Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 14:24 3 337 24

Иван Демерджиев: Защо виновен за смъртта на двама полицаи получи условна присъда?

  • мигранти-
  • законови промени-
  • конфискация на имуществото

Служебният министър предлага конфискуване на имуществото на каналджиите и колени глоби

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти, съобщи Нова телевизия.

“Подпсах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС. Писмата съдържат проект на Закон за изменение и допълнение на наказателния кодекс, който касае трафика на нелегални мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказанията, приемане на допълнителни мерки, конфискуване на имущество, както и налагане на глоби в големи размери, когато се ползват автомобили под наем или на лизинг”, посочи Демерджиев на брифинг в Министерски съвет.

Целта е МВР да получи помощ при борбата с нелегалния трафик, както и “да бъдат защитени нашите служители”.

"Апелирам и към прокуратурата и съдебната власт: начинът, по който се подхожда към този род деяния, не съответства на обществената им опасност" каза още Демерджиев.

"Лицата, които ние спираме и задържаме, след ден-два или три отново се озовават на пътищата. Не мога да приема човек, пряко отговорен за смъртта на двама полицаи, да получи условна присъда. МВР не може да бъде оставено само", категоричен бе министърът.

Той коментира и поредният случай с мигранти, когато рано в сряда сутринта след гонка с полицията бяха заловени двама граждани от полски произход и 10 мигранти от сирийски произход. “Този автомобил е преминал през “Траянови врата”, без да бъде преследван, със скорост 200 км/ч. Т.е никой не е предизвикал това движение”, каза Демерджиев.

“Очевидно тези хора се опитват да поддържат много висока скорост. Това, което МВР прави не е да ги преследва, а да ги идентифицира и да намери подходящо място, където да бъдат спрени. Противодействаме по-енергично, когато се опитват да влязат в по-големите градове - на входовете на Бургас и София. Не можем да допуснем автомобил, който се движи с 200 км/ч, в София”, категоричен бе вътрешният министър и заяви: “Не ние провокираме тази скорост. При тези трудни условия да се спре кола с 200 км/ч е изключително трудно”.

По думите му в последните месеци са спрени над 80 такива автомобили с мигранти, движещи се с висока скорост.

“В случаят нашият автомобил не е участвал в преследването. Той е изчаквал отстрани”, посочи Демерджиев и обясни, че автомобилите на служителите на МВР не могат да се движат с толкова висока скорост. “Автомобилите, които се наемат, са модерни, мощни и се движат с голяма скорост. Ние много трудно можем дори да следваме такива автомобили, а не да ги преследваме”, обясни министърът.

По думите му в началото на месец септември опитите за проникване на българска територия са били около 1600 на ден. Сега те са сведени до 350 - 400 на ден. “Турската страна ни помага много активно. Много по-малко хора проникват на нашата територия. Те обаче използват модерни и мощни автомобили”, допълни още Иван Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 6 Отговор
    Полицаите не ги броят за хора.

    Коментиран от #17

  • 2 Токмакти Джун

    9 24 Отговор
    Защо ти Радево недоразумение БЯХ ТОЧЕН С ПАРИТЕ още не си си подал оставката аматьор.....
  • 3 Видяхме ги автомобилите

    32 0 Отговор
    На клип се вижда как ямболски цигански бус шари през плета!
  • 4 дядото

    32 2 Отговор
    въпрос към министъра.мигрант споделил,че плаща 4 500 евро за да бъде прехвърлен през българия. за водача на а-ла отивали 1500 .другите 3000 евро знае ли се къде отиват.

    Коментиран от #20

  • 5 Миризлив пор

    16 1 Отговор
    Толкова ли е проблем, всички с такава скорост да бъдат извеждани от трафика? То ясно че не ви вдигат толкова колите но изходите от магистралата са на 15 и повече километра, лесно може да се затвори на следващия изход.
  • 6 Опонент

    31 2 Отговор
    "Не мога да приема човек, пряко отговорен за смъртта на двама полицаи, да получи условна присъда."
    Съд.реформа не за замята на гл.пр-р, а ефективни закони срещу корупция на гнили яб. при съдиите. Условни приъди само за доказана несъзнателна съпричастност, а не за организатори на трафик на имигранти.
  • 7 БОЛШЕВИК

    37 1 Отговор
    Защото всичко е бутафория в тоя съд, а всичко останало е пародия на държава. Ако призовете всички пострадали от това псевдо правосъдие и вие не ги пазите, озверелите и обезверени хора сами ще потърсят обяснение от тия магистрати и съдии. Все пак това са една шепа хора, които се подиграват с останалата маса народ която не получава никакво правосъдие и ред в тая кочина. Ако се отдръпнете и не ги пазите при едни евентуални размирици, то хората ще ги оправят и осъдят тях подобаващо!
  • 8 когато чавека

    4 13 Отговор
    не знае какво да прави иска промяна в закона.
  • 9 Никой

    26 0 Отговор
    Никой не излиза да каже как се извършва обхода по границата ,която прилича на швейцарско сирене . Обхода се извършва като обход с патрулен автомобил в градска среда. Едно безумие.Излиза някакъв експерт по незнам какво си и се опитва да защити прокуратура и съд,истинските виновници за смешните присъди на мигранти и каналджии с ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - КОЙ ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖА В БЪЛГАСКИЯ ЗАТВОР.Българския данъкоплатец щял да плаща.МВР не давало ясни доказателства.Този националин предател трябваше да бъде изгонен веднага от студиото на тази медия.Щом емигранта премине незаконно през държавно заграждение още повече суверенна граница на дадена държава то неминуемо се превръща в престъпник.Условна присъда,глоба, после го пускаш на свобода и той беж пак през границата на запад,това е извращение спрямо българския народ.Нито присъда нито пари от глоба.АХ! Гиди тояга за това келяво правораздаване.
  • 10 Токмакти Джун

    23 0 Отговор
    Сега да си зададем въпроса защо става така ми вижте последните 15 години Цецо Вършеца изключително прост индивид от Шайката начело на МВР после още няколко подобни индивида докато не ударихме дъното с шофьора на Мето реформа нулева след него Рашков за него коментара е излишен и накрая тоя Радевски Копринковски корумпиран шеф на МВР за две години че и преди това докараха България до нивата от 90те силиконови надрусани полицайки като попфолк певици и неграмотни дегенерати полицай ето това е проблема
  • 11 Просто

    15 0 Отговор
    БГ! Държавата на бездържавието, подкрепяно от заспалите овце!
  • 12 попара

    16 0 Отговор
    Защо виновен за смъртта на двама полицаи получи условна присъда? ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ Е ОСТАНАЛО САМО КРИВОСЪДИЕТО И ЗАКОНЪТ Е ВРАТНЯ У ПОЛЕТО,ЗАТОВА.

    Коментиран от #22

  • 13 мармалаф

    12 0 Отговор
    Няма как бус с поне 12 човека вътре да е по-бърз от стадартна полицейска кола.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Студопор

    8 0 Отговор
    А защо този, дето блъсна децата с патрулката не получи никаква...? Какво стана с него?
  • 17 Студопор

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ми те не са... Реално погледнато, ако те си вършеха работата като хората, тия престъпници, дето коват законите, щяха да са в панди а и нямаше да е това, което е сега.
  • 18 незнайко

    2 0 Отговор
    " Десет минути преди полунощ " Това е филма който ще ни оправи с участието на Чарлс Бронсън !!! Поклон пред паметта му !!!
  • 19 затова

    6 1 Отговор
    Защото основното ви занимание е кокошкарство за дребни суми. Вижте си НК- целият е за кражби- такава кражба, онакава кражба, незнамси каква кражба и затвор 5 год., 10 год. и пр. Вманиачили сте се в кокошкарството. За най- дребното нещо се закачате. А за трафик на хора, бежанци, дрога- почти нищо. В Европа никой не обръща внимание на дребните неща или само налагат глоба, занимават се със сериозни деяния, докато постсъветската прокуратура в Бг по стар тоталитарен маниер се закача само за малкия човек за 10-20-30 лв., сякаш е Чикатило. С трафик по границата се захваща, само когато има катастрофа.

    Коментиран от #21

  • 20 затова

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "дядото":

    Другите 3 хил. лв. ги разпределят на влизане в Бг и на излизане от Бг. Сам можеш да се сетиш с кого ги рапределят да си затварят очите.
  • 21 БОЛШЕВИК

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "затова":

    Престъпленията срещу личността, обирите, грабежите и кражбите са също тежки престъпления.
    Лошото е, че тия престъпници къде извършват тия престъпления, нападат бедни и беззащитни хора и ги убиват за пет лева, после няма никакви последствия за извършителите. Тия престъпници ако ходеха да обират големите крадци и мафиоти и после да им се размине е нещо друго. Задаваш ли си въпроса, защо тия престъпници и убийци не ходят у Амеда в палатите и на Бойко при пълните шкафчета с евраци и злато?

    Коментиран от #24

  • 22 Има ли инфо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "попара":

    да са го осъдили тоя "15 годишния "брадат сиган. Съмнявам се за толкова кратко време. Това не изключва вероятността за условна, въпреки доказателствата, че е пълнолетен. Или са мисиркини свободни съчинения, на които "верваме".
  • 23 Минева

    2 0 Отговор
    Защо Иване???
  • 24 затова

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "БОЛШЕВИК":

    Истински болшевик! Звезда на партията. Никой не ти пише за въоръжен грабеж, побой, издевателства над беззащитни, или старци или др. тежки деяния. Вероятно не знаеш що е то кокошкарство, затова смесваш нещата. И изобщо не намесвай чекмеджета и др. подобни, щото за тях наказание няма, тези кражби в особено големи размери не ги разследват. Вманиачени са само над дребните кокошкарски истории, Болшевик.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове