 Отговор
    е като се набият обръчите и доста неща съвпадат ...
  • 35 Бургазлиеви

    0 0 Отговор
    Пример. Една учителка по математика от ивград навремето са се изселили в град Х. Стара мома е, р. 1969. Има 2 ап пд, 1 в х, пари на книжка, и то много, а се оплакват, че не дава пари за асансьор и сие. Само е. Няма близки. Простотия му еикам аз. Ходи мръсна, от парка взема вода, нищо против нея, но много са българите от ивавград като нея. Парите са дадени не да ги стискаш, а да ги харчиш и някой лев настрани. Блока пропада, а учителката й искат подпис, не се съгласява. Ето ти бойко учител. Будалъкхохо иститорици от тоя край са същите, жена му ще се свари с тоя вълнен панталон през лятото, сакън някой да не й види баджаковата. И как да се оженят децата ни на запад, само като чуят града, и вие сте турци, ако не с нрави турски. Така така хихивай. То от комунисти хаир видял ли си, добре, че госпожа Мозер ги усети що за стока са и избяга от българия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол