Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 06:44 1 449 55

Андрей Гюров: Ако можехме да манипулираме машините, щяхме ли да сме втори на изборите?

  • андрей гюров-
  • продължаваме промяната-
  • правителство

Два месеца след изборите нямаме никаква изразена идея от първата политическа сила как може да сформира правителство, заяви депутатът от ПП

Андрей Гюров: Ако можехме да манипулираме машините, щяхме ли да сме втори на изборите? - 1
Снимка: БНТ

Категорично няма начин кодът и резултатите от машинното гласуване да бъдат манипулирани.

Това каза пред БНТ председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, цитиран от novini.bg.

Кодът се контролира от ЦИК. Ако ние от ПП имахме достъп и можехме да го манипулираме, щяхме ли да бъдем втора политическа сила, а политическата сила на бившия министър на електронното управление да бъде шеста политическа сила? Това се говори само с цел да се хвърлят димки, за да избяга ГЕРБ от отговорност да състави правителство, заяви Гюров.

Законопроектът (за промени в Изборния кодекс – б. ред.) беше внесен от БСП, но от него не остана почти нищо, всички последващи поправки бяха внесени от ГЕРБ. Ние сме заявили много ясно, че това е един опит да бъде откраднат гласът на българските раждани с цел да продължи да се усвояват средатва и да се крадат данъците на българските граждани, посочи председателят на ПГ на ПП.

Той коментира и изразената от ПП и "Демократична България" готовност да съставят правителство на малцинството с втория мандат.

Два месеца след изборите нямаме никаква изразена идея от първата политическа сила как може да сформира правителство и какви ще бъдат целите на такова управление. Затова поехме инициативата, излязохоме с една много ясна позиция и гаранции за успеха на едно такова правителство на малцинството. Виждаме, че има напрежение в ГЕРБ и в БСП. Все още има време да се осъзнаят и да оттеглят своите предложения в зала. Тогава ние ще сме готови да поемем отговорността за правителството на малцинството. От другите политически сили няма никакви разговори за приоритети. Единствената друга коалиция е хартиената коалциия, която по някакъв странен начин сплотява силите на статуквото, почерта Андрей Гюров.

Ясно заявихме, че гаранциите за правителство на малцинството работят в ясен пакет. Нашата стратегия е много ясна – готови сме да поемем отговорността, а не се опитваме да прикрием политическа немощ с теми извън дневния ред на обществото като тази с "Gemcorp". Няма нито един лев изхарчени държавни средства по този меморандум с "Gemcorp", а в същото време има изнесени в чували милиони за "Хемус", има снимки на кюлчета и пачки и къща в Барселона, каза още Гюров.

По думите му ПП въплъщава надеждата на българските граждани, че има една алтернатива на управление, което да нареди страната ни сред развитите европейски страни.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    45 12 Отговор
    Ще ще сега на другите избори ,дб за Сорос макс 4 % а вие не повече от 6-7% Американски маши
  • 2 Просто гербечетата

    18 37 Отговор
    и депесарчетата искат да фалшифицират тотално кметските избори! И много “умната” биволица им помага съсредоточено!
  • 3 Кочо

    13 26 Отговор
    ДПС са най хитри и пак ще преметнат останалите, най вече Корнелата! Уж искат сканиращи хартиената бюлетина машини! Пак човешки фактор между машината и бюлетината! Първо, удължава времето! Второ, представете си в някои секции какво сканиране ще падне!

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Не е

    29 13 Отговор
    нужно да се обясняваш на свръх мошеници , които никога не са познавали истината , същества изтъкани от лъжи и долни интриги , само и единствено за своите интереси и грабене на България и на нейния народ !
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 6 Отговор
    ПП герб сдс ПП пп всички ПАРТИИ сте АЛЧНИ за ВЛАСТ и хич ама ХИЧ ПП дпс ПП БСП всички ПАРТИИ сте АЛЧНИ за ВЛАСТ и ВЪОБЩЕ не ВИ пука как ЖИВЕЕ и ще ЖИВЕЕ БГ НАРОД а ЗИМАТА е на ПРАГЪТ ни НАРОДЕ МИСЛИ

    Коментиран от #9

  • 6 Миризлив пор

    36 14 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Просто ще остане хартията, която след това може да се провери ако има недоволни. Сега каквото покаже машината, това е.

    Коментиран от #11

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    господин КОЧО ПП дпс са ЗАДКУЛИСИЕТО в
    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 8 Кочо

    13 31 Отговор
    Гюров! Протеста на герберастите е не, че вие маниполирате вота, а че ТЕ не могат да го манипулират, както си могат и знаят от времето на Бай Ганя! Една вметка - често казват, че всички имат представители в СИК и измама е невъзможна! А тези, които нямат такива? На едни от последните избори ми направи впечатление доста високия резултат на БСП! Наполовината на Греб, но доста висок, според избирателите им, все още дишащи - познаваме се...! Ами просто са написали удобния за всички присъстващи протокол и адееее...Гербераскинята го предала последна в РИК, след съответните няколко ремонта!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПП са имбецили

    23 8 Отговор
    Сус бре ,Ченгене. Марш в махалата.
  • 11 Кочо

    9 19 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    Първо, никой няма да проверява! Второ, когато в 20 часа по телевизията кажат, че Бойко пак победи, брой колкото си искаш три седмици! Никой и не брои както трябва! Напишат протокола и за 20 минути са приключили!Дори да имитират някакво броене, то не е една по една, всички да я видят от ръка на ръка, не са и цветни бюлетините, а си разпределят купчината и тоя казва аз преброих 35, толкова и толкова, другия също излъже - бух в торбата и бегом да сдават по ранко!

    Коментиран от #24, #34

  • 12 Вие без манипулацив и

    30 6 Отговор
    18 нямаше да сте! Не ти ли е ясно, че и слепите видяха, че за нищо не ставате?
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 8 Отговор
    МАФИЯТА ЗАДКУЛИСИЕТО си имат ДЪРЖАВА
  • 14 ГРАД ВРАЦА

    32 6 Отговор
    Вие изобщо не трябваше да сте 2-и?!
  • 15 Изчезвай

    32 8 Отговор
    Лъжец и слуга на мафията! ПП и ДБ са мафиотски проекти и сбирщина от паднали хорица без морал! Вие сте вредни за България!
  • 16 Тошито

    29 6 Отговор
    Ще се задейства ли Прокуратурата от това изказване? Петков държи ли кода, с който да влияе на изборния резултат?
  • 17 Яна Ангелова

    23 4 Отговор
    Това е най-големият политически скандал в България, откакто на сцената се появи “братството на почтените”.
    Не бива да се оставя супер-скандалното разкритие да потъне в блатото от всекидневни парламентарни разправии.
  • 18 хаберих

    12 0 Отговор
    Две кучета се разхождат:
    - Я! Нова ограда!
    - Ооо, това трябва да се полее...
  • 19 един

    17 18 Отговор
    А ако Герб не крадяха от общите пари и с тях не купуваха избори щяха ли да са първи?Или ако администрацията не беше назначавана по-партийна и шуробаджаначеска линия?

    Коментиран от #53

  • 20 хи хи

    6 8 Отговор
    А на мене ми дреме на щмайзера. Сипвам си първата за днес ракийка.

    Коментиран от #23

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    НАРОДЕ до кога ще ни УПРАВЛЯВАТ дерибей крадци мошеници престъпници мутри рекетьори

    Коментиран от #22

  • 22 А бе

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вече няма народ и държава. Всичко приключи.
  • 23 един

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "хи хи":

    Щом почваш с ракийката от сутринта ясно е какви коментари пишеш!

    Коментиран от #25

  • 24 Пълни глупости

    12 7 Отговор

    До коментар #11 от "Кочо":

    Това е практически невъзможно. Един да излъже с една и в протоколите се объркват всички сметки. А и в броенето участват представители на всички партии, има и наблюдатели, невъзможно е.

    Коментиран от #28

  • 25 хи хи

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "един":

    Сега ще слезна до мазето и зеленце да си извадя за мезе.
  • 26 Кара

    18 4 Отговор
    Нагъл лъжец от партията на присвоителите, всяка ваша дума е лъжа!
  • 27 Голям смях😂

    21 5 Отговор
    А бе Гюров,голям "умник" се извъди!За вас са гласували 300 000 гласоподаватели и машините са ви дали още 200 000 гласа.
    Как ти звучи това?!
  • 28 Кочо

    6 11 Отговор

    До коментар #24 от "Пълни глупости":

    Има 200 бюлетини! Комисия от 4 души преброяват ПО 50! Единия си ти! Реално преброяваш 50 - 20 за Герб, 10 за БСП, 7 за патриоти, 4 за ДПС, 2 невалидни, 7 - други! Но излъжеш, че са 24 за Герб, 13 за БСП, 6 за ДПС, 5 за патриоти и 2 невалидни!! Останалите и те като теб, събирате купчината и беж в РИК, където след няколко връщания, заради грешки, предаващите хубаво ги натъкмят! Гледал си го по телевизиите! Професор, противник на машините сам показа протокол, връщан за ремонт 40 пъти и накрая приет, разбира се!

    Коментиран от #33

  • 29 Госあ

    7 10 Отговор
    Абе, разбира се че е по добре да се гласува с машини, но не това е най важното в момента. Крушовската отново внесе шум в системата.
  • 30 Механик

    19 3 Отговор
    Не, не можете да манипулирате машините. Вие не можете, но има едни хора дето могат. Това, че сте втори е защото "ония хора" са се отказали почти напълно от проекта си наречен "Кирчо и Кокорчо". Просто "ония хора" ви бяха надценили, ама вие много бързо им показахте, че са в грешка.
    п.п.
    И да, машините СЕ манипулират!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 7654

    17 4 Отговор
    Разбира се, че щяхте.Хвърляте прах в очите на 80 процентовите за да можете да ги убедите на следващите избори, защо сте първи.Но няма да стане.Лично аз ,семейството ми и много мои познати ,ще гласуваме с хартиени бюлетини.В никакъв случай не мога да се съглася,че сте по умни от цяла Европа и света,които са отрекли машините,защото много лесно се манипулират.
  • 33 Ама не

    10 4 Отговор

    До коментар #28 от "Кочо":

    в комисията са 8-9 и отделно има наблюдатели. И как би накарал някой от БСП например, да намали гласовете на БСП за сметка на ДПС?
  • 34 Грую

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кочо":

    Кочо ,ако така е при теб това означава ,че мястото ти въобще не е там.Може би в кръчмата ще е по добре да ги разтягаш тези локуми.
  • 35 Госあ

    7 12 Отговор
    Ядрените ракети се пускат от машина. Айде стига глупости. Крушовската пак циркове прави, от които единственият резултат е още по малка избирателна активност. Което мен ме устройва. И без това не гласувам. Колкото по малко хора гласуват, когато няма достойни кандидати, толкова по добре. Накрая ще станем президентска република и така.

    Коментиран от #37

  • 36 Ха,ха

    15 3 Отговор
    Че вие ако не манипулирате машините ,не втори ами двадесет и втори нямаше да бъдете.С двата файтона платени последователи,толкова.
  • 37 Тогава

    11 7 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Ще цъфнем и вържем.Хеле ако президента е Десин Хвърчилков.На когото дължим всичките мизерии досега,като домъкна тези крадливи некадърници от Харвард.

    Коментиран от #39

  • 38 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 4 Отговор
    ВСИЧКИ АГЕНЦИЙ И ПРОГНОЗИ ПОКАЗВАХА ЧЕ ...... СТЕ НА ВТОРО МЯСТО ....... МНОГО ОЧЕБИЙНО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ АКО ...... БЯХТЕ НА ....... ПЪРВО ...... ФАКТ !...... ЯВНО МАФИЯТА НА ..... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ...... НЕ Е ОЧАКВАЛА .......ТАКИВА РЕЗУЛТАТИ ...,... И НЕ Е МОГЛА ТАКА БЪРЗО ДА ........ "ОБЪРНЕ" РЕЗУЛТАТИТЕ ....... ФАКТ !
  • 39 Госあ

    4 12 Отговор

    До коментар #37 от "Тогава":

    Радев е като бяла лястовица в бг политиката. Жалко, че няма думата.

    Коментиран от #41, #45, #52

  • 40 Да ама не

    8 3 Отговор
    Сега покупателната ми способност е наполовина спрямо времето,когато другаря Радев не се намеси.Въпреки прословутото увеличение.
  • 41 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 6 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА Е ........ НА НИВОТО НА ПУТЛЕР ....... ФАКТ !
  • 42 Избирателите БГ питаме

    13 0 Отговор
    Защо никой от депутатите не говори,че всеки парламентарен избор машинното гласуване ни струва още 60 милиона лева отгоре?!
    Тези 60 милиона лева можехме да лекуваме болни деца в чужбина,а не да се молим като просяци от телевизиите!
  • 43 Не, нямаше да сте втори

    15 2 Отговор
    Със сигурност щяхте да сте извън играта.
  • 44 Не така Конь!

    11 0 Отговор
    Вие сте почти като Самуиловите воини! На десет безмозъчни имате по един с овчи, та ви е прошепнал че и 1во място ако си бяхте програмирали, на машинките ви лъжливи като вас нямаше да имате време, не до Канада а и до селските маали откъдето сте да стигнете цели! Хората не сме всички "умни" " па и "красиви" млади"и "Убразовани" ,като вас нищо че не знаете Български! За седем месеца 70 милиарда откраднахте! "първенци"!!!!!
  • 45 Ей разсмя ме!

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    Купи си бинокъл! Да сбъркаш КОНДОР преял/ ако не знаеш какво е кондор/ питай чичо ти/ със лястовичка???????

    Коментиран от #49

  • 46 Че ПП са манипулирали

    10 3 Отговор
    никой не се и съмнява.

    Ама са некадърни и са се провалили. Както във всичко друго.

    Само с лакейниченето пред Козяк се справят отлично.

    Коментиран от #47

  • 47 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 4 Отговор

    До коментар #46 от "Че ПП са манипулирали":

    " ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ЗАМИНАВА С 200 км/ч КЪМ БУНИЩЕТО ПРИ ...... МАЯМАТА , ЧАЛГАРА И ОТРОВНОТО ТРИО ....... ФАКТ !
  • 48 Какво мисля

    9 0 Отговор
    От ПП и ДБ пак са подценили ситуацията.Целят се в местните избори и са решили да замажат очите на Борисов,той да се зарадва,че и с машини печели избори и да не иска хартиена бюлетина.Ама--ядец.Сега и да пищят--късно е.По-лесно беше,да намерят начин да ни убедят,че с тези кодове-модове, няма нищо скрито-покрито.
  • 49 Лошо е

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ей разсмя ме!":

    истината да те разсмива, а лъжата да те радва! Липса на морал и ценности!
  • 50 Хахаха

    6 1 Отговор
    ПП нямаше да минат 4% заедно с ДБ и БСП
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ти не си

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    с ума си. Радев е черната гарга,която грачи на гроба на България
  • 53 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    .................... не приравнявайте гласуването на избори с процедурата с вендинг машината за закуски, с касата в магазина или с банкомата, но явно сте от умствено изкълчените чалга-почитатели на шебека Слави!!!
    След машинното, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание...? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие, попълването на бюлетината и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по монитора, защото се омаловажава гласуването! Не е случайно, че междуправителствените договори, разните писма, меморандуми и т. н. се подписват собственоръчно на хартия.
    Нaкрaткo: глacувaнeтo c мaшинa e ПРOCТAЩИНA, КAКТO И ЧAЛГA-КУЛТУРAТA прoпoвядвaнa oт шeбeкa Cтaниcлaвчo...
  • 54 хахаха

    0 2 Отговор
    гюров , ако Борисов манипулираше изборите щяхте ли да сте втори ?
  • 55 ганю

    0 0 Отговор
    Ако не бяхте ги манипулирали нямаше да сте в парламента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове